HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 05:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 4:13

Ez így nem igaz.
A jogszabályok szerint egyedülálló ember nem fogadhat örökbe állami gondozottat.
(Akkor sem, ha hetero).
(Kérem senki ne jöjjön Terry Black-kel!)

Zuglóban egy lépcsőházban laktunk egy örökbefogadni kívánó, meddő házaspárral.
Hát kérem, ők a 3. emeleten lakt(n)ak, mi meg az elsőn, de még minket is kikérdeztek róluk, a viselkedésükről, stb., mielőtt megkaphatták volna a gyereket. Igaz, ez >15 éve volt...

Most sem egyszerűbb...

Ismerős (pár, férfi-nő a félreértések elkerülése végett) szeretett volna örökbefogadni gyereket, hát azt a hercehurcát nem kívánom senkinek. Valami iszonyúan meg van bonyolítva, nehezítve az egész. Nem csodálkoznék, ha a legtöbb pár egyszerűen visszalép, hogy akkor köszönöm, de nem.
42

#2402 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:43

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 2:02

Tényeket az állításaidhoz, légy szíves!

Off: Őszinte leszek: Nálad gusztustalanabbul kettős mércéző, egyoldalúbban, szubjektívebben "muszáj-ellenzékiebben", ál-liberálisabban ügyködő embert még nem láttam itt a fórumon, arról nem is beszélve, hogy szelektív diszlexiád is lehet, mert olyan szemtelenül és gyomorforgatóan ragadsz ki mondatokat egész hozzászólásokból, hogy attól nyílik a bicska az ember zsebében. Te sem közölsz tényeket apafej, csak olyan cikkekből ollózol ki, ahol egyértelmű a "cél". /Off

Az a röhely amúgy, hogy az ilyen véresszájú ál-liberális grállovagok pont az ellenkezőjét érik el annak, amiért felvették a maszkot, a kardot meg a fekete köpenyt. Csak jobban növelik az ellenérzést azokkal szemben, akiket önjelölt mentorként védelmeznek. lol.

Részemről be is fejeztem a témát - meg ezt a topicot is -, mert rájöttem, hogy az önjelölt szerencsétlenektől akár fel is dobhatná a talpát minden meleg, ugyanis ezek az álszentek csak a névtelenség homályából, a számítógép mellől grállovagok, mert csak az egojukat és az általuk feltételezett intelligenciájukat akarják csillogtatni a liberalizmus nevében. Ha a kisujjukat is meg kéne mozdítani a védenceikért, sehol sem látnánk őket.

#2403 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:38

mond kedves Drummaster ugyanazt a forumot olvassuk? az elmult 4-5 oldalon szumma 5 hivatkozast talalsz az eppen szoban forgo kerdeshez (budhizmus es homoszexualitas, homoszexualitas az allatoknal, homoszexualitas szazalekos merteke az embereknel). es mindet Fechozta! mas forrast nem hozott. akkor meg hogy lehet szamonkerni rajta, hogy masoktol tenyszeru hivatkozasokat ker? es mi az, hogy "egyertelmu a cel"? ebbol az kovetkezne, hogy barmelyik hasonlo temaval foglalkozo cikk hasznalhatatlan, mert esetleg homoszexualisok keszitettek? hat gratulalok, igy valoban elore lehet jutni.

mellesleg en feltettem egy metodikai kerdest SFIJ-nek pontosan ezzel kapcsolatban. vajon miert nem valaszoltal ra Te? mert fogalmad sincs a valaszrol? akkor meg mi alapon kritizalsz barminemu forrast!? :(

a harmadik bekezdesed meg durva, serto, es minden alapot nelkuloz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2404 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:43

Az a röhely amúgy, hogy az ilyen véresszájú ál-liberális grállovagok pont az ellenkezőjét érik el annak, amiért felvették a maszkot, a kardot meg a fekete köpenyt. Csak jobban növelik az ellenérzést azokkal szemben, akiket önjelölt mentorként védelmeznek. lol.

