Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:03
Don't speak english.
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:18
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:47
megis, tisztelt allati eroszak ellenzok, ezt hogy nevezzuk? (vagy ebben sem hiszunk a kutatonak, mert erintett?
De mégis, nagyjából mi köze van egy mai melegnek az állatokhoz?
Ha én egy cigányhoz hasolítom őket, az ki kell kérni maguknak AZONNAL
Ha egy bűnözőhöz (NEM a bűnelkövetés miatt!!!), akkor azt is. Pedig azok emberek.
Az állatokhoz hasonlítani, azokat érvként felhasználni én nem tenném. Mivel mi társadalomban élünk. Amiben ALKALMAZKODNI kell egymáshoz.
És az alkalmazkodás nem leigázás, nem fizikai verekedések, élet-halál harcok alapján kialakult hierarchikus rangsorok alapján történik valósul meg. És mint ilyen, soha nem lehet egyoldalú.
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:19
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:03
De.
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:27
*Macika*: eddigi kerdesekben (ontudat, csecsemok) csak atteteles ismereteim voltak. jelen kerdesedre viszont megfelelo alapossaggal tudok valaszolni. forras tobbek kozott Csanyi Vilmos, akit nehez nem eleg neves etologusnak tekinteni.
a modern viselkedestudomany azt az allaspontot vallja, hogy az ember tobb, mint 100e eves fejlodestorteneteben a civilizacio 5-10e eve (max 20-30 ha minden, de mindent beszamitunk), es foleg a modern civilizacio 2-3e eve legypiszok. nagyon sok kerdesben hasznos kutatasi modszer a legkozelebbi rokonaink, a foemlosok vizsgalata, mert az emberben sokkal tobb az allati, mint ahogy ezt a tobbseg gondolja. a mai ember viselkedese egy allati orokseg (90%!), es az azt befolyasolo tarsadalmi kornyezet alakitja ki. a kerdest csak az egyik oldalrol vizsgalni tudomanyos butasag.
remelem megfelelo valasz a szamodra. (a hasonlitgatas pont ezert nem ugy folyik, ahogy azt Te beallitani probalod. kulon bosszanto, hogy mikozben Te magad -- jogosan-- kered szamon a vitapartnereken az empatikus megertest es pontos olvasast, magad ezt megsem gyakorlod megfelelo mertekben.)
tehat meg egyszer: nem a homoszexualisokat viszonyitottam az allatokhoz, hanem az OSSZES embert, engem meg teged is. es nem hasonlitottam, hanem allitottam, hogy a ketto (ember es allat) bennfoglalo halmazt alkot. innentol kezdve ha az allatokrol ki tudunk mondani valamit, az (a civilizacio es kultura hatasait leszamitva) joreszt igaz lesz az emberre is. a kivetelek kifejezetten ritkak!
Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 15. 19:31 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:27
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:33
ha Teged nem erdekel, ne olvasd. masokat viszont lehet, hogy erdekel.
Elküldve: 2006. 05. 15. 19:37
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:46
Mi ért jó a homoszexualitás? Mi a haszna?
Ha jól értem, te kizárólag azért lélegzel, mert vélt hasznáról meggyőződtél, és rendelkezel kellő akaraterővel, hogy ezt a szokásodat abbahagyd. Nosza...
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:03
Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:04
Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:04
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:04
Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:37
figyu ez neked nem megy. szerintem ne eröltesd.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:17
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:22
szoval mi legyen a modszer, hogy nezzunk utana ennek a kerdeskornek?
mindig fázom az olyasmiről, hogy "a pórnép nemis tudja magáról, hogy az" ez kb az a kategória, mint amikor a kedves itteni fórumozók első téeftéjük megvásárláskor rádöbbennek, hogy nekik voltaképp a CRT-től fáj a fejük. és akkor biziny-bizony átvillanan a fejemen, hogy déjá vu... hiba vanik a mártixban - én ezt már olvastam valahol - angol nyelven
olyan impakt faktorú publikációt szeretnék etológustól, aki a homoszexualitással még nagyon távoli kapcsolatban sem ál, vagyis hogy ne vetődjék fel még a gyanunak a halvány szikrája sem, hogy a fene egye meg, már megin egy prekoncepciókon alapuló izét olvasok....
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:17
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:03
Biztos bennem van a hiba, de ugyanúgy értelmeztem, mint Fec.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:19
Idézet
Idézet
pedig en is valami hasonlot feszegettem...
Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 15. 20:26 -kor
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:20
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:17
vajon mért nem lepődök meg én ezen... :Đ
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:24
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:20
Talán mert te is tudod, hogy eléggé érdekesen fogalmaztál.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:24
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:17
Idézet
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:35
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:27
a modern viselkedestudomany azt az allaspontot vallja, hogy az ember tobb, mint 100e eves fejlodestorteneteben a civilizacio 5-10e eve (max 20-30 ha minden, de mindent beszamitunk), es foleg a modern civilizacio 2-3e eve legypiszok. nagyon sok kerdesben hasznos kutatasi modszer a legkozelebbi rokonaink, a foemlosok vizsgalata, mert az emberben sokkal tobb az allati, mint ahogy ezt a tobbseg gondolja. a mai ember viselkedese egy allati orokseg (90%!), es az azt befolyasolo tarsadalmi kornyezet alakitja ki. a kerdest csak az egyik oldalrol vizsgalni tudomanyos butasag.
remelem megfelelo valasz a szamodra. (a hasonlitgatas pont ezert nem ugy folyik, ahogy azt Te beallitani probalod. kulon bosszanto, hogy mikozben Te magad -- jogosan-- kered szamon a vitapartnereken az empatikus megertest es pontos olvasast, magad ezt megsem gyakorlod megfelelo mertekben.)
tehat meg egyszer: nem a homoszexualisokat viszonyitottam az allatokhoz, hanem az OSSZES embert, engem meg teged is. es nem hasonlitottam, hanem allitottam, hogy a ketto (ember es allat) bennfoglalo halmazt alkot. innentol kezdve ha az allatokrol ki tudunk mondani valamit, az (a civilizacio es kultura hatasait leszamitva) joreszt igaz lesz az emberre is. a kivetelek kifejezetten ritkak!
OK, természetesen FŐEMLŐSÖK szintjén vizsgálva más a dolog, a véleményem is.
Mellesleg - szerintem - az ember (mint civilizált állat) változásai az elmúlt 2-3.000 év alatt logaritmikusan felgyorsultak az elmúlt többszázezerhez képest.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:36
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:04
Úgy tűnik, neked még beiratkozni se sikerült.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:38
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:35
Mellesleg - szerintem - az ember (mint civilizált állat) változásai az elmúlt 2-3.000 év alatt logaritmikusan felgyorsultak az elmúlt többszázezerhez képest.
Az ember és fejlődése egy fikarcnyit nem gyorsult. Az információ áramlásának sebessége, no az igen. Annyira, hogy fel sem tudják dolgozni. Sokan.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:40
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:24
be van csomagolva ez igaz. és azis igaz, hogy kemény állítás. kicsit divatbajött a felelőség lerázása, az önbecsapás. a szexuális életformád igenis döntés számodra mégha ezt nemis akarod beismerni. mindt egyén nagyon sok mémet szívsz fel a környezetedből és ezek rád jellemző kombinációja a megfigyelhető egó. én nem szeretm a hisztit. valaki mondja szépen csak ki, hogy a hoszexuális nemi magatartás számára szimpatikus és vállalja fel. nem kell a kakit kenegetni a genetikára meg mindenhova máshová. márcsak azért sem, mert így könnyen sokkal kellemetlenebb helyzetben, ítélettel találhatod szembe maga, pontosan azzal, ami a topik címében is foglaltatik. teljesen fölösleges önigazolást keresni az állatvilágban, az ember értelmes lény, genetikai potenciálját régesrég meghaladta, azt civilizációjával és intelligenciájának révén gyakorlatilag felülírja. az emberi civilizációban és populációban gyakorlatilag a mémek veszik át a gének szerepét, szinte telejesen felülírva azt ami a darwini tézisekből következne. igen bizony. az ember intellektusa révén képes a genetikailag kódolt szexuasát is megváltoztatni, de ehhez szükséges a mentális intellektusa, anélkül ez nem létezik.
de a kérdéskör legérdekesebb része a miért, ami ugylátom nagyon keveseket érdekel, mert a fő szál, mint minden ilyen disputa esetében az, hogy amúgy széplélek heterók szegény melegek hányattatott sorsa felett keseregnek, és ha éppen nem, akkor azokat torkolják le, akik betérnek az ilyen topikokba (Pl Macika) és megfogalmazzák a homoszexualitással kapcsolatos averzióikat. De odáig el kéne jutni, hogy miközben egy bonyolult civilizációban létezik a homo, hetero és biszexualitás, sőt az aszexualitás is, aközben létezhet teljesen természetes jelenségként a felsorol szexualitással szembeni viszolygás is. igen bizony lehet olyan leszbikus vagy meleg ember, akit a heteroszexualitás látványa viszolygással tölt el, és vannak olyan heterók is akiket a homoszexualitás tölt el ilyen érzésekkel. és ezt el kell fogadni, mert ezek emberi érzések és nem vagdalkozni, hogy az egyén tudatlan, rasszista, ateista, feketepista, gyűlölködő náci or whatever. és nem kell a fejére olvasni, hogy ő egy gonsz, műveletlen, ostoba és rossz ember, és sürgőesen meg kell változnia.
Elküldve: 2006. 05. 15. 20:44
Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:03
Don't speak english.
El sem olvasod, de azért véleményt alkotsz róla?

Súgó
A téma zárva.