HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:45

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:02

mi is ilyenek voltunk, ne tagadd. Sokkal jobban tudtunk mindent, akkor azért, most is sokkal jobban tudunk mindnt, csak most meg [I]ezért. :)

Csak nem mindegy, hogy melyik "mindenttudásnak" nagyobb a megalapozottsága. :think:
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2422 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:46

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:00

Bizonyosan igaz, amit leírsz, én csak egyet nem értek, illetve kettőt. Mi a vita tulajdonképpeni tárgya és mi a célja?
A tárgya a homoszexualitás lenne? Vagy a homokosság helyes-helytelen volta? Vagy mégis mi?
És mi a célja bogdannak, Fecnek és Netmasternek? Meggyőzni az ellentábort, hogy a homoszexualitás természetes és jó? És hogy tulajdonképpen mi heterok vagyunk a szarok, mert nem csodáljuk őket vagy mi?
Valaki ezeket magyarázza már el nekem pls.

Itt anno nem vitának lett indítva a totyik. Véleményeket kért a topikindító.
(vita = észérvek, tények, konkrétumok ütköztetése a véleménykülönbségek tisztázása érdekében.)

A fiatalok magáért a vitatkozás kedvéért vitatkoznak.

Holott a homoszexualitásról nem vitatkozni kell, hanem tényként elfogadni hogy van, hogy létező jelenség.

Az eredeti kérdésfeltevés: "Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? "

1. Nem tekintik betegségnek és az orvosok szerint sem tekintendő betegségnek.
2. Eszme ? Ugyanmár. Ez nem vallás és nem politika.
3. Állapot? IGEN!

ÁLLAPOT: És mert az, vetültek fel a különféle kérdések, miszerint:
- Mi juttatja azokat ebbe a állapotba, akik ebben leledzenek?
- Miért?
- Hogyan érzik magukat a bőrükben?
- Hogyan vélekednek róluk azok, akik nem ők?
- stb.

Teljesen szét lett már tárgyalva.

Valaki jött azzal, hogy genetikai betegség. A "sztárgenetikus" Czeizel Endre  csúfosan pofára esett és égett mint a Reichstag, amikor azt akarta bizonyítani, hogy az Y kromoszómával öröklődik. Aztán jött az X kromoszómás elmélet is, azzal is csak a pofáraesés valósult meg. Aztán jön az a verzió, hogy valamely gén kódolja. De hol van az a gén? Melyik kromoszómában? Se pro, se kontra nincs még bizonyítva.

Blablabla.....
Blablabla.....
Blablabla.....
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2423 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:36

Zsivaagoo, az elemzéseden sikerült most egy vaskosat röhögnöm. Még mielőtt megcocialogizálnál: 31 éves vagyok, voltam katona, 18 éves korom óta önfenntartó vagyok, szexuális beállítottság: szigorúan heteroszexuális, a tököm szőrösségi mértéke: nagyon. Ennek ellenére a topikban vitázó értelmesebb emberek szinte mindegyikének a véleményét meg tudom érteni, még ha olykor élesen szemben is állnak egymással ezel a nézetek.
Nem ítélem el, ha valaki undorodik a melegektől, azt viszont igen, ha tudományos magyarázatot próbál azért kreálni, csak hogy végre kimondhassa: pusztuljanak a buzik, ez egy betegség (tehát gyógyítsuk vazze, vágjunk homloklebenyt ha kell!), mert nem csinálnak a gyereket, nem tudnak teherbe esni és különbenis miattuk nem megy előre a társadalom, és hát csak az a faszagyerek, aki egy jól megfogalmazott értékrend szerint FÉRFI, LOL! Nem ítélem el, ha valaki igyekszik megvédeni azokat a melegeket, akiket tényleg csak a nemi hovatartozásuk miatt bántanak, diszkriminálnak minden más ok nélkül (nem csak úgy derülhet ki valakiről, hogy homokos, ha tüllruhában jár és minden fiúnak felajánlja a liftben a bajszos klarinétot). Elítélem azonban, ha valaki álliberalizmusból lehitlerez mindekit, akinek jól megfogalmazott averziói vannak a melegekkel kapcsolatban. Nem ítélem el a homokosokat, sőt a munkám során egy rakás meleg férfival kellett már együtt dolgoznom (a legtöbbjük esetén csak egy nagyon jó emberismerő tudná felfedezni, hogy valami "nincs rendben" velük), teljesen normális emberek. Elítélem viszont azt, amikor sajátos módon próbálják kihasználni kisebbségi helyzetüket és/vagy a deviancia olyan mértékét mutatják, ami számomra - a szexuális hovatartozástól függetlenül, tehát egy heterótól sem nézem jó szemmel - már zavaró műbalhé.  Szerintem állatira nem attól lesz valaki homokos, mert két férfi neveli fel, mert ahogy elnézem a meleg ismerőseimet, mindegyikük teljesn erendben lévő családból "jött", más kérdés hogy milyen harc volt efogadtatni a szülőkkel a dolgot a későbbiekben. Normális apaszerepről meg a hetero házzaságok nagy részében sem beszélhetünk, a gyerekek ma már hálivúdból tanulják el, mi a menő. :D Komolyra fordítva: a "díszbuzik" által gerjesztett műbalhé sokszor ciki, de ami ebben a topikban folyik, az sok helyütt még inkább az.
Betegség? Nem. Az orvosok szerint nem az, márpedik ők azok, akik megmondják, mi a betegség. Nem a Fókusz, nem az Aktív és nem a politikusok meg az önjelölt megmondóemberek feladata ezt definiálni.
Eszme? Csak azok szeretnék eszmének hinni, akik el akarják tüntetni, illetve akik poltikai célra használják pro vagy kontra balhét szítva a homokosok mellett vagy ellenük.
Egyszerű állapot? Igen. Szexuális beállítottság a neve. És akkor mi van?
Élni és élni hagyni gyerekek.

