HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 22:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 22:37

segitek. erre biztos, hogy csak Te tudhatod:
"nacceru. akkor most mar latod, hogy tolem hiaba varod, hogy NE homoszexualis tudos tollabol hozzak cikket. tehet meg egyszer: mit varsz, milyen adatot hozzak? (es milyen impakt faktoru folyoiratbol..)"

yeah, yeah, whatever :D csak plííz ne olyasvalakitől akiről tudom hogy elfogult a témában...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2342 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 22:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:18

Netmaster, ha tudnám a pontos választ, nem kérdeztem volna meg. aszittem tudom, de beláttam hogy nem jó. és mivel nem jó, azért kérdezem a választ, mert hátha valaki tudja.

Attól félek, nem értettél meg. Nincs pontos válasz (mint ahogyan az élet értelmére sem tudunk egzakt választ mutatni). Egyénenként különböző válaszok vannak. :)

Jelenlegi ismereteink szerint a homoszexualitás legnagyobb mértékben egy születéskor kapott tulajdonság. Jósága nem igazán definiálható, mert mindenki a saját értékrendjéből indul ki, az alapján dönt, hogy jó-e vagy nem (ebből fakadóan értelemszerűen a heteroszexuálisok a saját szemszögükből negatívnak tartják). Jó-e balkezesnek lenni? Nem tudunk rá egyértelmű választ adni, habár mivel számos dolog jobbkezesek számára van tervezve, ebből a szempontból ők hátrányban vannak (érdekes módon itt is elő szokott fordulni némi átnevelési tendencia, amikor a szülők azt hiszik, a balkéz-orientáció neveléssel megváltoztatható - ez persze leginkább csak konfliktusok szítására jó, meg, hogy később a pszichológusoknak legyen munkájuk). Ám természetesen a balkezesség egy fikarcnyival sem rosszabb a jobbkezességnél.

Ez az, amit a heteroszexualitás-homoszexualitás vonulatban rengetegen nem bírnak elfogadni. Nekünk nyilván nem jó a homoszexualitás. Akinek viszont ez adatott, az is képes teljes életet élni (ha a társadalom nem gördít eléjük további akadályokat) - nem azért mert jó vagy nem, hanem mert a homoszexualitás ilyen tulajdonság. Egy Down kórosnak vagy egy komolyabb testi elváltozással született gyermeknek azért jóval kisebb az esélye rá (habár megfelelő gondoskodással remélhetőleg közelebb lehet őket hozni ehhez).

#2343 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 23:08

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 22:52

Attól félek, nem értettél meg. Nincs pontos válasz (mint ahogyan az élet értelmére sem tudunk egzakt választ mutatni). Egyénenként különböző válaszok vannak. :)

Jelenlegi ismereteink szerint a homoszexualitás legnagyobb mértékben egy születéskor kapott tulajdonság. Jósága nem igazán definiálható, mert mindenki a saját értékrendjéből indul ki, az alapján dönt, hogy jó-e vagy nem (ebből fakadóan értelemszerűen a heteroszexuálisok a saját szemszögükből negatívnak tartják). Jó-e balkezesnek lenni? Nem tudunk rá egyértelmű választ adni, habár mivel számos dolog jobbkezesek számára van tervezve, ebből a szempontból ők hátrányban vannak (érdekes módon itt is elő szokott fordulni némi átnevelési tendencia, amikor a szülők azt hiszik, a balkéz-orientáció neveléssel megváltoztatható - ez persze leginkább csak konfliktusok szítására jó, meg, hogy később a pszichológusoknak legyen munkájuk). Ám természetesen a balkezesség egy fikarcnyival sem rosszabb a jobbkezességnél.

Ez az, amit a heteroszexualitás-homoszexualitás vonulatban rengetegen nem bírnak elfogadni. Nekünk nyilván nem jó a homoszexualitás. Akinek viszont ez adatott, az is képes teljes életet élni (ha a társadalom nem gördít eléjük további akadályokat) - nem azért mert jó vagy nem, hanem mert a homoszexualitás ilyen tulajdonság. Egy Down kórosnak vagy egy komolyabb testi elváltozással született gyermeknek azért jóval kisebb az esélye rá (habár megfelelő gondoskodással remélhetőleg közelebb lehet őket hozni ehhez).

