HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:39

Mint mondtam volt, nem a homoszexualis beallitottsagu emberekkel van gondom.
Felolem lehet fekete, sarga, feher, cigany, akarmi, ha az eletvitele elter a normalistol.
A normalis eleg tag fogalom, foleg neveltetes kerdese.
Ha valaki a tarsadalomra karos tevekenyseget fejt ki, akar lop, akar eroszakoskodik, akar a toket mutogatja az utcan, azt en nem tartom normalis magatartasnak.
Vannak persze fokozatok, de a lenyegen semmit nem valtoztat.
Tudom, hogy egy barom vagyok, es alomvilagban elek, de probalok az elet minden teruleten peldat mutatni a kolkeimnek, es becsuletes, joravalo, TOLERANS embereket nevelni beloluk.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#1322 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:48

Idézet: g@by - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:39

Ha valaki a tarsadalomra karos tevekenyseget fejt ki, akar lop, akar eroszakoskodik, akar a toket mutogatja az utcan, azt en nem tartom normalis magatartasnak.
Vannak persze fokozatok, de a lenyegen semmit nem valtoztat.

És itt a tökét az utcán mutogató jelenti a homoszexuálist? Csessze meg, még jó buzi sem vagyok :) De hogy a tevékenységem a társadalomra káros legyen... Már csak azon gondolkodom, hogy melyik. A munkám, a bevásárlásom, esetleg az autókázásaim, vagy a nyaralásom. Ja, a négy fal között tartott szexuális életem? Kár.

Maradjunk annyiban, hogy sajnálom, hogy így vélekedsz a fent említett tökeit mutogató 200 díszbuzinak köszönhetően a meleg emberekről. Viszont tény, hogy a gyereknek nem fog ártani az, ha kicsit óvatosabb vagy. És még azt is hozzáteszem, hogy bízom benne, hogy az életben találkozol majd olyan emberrel és olyan helyzettel, aki képes lesz alakítani a 200 díszbuzi által alkotott véleményeden. Mert azért ez az élet is több kicsit annál, mint amit az a pár ember mutat. Pont úgy mint a tiéd is.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1323 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:50

Ha a szomszéd ordítva fingik a balkonon, és te ezt a pincében is hallod, idegesít, de nem szólsz neki, mert tudod, abbahagyja, az tolerancia.

A homoszexualitáson, etnikai, vallási hovatartozáson nincs mit tolerálni. Ott az embernek saját ellenérzéseit kell esetleg tolerálnia. Ha egy társaságba kerülsz egy emberrel, aki azonos nemű és homokos, és esetleg zavar a tudat, akkor a saját magadat kell tolerálni. Ennek felismerése lenne szerintem a tolerancia első lépcsőfoka. A példa tetszés szerint kiterjeszthető rasszra, vallásra, kultúrára, szokásokra.

#1324 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:52

Idézet: g@by - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:39

Tudom, hogy egy barom vagyok, es alomvilagban elek, de probalok az elet minden teruleten peldat mutatni a kolkeimnek, es becsuletes, joravalo, TOLERANS embereket nevelni beloluk.

De attól miért lennél barom, hogy célt tűzöl ki, amit el akarsz érni? Nem hinném, hogy ezért barom jelzőt kéne számodra osztani.

Az álomvilágoddal kapcsolatosan is szerintem nyugodtan meg lehet jegyezni, hogy talán nincs ember, akinek ne lenne álomvilága.

SF

#1325 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:55

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:48

És itt a tökét az utcán mutogató jelenti a homoszexuálist? Csessze meg, még jó buzi sem vagyok :) De hogy a tevékenységem a társadalomra káros legyen... Már csak azon gondolkodom, hogy melyik. A munkám, a bevásárlásom, esetleg az autókázásaim, vagy a nyaralásom. Ja, a négy fal között tartott szexuális életem? Kár.

Bár lehet, hogy SFIJ-ből kihozom a nácit és falhoz állít ezért, de én azt is valahol már össztársadalmi sikernek tartom, hogy még nem jött senki, és küldött el a direktben a vérbe, hogy ne "reklámozd itt a buziságodat" -- a "nem zavar, csak ne tudjak róla" vagy a "nem lehetnek buzik" táborból.

kis éjszakai hangulatkeltés.