Részemről be is fejeztem a témát - meg ezt a topicot is -, mert rájöttem, hogy az önjelölt szerencsétlenektől akár fel is dobhatná a talpát minden meleg, ugyanis ezek az álszentek csak a névtelenség homályából, a számítógép mellől grállovagok, mert csak az egojukat és az általuk feltételezett intelligenciájukat akarják csillogtatni a liberalizmus nevében. Ha a kisujjukat is meg kéne mozdítani a védenceikért, sehol sem látnánk őket.

Ez még mindig nem a frankómegmondó topic.

Egyébként tényleg röhej, ami ment itt az elmúlt pár oldalon.

#2405 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 9:38

a harmadik bekezdesed meg durva, serto, es minden alapot nelkuloz.

Fáj az igazság. Én, barátom, nem a számmal segítem az önként - és nem ál-liberális divatból választott - védenceimet, hanem tettekkel és pénzzel. Nem szájalással egy fórumon és nem kétes eredetű cikkek keresgélésével és linkelésével.

Aki pedig az állatvilágot vonja párhuzamba (vagy hozza igazolásul) a homoszexualitással és ezáltal a melegekkel csak azért, hogy a vélt igazát (ami baromság amúgy) megtámogassa, az sürgősen tartson önvizsgálatot. Mert ha ugyanezt elmondaná egy meleg bár közönségének, úgy elagyalnák, hogy plasztikai sebészek egész hadosztálya sem tudná visszaadni az ember formáját.

A hozzászólásod többi része szóra sem érdemes, ezért szerkesztettem ki.

#2406 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:33

en barkinek (hogy jonnek ide a melegek?) szivesen elmondom, hogy a csimpanz es az ember genkeszletenek 98%-a azonos, es hogy az emberi viselkedes joreszt az allatvilagbol szarmazik. ha szerinted ez a tudomanyos(!) nezet onvizsgalasra kene, hogy buzditson, akkor tenyleg nincs mirol beszelgetnunk.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2407 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:34

Húú, most volt időm elolvasni az utolsó pár oldalt nem semmi.  ;)
Egyébként Drumnak teljesen igaza van, tuti biztos az hátrálna ki legelőször a buzik mögül, aki ilyen fórumokon kardoskodik értük? Egyáltalán mi szükség van erre? Értsétek már meg, hogy ők a kisebbség és a kisebbségnek mindig kuss van és az is lesz amiíg világ a világ. Megtűrjük őket, de undorodunk tőlük és ezen hős állovagok hada sem fog változtatni. Szóval szerintem ez felesleges billentyűzet koptatás.

#2408 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:33

en barkinek (hogy jonnek ide a melegek?) szivesen elmondom, hogy a csimpanz es az ember genkeszletenek 98%-a azonos, es hogy az emberi viselkedes joreszt az allatvilagbol szarmazik. ha szerinted ez a tudomanyos(!) nezet onvizsgalasra kene, hogy buzditson, akkor tenyleg nincs mirol beszelgetnunk.

Nem hiszem, hogy ennyire nem megy a szövegértés.
Olvasd el még egyszer, mit is írt pontosan Drummaster!!!
Igen, ez a baj, a mellébeszélés, hogy amikor élesbe kerül a dolog, akkor már nincs nagy arc, nagy mellény.

Erre mondta egy másik fórumon a tanítómesterem, hogy igenis, az arctalan véleménynyilvánításhoz fel kell(ene) nőni.
Gondolkoztál már ma?

#2409 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 10:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:39

Erre mondta egy másik fórumon a tanítómesterem, hogy igenis, az arctalan véleménynyilvánításhoz fel kell(ene) nőni.

Bezony!

:think:  :offtopic:  :think:

Az utóbbi néhány oldalt többször átolvasva a következő (kissé empírikus) statisztikai következtetésre jutottam:

- 30-45 közötti korosztály (Drummaster, *Macika*, én, ...) és
- 20-25 közötti korosztály (bogdan, Fec, Netmaster, .....)
ütközik meg egymással.

