HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:44

Tehát, amiről nem tudsz, az nem fáj, sőt nincs is. Hát, nemtudom erre mit mondhatnék. Azért van, aki szeret úgy döntéseket meghozni, hogy tisztában van a választási lehetőségekkel. Lehet hogy nem lenne annyi erőltetetten hetero, ha sok ember tisztában lenne azzal, hogy másképp is lehet élni, mást is elfogadnak az emberek. De amig az emberek nem fogadják el, addig nem kell csodálkozni sem az arcodba tolakodó diszbuzikon, sem a 40 év házasság után az ablakból visszarángatott homoszexuálison.

#1402 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:47

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:44

Tehát, amiről nem tudsz, az nem fáj, sőt nincs is. Hát, nemtudom erre mit mondhatnék. Azért van, aki szeret úgy döntéseket meghozni, hogy tisztában van a választási lehetőségekkel. Lehet hogy nem lenne annyi erőltetetten hetero, ha sok ember tisztában lenne azzal, hogy másképp is lehet élni, mást is elfogadnak az emberek. De amig az emberek nem fogadják el, addig nem kell csodálkozni sem az arcodba tolakodó diszbuzikon, sem a 40 év házasság után az ablakból visszarángatott homoszexuálison.

Egyszerűen nem akarod megérteni. Tudok róla, nekem az bőven elég látni nem akarom és nem akarom azt se hallani, hogy ez mennyre jó és szép meg hasonlókat.
Pl most olvastam, hogy az olasz strandokon tilos a monokini. Szóval női melleket nem láthatok, de két faszit smárolni igen? AHát ez tényleg überfasza. Gyönyörködni nem lehet, de elhányhatom magam köszi, de jó irányba megyünk.

#1403 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:48

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:40

Már ne is haragudj, de én semmiféle mögöttes értelmet nem tettem a társadalom szó mögé, tisztán arra használtam, amire való. Egy igen nagy létszámú, közös identitással bíró embercsoportot határoztam meg vele, mivel valószínű aluliskolázottságomnak köszönhetően nincs jobb kifejezésem rá. Tudod, azért az marha furcsa, hogy pl a romák nem érzik sértőnek, ha azt mondja valaki: Roma társadalom, vagy cigányság. :think:

Nem is neked szegeztem ezt a fegyvert. Annyit mondtam, hogy a meleg társadalom a szóhasználatban sokkal inkább azonosult a tüllboás, seggriszálós, kamiononszopó díszbuzikkal. Nem te mondtad, hogy ennek mögöttes tartalma van, hanem én érzem így.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1404 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:48

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:40

Annyit mondtam, hogy nem kell ez ellen sztrájkolni, a homoszexualitás az emberiséggel egyidős, kiírtani ha akarják sem lehet.

Pontosan. Különben szerintem kiirtani senki nem akarja, legfeljebb a nyilvánosságot megvonni tőle.

Mikeee (3 e-vel írod?), te meg inkább örülhetnél, hogy létezik egyáltalán a homoszexualitás. Hogy Joey DeMaio, a Manowar zenekar nagy kanja, nőhajhász szavaival éljek, jó, hogy vannak homokosok, legalább annyival több nő marad a zenekarnak ;)

Nem tudom, miért jelent nehézséget értelmes ember számára elfogadni a másságot, főleg úgy, hogy egyáltalán nem jelent fenyegetést a magánszférájára.

#1405 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:47

Pl most olvastam, hogy az olasz strandokon tilos a monokini. Szóval női melleket nem láthatok, de két faszit smárolni igen? AHát ez tényleg überfasza. Gyönyörködni nem lehet, de elhányhatom magam köszi, de jó irányba megyünk.

Őszintén, te láttál már strandon két férfit smárolni? Nem érzed egy csöppet sem demagógnak magad?

#1406 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:51

Amit nem akarsz látni, tapasztalni, azt egyszerüen nem nézed, nem tudom ez miért jelent problémát. Ha nem akarsz smároló férfiakat nézni, ne menj a kék osztigába :D

#1407 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:48

Pontosan. Különben szerintem kiirtani senki nem akarja, legfeljebb a nyilvánosságot megvonni tőle.

Mikeee (3 e-vel írod?), te meg inkább örülhetnél, hogy létezik egyáltalán a homoszexualitás. Hogy Joey DeMaio, a Manowar zenekar nagy kanja, nőhajhász szavaival éljek, jó, hogy vannak homokosok, legalább annyival több nő marad a zenekarnak ;)

Nem tudom, miért jelent nehézséget értelmes ember számára elfogadni a másságot, főleg úgy, hogy egyáltalán nem jelent fenyegetést a magánszférájára.

