HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 13:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 3:01

...
Amennyiben sértő számotokra, hogy ők is ugyanannak vallják (kirakatból) magukat, mint amik becsületesen Ti vagytok, hááát, a hetero társadalom sokat nem tehet. ...

Dehogynem tehetünk. Fel és el kell ismerni a különbséget, legkésőbb akkor, amikor az erről szóló felhívás szembejön valahol. Utána pedig következetesen ennek megfelelően gondolkodni, beszélni, tenni. Talán nem sok... De pont elég. Lenne.
Elköltöztem :-)

#1482 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:07

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 14:39

Dehogynem tehetünk. Fel és el kell ismerni a különbséget, legkésőbb akkor, amikor az erről szóló felhívás szembejön valahol. Utána pedig következetesen ennek megfelelően gondolkodni, beszélni, tenni. Talán nem sok... De pont elég. Lenne.

Furcsa vagy Te, hallod-e?

Kezdettől fogva azt írom-vallom (és nemcsak én), hogy azokat, akik - hetero szemszögből - teljesen átlagos, normális életet élnek (pl. Sasfióka), azokat tisztelem, és mivel saját ismerettségi körömben is vannak szép számmal ilyenek, jó havernak is tartom őket.
Hiszen ők a heteroktól csak abban 'térnek el', ami már nem tartozik a nagyvilágra, otthon, mindenkinek a magánügye.

A díszbuziktól MINDENKI elhatárolódott eddig, és őket, a viselkedésüket eddig senki (igen, a két homo-aktivistán kívül) nem tudta tolerálni.

SZERINTED felismertük a különbséget 'becsületes' melegek és a díszbuzik között?
Gondolkoztál már ma?

#1483 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:07

Kezdettől fogva azt írom-vallom (és nemcsak én), hogy azokat, akik - hetero szemszögből - teljesen átlagos, normális életet élnek (pl. Sasfióka), azokat tisztelem, és mivel saját ismerettségi körömben is vannak szép számmal ilyenek, jó havernak is tartom őket.

Idézzek?

Idézet

A díszbuziktól MINDENKI elhatárolódott eddig, és őket, a viselkedésüket eddig senki ... nem tudta tolerálni.

Idézzek?

Idézet

két homo-aktivistán kívül

Kikre gondolsz?

Idézet

SZERINTED felismertük a különbséget 'becsületes' melegek és a díszbuzik között?

Szerintem sem szóban, sem írásban... Idézzek?

#1484 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:29

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:13

Kikre gondolsz?

Szerinted?
Gondolkoztál már ma?

#1485 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:39

Kényelmes, még érvelni meg ellenőrizni se kell :o Még véletlenül kilógna a lópata, ha vissza kellene olvasni.

#1486 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:42

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:56

... Tokyoban pl. van gay section, a rock section, a business section és minden egyéb mellett. .....

Ha meg lenne egy "hetero section" ,akkor az már kirekesztés lenne nem?

Na szerintem pont erről van szó!! :eek:

#1487 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:33

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:42

Szerinted azért nincs mert tilos? Vagy esetleg azért, mert azt nem kell külön jelölni, mivel mindössze a társadalom ~90%-át takarja? Ott vannak például az amerikai városok kínai negyedekkel. Vajon miért nincs amerikai negyed?

De azért tessék nyugodtan tovább erőltetni :).

#1488 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:51

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:33

...mivel mindössze a társadalom ~90%-át takarja...

Ebbe azért nem lennék olyan biztos. :(

Szerintem el kéne dönteni ,hogy mindenki egyenlő-e vagy sem.
Mert ha igen ,akkor visszafelé se különböztessék meg az egyes "section"-öket!! SZVSZ

#1489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:03

... és már nem kell sok hozzá, hogy mi magyarok demokratikusabbak legyünk az amerikaiaknál, budhistábbak a japánoknál, majd mi megtanítjuk az arabokat tevegelni és pár önként jelentkező rutinos fórumozó kimehet Izlandra jégkunyhó-építést tanítani a sarkkör alatt élő bennszülötteknek...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 09. 05. 17:06 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1490 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:42

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 17:51

Ebbe azért nem lennék olyan biztos. :(

Miben? Mit gondolsz, én miért jelöltem ~-vel, hogy körülbelüli értékről van szó? Lehet 85 vagy 95% is, a kérdés szempontjából irreleváns.

Idézet

Mert ha igen ,akkor visszafelé se különböztessék meg az egyes "section"-öket!! SZVSZ

Mi az a visszafelé megkülönböztetés? A mindenki egyenlő továbbra sem azt jelenti, hogy mindenki ugyanolyan is. Ezek a szekciók meg arra szolgálnak, hogy a kedves homoszexuális és a kedves heteroszexuális egyének tudják, őket érdeklő területre tévednek-e (apropó, az előzőekről jut eszembe, úgy tudom, van hetero rész is, love hotelekkel és egyebekkel - ez alatt azt értve, hogy a heterókra szakosodott szexipar is szekcióra van korlátozva). Ugye te sem szereted, ha a melegbárok véletlenszerűen helyezkednek el, és jut pár a környékedre is? Könnyen lehet, hogy Japánban a melegek (illetve a rájuk hajtó szolgáltató létesítmények) szervezték így magukat, nem pedig a heterók üldözték be őket.