Cociológiai elemzés:
A 20-25 közötti korosztály képviselői jelen esetben egyetemi/főiskolai hallgatók. Koruk miatt már katonának sem kellett elmenniük, így a régi módon értelmezett férfivá érés - aki nem volt katona, az nem is férfi - nem juthatott nekik osztályrészül. Pedig a katonaság - legalábbis jellemfejlődés szempontjából - bizonyos szempontból jó iskaola volt.
Még mindig a tanulmányaikat folytatják az oktatási intézmény meleg kebelén, azaz egyfajta burokban/elefántcsonttoronyban vannak, onnét pislognak ki a világra. Gyakorlatilag mindenfajta élettapasztalat nélkül. Véleményüket olvasmányok alapján formálják, és nem a tapasztalatok alapján. Ez utóbbihoz ugyanis még nem éltek eleget.
Kész, felnőtt embernek/férfinek majd a végzésük után, és amikor már dolgoztak néhány évet tekinthetők csak. Még akkor is, ha már 8-10 éve szőrös a tökük, és olykor erre is hivatkoznak.

A  30-45 közötti korosztály javarészt felnőtt, diplomás, több éve dolgozó és családos, gyermeket nevelő férfiakból áll. A nagykorúvá nyilvánítás óta (18.-ik születésnap) már 10-25 év élettapasztalatot gyűjtöttek. Már kialakult emberek, saját biztosan rögzült értékrenddel és életszemlélettel.
Van, aki már nemcsak elindult a bölcsesség felé vezető úton, hanem már a bölcsesség első lépcsőfokán áll.

A fiatalok által gyakorolt kettős mérce (igazán szép példákat lehet találni például a Talmudban is az alkalmazására), a szavak/mondatok szövegösszefüggésből való önkényes kiragadása, a kérdésre kérdéssel felelés (jesivabóher első lecke) mind-mind csak az éretlen elmék éretlen vitastílusát bizonyítják. Majd 10-20 év múlva benő a fejük lágya. Vagy nem.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2410 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:00

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:47

Bezony!

Az utóbbi néhány oldalt többször átolvasva a következő (kissé empírikus) statisztikai következtetésre jutottam:

ütközik meg egymással.

Cociológiai elemzés:
A 20-25 közötti korosztály képviselői jelen esetben egyetemi/főiskolai hallgatók. Koruk miatt már katonának sem kellett elmenniük, így a régi módon értelmezett férfivá érés - aki nem volt katona, az nem is férfi - nem juthatott nekik osztályrészül. Pedig a katonaság - legalábbis jellemfejlődés szempontjából - bizonyos szempontból jó iskaola volt.
Még mindig a tanulmányaikat folytatják az oktatási intézmény meleg kebelén, azaz egyfajta burokban/elefántcsonttoronyban vannak, onnét pislognak ki a világra. Gyakorlatilag mindenfajta élettapasztalat nélkül. Véleményüket olvasmányok alapján formálják, és nem a tapasztalatok alapján. Ez utóbbihoz ugyanis még nem éltek eleget.
Kész, felnőtt embernek/férfinek majd a végzésük után, és amikor már dolgoztak néhány évet tekinthetők csak. Még akkor is, ha már 8-10 éve szőrös a tökük, és olykor erre is hivatkoznak.

A  30-45 közötti korosztály javarészt felnőtt, diplomás, több éve dolgozó és családos, gyermeket nevelő férfiakból áll. A nagykorúvá nyilvánítás óta (18.-ik születésnap) már 10-25 év élettapasztalatot gyűjtöttek. Már kialakult emberek, saját biztosan rögzült értékrenddel és életszemlélettel.
Van, aki már nemcsak elindult a bölcsesség felé vezető úton, hanem már a bölcsesség első lépcsőfokán áll.

A fiatalok által gyakorolt kettős mérce (igazán szép példákat lehet találni például a Talmudban is az alkalmazására), a szavak/mondatok szövegösszefüggésből való önkényes kiragadása, a kérdésre kérdéssel felelés (jesivabóher első lecke) mind-mind csak az éretlen elmék éretlen vitastílusát bizonyítják. Majd 10-20 év múlva benő a fejük lágya. Vagy nem.

