Zsivaagoo, az elemzéseden sikerült most egy vaskosat röhögnöm. Még mielőtt megcocialogizálnál: 31 éves vagyok, voltam katona, 18 éves korom óta önfenntartó vagyok, szexuális beállítottság: szigorúan heteroszexuális, a tököm szőrösségi mértéke: nagyon. Ennek ellenére a topikban vitázó értelmesebb emberek szinte mindegyikének a véleményét meg tudom érteni, még ha olykor élesen szemben is állnak egymással ezel a nézetek.
Nem ítélem el, ha valaki undorodik a melegektől, azt viszont igen, ha tudományos magyarázatot próbál azért kreálni, csak hogy végre kimondhassa: pusztuljanak a buzik, ez egy betegség (tehát gyógyítsuk vazze, vágjunk homloklebenyt ha kell!), mert nem csinálnak a gyereket, nem tudnak teherbe esni és különbenis miattuk nem megy előre a társadalom, és hát csak az a faszagyerek, aki egy jól megfogalmazott értékrend szerint FÉRFI, LOL! Nem ítélem el, ha valaki igyekszik megvédeni azokat a melegeket, akiket tényleg csak a nemi hovatartozásuk miatt bántanak, diszkriminálnak minden más ok nélkül (nem csak úgy derülhet ki valakiről, hogy homokos, ha tüllruhában jár és minden fiúnak felajánlja a liftben a bajszos klarinétot). Elítélem azonban, ha valaki álliberalizmusból lehitlerez mindekit, akinek jól megfogalmazott averziói vannak a melegekkel kapcsolatban. Nem ítélem el a homokosokat, sőt a munkám során egy rakás meleg férfival kellett már együtt dolgoznom (a legtöbbjük esetén csak egy nagyon jó emberismerő tudná felfedezni, hogy valami "nincs rendben" velük), teljesen normális emberek. Elítélem viszont azt, amikor sajátos módon próbálják kihasználni kisebbségi helyzetüket és/vagy a deviancia olyan mértékét mutatják, ami számomra - a szexuális hovatartozástól függetlenül, tehát egy heterótól sem nézem jó szemmel - már zavaró műbalhé. Szerintem állatira nem attól lesz valaki homokos, mert két férfi neveli fel, mert ahogy elnézem a meleg ismerőseimet, mindegyikük teljesn erendben lévő családból "jött", más kérdés hogy milyen harc volt efogadtatni a szülőkkel a dolgot a későbbiekben. Normális apaszerepről meg a hetero házzaságok nagy részében sem beszélhetünk, a gyerekek ma már hálivúdból tanulják el, mi a menő.

Komolyra fordítva: a "díszbuzik" által gerjesztett műbalhé sokszor ciki, de ami ebben a topikban folyik, az sok helyütt még inkább az.
Betegség? Nem. Az orvosok szerint nem az, márpedik ők azok, akik megmondják, mi a betegség. Nem a Fókusz, nem az Aktív és nem a politikusok meg az önjelölt megmondóemberek feladata ezt definiálni.
Eszme? Csak azok szeretnék eszmének hinni, akik el akarják tüntetni, illetve akik poltikai célra használják pro vagy kontra balhét szítva a homokosok mellett vagy ellenük.
Egyszerű állapot? Igen. Szexuális beállítottság a neve. És akkor mi van?
Élni és élni hagyni gyerekek.