idézet:
Ezt írta special:
Tehát az ösztönös szexuális irányultság születéskor (megfoganáskor?) eldőlt?[/quote]
Valahol írtam, hogy a homo párok által nevelt gyerekek körében a homo/hetero arány megfelel a társadalom egésze esetén mért aránynak.
Azaz, a pontos válasz a kérdésedre: jelenlegi ismereteink alapján igen.
(Bár, ha Integer itt lenne, akkor ebben az 'ösztönös' megfogalmazásban találhatna kivetnivalót)
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 07. 31. 09:45
Elküldve: 2003. 07. 31. 09:50
idézet:
Ezt írta Rive:
Azaz, mi lenne, ha - pro és kontra - egy-egy eset ellen kelnél ki, az általánosítás helyett?
[/quote]
Ez is általánosítás.
Én általában egyfajta eset ellen "kelek ki".
Elküldve: 2003. 07. 31. 09:52
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Ez is általánosítás.
Én általában egyfajta eset ellen "kelek ki".[/quote]
Ahogy nézem, igencsak keresni kell az olyan helyeket, ahol kifejezetten és következetesen a speciális esetekre utaló megfogalmazást használsz.
Elküldve: 2003. 07. 31. 10:05
idézet:
Ezt írta Rive:
Ahogy nézem, igencsak keresni kell az olyan helyeket, ahol kifejezetten és következetesen a speciális esetekre utaló megfogalmazást használsz.[/quote]
A munkahelyemről írogatok telefonálás és excelezés közben. Ilyenkor ne várjatok tőlem nagydoktori disszertációt![]()
Elküldve: 2003. 07. 31. 10:10
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
A munkahelyemről írogatok telefonálás és excelezés közben. Ilyenkor ne várjatok tőlem nagydoktori disszertációt[/quote]
Mi, a többiek, csak a hozzászólásaidat látjuk: neked kell eldöntened, hogy mennyire igényesen próbálod meg leírni azt, amit gondolsz.
Csak a látható tartalomra tudunk érdemben reagálni...
[ 2003. július 31.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 31. 11:26
Érdekes dolog harmadik császármetszéses szülés után elkötik a nők petevezeték. Ha egy dilinyós simán kitól 23 gyereket, mind hülye, azt tartsa el az állam? Gondolok itt arra a felelősségteljes anyára, aki nem volt rest szklerózis multiplexes létére gyereket szülni. Akinek olyan a bőre, mint a vizes ujságpapir.
Mivel ez gatyára nem kapcsolódik a témához, ezért ahhoz is szólok pár szót. Kell e melegsátor a szigetre. Mért ne? Aki akar bemegy, aki nem, az nem megy. A szigeten megforduló kiskoruak meg nem a melegsátor hatására fogják eldönteni hogy melegek lesznek e vagy sem. Amugy ebben, hogy akiből hiányzik a homoszexualitáshoz szükséges gén, az nem lehet az, ebben nem tudok egyetérteni. Az embereknél a gének 100%ig semmit nem döntenek el, különösen nem az ilyen dolgokat. Amugy a homoszexualitás akár trauma miatt is kialakulhat, olyan élmény miatt, ami elforditja az embert attól, hogy nőkkel próbálkozzon. Ez lehet a 623. elutasitásból fakadó frusztráció, az hogy a mai világban aki nem áll be valamelyik sorba, az kisebbség, deviáns vagy egyedül marad, továbbá az hogy esetleg "bepróbálják" és rákap a dologra, lásd Freddy Mercury. Az én családomnak is van olyan férfi ismerőse, aki habár nem lett szexuális értelemben meleg, de nem keresi a nők társaságát kapcsolateremtés céljából, ellenben ugy tud velük kommunikálni, mintha ő is nő lenne. Oka, hogy egyszer egy bulin a házigazda jó 50es anyja elkapta részegen és bevezette a nem kivánt szexuális örömök világába.