Bizonyosan igaz, amit leírsz, én csak egyet nem értek, illetve kettőt. Mi a vita tulajdonképpeni tárgya és mi a célja?
A tárgya a homoszexualitás lenne? Vagy a homokosság helyes-helytelen volta? Vagy mégis mi?
És mi a célja bogdannak, Fecnek és Netmasternek? Meggyőzni az ellentábort, hogy a homoszexualitás természetes és jó? És hogy tulajdonképpen mi heterok vagyunk a szarok, mert nem csodáljuk őket vagy mi?
Valaki ezeket magyarázza már el nekem pls.

#2411 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:02

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:47

Bezony!

ütközik meg egymással.

Cociológiai elemzés:

mi is ilyenek voltunk, ne tagadd. Sokkal jobban tudtunk mindent, akkor azért, most is sokkal jobban tudunk mindnt, csak most meg [I]ezért. :)
Business as usual. We fucked up everything.

#2412 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:12

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:02

mi is ilyenek voltunk, ne tagadd. Sokkal jobban tudtunk mindent, akkor azért, most is sokkal jobban tudunk mindnt, csak most meg [I]ezért. :)

Hűű, na ezt kellene bekeretezni... :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2413 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:14

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:07

Mint már korábban írtam, pszichológiai vizsgálatok szerint (pontos nevet és dátumot, majd vizsgaidőszak után) az anyai és apai kép ugyanúgy kialakul azonosnemű párok által nevelt gyereknél is.

ez igaz. csak itt nem apai es anyai keprol szoltam, hanem viselkedesi mintarol.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2414 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:14

"azért nemilyen egystzerű ez. leszbikus pár esetén nevelkedő fiúgyermek honna tanul el apai mintákat?"

kezdjunk tippelni: egy elvalt szulok, anya egyedul neveli, vagy egy leszbikus par eseten van tobb eselye az apai mintakra a gyereknek? naaaaaaa?

szerk: kisse gyorsan porog a topic..

ugyan ez a problematika a csonka csaldokban is ez igaz. vegso soron mindket varacio hatarnyos a felnovo gyerek szamara. csak hogy az a teny, hogy a gyerek csonka csaladban is felnohet es ez mentalisan bizony karos, rendkivul sok labilis emberke no fel ilymodon, meg nem valasz az alapveto problemara. de hadd kerdezzek vissza. szerinted?

#2415 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:22

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:00

Bizonyosan igaz, amit leírsz, én csak egyet nem értek, illetve kettőt. Mi a vita tulajdonképpeni tárgya és mi a célja?
A tárgya a homoszexualitás lenne? Vagy a homokosság helyes-helytelen volta? Vagy mégis mi?
És mi a célja bogdannak, Fecnek és Netmasternek? Meggyőzni az ellentábort, hogy a homoszexualitás természetes és jó? És hogy tulajdonképpen mi heterok vagyunk a szarok, mert nem csodáljuk őket vagy mi?
Valaki ezeket magyarázza már el nekem pls.

ez neked kettő?
viccet félretéve: azonkívül, hogy macikán mindenáron fogást akar találni tanult ifjuságunk, az ő álláspontjuk ebben ki is merül? (no offnse: csak az utolsó 4 oldalt olvastam.)
Business as usual. We fucked up everything.

#2416 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:26

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:02

Én nem ilyen voltam. 6 éves koromban már az öcsémet pelenkáztam. 8 éves koromban a hugomat. 13 éves koromban betonozáshoz reggel 8 és este 6 között kötéllel-csigával kimertem a 60 méter mély kutat. Fizikai munkára lettem szoktatva. 13 évesen megfőztem a komplett családi vasárnapi ebédet 6 főre 12:30-ra, úgy, hogy tálalva is volt (Újházi tyúkhúsleves finommetéttel, pörkölt nokedli, rizs rántotthús, saláta, desszertnek puding.

Gimnázium végig 4,3-4,6 átlag. Felvételi matek-fizika elsőre 16 pont (a 20-ból).

