HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:00

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:49

Érdemben válaszoltam. Egy hetero ember (többség) se követeli, hogy ölelkezhessen egy azonos neművel az utcán.

:o

Ha megkülönbözteted a hetero- és homoszexuális irányultságot, akkor a kérdés érdemi kezeléséhez minimális elvárás, hogy azt is megnézd: ki kivel akar ölelkezni az utcán.
Ha egy csoport - legyen bár többségben vagy kisebbségben - a saját irányultságának megfelelően akar az utcán ölelkezni, akkor nem tagadhatja ezt meg egy másik csoporttól, aki ugyanezt akarja tenni. Különben ez nem demokrácia, hanem csupán diktatúra. Még akkor is az, ha valamiféle 'többség' diktatúrája.
Elköltöztem :-)

#1442 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:02

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:49

Szívesen. Kettőtökön kívül mindenki maradt az érdemi vitánál.

Szemellenző bejáccik? :)

#1443 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:10

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:00

:o

Ha megkülönbözteted a hetero- és homoszexuális irányultságot, akkor a kérdés érdemi kezeléséhez minimális elvárás, hogy azt is megnézd: ki kivel akar ölelkezni az utcán.
Ha egy csoport - legyen bár többségben vagy kisebbségben - a saját irányultságának megfelelően akar az utcán ölelkezni, akkor nem tagadhatja ezt meg egy másik csoporttól, aki ugyanezt akarja tenni. Különben ez nem demokrácia, hanem csupán diktatúra. Még akkor is az, ha valamiféle 'többség' diktatúrája.

Amit te feszegetsz az nem írható le ilyen feketén-fehéren. Vannak dolgok amiket a többség maximálisan elfogad és azonosulni tud vele és magába fogadja minden szinten, ilyen pl a mozgássérültek kérdése.
Viszont ez a meleg kérdés meg olyan, amivel egyszerűen nem lehet azonosulni és bizony a többség elvár egy nagyobb fokú alkalmazkodást a súrlódások elkerülése érdekében.

#1444 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:25

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:10

... a többség elvár egy nagyobb fokú alkalmazkodást a súrlódások elkerülése érdekében.

Khm-khm. Azt ugyebár igen fontos látni, hogy az alkalmazkodás iránti elvárás nem a kisebbség, hanem a többség korlátaiból fakad... Ennek megfelelően ez nem jog vagy kötelezettség, hanem csupán önként vállalt megszorítás. És ez a megszorítás - forrása miatt - nem lehet indok arra, hogy a többség ne tegyen az ellen, hogy a korlátai miatt másnak effélét kelljen vállalnia.

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 02. 10:29 -kor

Elköltöztem :-)

#1445 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:34

Én pl makximálisan nem fogadom el a mozgássérültek irányába történő jelenlegi megmozdulásokat. Az, hogy lassan minden középületből egy rámpákkal és liftekkel teletűzdelt csillagokháborúja micsodát szerkesztenek, amitől a közönséges ember lassan be se jut, röhejnek tartom. Ahelyett, hogy arra koncentrálnának, hogy a mozgássérülteknek minnél kevesebbett kelljen feleslegesen "mászkálnia".

#1446 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:10

Viszont ez a meleg kérdés meg olyan, amivel egyszerűen nem lehet azonosulni és bizony a többség elvár egy nagyobb fokú alkalmazkodást a súrlódások elkerülése érdekében.

Nem kell vele azonosulni. Ne vegyél róla tudomást, és kész. Nem olyan nehéz.

#1447 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:34

Én pl makximálisan nem fogadom el a mozgássérültek irányába történő jelenlegi megmozdulásokat. Az, hogy lassan minden középületből egy rámpákkal és liftekkel teletűzdelt csillagokháborúja micsodát szerkesztenek, amitől a közönséges ember lassan be se jut, röhejnek tartom. Ahelyett, hogy arra koncentrálnának, hogy a mozgássérülteknek minnél kevesebbett kelljen feleslegesen "mászkálnia".

Esélyegyenlőségi szempontból nem lenne szerencsés, ha a mozgássérülteknek nem kelleme annyit "mászkálni". Így lehetővé kell nekik tenni, hogy ugyanannyit "mászkálhassanak", mint a nem sérültek.

Szerkesztette: Satriani 2005. 09. 02. 10:40 -kor

#1448 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:34

Próbáld meg az ő helyükbe képzelni magad. Vagy szerezz egy kerekesszéket valahonnan és 1 hétig próbálj élni úgy, hogy nem állhatsz rá a lábaidra.