ez egy közismet válasz, csak nem hiszem a helyességét. amit az utolsó bekezdésben írsz, azzal végképp nem értek egyet. az emberek többsége számára indifferens mások szexuális vislekedése mindaddíg amíg valamilyen szinten nem adódik ebből egyfajta feszültség. van egy kisebb réteg minden szexushoz tartozó csoportban ami valamiért az alternatív szexusoktól undorodik ezért mindenféle kampfokat, 'háborúkat' indítanak egymás ellen. a többiek meg a saját társadalmi függőségi kapcsolataik alapján tagozódnak valamelyik oldalhoz. önmagában nemis biztos hogy egyet értenek azzal amit csinálnak, hanem sokmindent azért tesznek mert van bennük egy vágy, ami a valahová tartozásról szól.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 15. 23:10 -kor

#2344 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 23:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:39

yeah, yeah, whatever :D csak plííz ne olyasvalakitől akiről tudom hogy elfogult a témában...

Jó. Hozz te.

#2345 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 23:23

Carmaged: figyelmesebben! o azt allitja, hogy ilyen marpedig nincs. azt hogy hozzon?

(emlekezteto: arrol keresunk infot, hogy az allatvilagban milyen gyakorisaggal fordul elo homoszexualitas.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2346 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 23:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 22:26

3 dologra is tudok gondolni hirtelen, pontosíts.

Csak a te döntésed, hogy főtt ételt eszel és nem füvet legelsz. Akareterő kérdése.

Idézet

igen, szeretek játszmázni. mindazonáltal szerintem fontos kérdést tettem fel.

Fontos kérdés? Lehet. De egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a válaszért tetted fel, hanem inkább a vitáért.

Idézet

nem a melegektől viszolygok, hanem attól a folyamattól és módszertantól amivel többen a hónuk alá nyúlnak.

Akkor mondd ezt.

Idézet

szerintem a kérdés nem értelmetelen. lehet, hogy számodra az, ez oké. de a világ színes és mivel nem vagyunk identikusak ennek a sokszínűségnek szükségképpen eltérő aspektusai ragadhatnak meg minket külön-külön. ugye ez nem baj? rossz ember lennék attól, mert fölteszek olyan kérdéseket, amiket más meg sem próbál? miben kéne kompromisszumora hajolnom? ne kérdezzek? ne érdekeljenek a dolgok? ne legyek kíváncsi a világra? baj az, hogy eltér a véleményem a tíédtől néhány dologban? szégyeljem magam

Az a rossz, ahogyan fölteszed a kérdést.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 15. 23:24 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 23:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 0:08

ez egy közismet válasz, csak nem hiszem a helyességét. amit az utolsó bekezdésben írsz, azzal végképp nem értek egyet. az emberek többsége számára indifferens mások szexuális vislekedése

Nem csupán szexuális viselkedésről van szó. Értelemszerűen mindenki a saját felfogását tartja helyesnek. A szexualitás csupán egy nagy súlyt kapó téma, ami felerősíti a reakciókat. Minden heteroszexuális emberben a saját nemi irányultsága miatt erős ellenérzés van a homoszexualitás iránt (csakúgy mint az egyéb fura szexuális devianciák iránt). Nézd csak meg, hány embernek okozna problémát, ha a saját gyermeke, vagy egyéb közeli hozzátartozója lenne homoszexuális (minden bizonnyal én sem tudnám könnyedén megemészteni). Ha indifferens lenne, ez semmiképp nem okozna ilyen súlyú konfliktusokat. Márpedig ebben az esetben igazán nem mondható, hogy valami hangadók által szított viharról lenne szó.

Idézet

önmagában nemis biztos hogy egyet értenek azzal amit csinálnak, hanem sokmindent azért tesznek mert van bennük egy vágy, ami a valahová tartozásról szól.

Azt hiszem ez az a téma, amiről mindenkinek (vagy legalábbis a hangosan ellenségeskedő csoportosulások tagjainak) "jól megalapozott" saját véleménye lehet. :) De látod, egyesek hogy nem bírják megemészteni, valaki képes a másik oldalra állni, holott semmi tényleges érdeke nem fűződik hozzá - legalábbis így hiszik. :)

#2348 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:24

Az a rossz, ahogyan fölteszed a kérdést.

Az őszintén feltett kérdés rossz?

