Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2005. 08. 31. 10:07

Gabi
Elküldve: 2005. 08. 31. 10:09
Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 10:52

Röviden: a sarlósejtes vérszegénység egy genetikai hibából következő betegség. A génváltozat heterozigóta esetben némi hátrányok mellett bizonyos védelmet nyújt a malária ellen, ugyanakor heterozigóta esetben betegséghez vezet. Az egyik, ami miatt idekerült, hogy nem a génváltozat maga a betegség, a másik, hogy erőteljes példa egyes gének látszólagos funkcionalitásellenességére. Azaz a probléma genetikai hasznát/kárát csak a teljes társadalom irányából lehet szemlélni, az egyes ember szempontjaiból nem.
Szerkesztette: Rive 2005. 08. 31. 10:18 -kor
Elküldve: 2005. 08. 31. 10:16
Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 10:46
2: Ismételnem kell magam: " Tudom, tudom, ők a díszbuzik, de bocsánatért esedezem: Ők a hangadók, a meleg társadalom képviselői, akik megmutatják magukat széles körben, az utcán, a médiában, stb. Díszbuzik vagy sem, ők formálják a közvéleményt, sajnos pont saját maguk ellen. " Hozzáteszem: és minden meleg ellen.
3: Sajnos nem vagyunk olyan messze, sőt. Nézd meg, hogy ha pl egy nem roma pofánver egy nem romát akkor mi történik utána, meg ha egy nem roma pofánver egy romát, ugyanolyan indokkal, mint előtte a nem romát. Markáns különbséget fogsz látni, holott - az esélyegyenlőség elve, az alkotmány és a polgári jog értelmében - ugyanannak kéne történnie utána.
4: Mivel a bőrszerkóban pávázó díszbuzit látja az Andrássy úton a kamionon, meg a tévében, meg az újságban, nos természetes reakció...
5: Ó, pedig néha nem ártana félretenni a trendi fújjmónikafújjbalázs szemléletet és megnézni olykor-olykor. Esetenként tanulságos is lehet. A tegnapi műsort pont az itt a topicban elhangzottak tükrében figyeltem. Érdekes volt és azt kell mondjam, egyelőre engem igazolt.
6: Hát, ezzel nem mondtál semmit.

1. Dehogynem

2. Ez a lényeg: kialakítani, létrehozni itthon a kellően differenciált gondolkozást, fogalmi hátteret ahhoz, hogy a díszbuzikat meg tudjuk különböztetni a normál homoszexualitástól.
3. Ez ellen fel lehet és fel is kell lépni. Ugyanakkor amíg intézményi szinten megy a romák megkülönböztetése, addig bizony ezek az esetek csak nagyon gyenge ellenpéldák

4. Hát ne legyen az! Ez a dolga a topiknak.
5. Trendi? Sokkal egyszerűbb. Nem érdekel, hogy kit és mit aláznak épp be a nézettségért, és ezt hogyan lehet felhasználni önigazolásra...

6. Dehogynem. A múltunk miatt nem kell lebombázni a törököket, de pl. ha bizonyos jövevényszavak eredetére vagy kíváncsi, akkor...
Szerkesztette: Rive 2005. 08. 31. 10:19 -kor
Elküldve: 2005. 08. 31. 10:30
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:16

2. Ez a lényeg: kialakítani, létrehozni itthon a kellően differenciált gondolkozást, fogalmi hátteret ahhoz, hogy a díszbuzikat meg tudjuk különböztetni a normál homoszexualitástól.
3. Ez ellen fel lehet és fel is kell lépni. Ugyanakkor amíg intézményi szinten megy a romák megkülönböztetése, addig bizony ezek az esetek csak nagyon gyenge ellenpéldák

4. Hát ne legyen az! Ez a dolga a topiknak.
5. Trendi? Sokkal egyszerűbb. Nem érdekel, hogy kit és mit aláznak épp be a nézettségért, és ezt hogyan lehet felhasználni önigazolásra...

6. Dehogynem. A múltunk miatt nem kell lebombázni a törököket, de pl. ha bizonyos jövevényszavak eredetére vagy kíváncsi, akkor...
1: Na, ez egy jó válasz.

