Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
#1181 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:28
Érdekes én ezeket az egyéneket, pökhendi nagyképű unintelligens tahóknak láttam mert azt hiszik hogy az emberek nagyrésze fölött állnak, holott semmi olyant nem tudnak ami a társadalomra nézve hasznos lenne. Szent-györgyi Albert nevetve mesélte egyszer hogy ő egy IQ teszt alapján egészen hülye tehetségtelen ember. Az intelligens ember nem szocializálódik nehezen.
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:38
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:04
Hol írtam ilyet? Linket pls, mert addig csak a szokásos kötözködés.
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:39
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:58
Valóban nem. És jé, nem is én próbálom kézzel-lábbal kétségbe vonni az ott leírtakat.
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:58
Nem akartam megkérdezni, de mostmár csak kikívánkozik belőlem, hogy biztos érted angolul, amit leírtak ott?
Ezt azért még gyakorolni kell

Szerk.: amúgy mire alapozod, hogy a kicsik számára az ottaniak több szexuális jelleget hordoznak annál, mint hogy apu anyuval él, vagy egy másik apuval, illetve anyu egy másik anyuval (mondjuk el tudom képzelni, hogy akit négyévesen kivisznek egy melegfelvonulásra, abban kicsit több megválaszolatlan kérdés halmozódik fel).
Szerkesztette: Netmaster 2005. 08. 30. 19:52 -kor
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:40
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:18
Mindenki megértésre szorul(na), az teljesen átlagos hetero is, csak ez neked nem nagyon megy úgy látom.
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:41
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:38
Idézem: "Az egyik esetleg követendő példa, a másik pedig nem."
Elküldve: 2005. 08. 30. 19:43
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:40
Jé... akkor miért csak a melegek nem?

Elküldve: 2005. 08. 30. 20:31
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 18:31
maximálisan támogatom. ne kampényolsjunk se ellenük, se pedig mellettük. hagyjuk és tegyük lehetővé, hogy ők maguk mondják el, mit is akarnak valójában.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 08. 30. 20:40
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:51
Igen, elég jó esélyed van, hogy nem fogsz teherbe ejteni egy másik férfit, és így nem növeled a népességet. Óvszer nélkül az AIDS-re is jobbak az esélyek.
Elküldve: 2005. 08. 30. 20:54
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 18:33
Ha meg az indoklást nem sikerül megérteni, azzal nem tudok mit kezdeni, legfeljebb egy, a saját életemből merített példát említek. Ugyanis ifjúkoromban szoktam volt nyáron táborokba járogatni, ahol régebben jó szokásként maximálták az otthonról hozható zsebpénz mennyiségét (micsoda gazdagellenesség, tiszta kommunizmus, mi?), szintén ezzel az indokkal.
az indoklást nem sikerül megértenem mindaddig, amig számodra sem sikeül megérteni, hogy a szexualitás köztéri botrányos reklámozása és az ezzel való hivalkodás nem emberi jog. függetlenül a szexus természetétől. továbbá az sem emberi jog, hogy az állam vagy valaki köteles számodra gyereket biztosítani ha te valamilyen oknál fogva képtelen vagy az utód nemzésére vagy megszülésére.
persze lehet szépen, alázattal kérni, és aki így teszi az általában kap is esélyt és lehetőséget.
és ha nem binárisan gondolkoznál és a társadalmat nemcsak homofilekre és homofóbokra osztanád fel, akkor nem kellene ezeket a nagyon gyerekes érveket végigküzdenem 1001-edszerre - hálsitennek a homoszexuális pingvineket most megúsztam

ha egyszer az életben arra ráébredsz, hogy azáltal, hogy így-vagy úgy, de sértegeted azokat akiknek a homoszexualitással szemben averziói vannak, csak a távolságot növeled ahelyett hogy csökkentenéd inkább, akor van esély hogy megindulsz a jó út irányába.
Elküldve: 2005. 08. 30. 20:55
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:28
Érdekes én ezeket az egyéneket, pökhendi nagyképű unintelligens tahóknak láttam mert azt hiszik hogy az emberek nagyrésze fölött állnak, holott semmi olyant nem tudnak ami a társadalomra nézve hasznos lenne. Szent-györgyi Albert nevetve mesélte egyszer hogy ő egy IQ teszt alapján egészen hülye tehetségtelen ember. Az intelligens ember nem szocializálódik nehezen.
Az intelligencia fogalma meglehetősen ingoványos talaj. A magas IQ-jú, nehezen szocializálódó típusra példa a BitTorrent létrehozója. Vagy John Carmack. De szerintem a programozók többségét ide lehet sorolni.
Elküldve: 2005. 08. 30. 21:00
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:18
navégre, valami megértetett. mindenki egy kis világ a saját problémáival és bajaival. ha ebből társadalmat akarsz z csak úgy lehetséges ha azt keresed ami összeköt és nem azt, ami elválaszt. ha nem mások kárára akarsz boldog és szabad lenni, hanem úgy hogy tudsz adni másoknak valamit magadból és az a valami nem a gyűlölet és a megvetés...
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:18
Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 30. 21:04 -kor
Elküldve: 2005. 08. 30. 21:09
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 22:00