Szerkesztette: special 2005. 08. 31. 22:55 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:05

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:55

Bár lehet, hogy SFIJ-ből kihozom a nácit és falhoz állít ezért, de én azt is valahol már össztársadalmi sikernek tartom, hogy még nem jött senki, és küldött el a direktben a vérbe, hogy ne "reklámozd itt a buziságodat" -- a "nem zavar, csak ne tudjak róla" vagy a "nem lehetnek buzik" táborból.

kis éjszakai hangulatkeltés.

special kudarcot vallottál :D

Bár eddig nem mondtam ki, de legyen. rengeteg meleggel találkozom, mert a szakmám ilyen. a fodrászomról már írtam. ha ő vagy a kollégák beszélnek a nemi identitásukkal kapcsolatos problémáikról az teljesen oké. bajom leginkább az olyan hetero típusú emberekkel van, akik önjelölt néptribunként moralizálnak, sajnos nemis ritkán valós élettapasztalat nélkül.

Rive kuss. most nem rólad volt szó :D

ami az össztársadalmat illeti, az általőában neutrális. előítálet az azért van. ha lemész faluhelyre kóricálni mondjuk 2 hetet, akkor szépen hallom a hátam mögött eleinte, hogy "na nézd már azt a bunkó pestit..." aztán ezen lehet változtani. ha elkezdek hisztizni az emberi méltósághoz való jogaimról akkor nem fogom tudni magamat elfogadtatni a kérdéses faluhelyen.
nincs vegytiszta, archetipikus "buzi". emberek vannak.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 31. 23:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1327 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:17

tudod, bunkó pestikém, :D az ott kezdődik, hogy nem "lemegyek falura", hanem elmegyek. :)

nem "tolerálom a buzikat", hanem "megküzdök az ellenérzéseimmel".

ésatöbbi, ésatöbbi.

#1328 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 0:05

ami az össztársadalmat illeti, az általőában neutrális. előítálet az azért van. ha lemész faluhelyre kóricálni mondjuk 2 hetet, akkor szépen hallom a hátam mögött eleinte, hogy "na nézd már azt a bunkó pestit..." aztán ezen lehet változtani. ha elkezdek hisztizni az emberi méltósághoz való jogaimról akkor nem fogom tudni magamat elfogadtatni a kérdéses faluhelyen.
nincs vegytiszta, archetipikus "buzi". emberek vannak.

:up: Teljesen egyetértek veled.

SF

#1329 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:25

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:31

Ebben az esetben a gyerek biztonsága a fontos, minden más másodlagos.

Igen, az ember védje a gyermekét, csak olyan emberre bízza, akit jól ismer, és akiben valóban megbízik, nem csupán emberileg, hanem gyermeknevelés tekintetében is (még mielőtt valaki megvádol, hogy már nemcsak a melegek örökbefogadási lehetősége mellett kardoskodom, hanem amellett is, hogy rögtön mindenkinek kötelező legyen rájuk bízni a saját gyerekét). Most, hogy ezt leszögeztük, vessük össze az alábbi két vázlatos megfogalmazást:

Van egy szomszédom, meleg, mégis jól megvagyunk. A lányomat azért nem hagynám vele egyedül. Ja, amúgy kicsit fura figura, többször keresték a rendőrök.

Van egy szomszédom, kicsit fura figura, többször keresték a rendőrök, mégis jól megvagyunk. A lányomat azért nem hagynám vele egyedül. Ja, amúgy meleg.

Kell ezen bármit is kommentálni?

#1330 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 0:05

És előítéletek vannak. És ez így jó. És ezen változtatni á, nem lehet. A falusiak csak bunkózzák le a városiakat, a városiak meg parasztozzák le a falusiakat. Aztán ha valaki nem hajlandó, vagy nem tud beilleszkedni, szépen kibeszélik, kiútálják. És ez így biztos jó? És tényleg csak azt terheli felelősség, aki épp nem megfelelő közegbe keveredett? Pedig akár tanulni is lehetne egymástól (na nem a bunkózást és parasztozást). Persze a toleranciát elvárni nem lehet, mert az szintén bunkóság. Csak tényleg, olyan jó lenne, ha lenne.

#1331 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 00:10

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 0:17

tudod, bunkó pestikém, :D az ott kezdődik, hogy nem "lemegyek falura", hanem elmegyek. :)

Naaaaa...