#1491 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:53

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:42

Na szerintem pont erről van szó!! :eek:

Létezik "hetero section" is, lévén a meleg rész mellett szórakoznak a heterók. Abszolút nem mondtam ilyet, hogy akkor az kirekesztés lenne. Sokkal inkább beszélek arról, hogy a gay section azért gay section, hogy tudják, hogy ott mi van. Ettől függetlenül "a kapuban" nem kell leszopni a biztonsági őrt, hogy bizonyítsd, meleg vagy. (Elnézést, hogy így fejezem ki magam, de ez talán tükrözi, hogy mire gondolok)
Tehát egy echteheteró homofób buzigyűlölő is bemehet erre a részre, itt akár jól is érezheti magát, addig amíg más emberek alapvető jogait nem sérti. Én pl. ezen a részen nagyon sok heteroszexuális nővel találkoztam. És úgy tomboltak, hogy öröm volt nézni.
De valóban, kirekesztésnek fogom mondani azt, amikor a hetero section kapujába ki lesz írva: Buziknak belépni tilos.
Szerintem az a "korrekt" megoldás, ha van egy szórakozóhely, aki a heteroszexuálisokat célozza meg, ennek megfelelően pl. leszbi show-kat, női sztriptízt, stb. tart, ami vonzza a hetero férfiakat, vagy mellszépségversenyt tart. (ami vonzza a exhibicionista nőket) Ezek a műsorok valószínűleg egy homoszexuális férfit nem fognak lekötni, ezért nem fogja látogatni, csak akkor ha pl. olyan társasággal megy, akik ezt igénylik, és megtiszteli azzal a társaságot, hogy elkíséri őket. De ettől függetlenül ő nem azért nem megy, mert nem mehet. Hanem mert nem az ő érdeklődési köre.

Én sokkal inkább beszéltem a fentiekről, mint az általad idézett "kirekesztjük a heteroszexuálisakat gay sectionról. "

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1492 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:02

Idézet: chris77 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 17:51

Valahogy kis szőrszálhasogatást érzek a dologban.
Tfh. mindenki egyenlő, ennek megfelelően minden szórakozóhelyen azt csinálsz amit akarsz, a jó izlés határán belül. Itt a jó izlés olyan szintig relatív, amíg törvényi rendelkezést nem tilt. Tehát közszemérmet ne sértsünk.
Itt a topicban elhangzott jópár embertől, hogy nem épp preferálja azt, ha két férfi kézenfogva vonul valahol. Esetleg rosszul lesz attól, ha csókolóznak, mentőt kell hívni, ha hosszú és mély nyelvescsókot adnak egymásnak. Arról nem is beszélve, hogy lehetősége van két férfinek egymás fenekét megfogni, mint pl. ahogy teszik heteroszexuális férfiak hölgypartnerükkel. Tovább most nem megyek.
Egyenlők vagyunk. Most őszintén, te szívesen látnád azt, hogy azon a szórakozóhelyen, ahova te csajozni jársz ilyenek történjenek? Nem hiszem.

De pl. én sem mennék el egy olyan szórakozóhelyre, ahol nem az én zenei ízlésemnek megfelelően vannak a zenék válogatva. De teszem azt egy "kötelező bőrruhás viseletű" szórakozóhelyre sem biztos, mert az sem az én stílusom.

Azzal, hogy egy bárra kiteszik a szivárvány színű zászlót, esetleg tájékoztatnak az ajtóban, hogy bizony itt láthatsz két csókolózó férfit, pont annyira védik magukat a melegek, mint védik a heterókat. Egyszerűen csak tájékoztat, nem kiközösít. Pontosabban én még azzal nem találkoztam, hogy meleg szórakozóhelyre ne engedtek volna be heteroszexuálist.

A hozzászólásod első fele pedig a számszerűségre vonatkozott. Igazából én is azt mondom, hogy nem fontos és nem is lehet pontos számot mondani, de egyre biztosabb, hogy a melegek száma globális szinten eléri, meghaladja a 10%-ot.

