Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 9:48
1: Ez akkor lenne igaz, ha a "homofóbok" az utcára vonulnának és meleg-ellenes felvonulást/tüntetést szerveznének.
Khm. Akkor szerinted a homoszexualitás paralelje a társadalomban a homofóbia, nem pedig a heteroszexualitás :confused: Számomra úgy tűnik, hogy ez a gondolat még némi csiszolásra szorul
Idézet
Akkor érteném, hogy a melegek miért mennek az utcára.
Ki megy az útcára? Amelegek, vagy a díszbuzik? Tudod mit? Tőlem a díszbuzik mellé ugyan állíthatod paralelnek a homofóbokat

Amúgy a melegfelvonulásokon rendszeresen meg is nyilvánul néhány díszpéldány.
Idézet
Ha sarkítjuk, lassan már ott tartunk, hogy aki nem meleg, vagy nem tartozik egyik kisebbséghez sem (stb), az már nem is normális és húzza meg magát és ha véletlenül ki meri nyitni a száját, hogy "bocsánat, de azért, mert én nem vagyok meleg, vagy kisebbség (stb), attól még nem biztos, hogy kevesebb jogomnak kell lennie", akkor meg kikáltják kirekesztőnek, vagy rasszistának, vagy mittudomain.
Ettől igen-igen messze vagyunk... Egyelőre egyes kisebbségek hátrányos megkülönböztetése probléma. A törvényeket, szabályokat még mindig a többség szabja

És ez így is marad
Idézet
A melegfelvonulásokon miként nyilvánítják ki a melegek a társadalommal szembeni toleranciájukat, megértésüket és türelmüket? Vagy egy interjúban, mikor önnön felsőbbrendűségüket hangoztatják?Ugye, hogy sehogy, sőt, szándékos hangulatkeltés, polgárpukkasztás, magamutogatás és közerkölcs-sértés, ami történik. Tudom, tudom, ők a díszbuzik, de bocsánatért esedezem: Ők a hangadók, a meleg társadalom képviselői, akik megmutatják magukat széles körben, az utcán, a médiában, stb. Díszbuzik vagy sem, ők formálják a közvéleményt, sajnos pont saját maguk ellen.
Például ez is az egyik olyan előítélet, amivel kapcsolatban a mainál differenciáltabb gondolkodásra van szükség

Valamikor korábban írtam: a népesség tekintélyes része még mindig azt hiszi, hogy az átlagos homo az a bőrszerkóban pompázó páva a kamion tetején. Pedig még ma is gyakori az, hogy a negyven körüli 'rendes' családapa, miután továbbnevelte a gyerekeibe a megvalósítatlan természetes szexuális identitása miatt érzett flusztrációit (nem, nem a nemi identitását nevelte tovább, hanem a flusztrációit), egyszercsak rájön, hogy hoppá...
Idézet
2: A napi botránybetevőt nem az általad homofóboknak nevezettek generálják, elég, ha csak megnézed a tegnapi Mónika-show egyik szereplőjét. Nem részletezem.
Egyrész én nem nézek effélét (na jó, havonta átlag egyszer átpörgetek rajta, és hallok belőle ca. fél percnyit...), másrészt nem is írtam, hogy a homofóbok készítenék a műsorokat. Azt írtam, hogy a homofóbok számára készítik a műsorokat

Ha a célközönség megszűnne, akkor eltűnnének ezek a botrányműsorok, illetve mivel nem kellene mi/ki ellen védekezni, szépen kihalnána (illetve a hetero népesség megfelelő arányaihoz konvergálna) a díszbuziság. Ennyi
Idézet
Egyszóval fontos kérdés, hogy mennyire nyúlunk vissza a történelemben
Amennyire a jelenlegi problémáink megoldása, megértése kapcsán szükséges... A jelen problémáink és céljaink az irányadóak, nem a múltbeli sérelmek. Azokra csak annyi szükség van, amennyivel megérthetjük a jelent.