#1449 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:56

Mikeee, hazánkban működik ez a struccpolitika, hogy amit nem látunk az nincs. Számos nyugati és távolkeleti országban működik a melegek egymásmellett élése. Nézzük csak meg a hollandokat, vagy nézzük csak meg a japánokat. Mindkét országban elfogadott a homoszexualitás. Én pl. a japánokról nem is mertem volna gondolni, hogy ebből a szempontból toleráns rész. Tokyoban pl. van gay section, a rock section, a business section és minden egyéb mellett. Akkora mint a pesti belváros. Szállodákkal, bárokkal, üzletekkel, kocsmákkal, stb. De amikor Észak-Japánban jártunk, és este el akartunk menni ilyen helyre, két japán hölgy segített megtalálni a címet. Úgy hogy az egyik rendőri irodában kértek ők is segítséget. A rendőr tájékoztatta őket, hogy ez bizony egy meleg szórakozóhely, és hogy itt meg ott fogják megtalálni. Sem a rendőr sem a két hölgy nem fintorgott, nem nevetgélt, egy szó nélkül segített.
Jó, hozzá kell tenni, hogy minden országban van homofóbia, és mindenhol vannak ellentétek.

Számomra nem ideális állapot az, amikor egy 17 éves kollégista fiúnak rettegnie kell a szobatársaitól, látensheterót kell játszani, mert képtelenek emberek elfogadni a srác nemi hovatartozását, és ő ebből nem akar konfliktust. De továbbmegyek, ez a srác pl. nem fog soha találkozni a barátjával a kollégium előtt. Ebben biztos lehetsz. És pont azért nem, mert rákényszerítenek egy olyan "keresztet" amit neki nem kellene viselnie. Vagy számodra az a természetes, hogy ennek a "gyereknek" így kell élnie 4-5 évet?

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1450 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:18

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:56

Számomra nem ideális állapot az, amikor egy 17 éves kollégista fiúnak rettegnie kell a szobatársaitól, látensheterót kell játszani, mert képtelenek emberek elfogadni a srác nemi hovatartozását, és ő ebből nem akar konfliktust.

Nálunk volt a gimnáziumi kollégiumban egy szobatársam, aki nem volt teljesen tisztában magával. Nyolcan voltunk egy szobában 5 évig összezárva, úgyhogy ő beszélt az érzéseiről. Jókat röhögtünk együtt, szívattuk, ő meg velünk röhögött. Egy zárkózott, magába fordult, savanyú gyerekkel ezt nem lehetett volna megcsinálni. Igaz, egy kevésbé toleráns közösségben sem tudott volna beszélni magáról.

Más oldalról viszont érthető a visszautasítás: nem szívesen él együtt, hál egy légtérben az ember olyannal, akiről azt gondolja, vonzódik hozzá*, ugyanakkor biztos, hogy a vonzalom nem kölcsönös. Ez heteroknál is így működik, csak őket (azaz minket) az élet ritkán kényszerít rá ilyesmire.

*ez kétértelmű a magyar nyelv sajátosságai miatt, tessék jól érteni.

#1451 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:18

Más oldalról viszont érthető a visszautasítás: nem szívesen él együtt, hál egy légtérben az ember olyannal, akiről azt gondolja, vonzódik hozzá*, ugyanakkor biztos, hogy a vonzalom nem kölcsönös. Ez heteroknál is így működik, csak őket (azaz minket) az élet ritkán kényszerít rá ilyesmire.

*ez kétértelmű a magyar nyelv sajátosságai miatt, tessék jól érteni.

Még megrak az éjjel  :D

#1452 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:20

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:20

Még megrak az éjjel  :D

Nem kimondottan erre gondoltam...

#1453 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:31

van gay section,

Ahm. Szóval a meleg társadalom megnevezés sértő, a gay section nem sértő... :rolleyes:

#1454 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:40

Mikeee, hazánkban működik ez a struccpolitika, hogy amit nem látunk az nincs. Számos nyugati és távolkeleti országban működik a melegek egymásmellett élése. Nézzük csak meg a hollandokat, vagy nézzük csak meg a japánokat. Mindkét országban elfogadott a homoszexualitás. Én pl. a japánokról nem is mertem volna gondolni, hogy ebből a szempontból toleráns rész. Tokyoban pl. van gay section, a rock section, a business section és minden egyéb mellett. Akkora mint a pesti belváros. Szállodákkal, bárokkal, üzletekkel, kocsmákkal, stb. De amikor Észak-Japánban jártunk, és este el akartunk menni ilyen helyre, két japán hölgy segített megtalálni a címet. Úgy hogy az egyik rendőri irodában kértek ők is segítséget. A rendőr tájékoztatta őket, hogy ez bizony egy meleg szórakozóhely, és hogy itt meg ott fogják megtalálni. Sem a rendőr sem a két hölgy nem fintorgott, nem nevetgélt, egy szó nélkül segített.
Jó, hozzá kell tenni, hogy minden országban van homofóbia, és mindenhol vannak ellentétek.