Ja muszáj volt 3-evel, mert valaki beregelt Mikee néven vagy 3-4 éve és azóta is 1 postja van.

Az nekem fenyegetés a magánszférámra, hogy elindulok egy jó étterembe vacsizni, közbe meglátok két meleg faszit enyelegni rögtön elmegy az étvágyam. Meg amikor fennen hirdetik (és nem a díszbuzik), hogy két azonos nemű kapcsolata mennyire tiszta és felsőbbrendű.

#1408 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:56

Ők mit akarnak? Azonos jogokat, de ezt nem fogják a büdös életbe megkapni, egyszerűen sosem lesz joguk az utcán vagy akárhol enyelegni anélkül, hogy ne kapnának szép kis beszólásokat ezt jobb ha felfogják. Minden másban eddig is azonos jogaik voltak.

Szerkesztette: Mikeee 2005. 09. 02. 08:56 -kor

#1409 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:36

Attól, hogy nem szereted azt mondani, hogy haver, igazad van, vagy elismerni hogy félreértettél valamit, még nem kell direkt más tartalmat adni a szavaimnak, hogy utána félreértésre, vagy hibás fogalmazásra hivatkozhass. Azt hittem, hogy az ilyesmin túl vagyunk. De ha nem, hát nem. :)

Majd egyszer, ha nem 'csak' beszélgetsz, hanem érzelmileg is függsz attól, hogy a másik pontosan azt értse, amit szeretnél, akkor majd jusson eszedbe, hogy szerinted itt az volt a fontos, amit be akarsz rakni egy modatba - szerintem viszont az, ami kijön belőle.
Majd akkor merd azt mondani, hogy nem nekem volt igazam :)

Amúgy ezt a játszmát felismerem, csináltad már egyszer vagy kétszer. Olyankor jön elő nálad, amikor sikerült egy picit túllépned a saját köreiden, de utána elveszted a fonalat... És az eddigi esetekben egyszer sem találtál vissza hozzá. Majd legközelebb :)
Elköltöztem :-)

#1410 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:53

Az nekem fenyegetés a magánszférámra, hogy elindulok egy jó étterembe vacsizni, közbe meglátok két meleg faszit enyelegni rögtön elmegy az étvágyam. Meg amikor fennen hirdetik (és nem a díszbuzik), hogy két azonos nemű kapcsolata mennyire tiszta és felsőbbrendű.

Ilyet mikor látsz, banyek? Különben nem ismerlek, de ha téged meglátnálak bárkivel enyelegni, lehet, hogy attól is elmenne az étvágyam :fear: :) Nyilvános helyen nem enyelgünk; ez nem szexuális orientáció kérdése.

Én még olyat sem hallottam, hogy valaki azt hirdesse, "mennyire tiszta és felsőbbrendű" az egynemű kapcsolat.

#1411 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:58

Mint ahogy a heterók is, én legalábbis ha meghülyülök, szoktam dudálgatni vagy derékig kilógva az ablakon üvölteni hogy "segííííítséééég, megeeeesziiiiiii" :D

#1412 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:34

Amugy, 1%ok, és társai: Drummaster, az álljon a legtávolabb tőlem, hogy belegyalogoljak a lelkivilágodba, és sajnálom ha egy pillanatig is úgy fog hangzani, de: azt mondod, hogy te az 1%odat a koraszülöttmentésenek adod, megértem az indokodat hogy miért, számodra ez normális. De a koraszülés, a tenger 7-6-5 hónapra életben tartott, sokszor 9 hónapra született társaikat soha utol nem érő kisgyerek sokszor felesleges életben tartása gyakran orvosi kisérlet felhanggal szerinted normális, helyes, jó és követendő dolog, ha már ott tartunk mi a normális és mi az elfogadandó? Mert én ezt speciel aboszolute nem tartom helyes, ésszerű dolognak, de megértem azokat akik mellette állnak, respektálom az igyekezetüket, de magával az elvvel nem értek egyet.

Semmi gond. A koraszülöttek több, mint 70%-a simán utoléri a 9 hónapra születetteket, ha életben marad. Ha 1971-ben lettek volna ilyen mentők, akkor a nővérem élne, én meg valószínű, hogy nem lennék. Ha januárban nem lettek volna a mentők, akkor a feleségem munkatársának a fia most halott lenne, nem pedig egészséges baba, aki már súlyban épphogy csak el van maradva a 9 hónapra született társaitól és teljesen egészséges. Tudod ez úgy működik, hogy ha akár csak egyetlenegy, csak egy élet (és talán család, sors) megmentésében közrejátszott az én támogatásom, már megérte, már elégedett vagyok. Semmit nem tartok feleslegesnek, amivel lehet tenni azért, hogy ne a halál arasson, hanem az élet virágozzon.

