HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:38

Nézd, ha egy embercsoportnak vannak "deviáns" egyedei, kifelé torz képet mutatnak az egész csoportról, akkor az adott csoport tagjainak kell a probléma forrását megszüntetni. Nem a külső szemlélőnek kell elbírálnia egyedenként a csoportot és a mélységekbe turkálnia.

Ugyanez igaz az arabokra (embercsoport) es a terroristakra (devians egyedei) is?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1382 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:13

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:09

A kérdés, hogy pusztán a szexuális irányultsága miatt kerül-e rá a megbízhatatlanság címkéje :)

Nem, dehogy.
Wherever you go, go with all your heart.

#1383 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 16:34

Nem tudom, nem vagyok meleg. De hetero öntudatos felvonulásra sem mennék.

Ó, pedig te biztos nagyon elnyomott lehetsz, és nyilvánvalóan az identitásodat is erősíteni kell ;).

Idézet

A melegektől kérd, hogy mutassanak meleg társadalmat, elvégre ők emlegetik mindíg így magukat. Látom fogytán vannak az érveid, kitöltöd szőrszálhasogatással és kötekedéssel....
Ugyanez vonatkozik a csendőrös reakciódra. rohadtul nem a lényeget bírtad kiragadni.

Már megbocsáss, én anno a társadalomról szóltam, te jöttél a meleg társadalom kifejezéssel, abszolút minden társítás nélkül. A csendőrös megjegyzésedre meg kaptál egy hasonlóan kapcsolódó választ. Innentől kezdve talán nem rajtan kéne elverni a port :).

Idézet

Igen, tévedsz, mert a melegeknek közel sem olyan rossz a megitélésük társadalmi szinten, mint ahogy előadod ill előadják a hangoskodók.
És nekem semmit nem kell tennem a melegekért, mert ők az utolsók a listámon, akiken segíteni akarok. Előtte ott vannak még sokan mások, akik inkább formálhatnak jogot az adóm 1 százalékára, vagy másmilyen segítségemre. Nem teszek nekik kereszbe, elfogadom őket olyanoknak amilyenek, hagyom őket élni. Állítólag ők sem kérnek többet tőlem.

Te, és még rengetegen még mindig csak a felszínt látjátok, ahol díszbuzik meg "rendes melegek" vannak. Valóban, nekik nincs szükségük rád, és kívánom, hogy ne is legyen, mert nem tudnál értük mit tenni.

Szerkesztette: Netmaster 2005. 09. 01. 16:32 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:01

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:30

Ó, pedig te biztos nagyon elnyomott lehetsz, és nyilvánvalóan az identitásodat is erősíteni kell ;).

Miért van az, hogy ha kifogynak az érveid, egyből jön a személyeskedés?
Gondolkoztál már ma?

#1385 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:01

Bocsánatodért esedezem, de ő kezdett el önmagával példálózni.

#1386 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:07

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:01

Például a 22 év, igaz? ;)
Szóval, miért?

#1387 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:09

Nem a homoszexualitást kell elfogadni - sosem fogom -, hanem a homoszexuálisokat, mint egyenlő eséllyel, jogokkal és kötelességgel bíró embereket.

Szóval pl. a barna bőrszínt el lehet utasítani, csak a barna bőrű embereket nem? Bevallom, én sem lennék szívesen barna bőrű, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy elutasítom a barna bőrszínt.

A megfogalmazás elég kényes dolog a kommunikációban, a félreértés mindkét fél számára káros lehet. Pl. egy a főztje minősége iránt érdeklődő arab szakácsnak a gyűrűszerűen összeérintett mutatóujjal és hüvelykujjal mutatott "OK" válasz annyit tesz, hogy "segglyuk vagy".

#1388 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:45

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:22

Szóval pl. a barna bőrszínt el lehet utasítani, csak a barna bőrű embereket nem? Bevallom, én sem lennék szívesen barna bőrű, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy elutasítom a barna bőrszínt.

Még elvi összefüggés sincs azzal, amit én mondtam. :think:

#1389 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:20

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:30

Már megbocsáss, én anno a társadalomról szóltam, te jöttél a meleg társadalom kifejezéssel, abszolút minden társítás nélkül. A csendőrös megjegyzésedre meg kaptál egy hasonlóan kapcsolódó választ. Innentől kezdve talán nem rajtan kéne elverni a port :).