Számomra nem ideális állapot az, amikor egy 17 éves kollégista fiúnak rettegnie kell a szobatársaitól, látensheterót kell játszani, mert képtelenek emberek elfogadni a srác nemi hovatartozását, és ő ebből nem akar konfliktust. De továbbmegyek, ez a srác pl. nem fog soha találkozni a barátjával a kollégium előtt. Ebben biztos lehetsz. És pont azért nem, mert rákényszerítenek egy olyan "keresztet" amit neki nem kellene viselnie. Vagy számodra az a természetes, hogy ennek a "gyereknek" így kell élnie 4-5 évet?

SF

Azt nem mondom, hogy titkolnia kelljen, de az szerintem nem olyan nagy kérés, hogy ha a kolesz előtt találkozik is a barátjával, akkor az ölelkezést meg a puszilkozást hagyják amíg négy fal közé érnek.

Az az érdekes, hogy az emberek mindig úgy alakítják a nézeteiket ahogy nekik tetszik, ez megfigyelhető itt is. Pont aki itt a legjobban kampányol a melegek mellett és hirdeti a toleranciát ugatna le engem egy másik topikba, ha azt írnám, hogy legyen legális a fű, de legalább ne baszogassák a fogyasztókat semmilyen szinten. Akkor azt miért nem tehetem? Hát azért mert kisebbségbe vagyok vele és a nagy többség ilyen-olyan vélt vagy valós okból elutasítja. Akkor ez hogy is van? Hollandiába legális. Itt miért nem lehet az?

Szerkesztette: Mikeee 2005. 09. 02. 11:46 -kor

#1455 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:47

Nem arra gondoltam a mozgássérültekkel kapcsolatban, hogy ne mehessenek sehova. Hanem ahelyett, hogy a postákat, önkormányzatokat milliárdokért mozgássérültekre "optimalizálják", be lehetne vezetni alternativ lehetőségeket számunkra az ügyintézéssel kapcsolatban, hogy ne kelljen minden sz*rért "bemászkálniuk".

#1456 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:47

Nem arra gondoltam a mozgássérültekkel kapcsolatban, hogy ne mehessenek sehova. Hanem ahelyett, hogy a postákat, önkormányzatokat milliárdokért mozgássérültekre "optimalizálják", be lehetne vezetni alternativ lehetőségeket számunkra az ügyintézéssel kapcsolatban, hogy ne kelljen minden sz*rért "bemászkálniuk".

Így már jobban értem, de nem biztos, hogy az alternatív megoldás olcsóbb lenne, mint az akadálymentesítés.

#1457 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:55

Így már jobban értem, de nem biztos, hogy az alternatív megoldás olcsóbb lenne, mint az akadálymentesítés.

És nem biztos, hogy ők is így akarnák.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#1458 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:13

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:08

És nem biztos, hogy ők is így akarnák.

Valószínű, hogy nem.

#1459 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:58

Ha történetesen tolókocsiban ülnék, nagy valószinűséggel az otthoni ügyintézést preferálnám az okmányirodákban hajnaltól délutáni tartó, átharapomatorkodegysorszámcetliért-rodeó helyett. De ez én vagyok.

#1460 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:05

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:51

Sokkal inkább azon díszbuzik, akik úgy érzik, hogy bizony ők egy sokkal előkelőbb és kiemeltebb "társadalom részei", hogy nem hajlandók elfogadni, hogy bizony az egész részei.

SF

El nem tudod hinni, mennyire jó, hogy ezt pont egy olyan tollából olvashattam, aki tényleg IRL érintett a dologban.

Kérdés akkor már egy maradt csupán, hogy Netmaster és Rive miért nem hisz Neked.
Miért akarnak ők homoszexuálisabbnak lenni Nálad???
Miért akarnak mindent jobban tudni és kioktatni akár Téged is, hogy hogyan kell(ene) viszonyulnod a társadalomhoz és a társadalomnak Hozzád...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.