#1413 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:47

Szóval női melleket nem láthatok, de két faszit smárolni igen? Hát ez tényleg überfasza. Gyönyörködni nem lehet, de elhányhatom magam köszi, de jó irányba megyünk.

Nem teljesen értelek, mert azt monokini viselete vagy nem viselete hogy függ össze a csókolózó buzipasival.
Igazából arról beszéltünk, hogy az ember szexuális élete maradjon négy fal között. Akkor pont annyira maradjon egy erősebb csók is a nagy fal között, nem? Mert nekem nem célom az, hogy elérhetővé váljon az, hogy smároljak a Halászbástyán. Viszont engedtessék meg az nekem, hogy ne legyek bezárva a négy fal közé, és elmehessek mondjuk strandra, ahol strandolni akarok, és ahogy te lesni a nőket, én meg legeltetni a pasikon a szemem, nem? Vagy úgy gondolod, hogy ez hetero kiváltság?

SF

#1414 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:00

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:57

Majd egyszer, ha nem 'csak' beszélgetsz, hanem érzelmileg is függsz attól, hogy a másik pontosan azt értse, amit szeretnél, akkor majd jusson eszedbe, hogy szerinted itt az volt a fontos, amit be akarsz rakni egy modatba - szerintem viszont az, ami kijön belőle.
Majd akkor merd azt mondani, hogy nem nekem volt igazam :)

Amúgy ezt a játszmát felismerem, csináltad már egyszer vagy kétszer. Olyankor jön elő nálad, amikor sikerült egy picit túllépned a saját köreiden, de utána elveszted a fonalat... És az eddigi esetekben egyszer sem találtál vissza hozzá. Majd legközelebb :)

Már nem azért mondom, de a ti vitátokat kívülállóként nézve abszolút nem érezhető, hogy leiskoláztad volna Drummastert bármiben is akárhogy is próbálod elhitetni ezt másokkal és magaddal. Legalább annyi jó érvet sorakoztatott fel, mint te ha nem többet.

#1415 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 7:45

Még elvi összefüggés sincs azzal, amit én mondtam. :think:

Gyakorlati viszont nagyon is sok!
Elköltöztem :-)

#1416 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:57

Ilyet mikor látsz, banyek? Különben nem ismerlek, de ha téged meglátnálak bárkivel enyelegni, lehet, hogy attól is elmenne az étvágyam :fear: :) Nyilvános helyen nem enyelgünk; ez nem szexuális orientáció kérdése.

Én még olyat sem hallottam, hogy valaki azt hirdesse, "mennyire tiszta és felsőbbrendű" az egynemű kapcsolat.

Ja és ha te valamit még nem hallottál, akkor az nem is létezik?

Az igaz, hogy nyilvános helyen nem enyelgünk, de ha már muszáj enyelgést lássak akkor sokkal inkább már egy csajt meg egy pasit.

#1417 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:20

Se több, se kevesebb bajom nincs, mint a melegeknek. És igen, lassan már az én identitásomat is erősíteni kell az olyan grállovagokkal szemben, akik segítő szándék mögé bújva megutáltatják a védenceiket és magukat is.

Nem is tudom... azért lehet, hogy tőled nem kérdezné meg a topik olvasóközönségének egyik fele, hogy hol töltötted a július 9-ét :). És kíváncsi vagyok, hogyan gyengítik a te identitásod a "grállovagok". Tudom, hangzatos kis mondat volt, amivel megint áttolhattad rájuk a felelősséget. Ügyes vagy :).

Idézet

Továbbra is - és immár sokadszor - mondom, hogy maguk a melegek élnek a meleg társadalom kifejezéssel (amivel amúgy semmi baj, egyébként használják gyakran a rendőrtársadalom, meg színésztársadalom, meg zenésztársadalom ((stb))megfogalmazást is), én magam csupán éltem a szóhasználattal, mert ha azt mondtam volna, hogy meleg réteg, vagy meleg csoport, akkor nyilván azon kötekednél, ergo tökmindegy. Kár, hogy az érdemi vitát - logikus és normális érvek híján - felcseréled személyeskedéssel és kötekedéssel, valamint szövegkörnyezetből durván kiragadott szavak mondatok szándékos félremagyarázásával. Ismerős módszer, csak épp belőled nem néztem ki. Eddig.