Te, és még rengetegen még mindig csak a felszínt látjátok, ahol díszbuzik meg "rendes melegek" vannak. Valóban, nekik nincs szükségük rád, és kívánom, hogy ne is legyen, mert nem tudnál értük mit tenni.

Se több, se kevesebb bajom nincs, mint a melegeknek. És igen, lassan már az én identitásomat is erősíteni kell az olyan grállovagokkal szemben, akik segítő szándék mögé bújva megutáltatják a védenceiket és magukat is.

Továbbra is - és immár sokadszor - mondom, hogy maguk a melegek élnek a meleg társadalom kifejezéssel (amivel amúgy semmi baj, egyébként használják gyakran a rendőrtársadalom, meg színésztársadalom, meg zenésztársadalom ((stb))megfogalmazást is), én magam csupán éltem a szóhasználattal, mert ha azt mondtam volna, hogy meleg réteg, vagy meleg csoport, akkor nyilván azon kötekednél, ergo tökmindegy. Kár, hogy az érdemi vitát - logikus és normális érvek híján - felcseréled személyeskedéssel és kötekedéssel, valamint szövegkörnyezetből durván kiragadott szavak mondatok szándékos félremagyarázásával. Ismerős módszer, csak épp belőled nem néztem ki. Eddig.

Nem hinném, hogy Te többet látsz a felszínnél, hacsak nem vagy meleg. Mint mondtam, a melegek az utolsók a listámon, akik segítségre szorulnak. Csak hogy képben legyél, az első helyen a koraszülött mentők vannak, nekik megy az adóm 1%-a és ha tudok, pluszban utalok pénzt (kb évi 30-60 000 ft, változó). Második helyen a helyi árvaház van, néhány munkatársammal kicsikartunk a cégtől egy kis támogatást, amin játékokat, ruhákat, eszközöket szoktunk venni-vinni. Harmadik helyen a Viktória alapítvány van, aki a fogyatékkal élőkön segít. Ugyanezen munkatársaimmal kb másfél éve végigkilincseltük a nagyobb cégeket, hogy apróbb, mozgássérültek által is végezhető munkákkal lássák el a Viktóriát, ezáltal pénzzel támogassa az alapítványt és így a fogyatékkal élőket. Jelenleg ennyi telik tőlem, nem sok, de több mint a semmi. Ha csupán ennyit Te is megteszel bárkiért magadon kívül, akkor megengedhetsz magadnak ilyen kijelentéseket.

#1390 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:49

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam reagálni a postokra, így ma pótolom.

Először is engem személy szerint sért az, hogy a homoszexuális társadalom. Én nem érzem magam különleges, kivételezett, vagy épp negatív értelemben elnyomott, kitaszított környezetben. Ugyanott vásárolok, ugyanott eszek, ugyanúgy dolgozom, mint bármelyikőtök. Nem érzem, hogy én egy másik társadalom részét képezném. Ugyanúgy az a tanár tanított, aki heteroszexuális társaimat, ugyanúgy vannak heteroszexuális barátaim, van(volt) édesapám, édesanyám, nagyszüleim, stb.
Valamiért egy nem jogos bélyeget érzek abban, hogy pl. én a "homoszexuális társadalomban" élek. Mert én nem akarok egy buzi világban élni, én abban érzem jól magam, amiben most vagyok.

Nem érzem magamban azt, hogy deviáns lenne a viselkedési formám, bár azt tudom, hogy nem a többséggel egyező szexuális irányultságom.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1391 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:51

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:20

Továbbra is - és immár sokadszor - mondom, hogy maguk a melegek élnek a meleg társadalom kifejezéssel

Sokkal inkább azon díszbuzik, akik úgy érzik, hogy bizony ők egy sokkal előkelőbb és kiemeltebb "társadalom részei", hogy nem hajlandók elfogadni, hogy bizony az egész részei.

SF

#1392 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:58

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:51

Sokkal inkább azon díszbuzik, akik úgy érzik, hogy bizony ők egy sokkal előkelőbb és kiemeltebb "társadalom részei", hogy nem hajlandók elfogadni, hogy bizony az egész részei.

