Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:44
Minden heteroszexuális emberben a saját nemi irányultsága miatt erős ellenérzés van a homoszexualitás iránt (csakúgy mint az egyéb fura szexuális devianciák iránt).
szerintem ez nem igaz. sokkal inkább azt tapasztalom, hogy a szexuális viselkedés esetében a legtöbb az álságosság, a mutyizás és a hazugsáb meg a rejtőzködés., meg persze a szerepjáték. nagyon komoly (szép)irodalma van ám ennek. ami tán motiváns lehet az kizárólag az ismeretlentől való félelem.
Nézd csak meg, hány embernek okozna problémát, ha a saját gyermeke, vagy egyéb közeli hozzátartozója lenne homoszexuális (minden bizonnyal én sem tudnám könnyedén megemészteni).
nem érdemes erre kihegyeni. az anyák szívgörcsöt kapnak ha egyszem fiuk beáll a pápisták közé, de nem örülnek bijon ha az egszem gyere krishna tudaú lesz, beáll a közösségbe vagy akár csak scientológus lészen. de tán a legegyszerűbb példa az, amikor a gyermek nem szándéxik azt az életpályát folytatni, amit a szülő számára elgondolt. nem kell ezt a homoszexualitásra kihegyezni, szvsz.
Ha indifferens lenne, ez semmiképp nem okozna ilyen súlyú konfliktusokat. Márpedig ebben az esetben igazán nem mondható, hogy valami hangadók által szított viharról lenne szó.
az emberek álatalában néhány adok-kapok geller után kijönnek egymással korra, nemre, fajra szexszura való tekintet nélkül. ellenben a pszichológiai alapokon megtámadott propagandával, FUD-dal egész hosszan lehet és sajnos eredményesen is egymásnak tüzelni őket.
Azt hiszem ez az a téma, amiről mindenkinek (vagy legalábbis a hangosan ellenségeskedő csoportosulások tagjainak) "jól megalapozott" saját véleménye lehet.

De látod, egyesek hogy nem bírják megemészteni, valaki képes a másik oldalra állni, holott semmi tényleges érdeke nem fűződik hozzá - legalábbis így hiszik.

szerintem ez az, ami csoportnorma függő, jól megkonstruált, kívülről irányított és roppantmód veszélyes.
és elgnagyobb bánatomra mindez nem visz közelebb a kérdésemhez *sigh*