:up:

Szerintem legyen ez a végszó. Az utolsó mondat a legfontosabb. Mindenkinek.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2424 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:51

Zsul nagyon korrektul osszefoglaltad, koszonjuk.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2425 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:52

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:42

Ha szabad hozzászólnom a dologhoz...

Ez jó volt így egyben.

#2426 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:53

Zsivaagoo, az elemzéseden sikerült most egy vaskosat röhögnöm. Még mielőtt megcocialogizálnál: 31 éves vagyok, voltam katona, 18 éves korom óta önfenntartó vagyok, szexuális beállítottság: szigorúan heteroszexuális, a tököm szőrösségi mértéke: nagyon.

:D  :respect:  :D

A többivel abszolút egy véleményen vagyunk.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2427 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:51

Csatlakozom.

#2428 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:59

Zsivaagoo pontosan, jol latod. enis csupan az altalad is hozott kerdesek egyiket tettem fel. valasz helyett lenyegileg csak tamasadasok erkeztek. valahogy az az erzesem es ebbe mindig belefutok, hogy sajnos ebben az orszagban komoly dologokat magyarok kozott nem lehet melyen es oszinten atbeszleni, mert ebben az orszagban sajnos kizarolag alsagos es kontraproduktiv szemforgatas zajlik, oszintetlenseg es gonoszsag hegyek kozepette. egy angolszasz forumon, pl well, egeszen normalisan meg lehet beszelni ezeket a dolgokat is. tele van a magyar lelek ugy ezrzem tabukkal, alcakkal es rengeteg alsagossaggal es ez nagyon-nagyon szomoru.

#2429 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:03

Ha már SFIJ kérdésénél tartunk. Szerintem szexuális potenciál minden egészséges emberben van. A kiegyensúlyozott, gyakori  :)  szexre szüksége van az embernek. A homoszexuálisoknál ugyanúgy, mint a heteróknál. Tehát a homoszexualitás - ha már egyszer ez jutott a jóembernek - ugyanolyan hasznos dolog, mint bármilyen más szexuális beállítottságból fakadó tevékenység, amit kettő (vagy több?  :Đ ) ember szabad akarátából, örömszerzés és örömérzet okán folytat. Társadalmi szinten pedig az emberek egymáshoz tartozása kötődése is lehet nagyon hasznos, még ha két azonos nemű emberről is van szó. Erre van igényünk. Társaságra, társra, együttlétre.

#2430 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:06

Betegség? Nem. Az orvosok szerint nem az, márpedik ők azok, akik megmondják, mi a betegség...

Ez már régóta nem biológia hanem ideológia kérdése. Nem értem miért nem betegség a fajfenntartás ösztönének defektje.

#2431 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:51

Om Mani Padme Hum  ;)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2432 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:22

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:06

Ez már régóta nem biológia hanem ideológia kérdése. Nem értem miért nem betegség a fajfenntartás ösztönének defektje.

Szerintem ez így eléggé egyszerű megközelítés, de ha így nézzük, akkor sok minden más társadalmi jelenségre is ráfogható lenne, hogy az egyes személyekre lebontott gyógyítandó betegség, mert nem a fajfenntartást (férfi hímivasejtje megtermékenyíti a nő petesejtjét c. diszkrét folyamatot) szolgálja specifikusan. De fordítsuk meg: akkor ezek szerint a heteroszexuális kapcsolat, a hetero szex az meg azért jó, mert az kell a fajfenntartáshoz?

#2433 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:27

"sajnos ebben az orszagban komoly dologokat magyarok kozott nem lehet melyen es oszinten atbeszleni, mert ebben az orszagban sajnos kizarolag alsagos es kontraproduktiv szemforgatas zajlik, oszintetlenseg es gonoszsag hegyek kozepette."
----------
ez betonkemény megállapítás. ezt jól megkaptuk.
Business as usual. We fucked up everything.

#2434 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:27

Néhány apróság.

SFIJ néhány oldallal ezelőtt bedobta a témába a mémek kérdését is. Na, ezt így nem kellett volna.

Az egész mémesdinek van egy nagyon nagy hibája. Az, hogy mindeddig nem tudta magát kinőni jó (nagyon jó!) ötletből tudományos elméleté. Eddig soha senkinek sem sikerült korrektül meghatározni az érvényességi körét, illetve feldolgozni mém-alapon mindazt a tudást, amit más tudományágak az elmélet vágyott érvényességi körének részeire már összehordtak. Pedig ez lenne a minimális feltétel az alkalmazhatóságához. Pillanatnyilag a mémelmélet mindenre, ebből fakadóan persze: semmire sem igazán jó. Ad hoc jelleggel egyszerre próbálják használni a legmélyebb tudati és tudatalatti tartalmak vizsgálatára és a legfelszinesebb nyelvészeti jelenségekhez. Holott az ezek közötti alapvető különbségeket más tudományágak már nagyon jól, támadhatatlanul leírták.

Ehhez az ad hoc alkalmazáshoz itt pusztán még egy társult. Tudományos jelentése gyakorlatilag semmi.

Idézet

teljesen fölösleges önigazolást keresni az állatvilágban, az ember értelmes lény, genetikai potenciálját régesrég meghaladta, azt civilizációjával és intelligenciájának révén gyakorlatilag felülírja.

Ez az állítás mindenestül nonszensz. A genetikai tényező a születéstől kezdve folyamatosan jelen van az életünkben. A csecsemők adott időben megjelenő különféle (genetikailag meghatározott) reflexjelenségeitől kezdve a különféle képességek határainak (erősen gyanítot) genetikai meghatározottságáig. Olyan élőlényeknél, amelyeknél az etikai megfontolások nem korlátozzák a szelektív szaporításos kísérleteket, már minden főbb, az inteligencia alapját jelentő vonásra sikerült tenyészvonalakat szelektálni. A térérzékeléstől a memórián keresztül a szociális képességekig. (Szándékosan nem viselkedést írtam képességek helyett.)
Az ember sem kivétel. Csak éppen rengeteg szentimentális vonás, felsőbbrendűségi érzés és - szerencsére - etikai megfontolás áll a kutatások útjába.

Felmerült még a (szexuális irányultságtól amúgy messzemenően független) szülői szerepek kérdése. Ez nagyjából az egyetlen valós kérdés, mármint a külső, társadalomból fakadó tényezőkön kívül. Nos, ez a kérdés már csak azért is folyamatos vizsgálat alatt van, mert egyrészt:
- a hagyományos szülői szerepek a modern társadalmakban bizony a homoszexualitás nékül is átalakulóban vannak
- Annak felismerése miatt, hogy pusztán jogokra alapuló elvi érvelések nem zárják ki a homoszexuálisok általi örökbefogadást, ezt bizony automatikusan engedélyezték némely államban.

A szülői szerepekkel foglalkozó kutatások egyelőre semmilyen, a család milyenségére visszavezethető elváltozást sem tártak fel.
Elköltöztem :-)

#2435 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:31

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:06

erre egy viszonylag egyszeru magyarazat adhato. a valasz kb ugy fest fenomenologiailag hogy egy minden korlatokok nelkuli szaporodasi pontenciat elero faj eseteben (nincs csucsragadozo) belepnek egyeb hatasok amik a populacio meretet probaljak korlatozni.

#2436 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:31

erre egy viszonylag egyszeru magyarazat adhato. a valasz kb ugy fest fenomenologiailag hogy egy minden korlatokok nelkuli szaporodasi pontenciat elero faj eseteben (nincs csucsragadozo) belepnek egyeb hatasok amik a populacio meretet probaljak korlatozni.

Élettér elmélet. = Az adott terület eltartóképessége nem elegendő a populáció nagyságához. A populáció fölös része egyszerűen éhenhal. Nem kell fajfenntartásilag improduktív szokásoknak kialakulniuk.

(Ezért van annyi kínai M.o.-n.)  :D

Rive mester: mi a redves lópikula az a "mém" ?

"TroppauerHümér Hozzászólás 2006. máj. 16., kedd - 13:27
  "sajnos ebben az orszagban komoly dologokat magyarok kozott nem lehet melyen es oszinten atbeszleni, mert ebben az orszagban sajnos kizarolag alsagos es kontraproduktiv szemforgatas zajlik, oszintetlenseg es gonoszsag hegyek kozepette."
----------
ez betonkemény megállapítás. ezt jól megkaptuk.  "

Nem egészen így van. Vannak kisebbségben lévő csoportosulásoknak nagyhangú szájtépői. És van irgalmatlanul nagy mennyiségű ostoba ember, aki gondolkodás nélkül megeszik minden szart, amit ar orcájába tolnak.

szerk.: kiegészítések

Szerkesztette: Zsivaagoo 2006. 05. 16. 12:46 -kor

#2437 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:58

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:44

Rive mester: mi a redves lópikula az a "mém" ?

Általános (használhatatlan) definíció: terjedésre, változásra képes információcsomag. A mémekre építve Dawkins összekotort egy jó ötletet, miszerint az emberi (és egyébb) elmék csoportjában ezen információcsomagok viselkedése evolucionista eszközökkel is vizsgálható. Erre az elméletre alapítva kvázi szekták születtek, és elkezdték alkalmazni mindenre, ami csak eszükbe jutott. Közben a dolog tudományos kidolgozása megrekedt, és inkább csak más tudományágakon belül bukkant elő, mint új (kétségkívül hasznos és inspiráló) nézőpont.

Szerkesztette: Rive 2006. 05. 16. 12:59 -kor

#2438 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 16. 13:05

Idézet: Rive - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:27

- a hagyományos szülői szerepek a modern társadalmakban bizony a homoszexualitás nékül is átalakulóban vannak

A modern társadalmak a bolygó teljes lakosságának elég kis szeletét teszik ki; másrészről a szülői szerep nem kifejezetten tudatos avagy irányítottan zajló "folyamat", döntő részben ösztönökre, genetikailag determinált fejezetekre, időszakokra oszlik; alapvető megváltozása csak evolúciós úton lehetséges, egyszerű generáció-váltásokkal nem, vagy csak külsőségeiben módosulhat. A hagyományos szülői viselkedésmód eltűnése/megváltozása társadalmunkban sajnos patologikus szociális jelenségeken alapul és azokhoz is vezet. :(

Ennek mondjuk kevés köze van a homoszexualitáshoz; bocs az OFFért.

#2439 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:06

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:06

A tudomány jelentős számú olyan esetet ismer, amikor egy egyed úgy tesz szert genetikai haszona, hogy nem szaporodik. Legszélsőségesebb (és: párhuzamnak semmiképpen sem alkalmas!) példák pl. a társadalomalkotó rovarok.
Ha a 'fajfenntartási ösztön defektje' jelölést így, egyszerűen alkalmazzuk, akkor minden méh-dolgozót súlyos betegnek kellene nyilvánítanunk. Pedig pont a fajfenntartás és a saját gének továbbörökítésének érdekében nem szaporodnak személyesen. 

Ebben a megközelítésben a valódi kérdés az, hogy milyen haszonnal jár a homoszexulitás, ami ellensúlyozza az általa hordozott súlyos szelekciós és társadalmi hátrányt.

Szerkesztette: Rive 2006. 05. 16. 13:16 -kor

#2440 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:12

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:22

Szerintem ez így eléggé egyszerű megközelítés, de ha így nézzük, akkor sok minden más társadalmi jelenségre is ráfogható lenne, hogy az egyes személyekre lebontott gyógyítandó betegség, mert nem a fajfenntartást (férfi hímivasejtje megtermékenyíti a nő petesejtjét c. diszkrét folyamatot) szolgálja specifikusan. De fordítsuk meg: akkor ezek szerint a heteroszexuális kapcsolat, a hetero szex az meg azért jó, mert az kell a fajfenntartáshoz?

Te is kiforgatod csak a dolgokat...
Igen, egyszerű a képlet. A két legalapvetőbb ösztön a lét és a fajfenntartás ösztöne. Az emberi faj ezeket már igen cizellált formában űzi, de lényeg maradt a régi.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.