SF

Nalátod. Te magad megválaszoltad a kérdést és ezáltal nem is nekem kellett volna címezned a postot. Amúgy - de most komolyan, ha már szavakon lovaglunk . mennyivel sértőbb egy melegnek, ha azt mondják, hogy meleg társadalom, mint pl egy zenésznek, ha azt mondják, zenésztársadalom? Sőt, vezércikkben is olvasható volt anno a zenészmagazinban, amikor lehúzták a zenészeket jó nagy lóvéval az átkos ORI vizsgájának mintájára: "Felháborítja a zenésztársadalmat (...)"? Vagy a művészek, színészek problémáznak azon, ha a csoportjukat társadalomként jellemzik? Mondj már egy jobb szót. Csoport? Kis létszámra utal. Réteg? Na, az inkább lenne sértő. Akkor?

#1393 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:20

Érdekes én tökéletesen értem amit Drummaster már többször leírt. A melegeket nem utasítja el, én se, nyilván ott vásárolnak, esznek, dolgoznak ahol mindenki más. DE van egy szegmense az életüknek amitől a belem kifordul. Méghogy ugyanolyanok háhhh, már nem azért de egy férfi arra lett kitalálva, hogy a nőket hajkurássza és nem arra, hogy egy másik f*szát sz*pja már elnézést a kifejezésért. És ezt akkor sem fogom elfogadni ha fejtetőre állnak. Nehogy már bárki bizonygassa, hogy ez normális. Ha nem próbálnak engem erről győzködni, hanem élik az életüket és nem kell ezt a részét bámulnom semmilyen szinten akkor nem foglalkozok velük elhihetik.

#1394 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:27

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:20

f*szát sz*pja

Hál'Istennek nem csak erről szól a homoszexualitás...

SF

#1395 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:58

Nalátod. Te magad megválaszoltad a kérdést és ezáltal nem is nekem kellett volna címezned a postot. Amúgy - de most komolyan, ha már szavakon lovaglunk . mennyivel sértőbb egy melegnek, ha azt mondják, hogy meleg társadalom, mint pl egy zenésznek, ha azt mondják, zenésztársadalom? Sőt, vezércikkben is olvasható volt anno a zenészmagazinban, amikor lehúzták a zenészeket jó nagy lóvéval az átkos ORI vizsgájának mintájára: "Felháborítja a zenésztársadalmat (...)"? Vagy a művészek, színészek problémáznak azon, ha a csoportjukat társadalomként jellemzik? Mondj már egy jobb szót. Csoport? Kis létszámra utal. Réteg? Na, az inkább lenne sértő. Akkor?

A társadalom alapjában véve nem lenne sértő. Csak úgy sértő, hogy van egy mögöttes tartalma, amit adtak neki. Ezért mondtam, hogy ebben az értelemben sértő. Mert a meleg társadalom csak tág értelemben jelenti a meleg csoportosulást, a mögöttes tartalommal egy elszeparált réteget képvisel. - Számomra.

SF

#1396 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:33

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:27

Hál'Istennek nem csak erről szól a homoszexualitás...

SF

De én ezt a részét nem tudom elfogadni, ahogy Drum sem.

#1397 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:34

Mikee, te pedig egy nőket hajkurászol, lapátolsz, pl számomra meg ez az elképzelhetetlen, sőt továbbmegyek, számora a saját állapotom a normális. Egyszerüen nem birom megérteni, hogy hogy lehetnek emberek ennyire beszűkültek. Csak folyamatosan a nem, nem és nem. Nem lehet felfogni, hogy neked nem kell csinálni? Nem kell szeretni? Nem kell vele együtt élni? Csak fogadd el, hogy ő is él, és az is normális, ahogy ő él, nem pedig valami kiirtandó betegségben szenved. Attól, hogy neked valami nemjó, másnak még lehet jó. Lehet ha úgy kéne élned, ahogy nekem, megdöglenél egy hét alatt,nekem meg ez a természetes.
Amugy, 1%ok, és társai: Drummaster, az álljon a legtávolabb tőlem, hogy belegyalogoljak a lelkivilágodba, és sajnálom ha egy pillanatig is úgy fog hangzani, de: azt mondod, hogy te az 1%odat a koraszülöttmentésenek adod, megértem az indokodat hogy miért, számodra ez normális. De a koraszülés, a tenger 7-6-5 hónapra életben tartott, sokszor 9 hónapra született társaikat soha utol nem érő kisgyerek sokszor felesleges életben tartása gyakran orvosi kisérlet felhanggal szerinted normális, helyes, jó és követendő dolog, ha már ott tartunk mi a normális és mi az elfogadandó? Mert én ezt speciel aboszolute nem tartom helyes, ésszerű dolognak, de megértem azokat akik mellette állnak, respektálom az igyekezetüket, de magával az elvvel nem értek egyet.