Elküldve: 2003. 07. 31. 11:44
Elküldve: 2003. 07. 31. 11:44
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
A szigeten a fogékony korban levő tizenéves fiatalokat célozzák. Lehet hatni rájuk, erről kár is vitatkozni.[/quote]
Abban a korban (is) már leginkább csak a felületen..... és mint az itt a HWSW összes fórumában is megjelenő vérre menő viták és egyéb apróságok nyomán látható, belső késztetések a külső hatások nyomán alig-alig változnak, vö. Intel-AMD, Fradi-MTK, SiS-VIA, nVidia-ATI i tak dalse....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 31. 13:01
Elküldve: 2003. 07. 31. 13:42
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Abban a korban (is) már leginkább csak a felületen..... [/quote]
Csak a felületen? Ki mondja meg hogy hol a határ a felület és lélek mélységei között?
Szerintem nagyon befolyásolhatók az emberek, csak érteni kell a módját.
Másfél éve jártam néhány céges pénzből finanszírozott tanfolyást, kommunikációs tréninget... Csak az alapokból kaptam némi ízelítőt, de ez is elég durva. Amikor először próbáltam ki frissen szerzett tudásomat, szinte ijesztő volt hogy milyen könnyű és gyors az eredmény.
Át kell venni a partner beszédritmusát, nyelvezetét, és a megfelelő időben csavarni egyet a meneten. A hatás azonnali, összezavarhatod, magad felé fordíthatod vagy ellökheted az embert.
Az előadó egy család jellegzetes tagjaihoz hasonlította a vitapartnereket, például szigorú szülő, jóságos nagymama, durcás gyerek, majd elmagyarázta hogy hogyan kell bánni velük: hogyan lehet elgáncsolni a durcás gyereket, hogyan vezetheted a szigorú szülőt az általad kívánt irányba.
Ezek a tárgyalási módszerek az én megélhetésemet segítik elő, a személyes eladás folyamatát és az ügyfelekkel történő kapcsolattartást. A nagyhangú szivárványharcos srácok, ha elég képzettek, nyilván másként csinálják. Azt alapból nem hiszem el hogy a dolog teljesen spontán és alulról építkező.
Röviden ennyi, az emberek nagyon befolyásolhatóak, és ez a saját tapasztalatom, nem a tévében láttam vagy a neten olvastam.
Elküldve: 2003. 07. 31. 13:50
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Csak a felületen? Ki mondja meg hogy hol a határ a felület és lélek mélységei között?
Szerintem nagyon befolyásolhatók az emberek, csak érteni kell a módját.
Másfél éve jártam néhány céges pénzből finanszírozott tanfolyást, kommunikációs tréninget... Csak az alapokból kaptam némi ízelítőt, de ez is elég durva. Amikor először próbáltam ki frissen szerzett tudásomat, szinte ijesztő volt hogy milyen könnyű és gyors az eredmény.
Át kell venni a partner beszédritmusát, nyelvezetét, és a megfelelő időben csavarni egyet a meneten. A hatás azonnali, összezavarhatod, magad felé fordíthatod vagy ellökheted az embert.
Az előadó egy család jellegzetes tagjaihoz hasonlította a vitapartnereket, például szigorú szülő, jóságos nagymama, durcás gyerek, majd elmagyarázta hogy hogyan kell bánni velük: hogyan lehet elgáncsolni a durcás gyereket, hogyan vezetheted a szigorú szülőt az általad kívánt irányba.
Ezek a tárgyalási módszerek az én megélhetésemet segítik elő, a személyes eladás folyamatát és az ügyfelekkel történő kapcsolattartást. A nagyhangú szivárványharcos srácok, ha elég képzettek, nyilván másként csinálják. Azt alapból nem hiszem el hogy a dolog teljesen spontán és alulról építkező.
Röviden ennyi, az emberek nagyon befolyásolhatóak, és ez a saját tapasztalatom, nem a tévében láttam vagy a neten olvastam.[/quote]
Moldovától olvastam egyszer hasonlót: Ha maga azt akarja tőlem, hogy ugorjak le a negyedikről, megteszem. De azt ne kérje tőle, hogy ugorjak fel a negyedikre, mert az lehetetlen.
Nem lehet valakit rábeszélni a homoszexualitásra. Ilyen nincs. Nem hiszem el. Fogékony típus vagyok (és nem annyira rossz a rábeszélésben, eladásban, manipulációban), de ezt nem eszem meg.