2: A normál(is) homoszexuálisokat rénézésre még a heteroszexuálisoktól sem nagyon lehet megkülönböztetni, úgyhogy zsákutca van.
3: Szeretném, ha engem is megkülönböztetnének intézményi szinten, nem kéne itt rohadnom a melóhelyen.

4: Azok az emberek, akikről beszélünk túlnyomórészt nem olvassák a topicot, sem a fórumot.
5: Talán inkább kik alázzák be saját magukat a saját önigazolásukra és saját maguk nézettségéért.
6: Ebben nem hiszek. Mint ahogy a kollektív bűnösségben sem. Mert bár Magyarország anno a nácikhoz igazolt, nekem és neked 2005-ben nem kell bűnösnek éreznünk magunkat. Mert ha még visszább nyúlunk gátlástalanul, akkor akár az eredendő bűnt is felhozhatjuk érvként. Semmi értelme ugyan, de miért ne...
Elküldve: 2005. 08. 31. 10:39
Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:30
2: Azok az emberek, akikről beszélünk túlnyomórészt nem olvassák a topicot, sem a fórumot.
3: Talán inkább kik alázzák be saját magukat a saját önigazolásukra és saját maguk nézettségéért.
4: Ebben nem hiszek. Mint ahogy a kollektív bűnösségben sem. Mert bár Magyarország anno a nácikhoz igazolt, nekem és neked 2005-ben nem kell bűnösnek éreznünk magunkat. Mert ha még visszább nyúlunk gátlástalanul, akkor akár az eredendő bűnt is felhozhatjuk érvként. Semmi értelme ugyan, de miért ne...
1. Nincs zsákútca, amíg a díszbuzit meg az aktív homofóbot meg tudod különböztetni az összes többitől

2. Sokan olvassák, és pont az a réteg, aki az átlagnál valamivel képzettebb, inteligensebb... Példamutatóbb. Talán. Ez elég.
3. Ez sem igazán tud érdekelni... Maximum mint valami különösen undorító betegség kórokozója, preparálva, üveg alatt, mikroszkópon keresztül. De annyira meg azért nem vagyok mazo, meg nem is ezzel foglalkozom

4. Kollektív bűnösség != kollektív felelősség. Az egyik a múlt, a másik a jövő irányában hat... A bűn valamiféle következmény, bosszú, szégyen - a hallgatás, a tehetetlenség, a felelősség által szabott kötelesség semmibevevésének ára: a másik hajtóerő, hogy valami ne ismétlődhessen meg újra és újra...
Szerkesztette: Rive 2005. 08. 31. 10:42 -kor
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:07
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:23
de megjelennnek a beszedben olyan panelek amik abszolute nem jellemzoek ere a korosztalyra. ezek a panelek kimondottan csakis a szexussal kapcsolatban jelennek meg.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:15
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:09
Ha a szomszéd veri a feleségét, tudsz róla, és nem teszel semmit, az a saját szégyened. Bármilyen közösségi általános szemhunyás közös bűn. A kampányok meg arra kellenek, hogy egyáltalán tudatosodjon: asszonyt verni bűn, nem szabad elmenni mellette szó nélkül.
agy részét.
Es mennyiben oldottak meg a problemat az irritalo, vadaskodo plakatok? Tenlyeg azt hiszed hogy ezek barmit is segitenek? Egyebkent meg a kozosseg nem attol foundalodik, hogy osztod fennhangon az 'eszet'. Ha itteni tevekenysegedet megnezzuk, a kozossegellenesseg inkabb rad jellemzo. ortomba ratarti eroszakos es arrogans vagy nem csak itt, hanem az egesz forumon..
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:16
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:07
Nem a panelek jellemzőek, hanem a használatuk. Az pedig aszexuális, a mögöttük rejlő fogalmak mélységükben differenciálatlanok, kategóriaszerűek. A korosztálynak megfelelően.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:20
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:15
Nem megoldották, hanem segítenek a megoldásban. Mégpedig annyiban, hogy közvetítik a társadalom felé: a családon belüli erőszak bűn, csinálni, elmenni mellette nem szabad.
A többit illetően: muris, ahogy egy normális beszélgetéses szakasz után hirtelen megjössz, ezeket izomból kijelented és vádaskodni kezdesz.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:26
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:44
De orális aktus esetén is fennáll a fertőzésveszély, lévén a száj nyálkahártyája pillanatok alatt megsérül...
Homoszexuális szokásokhoz nagyon nem tudok hozzászólni, de tudtommal az orális szex a legkevésbé fertőzésveszélyes.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:29
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 1:03
Ez szép.

