HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:08

Azért az állatvilágban sok helyen előfordul a nemi erőszak, ahol az erősebb hím így mutatja ki dominanciáját. De ami ott az adott fajon belül a normális szocializáció része, az az embernél csak szélsőséges esetben képelhető el (pl. börtönben)

ezzel megint az a baj, hogy emberi fogalamakat hasznalsz, olyan fogalmakat ami az adott, jelen emberi civilizacioban definialhato. a nemi eroszak fogalma ugyanis ertelezhetelen a kodifikalt jogrendszer vagy moralis szabalyok nelkul, ami ennek letet elismeri.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2242 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:18

pontositsunk: a premisszamat nem lotted ki, csak egyenlore nem fogadtad el. (ezzel magat az okfejtest nem cafoltad, etol fuggetlenul az vizsgalhato, es ezek UTAN megnezhetjuk, hogy a hasonlo dolgok valoban elofordulnak-e az allatvilagban.)

masik: mar miert a biszexualitast magyaraztam volna meg? az IS megmagyaraztam.

kulturalis okfejtesed meg problemas, hiszen mar talaltak olyan gent, amely hordoz homoszexualis hajlamot. (igaz ez a kutatas is egyenlore ketseges, de azert nem art figyelembe venni ezeket az eredmenyeket is! nem foglalkozni nem lehet veluk, az biztos!)

vegul: nem allitom, hogy hipotezisem helyes. de Te altalanos kerdest tettel fel, ezek utan (a hipotezisem utan) mar nem mondhatod azt, hogy kizart, hogy legyen biologiai haszna. :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2243 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:18

pontositsunk: a premisszamat nem lotted ki, csak egyenlore nem fogadtad el. (ezzel magat az okfejtest nem cafoltad, etol fuggetlenul az vizsgalhato, es ezek UTAN megnezhetjuk, hogy a hasonlo dolgok valoban elofordulnak-e az allatvilagban.)
ha a vitaterben a fundamentum vita targyat kepezi, akkor a felepitmeny nehezen all meg :)

masik: mar miert a biszexualitast magyaraztam volna meg? az IS megmagyaraztam.
ervelesed szerint az egyen szexualis kontaktus maximalizalasra torexik. bocs de ez enm magyarazza a homoszexualitast, mert ebben az egyen lemond az ellen nemuekkel folyatott szexussal, ezaltal elterul az aktus-maximalizacios celfuggvenyetol.

kulturalis okfejtesed meg problemas, hiszen mar talaltak olyan gent, amely hordoz homoszexualis hajlamot. (igaz ez a kutatas is egyenlore ketseges, de azert nem art figyelembe venni ezeket az eredmenyeket is! nem foglalkozni nem lehet veluk, az biztos!)
Hogz offtopik legyek - kicsit ugy allunk ezzel a homoszexualitasert feleos gennel, mint a PS3-mal :Đ

vegul: nem allitom, hogy hipotezisem helyes. de Te altalanos kerdest tettel fel, ezek utan (a hipotezisem utan) mar nem mondhatod azt, hogy kizart, hogy legyen biologiai haszna. :)

van nekije. de nem egyed, hanem okoszisztema szintjen jelentkezik - szvsz :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 15. 13:26 -kor

#2244 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:18

ezzel megint az a baj, hogy emberi fogalamakat hasznalsz, olyan fogalmakat ami az adott, jelen emberi civilizacioban definialhato. a nemi eroszak fogalma ugyanis ertelezhetelen a kodifikalt jogrendszer vagy moralis szabalyok nelkul, ami ennek letet elismeri.

ezt nem ertem. az "eroszak" fogalma tokeletesen mukodik allatviselkedes biologiaban. a "nemi eroszak" igen jol definialt reszhalmaza az "eroszak" fogalomnak. hol kell itt jogi fogalmakat keresnunk?

(azert ne nezzunk mar mindent szognek, ha kalapacs kerult a kezunkbe.. :))

allitasod meg, miszerint a homoszexualitast allatokon vizsgalo kutatasok nem megfeleloek lassa illene alatamasztani. a "sok ilyen szuletik" honnan van veve? ez igy jobban lebeg, mint az en hipotezisem! ;) raadasul mit kezdesz azzal, amikor kutyakon figyelnek meg hasonlot? annak a termeszetes kornyezete az ember mellett van.
a forum ma:

#2245 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:25

ccc: Te ertetted az en okfejtesemet jol/rosszul. en nem ertem a Te okfejtesedet, hogy mitol lenne hibas az en okfejtesem. (max annyi vilagos, hogy a kiindulo premissza alatamasztasra szorul. ebben egyet is ertunk.)
a forum ma:

#2246 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:25

ccc: Te ertetted az en okfejtesemet jol/rosszul. en nem ertem a Te okfejtesedet, hogy mitol lenne hibas az en okfejtesem. (max annyi vilagos, hogy a kiindulo premissza alatamasztasra szorul. ebben egyet is ertunk.)

:offtopic:  bocs. a 'ccc' egy amtmeneti, 'technikai' allapot volt :Đ

#2247 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:23

.a "nemi eroszak" igen jol definialt reszhalmaza az "eroszak" fogalomnak. hol kell itt jogi fogalmakat keresnunk?

onmagaban az 'eroszak' mint olyan, civilizacios, jogi es/vagy moralis fogalom. anarchia eseten okoljog van.