Elküldve: 2003. 07. 31. 13:53
Elküldve: 2003. 07. 31. 14:01
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Moldovától olvastam egyszer hasonlót: Ha maga azt akarja tőlem, hogy ugorjak le a negyedikről, megteszem. De azt ne kérje tőle, hogy ugorjak fel a negyedikre, mert az lehetetlen.
Nem lehet valakit rábeszélni a homoszexualitásra. Ilyen nincs. Nem hiszem el. Fogékony típus vagyok (és nem annyira rossz a rábeszélésben, eladásban, manipulációban), de ezt nem eszem meg.[/quote]
Nyilvánvaló hogy a meggyőződéseddel homlokegyenest ellenkező irányba senki nem fog téged elindítani.
Van aki biztosan igen, van aki biztosan nem, és van aki még nem döntött. Őket lehet megcélozni.
Szintén az előbb említett előadótól hallot példabeszéd: ülsz a Balatonparton egy nyári este egy csinos lány társaságában, felindult állapotban: meg akarom kapni!! Folyik a társalgás, majd mikor a lényeghez érsz, a lány elsőre nemet mond. Ekkor te szépen felállsz és azt mondod: OK, ha nem akkor nem, mehetünk haza... ? Ilyet biztos nem tennél, és pont ez a lényeg, erről beszélek.
Elküldve: 2003. 07. 31. 14:09
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
(...)
Röviden ennyi, az emberek nagyon befolyásolhatóak, és ez a saját tapasztalatom, nem a tévében láttam vagy a neten olvastam.[/quote]
Ezzel azt is mondod, hogy téged pár célzott reklámmal, megfelelő szakértelemmel rá lehetne venni arra, hogy veled azonos neműekkel kívánj szexuális kapcsolatba lépni?
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2003. 07. 31. 14:23
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Nyilvánvaló hogy a meggyőződéseddel homlokegyenest ellenkező irányba senki nem fog téged elindítani.
Van aki biztosan igen, van aki biztosan nem, és van aki még nem döntött. Őket lehet megcélozni.
Szintén az előbb említett előadótól hallot példabeszéd: ülsz a Balatonparton egy nyári este egy csinos lány társaságában, felindult állapotban: meg akarom kapni!! Folyik a társalgás, majd mikor a lényeghez érsz, a lány elsőre nemet mond. Ekkor te szépen felállsz és azt mondod: OK, ha nem akkor nem, mehetünk haza... ? Ilyet biztos nem tennél, és pont ez a lényeg, erről beszélek.[/quote]
Nem hiszem, hogy sokan vannak olyanok, akik bizonytalanok a szexuális preferenciájukat illetőleg. Ha valaki ilyen, akkor vagy homoszexuális (ebben az esetben persze úgyis rájönne előbb-utóbb, és akkor inkább 18 évesen döbbenjen rá, mint mondjuk meglett családapaként), vagy hetero (ilyenkor pedig maximum lesz egy homo élménye (ez véglet, persze, a legtöbben nem jutnak el idáig), de érezni fogja, hogy ez nem neki való).
Elküldve: 2003. 07. 31. 14:25
idézet:
Ezt írta simca_x:
Ezzel azt is mondod, hogy téged pár célzott reklámmal, megfelelő szakértelemmel rá lehetne venni arra, hogy veled azonos neműekkel kívánj szexuális kapcsolatba lépni?[/quote]
Lásd egyel feljebb
Egyébként nem hinném hogy új tagokat toboroznak, inkább a pozícióikat erősítik.
Elküldve: 2003. 08. 01. 00:24
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Lásd egyel feljebb
Egyébként nem hinném hogy új tagokat toboroznak, inkább a pozícióikat erősítik.[/quote]
Mifele pozicioikat? Uj tagok? Toborzas? Szerinted ez tenyleg igy mukodik? Marmint persze rajtad kivul mindenki massal?
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2003. 08. 01. 07:58
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
...[/quote]
A szexuális irányultság nem elhatározás kérdése, ebből következően nagyon szép vakvágányon tolod a szekeret....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."