#2349 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:05

nem. mint latszik a baj az volt vele, hogy olyan ertelmet kapott MINDEN olvasonal, amit Te nem szandekoztal adni neki. ergo hibasan fogalmaztad meg.
a forum ma:

#2350 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:12

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:44

Minden heteroszexuális emberben a saját nemi irányultsága miatt erős ellenérzés van a homoszexualitás iránt (csakúgy mint az egyéb fura szexuális devianciák iránt).
szerintem ez nem igaz. sokkal inkább azt tapasztalom, hogy a szexuális viselkedés esetében a legtöbb az álságosság, a mutyizás és a hazugsáb meg a rejtőzködés., meg persze a szerepjáték. nagyon komoly (szép)irodalma van ám ennek. ami tán motiváns lehet az kizárólag az ismeretlentől való félelem.

Nézd csak meg, hány embernek okozna problémát, ha a saját gyermeke, vagy egyéb közeli hozzátartozója lenne homoszexuális (minden bizonnyal én sem tudnám könnyedén megemészteni).
nem érdemes erre kihegyeni. az anyák szívgörcsöt kapnak ha egyszem fiuk beáll a pápisták közé, de nem örülnek bijon ha az egszem gyere krishna tudaú lesz, beáll a közösségbe vagy akár csak scientológus lészen. de tán a legegyszerűbb példa az, amikor a gyermek nem szándéxik azt az életpályát folytatni, amit a szülő számára elgondolt. nem kell ezt a homoszexualitásra kihegyezni, szvsz.

Ha indifferens lenne, ez semmiképp nem okozna ilyen súlyú konfliktusokat. Márpedig ebben az esetben igazán nem mondható, hogy valami hangadók által szított viharról lenne szó.
az emberek álatalában néhány adok-kapok geller után kijönnek egymással korra, nemre, fajra szexszura való tekintet nélkül. ellenben a pszichológiai alapokon megtámadott propagandával, FUD-dal egész hosszan lehet és sajnos eredményesen is egymásnak tüzelni őket.

Azt hiszem ez az a téma, amiről mindenkinek (vagy legalábbis a hangosan ellenségeskedő csoportosulások tagjainak) "jól megalapozott" saját véleménye lehet. :) De látod, egyesek hogy nem bírják megemészteni, valaki képes a másik oldalra állni, holott semmi tényleges érdeke nem fűződik hozzá - legalábbis így hiszik. :)
szerintem ez az, ami csoportnorma függő, jól megkonstruált, kívülről irányított és roppantmód veszélyes.

és elgnagyobb bánatomra mindez nem visz közelebb a kérdésemhez *sigh*

#2351 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 0:05

nem. mint latszik a baj az volt vele, hogy olyan ertelmet kapott MINDEN olvasonal, amit Te nem szandekoztal adni neki. ergo hibasan fogalmaztad meg.

én azért fogalmazok hibásan, mert valószínűleg egy selejt ember vagyok... De ez nem újdonság, már Eleanor is megmondta...

Szerkesztette: SFIJ 2006. 05. 16. 00:15 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:41

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:27

Apropó, én huszonnégy évet töltöttem keresztény országban, mégsem... :)

1. Melyik az a keresztény ország?
2. És a többi évet hol?
Gondolkoztál már ma?

#2353 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:44

...három hónap nem sokat jelent, attól még nem leszel buddhizmusban jártas...

Ez igaz.
De minden esetre SOKKAL JOBBAN jártas leszek benne, mint aki életében nem látott még buddhista szertartást, nem volt buddhista templomban és nem lakott együtt buddhista emberekkel pár hetet. Sőt nem is volt még buddhista ország területén.
Gondolkoztál már ma?

#2354 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:46

Szóval, fogsz regélni, hol zárja ki a buddhizmus a melegeket a párkapcsolatok sorából?

Ilyet én nem írtam.

Nemes egyszerűséggel nem is foglalkozik velük. Kapcsolat szexuális értelemben két ember között külön neműkkel képzelhető csak el. Azonos neműség nincs megemlítve sem benne (tudtommal).

Innentől kezdve Ti liberálisok ebben a másodpercben azt vonjátok le a dologból, hogy igen, azért nem foglalkozik az egyneműség kérdésével, mert természetesnek veszi.

Lelketek rajta...
Gondolkoztál már ma?

#2355 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:59

mostanában divat a homoszexualitásért feleős génekről beszélni, olyan társalgási szoftos szinten és van néhány nem túl jelentős szerző tollából publikáció. a komoly genetikai fórumok erősen kerülik a témát. miért?