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:23

allitasod meg, miszerint a homoszexualitast allatokon vizsgalo kutatasok nem megfeleloek lassa illene alatamasztani.
az osszes kezem ugyebe kerult publikacio szerzoinek utana olvastam. kivetel nelkul kothetoek valamilyen feminista vagy melegek jogaiert kuzdo szervezethez. ezen okbol nem tudom publikjaikat objektivnek elfogadni.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 15. 13:34 -kor

#2248 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:23

ezt nem ertem. az "eroszak" fogalma tokeletesen mukodik allatviselkedes biologiaban. a "nemi eroszak" igen jol definialt reszhalmaza az "eroszak" fogalomnak. hol kell itt jogi fogalmakat keresnunk?

(azert ne nezzunk mar mindent szognek, ha kalapacs kerult a kezunkbe.. :))

A róka is egy erőszakos állat, nem?
A nyúl szempontjából mindenképpen.
Gondolkoztál már ma?

#2249 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:48

Cikk a National geographic-on: itt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2250 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:50

nem *Macika*, nem ilyen ertelemben hasznaljak. azonos fajegyedek kozotti eroszakrol beszel a szakirodalom. szoval SFIJ max azt mondhatod, hogy ezt a fogalmat az ember talalta ki. de hat ez minden fogalomra igaz! maradjunk abban, hogy eroszak VAN allatok kozott.
a forum ma:

#2251 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:50

Szerintem a homoszexualitás nem, vagy csak a lehető legritkább esetben választás kérdése. Ugyanúgy mint például egy allergia (ami nem betegség, nem elkapja az ember), rájössz, hogy allergiás vagy, nem választod.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2252 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:22

ervelesed szerint az egyen szexualis kontaktus maximalizalasra torexik. bocs de ez enm magyarazza a homoszexualitast, mert ebben az egyen lemond az ellen nemuekkel folyatott szexussal, ezaltal elterul az aktus-maximalizacios celfuggvenyetol.

ez esetben rosszul ertetted meg az ervelesem. nem az egyed torekszik ugyanis, hanem a faj, populacio (es meg ott is a "torekszik" kifejezes egy evoluciobiologiai metafora!). tovabba kulon kiemeltem, hogy az azonos nemuekkel folytatott szexualis kapcsolat alapvetoen NEM csokkenti a celfuggveny maximalizaciojat. raadasul tudatos donteshelyzetekrol beszelsz "egyen lemond", mikozben en tisztan genetikai magyarazatot adtam. szerintem nezd at meg egyszer, mit irtam. tenyleg!

csak hogy pontositsunk...

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 15. 14:05 -kor

a forum ma:

#2253 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:48

Cikk a National geographic-on: itt.

Idézet: SFIJ

kivetel nelkul kothetoek valamilyen feminista vagy melegek jogaiert kuzdo szervezethez.

:think:

(ok, ok. tudom, nem ok csinaltak a felmerest. de azert az, ha egy ilyen kategoriaju lap atvesz informaciot, az azert objektivitasi mutato is.)
a forum ma:

#2254 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:50

Szerintem a homoszexualitás nem, vagy csak a lehető legritkább esetben választás kérdése. Ugyanúgy mint például egy allergia (ami nem betegség, nem elkapja az ember), rájössz, hogy allergiás vagy, nem választod.

nem tudok feltetlenul egyeterteni! mint minden biologiai attitud (pl. a mar emlitett agresszivitas) ez is tarsadalmi/civilizacios nyomas alatt van. vagy pozitiv, vagy negativ ertelemben. mikor hogy. tehat a mertek valtozhat. (persze ettol meg lehet az adott csoportnak egy bizonyos magja, ami ettol fuggetlen.)
a forum ma:

#2255 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:07

Olyanná vált a topik, mint:

Bírósági tárgyalás a süketek városában.

- Ez az ember ellopta az órámat! - ordít a felperes.
- Ez tévedés kérem! Én meggyőződéses antialkoholista vagyok! - ordít az alperes.
- A kutat mindkettőjüknek joga van használni! - hirdeti ki az ítéletet a bíró.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2256 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:59

ez egy érdekes kérdés. a meleg nagyrésze ugyanis inkább boldogtalan ember, mint boldog.

saját tapasztalat?

#2257 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:05

valamit elfogadni csak választás után  lehet. eddeigi tapasztalataim alapján az amberek csak olyat tesznek, amiből hasznuk származik. továbbra is áll a kérés:
Miért jó a homoszexualitás? Mi a haszna?

Beszéltél már valaha egy meleggel is erről, hogy ő mért lett az?  :omg:  Elképesztő hülyeséget állítasz... (legalábbis ebből az aspektusból)

#2258 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:56

nincs sorsszerűség és sodródás, csak lustaság és a felelőség elkenése. minden döntésedért felelős vagy és mindig van választásod. a háborús bűnösök is gyakran hivatkoznak arra, hogy az adott helyzetben nem volt más választásuk, mikor a bírák előtt vallanak.

Tehát a sziámi ikrek azt választották, hogy összenőnek... okos  :omg:

#2259 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:34

10 % az RENGETEG!

Szeritem LEGALÁBB egy tizedest tévedtél!!!

10%-kal még nem is mondott sokat.. Spanyolországban 15-höz közelít ez a szám.

#2260 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:09

Az allatvilagban valo elofordulassal kapcsolatban csak olyan szerzok tollabol hallottam ezt, amik valamilyen szinten kotodnek valamely egyetem "gender studies" tanszekehez. sajnalatos, hogy ezek a tanszekek sokkalta inkabb politizalnak mintsem tudomanyos munkat vegeznenek. mivel ezt a teny, valodi, independent tudomanyossaggal targyalni meg nem lattam, az allatbvilagbeli homoszezualitast mint egyesek szerinti tenyt eros szkepszissel fogadom.

szerintem neked tökmind1 ki mit mond (legyen az tényekkel, adatokkal alátámasztott is), mindent erős szkepszissel fogadsz el.. vagy még úgy sem, ha nem egyezik a véleményeddel.. 

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.