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:22
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 21:40
Bár az oly utált statisztikák szerint nem sok eltérés van férfi és női létszámban a HIV-fertőzött személyek között...
Idézet
Itt ugye az a kérdés, hogy melyik réteget szólítod meg, mert bizony sok meleg mondja el, hogy mit akar > lásd gay pride... De az a réteg nincs megszólaltatva, akinek igazán "beszélni kellene."
Hozzáteszem, mint már mondtam is, hogy én pl. nem tapasztaltam hátrányos megkülönböztetést, mert nem olyan életvitelt élek. És bizony ha bárki megkérdezi, hogy mi nincs nekem ami egy heteronak van, akkor erre nem igazán tudok mit mondani. Tény, hogy olyan dolgok, amik most a "heteroszexuális társadalom" számára adva vannak, az nem feltétlen van adva a "homoszexuális társadalom" számára, pl. a nyílt utcán csókolózás. De ez, hogy őszinte legyek nem is hiányzik.
Igazából nekem azzal van tele a t...öm, hogy a homoszexuálisok között is deviáns viselkedést tanúsító személyek visszaélnek azzal, hogy melegek, illetve toleranciáért kiáltanak, miközben ők minden más réteg (legyen heteró, feketebőrű, kisebbségi, stb.) számára a lehető legintoleránsabbak. Megértem őket is, mert így "ismertségre tesznek szert."
A homofóbiával kapcsolatosan pedig igencsak kétes érzéseim vannak. Nekem az a tapasztalatom, hogy a társadalom nincs birtokában annak az információnak, hogy mit jelent a homoszexualitás. Nekem is volt ismerősöm, aki asztalt csapkodott, hogy mit képzelnek a büdös buzik, meg így meg úgy. Ma őt is a barátaim között tartom számon, sőt mi több, munkaadója vagyok. Mert akkora félreértés volt a fejében, hogy "jogos volt az előítélet." Én őt nem változtattam meg, csak beszéltem a dologról vele.
SF
Elküldve: 2005. 08. 30. 21:58
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 21:54
Na ezeket nem tudom kitől hallottad, de hogy tőlem nem, az biztos.
Idézet
Könnyen lehet, hogy itt is valamit félreolvastál

Idézet
Az a baj, hogy te most a csiki-csuki játék "felelősségét" szépen át akarod terelni az ellened érvelő oldalra, pedig az két oldalról csiki-csuki, és ez a többi hasonló vitánál is így van (cigányok, zsidók, gazdagok, globalizáció, ilyesmi). Holott én itt egy dolgot teszek, téged és a többieket próbállak ráébreszteni, hogy ilyen hozzáállással a problémát nem lehet megoldani. Ha most egy olyan meleg emberrel vitatkoznék, aki szeret kitűnni a tömegből mondjuk öltözködésben, viselkedésben, vele ezt a kérdést vitatnám meg, neki azt hoznám fel, hogy visszatetszést kelt a társadalom nagy részében. Apropó, a bináris felosztásról, szerinted a melegek ilyetén kategorizálása (jó, mer' rendes-csendes, és rossz, mert divatozik) szerinted nem az?
Bizony, az empátiát és toleranciát nem lehet bizonygatni, azt érezni kell. Én egyszer sem mondtam, hogy hányok valakitől is

Idézet
Egyelőre az itt tapasztalható zsigerből, érzelmi alapokon vitázó embereket áll szándékomban - nem sértegetni, de - meggyőzni, és talán több hideget-meleget kell elviselnem, mint amennyit osztogatok (meg amit hússzor cáfol az ember, visszajön huszonyedszer is). De azért köszi a biztatást

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:33
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 22:00
Ez olyan szép volt, szinte el sem hiszem, hogy tőled jött

Idézet
Rendben. Szóval én és sokan mások ebben az országban nem foglalkozunk eleget a fogyatékosok ügyével, sőt igazából bármivel, ami minket nem érint közvetlenül. Mennyi szó esik az akadálymentesítésről (a kormány ügyködésétől eltekintve)? Hát a metró látássérült-baráttá tételéről? A bicikliutak helyzetéről? Nem sok. Nem is történik sok-minden. Sajnos egyelőre engem is csak gondolat szintjén foglalkoztatnak meg ezek a problémák, nem érzem magamban az elhatározást, hogy tegyek valamit (először én is a magam életét szeretném egyenesbe hozni, könnyen lehet, hogy ezzel többen így vannak). Örülök, hogy te cselekedsz is. Amúgy a diskónus szolgálat mit takar, csak úgy kíváncsiságból?
Elküldve: 2005. 08. 30. 22:42
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 22:22
Ezt nem tudom, de az biztos, hogy a végbél fala könnyebben reped, mert az evolúció eredetileg másra tervezte.
#1197 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 30. 23:02
Pontosan ezért nem lehet semmiféle teszttel mérni. Semmit nem ér semilyen IQ szám.
#1198 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 30. 23:06
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 23:42
Ezért baromság azt mondani hogy a homoszexualitás nem abberáció. Miféle gének azok egy szervezetben melyek a funkcionalitás ellen dolgoznának.
Elküldve: 2005. 08. 30. 23:14
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:02
Az intelligencia természete, Mérő László előadása, érdemes meghallgatni, aztán majd nem mondasz ilyet többet

Elküldve: 2005. 08. 30. 23:18
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:06
Nem mindegy, hogy micsoda? Ilyenek és kész. Muszáj neked azt bizonygatni, mennyire is "természetellenes" meg "undorító", meg amúgy is mindenki dögöljön meg, aki nem normális (mármint a te értékrended szerint).