Elsőéves egyetemistaként ÉN kértem engedélyt az ötödévesektől, hogy nézhessem, ahogy billiárdoznak. Ötödévesként az elsőévesek pofátlan módon tőlünk akartak bőrt kunyerálni a billiárddákóhoz.

stb.

Szóval a nagy pofa nem szükségszerű, hogy életkori sajátosság legyen, amit majd kinő az ember.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2417 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:41

Jezus - Budha: ha szerinted egy vallas csak akkor szolhat valamirol, ha a vallasalapito arrol beszelt, akkor ebbol az kovetkezik, hogy vagy tudsz Jezustol idezni homoszexualitassal kapcsolatosan, vagy a keresztenyseg sem szol a homoszexualitasrol. hogy ebbe a logikai okfejtesbe hogy kerult bele a kulturalt vita kerdeskore, azt mar ne tolem kerdezd.

mivel a keresztenyseg tanainak reszet kepezi az oszovettseg konyve is, es abban kimondottan eliteloeg nyolatkoznak a homoszexualitasrol, ezt nem kene tan vitatni...

#2418 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:36

Zsivaagoo, az elemzéseden sikerült most egy vaskosat röhögnöm. Még mielőtt megcocialogizálnál: 31 éves vagyok, voltam katona, 18 éves korom óta önfenntartó vagyok, szexuális beállítottság: szigorúan heteroszexuális, a tököm szőrösségi mértéke: nagyon. Ennek ellenére a topikban vitázó értelmesebb emberek szinte mindegyikének a véleményét meg tudom érteni, még ha olykor élesen szemben is állnak egymással ezel a nézetek.
Nem ítélem el, ha valaki undorodik a melegektől, azt viszont igen, ha tudományos magyarázatot próbál azért kreálni, csak hogy végre kimondhassa: pusztuljanak a buzik, ez egy betegség (tehát gyógyítsuk vazze, vágjunk homloklebenyt ha kell!), mert nem csinálnak a gyereket, nem tudnak teherbe esni és különbenis miattuk nem megy előre a társadalom, és hát csak az a faszagyerek, aki egy jól megfogalmazott értékrend szerint FÉRFI, LOL! Nem ítélem el, ha valaki igyekszik megvédeni azokat a melegeket, akiket tényleg csak a nemi hovatartozásuk miatt bántanak, diszkriminálnak minden más ok nélkül (nem csak úgy derülhet ki valakiről, hogy homokos, ha tüllruhában jár és minden fiúnak felajánlja a liftben a bajszos klarinétot). Elítélem azonban, ha valaki álliberalizmusból lehitlerez mindekit, akinek jól megfogalmazott averziói vannak a melegekkel kapcsolatban. Nem ítélem el a homokosokat, sőt a munkám során egy rakás meleg férfival kellett már együtt dolgoznom (a legtöbbjük esetén csak egy nagyon jó emberismerő tudná felfedezni, hogy valami "nincs rendben" velük), teljesen normális emberek. Elítélem viszont azt, amikor sajátos módon próbálják kihasználni kisebbségi helyzetüket és/vagy a deviancia olyan mértékét mutatják, ami számomra - a szexuális hovatartozástól függetlenül, tehát egy heterótól sem nézem jó szemmel - már zavaró műbalhé.  Szerintem állatira nem attól lesz valaki homokos, mert két férfi neveli fel, mert ahogy elnézem a meleg ismerőseimet, mindegyikük teljesn erendben lévő családból "jött", más kérdés hogy milyen harc volt efogadtatni a szülőkkel a dolgot a későbbiekben. Normális apaszerepről meg a hetero házzaságok nagy részében sem beszélhetünk, a gyerekek ma már hálivúdból tanulják el, mi a menő. :D Komolyra fordítva: a "díszbuzik" által gerjesztett műbalhé sokszor ciki, de ami ebben a topikban folyik, az sok helyütt még inkább az.
Betegség? Nem. Az orvosok szerint nem az, márpedik ők azok, akik megmondják, mi a betegség. Nem a Fókusz, nem az Aktív és nem a politikusok meg az önjelölt megmondóemberek feladata ezt definiálni.
Eszme? Csak azok szeretnék eszmének hinni, akik el akarják tüntetni, illetve akik poltikai célra használják pro vagy kontra balhét szítva a homokosok mellett vagy ellenük.
Egyszerű állapot? Igen. Szexuális beállítottság a neve. És akkor mi van?
Élni és élni hagyni gyerekek.