Továbbra is - és immár sokadszor - hangsúlyozom, a kettőnk közötti vitában te kezdtél el beszélni melegtársadalomról, míg én a társadalomról beszéltem. Megsúgom, hogy a két kifejezésben a "társadalom" szó nem egészen ugyanazt jelenti (vő.: A társadalom köznapi értelmezése embercsoportot jelöl, akik egyfajta rend szerint együtt élnek [...] még elvontabban a társadalom önálló egyedek közötti kapcsolatok hálózata, valamint a társadalom kifejezést szintén gyakran használják kölcsönösségi viszonyrendszeren alapuló közösségekre; forrás: Társadalom), meleg társadalom meg, no olyan nincs, nem is lenne hosszú életű :). Most légy szíves magyarázd meg, mi alapján kezdtél el az előbb a társadalom helyett melegtársadalmat használni, mert egyelőre a szövegkörnyezetből durván kiragadott szavak mondatok szándékos félremagyarázása "vádjával" szemben azt hiszem, nem nekem kell védekeznem :).

Idézet

Nem hinném, hogy Te többet látsz a felszínnél, hacsak nem vagy meleg. Mint mondtam, a melegek az utolsók a listámon, akik segítségre szorulnak. Csak hogy képben legyél, az első helyen a koraszülött mentők vannak, nekik megy az adóm 1%-a és ha tudok, pluszban utalok pénzt (kb évi 30-60 000 ft, változó). Második helyen a helyi árvaház van, néhány munkatársammal kicsikartunk a cégtől egy kis támogatást, amin játékokat, ruhákat, eszközöket szoktunk venni-vinni. Harmadik helyen a Viktória alapítvány van, aki a fogyatékkal élőkön segít. Ugyanezen munkatársaimmal kb másfél éve végigkilincseltük a nagyobb cégeket, hogy apróbb, mozgássérültek által is végezhető munkákkal lássák el a Viktóriát, ezáltal pénzzel támogassa az alapítványt és így a fogyatékkal élőket. Jelenleg ennyi telik tőlem, nem sok, de több mint a semmi. Ha csupán ennyit Te is megteszel bárkiért magadon kívül, akkor megengedhetsz magadnak ilyen kijelentéseket.

Nos, talán sokkal többet én sem tudok, mint te. Talán ez valami adottság, hogy vannak, akik a csoportban nem egy egyszínű (jobb esetben kétszínű) masszát látnak, hanem sokszínű emberek összességét. Talán az is valami adottság, hogy egyesek nem vállvonogatással és ujjal mutogatással reagálnak problémákra, kiemelve, hogy ők bizony egy szalmaszálat sem hajlandók keresztbe tenni. Talán ez magában nem is ér semmit. Viszont hiszem, ha többen lennénk ilyenek, mindenkinek kevesebb gondja lenne.

#1418 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:04

Mondjuk az élet mindenek felett hozzáállást sem tudom a magaménak érezni, de azt is vegyük bele, hogy a megmentett életek mellett mennyi a halál, és mennyi az, ahol a szenvedést feleslegesen hosszabitják meg, és mennyi az amikor olyan torzszülöttek maradnak életben, akik életük végéig fognak szenvedni, és nemcsak ők, hanem a szűk és tágabb családjuk, és még tágabban a társadalom.

#1419 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:07

Mikeee bizony vannak olyan helyek, olyan országok, olyan városok, ahol ha két férfi megy kézenfogva az utcán pont annyira nem szólják meg őket, mint ahogy a két nőt, vagy egy férfi egy nő párost. Hazánkban ez igazából nem működik. Nekem nem feltétlen hiányzik. Bár én étterembe, moziba, színházba, strandra, sétálni, stb. a barátommal megyek. És nem mondhatod, hogy nem alkalmazkodom, mert ha olyan helyre megyek, ahol táncolni kell, akkor két kedves nőnemű barátunk kísér minket. Mégha a buzibálba megyek, akkor is. Mert művészlélek vagyok, és bizony a tánckultúrám nem teszi lehetővé két férfi táncát, hacsak alapban nem így jött létre a tánc.

SF

#1420 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:08

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:07

Mikeee bizony vannak olyan helyek, olyan országok, olyan városok, ahol ha két férfi megy kézenfogva az utcán pont annyira nem szólják meg őket, mint ahogy a két nőt, vagy egy férfi egy nő párost. Hazánkban ez igazából nem működik. Nekem nem feltétlen hiányzik. Bár én étterembe, moziba, színházba, strandra, sétálni, stb. a barátommal megyek. És nem mondhatod, hogy nem alkalmazkodom, mert ha olyan helyre megyek, ahol táncolni kell, akkor két kedves nőnemű barátunk kísér minket. Mégha a buzibálba megyek, akkor is. Mert művészlélek vagyok, és bizony a tánckultúrám nem teszi lehetővé két férfi táncát, hacsak alapban nem így jött létre a tánc.

SF

Éppen ezért veled és az ugyanilyen felfogású melegekkel semmi bajom.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.