SF

#1493 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:25

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 21:53

Létezik "hetero section" is, lévén a meleg rész mellett szórakoznak a heterók. Abszolút nem mondtam ilyet, hogy akkor az kirekesztés lenne. Sokkal inkább beszélek arról, hogy a gay section azért gay section, hogy tudják, hogy ott mi van. Ettől függetlenül "a kapuban" nem kell leszopni a biztonsági őrt, hogy bizonyítsd, meleg vagy. (Elnézést, hogy így fejezem ki magam, de ez talán tükrözi, hogy mire gondolok)
Tehát egy echteheteró homofób buzigyűlölő is bemehet erre a részre, itt akár jól is érezheti magát, addig amíg más emberek alapvető jogait nem sérti. Én pl. ezen a részen nagyon sok heteroszexuális nővel találkoztam. És úgy tomboltak, hogy öröm volt nézni.
De valóban, kirekesztésnek fogom mondani azt, amikor a hetero section kapujába ki lesz írva: Buziknak belépni tilos.
Szerintem az a "korrekt" megoldás, ha van egy szórakozóhely, aki a heteroszexuálisokat célozza meg, ennek megfelelően pl. leszbi show-kat, női sztriptízt, stb. tart, ami vonzza a hetero férfiakat, vagy mellszépségversenyt tart. (ami vonzza a exhibicionista nőket) Ezek a műsorok valószínűleg egy homoszexuális férfit nem fognak lekötni, ezért nem fogja látogatni, csak akkor ha pl. olyan társasággal megy, akik ezt igénylik, és megtiszteli azzal a társaságot, hogy elkíséri őket. De ettől függetlenül ő nem azért nem megy, mert nem mehet. Hanem mert nem az ő érdeklődési köre.

Én sokkal inkább beszéltem a fentiekről, mint az általad idézett "kirekesztjük a heteroszexuálisakat gay sectionról. "

SF

Te, ez a gay section nem a Roppongi mellett van?
Mert most júliusban ott laktunk a Roppongi szélén, és mintha elsétáltam volna arrafelé...
Gondolkoztál már ma?

#1494 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:29

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 22:02

Azzal, hogy egy bárra kiteszik a szivárvány színű zászlót, esetleg tájékoztatnak az ajtóban, hogy bizony itt láthatsz két csókolózó férfit, pont annyira védik magukat a melegek, mint védik a heterókat. Egyszerűen csak tájékoztat, nem kiközösít. Pontosabban én még azzal nem találkoztam, hogy meleg szórakozóhelyre ne engedtek volna be heteroszexuálist.

Tanúsíthatom.
A Tivadar utcai "műintézménybe" is beengedtek bennünket minden további nélkül.
Igaz, csak a kollégámnak kellett egy doboz cigi.
Gondolkoztál már ma?

#1495 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 23:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 22:25

Te, ez a gay section nem a Roppongi mellett van?
Mert most júliusban ott laktunk a Roppongi szélén, és mintha elsétáltam volna arrafelé...

13. kerület egy része. (ahogy "mondták": Sinjuku száncsome)
De holnap megnézem pontosan, hogy hol van. Mert rémlik Roppongi is!

SF

Szerkesztette: Sasfióka 2005. 09. 05. 23:03 -kor

#1496 Felhasználó inaktív   a-tti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 17:28

Háát nekem az a szerény véleményem, hogy élje ki mindenki otthon az aberráltságát és szexuális túlfűtöttségét, mert épp úgy zavar egy hetero pár dúrva enyelgése egy nyílvános helyen, mint egy homo páré. A gondom csak az, hogy divat lett "vállalni önmagunk"-at és az utcán felvonulásokat szervezni ilyen olyan ürügyből.....
Kiderült, hogy skizofrén vagyok!!! Az egyik énem zsidó, a másik skót.....

#1497 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:52

Idézet: a-tti - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 16:28

Háát nekem az a szerény véleményem, hogy élje ki mindenki otthon az aberráltságát és szexuális túlfűtöttségét, mert épp úgy zavar egy hetero pár dúrva enyelgése egy nyílvános helyen, mint egy homo páré. A gondom csak az, hogy divat lett "vállalni önmagunk"-at és az utcán felvonulásokat szervezni ilyen olyan ürügyből.....

idióta hirdetések, brrrr...

hm, a felvonulásokat nem igazán értem, de nekem nem fáj. mondjuk én baromira toleráns vagyok. a durva enyelgés szerintem sem ízléses, az enyhe pedig nekem tökmindegy, homo fiú, lány vagy hetero. miattam biztos nem fogják rosszul érezni magukat a homoszexuálisok, mellesleg én sem vagyok teljesen normális.

nekem egy haverom jelentette be idén, hogy ő most már vállalja. rám nem tett túl nagy hatást, mert nekem aztán tökmindegy (már az irányultsága, mert az, hogy frusztráció és jaj, az nem. szar ügy, ha valaki nem jön tisztába önmagával vagy kapálózik hiábavalóan) :) eleinte picit túl lelkesen hozta elő túl sokszor a témát és már kissé unalmas lett, de aztán ez lecsengett és minden OK :cool:

#1498 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:42

Idézet: shr - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:52

... mellesleg én sem vagyok teljesen normális.

Mert ha valaki kiáll az utcán azt üvölti magáról, hogy IGEN, ÉN VAGYOK A NORMÁLIS!, akkor az normális? :D
Gondolkoztál már ma?

#1499 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 21:42

Mert ha valaki kiáll az utcán azt üvölti magáról, hogy IGEN, ÉN VAGYOK A NORMÁLIS!, akkor az normális? :D

mindenesetre közelebb áll az átlagemberhez, mint én :cool:
én sosem állítanám, hogy normális vagyok...  :think:  :fear: :lollypop:

#1500 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 23:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 23:42

Ezt kérem jegyzőkönyvbe venni :).

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.