#2419 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:39

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:47

ütközik meg egymással.

Jujj.

Nem nyert.
Elköltöztem :-)

#2420 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 1:23

Nem lehetne kicsit visszább venni?

Na te HOL van benne, hogy a buddhizmus így vagy úgy véleményez???

Tudod, ez olyan, mint amikor a Baumgartner Zsoltit megkérdezték, hogy mi a véleménye a sajtkérdésről, mennyire szereti a lágy sajtokat, a túléretteket, stb.
És lehozzák a cikket az autós rovatban. Mert aki beszél, annak van némi köze a száguldáshoz. Igaz, hogy amiről beszél...

Ha szabad hozzászólnom a dologhoz:

Mivel némiképp járatos vagyok a buddhizmusban ezért kicsit hozzátennék a dologhoz. A buddhizmus megítélése pont azért irányadó sokszor más vallású, nem bigott, nem csőlátású emberek számára mert nem dogmatikus tanok alapján ítél, hanem racionális elvek alapján. Gondolom a racionális szó most mindenkinek böki a csőrét, de mivel a buddhizmus eszmei vonal egy cél megvalósítására ezért nem feltétlenül kell mindenkinek egy véleményen lennie. A cél több úton is elérhető, mindenkinek egyet kell találnia -legtöbbször iránymutatással ugyan de saját magától- amit végigjár. Ehhez szükségeltetnek -sokszor spirituáis és erkölcsi szemszögből- a racionális gondolatok. Talán könnyebben érthető így: ebben a vallásban nem azon múlnak dolgok, hogy egy pap mit mond neked hanem hogy mit teszel. Ha "karmikus hibát" ejtesz azt nem hozhatja rendbe neked egy szerzetes sem feloldozással, a saját "sikered" a saját felelősséged, innen ered tehát a buddhizmus kiteljesedő elmélkedő vonala...

Mivel Szidhárta herceg nem próféta vagy istenség volt, sőt még csak nem is az első (előtte is sokan érték el a céljukat) ezért rá azért tekint a vallás kiemelt tisztelettel mert a megszerzett tapasztalatait megosztotta másokkal is, ezt mi úgy nevezzük, hogy beindította a tan kerekét...

Továbbá a buddhizmus történetében a lámaizmus csak utólag alakult ki, és felépítése teljesen különbözik a más vallásokban megszokott hierarchikus személyi rendszerektől. A dalai láma nem valamiféle "fővezér" hanem egy reinkarnálódott (saját elhatározásából) tanító és jógi aki mellesleg tibet mindenkori vezetője. (sajnos most nem mint tudjuk...) Így tehát a szavaira ugyan a vallás követői rendkívüli hangsúlyt fektetnek de nem kötelező érvényűek, és főleg nem tévedhetetlenek.

Gauthama szerint a szexualitás pusztán az emberi utódlás célját szolgálhatja abban az esetben ha az illető az élvezetek megvonásával is segíteni akarja magát az út keresése közben. Amennyiben a buddha-versekre támaszkodunk akkor ott csupán annyit találunk, hogy tartózkodj a természetellenes szexuális szokásoktól. Ebből a nézőpontból az orális szex és a homoszexuális életforma kb. ugyanaz...

Még egyszer hangsúlyozom, ezek nem törvények hanem intelmek. Az értelmezésük akkor válik valaki számára használhatóvá ha ismeri a konkrét eszerendszer céljait és felfogását. Itt a kiguglizott idézetek sokszor jobban félrevezetnek -mert az olvasó nem úgy értelmezi ahoyg kell- mint ha el sem olvasta volna a cikket.

Elnézést hogy belebeszéltem, de azt hiszem ezt a vallást még annyira sem ismerik az emberek mint a többit és ezért sokszor tévesen véleményeznek a nevében...  :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.