Attól, hogy valamiről nem tudsz, nem azt jelenti, hogy nincs. Vagy akkor bizonyítsd tényekkel, mint ahogy tőlünk is folyton követeled. Én írtam már pár dolgot a genetikai részéről. Névvel, dátummal. Olvass vissza.

#2356 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:50

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:52

Jelenlegi ismereteink szerint a homoszexualitás legnagyobb mértékben egy születéskor kapott tulajdonság.

Értem. Tehát amennyiben egy gyerek normális, heteroszexuális házasságban nő fel, akkor pontosan ugyanolyan esélye van arra, hogy meleg legyen, mint egy olyan gyereknek, akit meleg/leszbi házaspár nevelt fel.
Mert legnagyobb mértékben a születéskor dőlt el. A későbbi nevelés, a két nem szexuális viselkedésformája/példája nem változtat szinte semmit.

Jól értem?
Gondolkoztál már ma?

#2357 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:46

Ilyet én nem írtam.

Nemes egyszerűséggel nem is foglalkozik velük. Kapcsolat szexuális értelemben két ember között külön neműkkel képzelhető csak el. Azonos neműség nincs megemlítve sem benne (tudtommal).

Innentől kezdve Ti liberálisok ebben a másodpercben azt vonjátok le a dologból, hogy igen, azért nem foglalkozik az egyneműség kérdésével, mert természetesnek veszi.

Lelketek rajta...

Neked is ugyanaz: ha valamiről nem tudsz, nem azt jelenti, hogy nincs!

http://www.yawningbr...999/guw-048.htm

"Q: By the way, I am also a Buddhist and have been questioning myself about this matter. From your [Heartland] website, I feel more enlightened reading the articles, thank you. I am not very sure whether I am gay or bi, rather confused. Since in our society today, homosexuality is gaining acceptance, I am also beginning to question it relating to Buddhism. Kelvin, I would like to ask you this question, whether it is allowed in Buddhism to have gay sex when you and your partner are not legally attached ? Thank you

A: You said that your are a Buddhist, good for you! However, it is important that you ask yourself what makes you a Buddhist. What are the basic Buddhist teachings? Do you understand them? It is important for you to find these answers, for they will help you in your daily life and in your times of confusion!

It is okay whether one is gay or bi or whatever. What is most important is to be true to yourself and to others. So don't worry too much about that okay?"

#2358 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:50

Értem. Tehát amennyiben egy gyerek normális, heteroszexuális házasságban nő fel, akkor pontosan ugyanolyan esélye van arra, hogy meleg legyen, mint egy olyan gyereknek, akit meleg/leszbi házaspár nevelt fel.
Mert legnagyobb mértékben a születéskor dőlt el. A későbbi nevelés, a két nem szexuális viselkedésformája/példája nem változtat szinte semmit.

Jól értem?

Jól érted.

#2359 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:56

nem egeszen. kulcsszo: "legnagyobb mertekben". a neveles/tarsadalmi kornyezet ezt mindket iranyban tudja befolyasolni, de csak bizonyos szazalekban.

(hogy konkretan egynemu neveloszulok eseten van-e befolyasolas, azt a kicsi minta miatt nehez tudni. masnemu szuloknel befolyasolas van, de nem donto. tarsadalmi befolyasolas ugyancsak van [keresztenyseg/okori gorogok], de ez sem donto = elobbinel is voltak, utobbinal sem lett mindenki az.)

azt hiszem a kezdominancia kerdese (es ahogy ezt a szocializmusban probaltak atnevelni) egeszen jo pelda. eleg hasonlo tulajdonsag, azt hiszem meg elterjedseg szempontjabol is. (amugy szamomra ez is a genetikai bizonyitek [hallod SFIJ!], mert az latszik, hogy a "massag" genetikai diverzitasa nagyon gyakran 10% korul mozog igen sokmindenben.)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 16. 01:02 -kor

a forum ma:

#2360 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:58

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 0:49

Attól, hogy valamiről nem tudsz, nem azt jelenti, hogy nincs. Vagy akkor bizonyítsd tényekkel, mint ahogy tőlünk is folyton követeled. Én írtam már pár dolgot a genetikai részéről. Névvel, dátummal. Olvass vissza.

már megint kezded... muszáj állandóan vádaskodni szándékosan félremagyarázni a postjaimat?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »