HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 15:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:21

polgárpukkasztásként

Ez a kulcsszó!
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#462 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 15:57

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:29

Ez a kulcsszó!

Nem feltétlen polgárpukkasztás. Ez sokkal inkább már a "megengedett, akkor trendizzünk is vele" mentalitás köre- szerintem. Egyébként egész jó kis vitát robbantott ki az elméletem, ez tetszik:)

Felvetődött, hogy a szépségnek mi köze a génekhez - nos mindannyiunk genetikai programja az, hogy a "szép" az jó génállományból ered, tehát nem a szépség ered a jó génállományból, hanem azt tudjuk, érezzük szépnek, amit annak kell éreznünk az eltérő(mármint sajátunktól különböző) génállomány miatt. Ez biztosítja a faji változatosságot.

Egoka: megértem hogy neked taszító két nő, de azért ugye te is elismered, hogy egy nő mindíg szebb? :rolleyes:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#463 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:21

Elnézést kívánok, de kinek mi köze van hozzá, hogy én más vagyok?
Miért állnék ki a tömeg elé tépett lila ruhában zöld arccal és üvöltve acsarognám, hogy én a kecskéknek szeretek hátulról beakasztani???

Ki a búbánatot érdekel??? Miért kell nekem az, hogy az otthon, négy fal között érvényes irányultságomat kinyilvánítsam mindenkinek. A közterület nem arra való, hogy "kifordítva" közlekedjek rajta, hogy mindent lásson mindenki rajtam.

Lásd még szólás- és gyülekezési szabadság. Ha zavar, ne nézd. Majd ha nem nézik ki a melegeket, hogy fujj, milyen természet ellen valók, ésatöbbi, talán erre nem lesz szükség. Egyelőre viszont az egész problémakört a társadalom próbálja elnyomni és elhallgatni. Talán nem csak abból az egy szempontból nem jó ez így.

#464 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:02

Idézet: freeone - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:57

Nem feltétlen polgárpukkasztás. Ez sokkal inkább már a "megengedett, akkor trendizzünk is vele" mentalitás köre- szerintem. Egyébként egész jó kis vitát robbantott ki az elméletem, ez tetszik:)

Felvetődött, hogy a szépségnek mi köze a génekhez - nos mindannyiunk genetikai programja az, hogy a "szép" az jó génállományból ered, tehát nem a szépség ered a jó génállományból, hanem azt tudjuk, érezzük szépnek, amit annak kell éreznünk az eltérő(mármint sajátunktól különböző) génállomány miatt. Ez biztosítja a faji változatosságot.

Egoka: megértem hogy neked taszító két nő, de azért ugye te is elismered, hogy egy nő mindíg szebb? :rolleyes:

Igen.

De maradok a pasiknál. :)

És a szépség meg relatív, főleg a mai világban, ahol sajna tényleg a gebék a bejövősök. A génjeid nem ezt súgnák...

Na, de ebből elég, mert még belelovallom magam. :)
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#465 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:04

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:01

Lásd még szólás- és gyülekezési szabadság. Ha zavar, ne nézd. Majd ha nem nézik ki a melegeket, hogy fujj, milyen természet ellen valók, ésatöbbi, talán erre nem lesz szükség. Egyelőre viszont az egész problémakört a társadalom próbálja elnyomni és elhallgatni. Talán nem csak abból az egy szempontból nem jó ez így.

Nem gondolod, h lehet, h nagyon sokan pontosan azért nézik ki őket, mert túl nyilvánosan csinálják azt, amit csinálnak?

Amíg a háloszobájukban marad, a legtöbb embert nem zavarná... (Szerintem.)

Szerkesztette: EGOKA 2005. 08. 25. 16:05 -kor

#466 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:04

Idézet: freeone - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:57

Ez sokkal inkább már a "megengedett, akkor trendizzünk is vele" mentalitás köre- szerintem.

Szerintem ez = polgárpukkasztás...
Gondolkoztál már ma?

#467 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:09

Egy jó ismerősöm története:

A mese egy 40 körüli fickóról szól. Ebböl lejön, hogy szexuális ébredése a '80-as években történt, amikor még pfuj és büntetendő volt a melegség felvállalása. Ne gondoljatok egy nőies, picsáját rázó, afektáló, meleg felvonulásra járó buzira, akik táplálják a  mindenki által ismert "ilyenek a melegek" szterotipiát.
  Tök normális volt, mint te vagy én, dolgozik, szórakozik, és rengeteg kiterő után, most egy hűségen alapuló párkapcsolatban él. Igen. "Olyanban". Egy munkahelyen dolgoztunk, és jó baráti viszonyba kerültünk. Míg egy beszélgetés alkalmával elmondta, hogy Ő meleg. Megpróbálom felidézni a tabuk nélküli beszélgetésünket 9 év távlatából:

-  És mikor tudtad, hogy te más vagy?
-Hát, kb 16 éves lehettem és feltünt, hogy a lányok kevéssé vonzanak engem, de egy-két fiú osztálytársmhoz vonzódok, keresem a társaságukat stb. És igen, vonzanak szexuálisan is.
-De mit éreztél?
-Nem is tudom, kb. ilyesmit érezhetsz te is a lányokkal kacsolatban. Milyen jó vele lenni, érezni az illatát, milye jó lenne örökké vele maradni. De, ugyanakkor meg is rémültem az egésztől és magamtól is, mert úgy tudtam, -akkor még mindenhol ez sugalmazódott - ez aberált, beteges természetellenes dolog. Elfojtottam magamban ezt az érzést.
-Szüleidnek elmondtad?
-Áhh, mit képzelsz, vagy agyonütöttek volna, vagy elzavartak volna.
Kényszerítettem magam, hogy  lányokkal járjak, és korán, nagyon korán 18 évesen megnősültem.
Lakást elég gyorsan szereztünk a munkehely segítségével, és megszületett az első-, két év mulva pedig a  második fiunk.
Én napról-napra, hétről-hétre rosszabul éreztem magam, az elfojtás miatt. Depresszió, álmatlanság, és igen: elkezdtem kerülni a családomat. Minden okot megragadtam, hogy ne legyek otthon. Ezért megromlott a házasságom is elég gyorsan.
-És hogy derült ki?
-Egy hatalmas veszekedés után a feleségem a 9. emeleti ablakunkból rángatott vissza. Öngyilkos akartam lenni, mert nem bírtam már ezt a kettős életet. Ott, a padlón ülve, könnyek között mondtam meg neki, hogy azt hiszem én meleg vagyok.
-Hogy fogadta?
-Feleségem egy egyszerű asszony volt. Gonolhatod: kiborult, elmondott mindenféle mocskos buzinak, meg hogy tönkre tettem és kihasználtam őt ... stb.
-Rövid úton elköltöztem. A munkahelyemnek szerencsére volt munkásszállója, oda. Protekcióval egyedül vagyok egy kis szobában .
-Gyerekek tudják?
-Á, dehogy. De meg fogják tudni, valószínűleg az előtt, hogy komolyan felfognák, hogy miről is van szó...
-Hát nem semmi... nem is tudok most mit mondani...
-Végső soron igaza volt a feleségemnek. Megértem. Neki én voltam a mindene. De nem szándékos volt. Úgy gondoltam majd elmúlik ez az érzés... kigyógyulok a betegségből. De nem. Tönkretettem a hazugsággal a feleségem életét, a gyerekeim életét, és az én életemet is....

Ennyi lenne. Tanulság ? Az nincs.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#468 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:18

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:01

Nem értelek.
Mi az, hogy kinézik a melegeket? Mi az hogy fujj, milyen természet ellen valók?

Csak nem azt akarod mondani, hogy ők mások már ránézésre, mint a heterok, akik a társadalom túlnyomó részét alkotják? Csak nem azt akarod mondani, hogy a viselkedésük elárulja őket, hogy a viselkedésük visszatetszést vált ki az emberekben?

Vagy igen???

De miért is szabad(na) ezt nekik?
Miért is szabad, miért van joga egy homonak deviáns (értsd az általánosan elfogadottól jelentősen eltérő) viselkedésre közterületen???

Erről írhatnál még egy kicsit...
Gondolkoztál már ma?

#469 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:12

Én azt nem értem, hogy ha a melegeknek az a problémájuk, hogy a társadalom a másságuk miatt "kirekeszti őket", akkor miért kell ezt a másságot felvonulások, nyílvános szereplések alkalmával még értelmetlenül hangsúlyozni és felnagyítani is. Gondolok itt az extravagáns, kirívó öltözködésre, láthatóan túljátszott nőiességre, stb. Nem értem, hogy az egyneműek közötti szekszuális kapcsolat miért kéne, hogy együtt járjon deviáns, a társadalom jelentős része által elítélt, de legalábbis furcsállt viselkedéssel. Miért kell "provokálni" azokat akikkel el akarom fogadtatni magamat? Tudom, ez a "trendi" (ez a szó... brrrr száz botütés és húsz év Szibériában annak aki kitalálta). Aki meg "normálisan" meleg és nem dörgöli ország-világ elé, hogy ő mennyire Más, az meg gondolom veri a fejét a falba, hogy őt akaratlanul is ezekkel azonosítják.

#470 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:15

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:09

Egy jó ismerősöm története:

(.....)

Sokan mondogatják, hogy a művészvilágban így-úgy...

Igazuk is van, vannak a művészvilágban "mások".

Ne gondoljunk másra, mint N. Tamás-ra, a talán legjobban menő magyar divatdiktátorra. Csináltunk vele/neki a zenekarommal egy kísérleti jellegű divatbemutatót a Krisztina-körúti Matáv-objektumban. Volt már vagy 3-4 éve. Ott figyeltem meg a vislekedését, affektálását, riszálását, öltözködését, miegyebeket. Egymáshoz köszönésen kívül nem nagyon szóltunk. Mégis lehetett rajta látni, hogy FELVETT módon, szándékosan hangsúlyozza minden lehetséges módon, hogy ő más mint a többi.

Zenészként volt alkalmam befutott művészekkel beszélgetni, akik nem szerették volna el a barátnőimet (és nem azért, mert olyan randák voltak :)).
Teljesen jól el lehetett beszélgetni BÁRMIRŐL velük. Széles látókörűek, műveltek, olvasottak, jóhumorúak és .... melegek. Egyáltalán nem érdekelt, mert nem volt rájuk írva, nem kérkedtek vele, nem mutogatták. Úgy öltözködtek, mint mások, addig a pillanatig, ameddig az a KÖZÖ(N)SSÉGre tartozott, ugyanolyanok voltak, mint bárki más. Onnantól kezdve, ahol az intimszféra kezdődik, onnantól mások, de ebbe már csak azok nyernek bepillantást, akiket éredemesnek tartanak rá. És ez így is van (lenne!!!!!!) jól.
Gondolkoztál már ma?

#471 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:21

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:04

Nem gondolod, h lehet, h nagyon sokan pontosan azért nézik ki őket, mert túl nyilvánosan csinálják azt, amit csinálnak?

Amíg a háloszobájukban marad, a legtöbb embert nem zavarná... (Szerintem.)

Miért az számít, hogy nyilvánosságot kapnak? Attól hirtelen minden más lesz? Egy neonácit is akkor ítél el az ember, ha tüntetésekre jár, amúgy meg senkit nem zavar? Csak én érzem az itt feszülő ellentmondást?

#472 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:23

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:12

Én azt nem értem, hogy ha a melegeknek az a problémájuk, hogy a társadalom a másságuk miatt "kirekeszti őket", akkor miért kell ezt a másságot felvonulások, nyílvános szereplések alkalmával még értelmetlenül hangsúlyozni és felnagyítani is. Gondolok itt az extravagáns, kirívó öltözködésre, láthatóan túljátszott nőiességre, stb. Nem értem, hogy az egyneműek közötti szekszuális kapcsolat miért kéne, hogy együtt járjon deviáns, a társadalom jelentős része által elítélt, de legalábbis furcsállt viselkedéssel. Miért kell "provokálni" azokat akikkel el akarom fogadtatni magamat? Tudom, ez a "trendi" (ez a szó... brrrr száz botütés és húsz év Szibériában annak aki kitalálta). Aki meg "normálisan" meleg és nem dörgöli ország-világ elé, hogy ő mennyire Más, az meg gondolom veri a fejét a falba, hogy őt akaratlanul is ezekkel azonosítják.

ÉN is ezt mondtam, bocsi, ha nem ez jött le. Néha nem tudok fogalmazni. :)

#473 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:29

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:21

Miért az számít, hogy nyilvánosságot kapnak? Attól hirtelen minden más lesz? Egy neonácit is akkor ítél el az ember, ha tüntetésekre jár, amúgy meg senkit nem zavar? Csak én érzem az itt feszülő ellentmondást?

Igen.
Tudniillik amíg nem mondja ki/ mutatja ki (h neonáci vagy meleg vagy fasiszta vagy tudom is ÉN), addig nem tudod róla. Akkor meg mi alapján ítéled el?

#474 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:33

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:29

Tudniillik amíg nem mondja ki/ mutatja ki (h neonáci vagy meleg vagy fasiszta vagy tudom is ÉN), addig nem tudod róla. Akkor meg mi alapján ítéled el?

És miért akarnál elítélni valakit azért, mert meleg? Árt ezzel neked?
Persze, amiről nem tudsz, azt nem kell tudomásul venni, nem kell elismerni, hogy létezik, lehet szőnyeg alá söpörni, így meg nem lehet.

#475 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:35

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:33

És miért akarnál elítélni valakit azért, mert meleg? Árt ezzel neked?
Persze, amiről nem tudsz, azt nem kell tudomásul venni, nem kell elismerni, hogy létezik, lehet szőnyeg alá söpörni, így meg nem lehet.

Nem ezt mondtam...
De azt történetesen elítélem, ha vki vmit nagyon mutogat.
(Itt a hangsúly a nagyon-on van.)

És félreértés ne essék a legjobb barátom meleg. Imádom és rengeteget köszöntehek neki, de Ő nem mutogatja!

Szerkesztette: EGOKA 2005. 08. 25. 17:36 -kor

#476 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:18

Csak nem azt akarod mondani, hogy ők mások már ránézésre, mint a heterok, akik a társadalom túlnyomó részét alkotják? Csak nem azt akarod mondani, hogy a viselkedésük elárulja őket, hogy a viselkedésük visszatetszést vált ki az emberekben?

Vagy igen???

De miért is szabad(na) ezt nekik?
Miért is szabad, miért van joga egy homonak deviáns (értsd az általánosan elfogadottól jelentősen eltérő) viselkedésre közterületen???

Miért ne lenne szabad? Jog nem tiltja. Igaz, jobb helyeken a másságot el is fogadják.

#477 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:43

Mondjuk azért a melegeket egymás mellé állitani a neonácikkal kicsit szerintem erős.
Amugy, csak hogy egy kicsit forditsunk a dolgon: az affektáló, riszáló diszbuzik ugye zavarnak? Akkor talán el kellene rejtőzniük? Csak éjszaka jöjjenek elő? Vagy csináljunk nekik Homária néven buziországot? Vagy mi?
Élni és élni hagyni, emberek. Engem pl qrvára zavarnak a 14 évesen teli szájjal qrvaanyázó, kannás halált vedelő kis takony punk kiscsajok. De elviselem, ha kell, a buszon, héven, bárhol, mert ő is ember, és van joga neki is élni, 100% hogy én is zavarok másokat ha büdös vagyok, trógerül nézek ki, reggel szétáll a hajam, vagy bármi.

#478 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:44

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:42

Miért ne lenne szabad? Jog nem tiltja. Igaz, jobb helyeken a másságot el is fogadják.

Figyu...itt senki sem azt mondja, h nem fogadja el. Csak azt, h nem szereti, ha az orra előtt mutogatják magukat. (Nem csak melegek.)

Remélem most érthetően fogalmaztam.

#479 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:45

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:35

De azt történetesen elítélem, ha vki vmit nagyon mutogat.
(Itt a hangsúly a nagyon-on van.)

Én sem szeretem, ha plázacicákat, kilós aranylánccal vagizó embereket, vagy tetkós izompólós menő csávókat látok, de azért el nem ítélem őket, pedig mind nagyon mutogatnak valamit.

#480 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:46

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:43

Mondjuk azért a melegeket egymás mellé állitani a neonácikkal kicsit szerintem erős.
Amugy, csak hogy egy kicsit forditsunk a dolgon: az affektáló, riszáló diszbuzik ugye zavarnak? Akkor talán el kellene rejtőzniük? Csak éjszaka jöjjenek elő? Vagy csináljunk nekik Homária néven buziországot? Vagy mi?
Élni és élni hagyni, emberek. Engem pl qrvára zavarnak a 14 évesen teli szájjal qrvaanyázó, kannás halált vedelő kis takony punk kiscsajok. De elviselem, ha kell, a buszon, héven, bárhol, mert ő is ember, és van joga neki is élni, 100% hogy én is zavarok másokat ha büdös vagyok, trógerül nézek ki, reggel szétáll a hajam, vagy bármi.

Hát...szerintem azt sem kéne (teli szájjal qvaanyázni).

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.