#1398 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:33

De én ezt a részét nem tudom elfogadni, ahogy Drum sem.

Nem is kell elfogadni ezt a részét, lévén ahogy 2-More is megírta, te tuladjonképpen ezzel nem fogsz soha kapcsolatba kerülni. Annyit mondtam, hogy nem kell ez ellen sztrájkolni, a homoszexualitás az emberiséggel egyidős, kiírtani ha akarják sem lehet.

SF

#1399 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:40

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:28

A társadalom alapjában véve nem lenne sértő. Csak úgy sértő, hogy van egy mögöttes tartalma, amit adtak neki. Ezért mondtam, hogy ebben az értelemben sértő. Mert a meleg társadalom csak tág értelemben jelenti a meleg csoportosulást, a mögöttes tartalommal egy elszeparált réteget képvisel. - Számomra.

SF

Már ne is haragudj, de én semmiféle mögöttes értelmet nem tettem a társadalom szó mögé, tisztán arra használtam, amire való. Egy igen nagy létszámú, közös identitással bíró embercsoportot határoztam meg vele, mivel valószínű aluliskolázottságomnak köszönhetően nincs jobb kifejezésem rá. Tudod, azért az marha furcsa, hogy pl a romák nem érzik sértőnek, ha azt mondja valaki: Roma társadalom, vagy cigányság. :think:

#1400 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:34

Mikee, te pedig egy nőket hajkurászol, lapátolsz, pl számomra meg ez az elképzelhetetlen, sőt továbbmegyek, számora a saját állapotom a normális. Egyszerüen nem birom megérteni, hogy hogy lehetnek emberek ennyire beszűkültek. Csak folyamatosan a nem, nem és nem. Nem lehet felfogni, hogy neked nem kell csinálni? Nem kell szeretni? Nem kell vele együtt élni? Csak fogadd el, hogy ő is él, és az is normális, ahogy ő él, nem pedig valami kiirtandó betegségben szenved. Attól, hogy neked valami nemjó, másnak még lehet jó. Lehet ha úgy kéne élned, ahogy nekem, megdöglenél egy hét alatt,nekem meg ez a természetes.
Amugy, 1%ok, és társai: Drummaster, az álljon a legtávolabb tőlem, hogy belegyalogoljak a lelkivilágodba, és sajnálom ha egy pillanatig is úgy fog hangzani, de: azt mondod, hogy te az 1%odat a koraszülöttmentésenek adod, megértem az indokodat hogy miért, számodra ez normális. De a koraszülés, a tenger 7-6-5 hónapra életben tartott, sokszor 9 hónapra született társaikat soha utol nem érő kisgyerek sokszor felesleges életben tartása gyakran orvosi kisérlet felhanggal szerinted normális, helyes, jó és követendő dolog, ha már ott tartunk mi a normális és mi az elfogadandó? Mert én ezt speciel aboszolute nem tartom helyes, ésszerű dolognak, de megértem azokat akik mellette állnak, respektálom az igyekezetüket, de magával az elvvel nem értek egyet.

Miért teszel úgy, mintha nem értenéd amit írtam? A nőket hajkurászást, mint egy kifejezést használtam, az mindegy, hogy valakinek egy nője van vagy száz ebben ki-ki vérmékselete szerint dönt. De az számomra elfogadhatatlan amit a melegek szex címén művelnek. És félreértés ne essék eszembe nincs kiirtani és eltiltani őket, de bújjanak el szem elől és ne hírdessék, hogy ez mennyire fasza. Egyszerűen ehhez nincsen joguk és nem is lesz, mert egy hetero számára undorító amit művelnek és pont. És már elnézést de amíg ők vannak sokkal kevesebben és ők ütköznek természeti törvényszerűségekbe addig nekik kell alkalmazkodni.

Szerkesztette: Mikeee 2005. 09. 02. 08:43 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.