Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:56
Mikeee, hazánkban működik ez a struccpolitika, hogy amit nem látunk az nincs. Számos nyugati és távolkeleti országban működik a melegek egymásmellett élése. Nézzük csak meg a hollandokat, vagy nézzük csak meg a japánokat. Mindkét országban elfogadott a homoszexualitás. Én pl. a japánokról nem is mertem volna gondolni, hogy ebből a szempontból toleráns rész. Tokyoban pl. van gay section, a rock section, a business section és minden egyéb mellett. Akkora mint a pesti belváros. Szállodákkal, bárokkal, üzletekkel, kocsmákkal, stb. De amikor Észak-Japánban jártunk, és este el akartunk menni ilyen helyre, két japán hölgy segített megtalálni a címet. Úgy hogy az egyik rendőri irodában kértek ők is segítséget. A rendőr tájékoztatta őket, hogy ez bizony egy meleg szórakozóhely, és hogy itt meg ott fogják megtalálni. Sem a rendőr sem a két hölgy nem fintorgott, nem nevetgélt, egy szó nélkül segített.
Jó, hozzá kell tenni, hogy minden országban van homofóbia, és mindenhol vannak ellentétek.
Számomra nem ideális állapot az, amikor egy 17 éves kollégista fiúnak rettegnie kell a szobatársaitól, látensheterót kell játszani, mert képtelenek emberek elfogadni a srác nemi hovatartozását, és ő ebből nem akar konfliktust. De továbbmegyek, ez a srác pl. nem fog soha találkozni a barátjával a kollégium előtt. Ebben biztos lehetsz. És pont azért nem, mert rákényszerítenek egy olyan "keresztet" amit neki nem kellene viselnie. Vagy számodra az a természetes, hogy ennek a "gyereknek" így kell élnie 4-5 évet?
SF
Azt nem mondom, hogy titkolnia kelljen, de az szerintem nem olyan nagy kérés, hogy ha a kolesz előtt találkozik is a barátjával, akkor az ölelkezést meg a puszilkozást hagyják amíg négy fal közé érnek.
Az az érdekes, hogy az emberek mindig úgy alakítják a nézeteiket ahogy nekik tetszik, ez megfigyelhető itt is. Pont aki itt a legjobban kampányol a melegek mellett és hirdeti a toleranciát ugatna le engem egy másik topikba, ha azt írnám, hogy legyen legális a fű, de legalább ne baszogassák a fogyasztókat semmilyen szinten. Akkor azt miért nem tehetem? Hát azért mert kisebbségbe vagyok vele és a nagy többség ilyen-olyan vélt vagy valós okból elutasítja. Akkor ez hogy is van? Hollandiába legális. Itt miért nem lehet az?
Szerkesztette: Mikeee 2005. 09. 02. 11:46 -kor