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:31
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 1:06

Meg az egész szexuális kultúrának sem sok köze van már az utódnemzéshez. Mégis van funkciója.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:38
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:04
Persze, kórházban használt vérkészítmények közé is becsúszik néha egy HIV-es zacskó.
Én a hüvelyi és anális szexet hasonlítottam össze.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:39
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:20
A többit illetően: muris, ahogy egy normális beszélgetéses szakasz után hirtelen megjössz, ezeket izomból kijelented és vádaskodni kezdesz.
Te Rive asszem az MKOGY hozott torvenyt arrol hogy a csaladon beluli eroszak buntetendo cselekmeny. akar 5 ev elzarassal is. Mennyit valtoztatott ez a helyzeten?
Szerinted az ilyen plakatok mennyiben segitik a 'jo ugyet'? Elarulom. cihologiai vizsgalatok azt mutatjak, hogy semennyire, sot az ugy 'spam' kategoriaba kerul a fejekben.
normalis beszelgesteses szakasz. khmm. 8 oldalt olvastam vegig. azt kell hogy mondjam, hogy abban igazad van hogy stilusaban nem eppen megfeleloen fogalmaztam meg, de tartalmilag kenytelen vagyok fenntartani amit irtam. egyesek a vegen bosszubol teszik mar csak oda a vulgarsztereotip dolgokat mire te kenyelmesen hatradolsz es elhorkantod magad: "lam, lam, en megmondtam..' Ja. Meg mondtad. Csak mi vagy ki valt azaltal jobba vagy tobbe, hogy megmondtad. A tudast pedig nem onnon megdicsoulesunkert kell hogy terjesszuk...
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:54
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:39
Mivel nem kapott szinte semmiféle társadalmi támogatást, nyilvánosságot: önmagában a büntethetőség semmit se javított. Ezért kell a kampány mellé.
Idézet
A rövid távú reakció mindig a védekezés. Ez nem meglepő. Hoszú távon azonban már pusztán az is segít, hogy a dolog bekerül a köztudatba. Ezt is vizsgálták.
Idézet
Valahol itt kezdődik, igen...
Idézet
Javaslom, olvasd el alaposan amit Drummnak írtam utóbb a problémához szükséges differenciáltságú fogalmakról, terjesztésükről.
Idézet
Az elme alapból mindig küzd a változás ellen. Ez nem baj, a legtöbb embernél rövid távú jelenség. Ha ezen átmeneti reakció láttán viszont visszahátrálás következik, akkor sosem lesz változás... És az bizony már baj.
Idézet
Vetítesz?
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:55
Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:16

Te is lehettél volna meleg, ha a sors úgy alakul. Egy ember nem maga választja meg a szexuális irányultságát. Az kialakul különböző okokból.
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:59
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:31
radiocafe-ban volt somanak egy musora errol tegnap este. meglepo, de van, nagyonis sok.

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:02
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:54
Ez igy nem igaz. Az elme azert adatotott hogy az egyed adoptalodhasson a valtozasokhoz.
Elküldve: 2005. 08. 31. 12:15
Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 10:27
0,03% olyan vészes lenne?

Szerintem a nem kívánt terhesség miatt sokkal inkább aggódnak az emberek.
Elküldve: 2005. 08. 31. 12:18
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:02
Az, hogy rövid távon küzd a változás ellen, és kifejezetten ellenál, nem ellentétes azzal, hogy hosszú távon alkalmazkodik. Sőt. Rövid idejű átmeneti változásokhoz nem is érdemes alkalmazkodni... Így ilyen esetben kifejezetten sikeresebb taktika az ellenállás.
Ezért is nem jó a gyakori visszahátrálás egy-egy témában. Az elme hajlamos a következő alkalommal is csupán átmeneti zavarra számítani.