Jómagam vidéki vagyok, Karcagon születtem. 21 évesen kerültem FEL tanulni a Fővárosba. Addig folyamatosan FELjöttem Pestre (Karcagról is, Debrecenből is, ahol az első diplomámat szereztem).
Azóta, ha hazamegyek a szüleimhez Karcagra, akkor LEmegyek Karcagra, és LEmegyek Debrecenbe. És egyáltalán nem nézem le, hiszen magamat továbbra is a Fővárosban élő vidékinek tartom.
Gondolkoztál már ma?

#1332 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:25

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 17:01

Követelőznek? Hőbörögnek? Utcára vonulnak? Tüntetnek? A melegek? Hol? Egy évenkénti utcai felvonulásról tudok, az sem tüntetés (hú, nem is tudom hogyan lehet egy ilyet kibírni). Mit várnak el tőled azon kívül, hogy hagyd őket élni a maguk életét? És mi bajuk van a heteroszexuálisok viselkedésével?

Azt várják el tőlem, hogy fogadjam el a homoszexualitást. Az nem elég nekik, hogy elfogadom a homoszexuálisokat, mint egyenrangú, azonos jogokkal és kötelességekkel bíró állampolgárokat. Nekem el kéne fogadnom - szerintük - a homoszexualitást, mint olyan. Arra pedig - mint megrögzött heteroszexuális - semmi esély nincs. Ne követeljék rajtam annak elismerését, amit - mint szexust - nem tudok elfogadni.

#1333 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:44

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 0:17

nem "tolerálom a buzikat", hanem "megküzdök az ellenérzéseimmel".

ésatöbbi, ésatöbbi.

:nevet2:
És mennyire jogos. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#1334 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 1:10

Naaaaa...

Jómagam vidéki vagyok, Karcagon születtem. 21 évesen kerültem FEL tanulni a Fővárosba. Addig folyamatosan FELjöttem Pestre (Karcagról is, Debrecenből is, ahol az első diplomámat szereztem).
Azóta, ha hazamegyek a szüleimhez Karcagra, akkor LEmegyek Karcagra, és LEmegyek Debrecenbe. És egyáltalán nem nézem le, hiszen magamat továbbra is a Fővárosban élő vidékinek tartom.

Volt egy óra a pécsi közgázon, ahova Pestről jött előadó, szakmabeli, és hetente egy-egy alkalommal mutatta be reklámipar rejtelmeit. Sokat tapasztalt, de fiatalforma srác, elég jól összemelegedett a társaság. Namost a végén, felült a padra, hogy beszéljük meg, hogy tetszett az egész kurzus. Mikor éppen saját élményeit akarta elmesélni az egésszel kapcsolatban, úgy találta mondani, hogy lejöttem hozzátok Pestről. Érdekes mód abban a pillanatban ráérzett, hogy ez _kimondva_ mennyire rosszul hangzik, egy pillanatra "megfagyott" a levegő, majd mindenki röhögésbe tört ki, (szinte biztos) mindenki érezte ennek a banális kifejezésnek az ostobaságát, a rejtett lealacsonyítást.

Ne csak gondold, mondd is ki valahol vidéken: lejöttem hozzátok. Ha akkor sem érzed, akkor hát nem.:)

#1335 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:23

Nézd, 39 évesen nekem még anno kellett latint tanulnom a főiskolán. Szóval tudom mit jelent. De sem a Te esetedben, sem a példák esetében nem tudom beilleszteni sehová.

Nem, akkor bizony nem válaszolok. Tökéletesen felesleges lenne, úgysem értenéd meg :omg:
Elköltöztem :-)

#1336 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:17

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:00

Ne csak gondold, mondd is ki valahol vidéken: lejöttem hozzátok. Ha akkor sem érzed, akkor hát nem.:)

Érdekes, vidéken szívbaj nélkü mondják, hogy felmegyek Pestre. Vagy hogy a pesti rokon/ismerős lejön hozzánk a hétvégére... Kis faluban lakom, elvileg hatványozottan érvényes a vidék vs. város "ellentétek" (azért macskakörömben, mert röhej, ilyen nem létezik), mégsem állították senkinek a hátába a vasvillát - hivatalos nevén a vellát -, mert azt mondta, hogy lejöttem pestről. Az viszont valóban létezik, hogy a fővárosiak egy része azt hiszi, hogy ha lemegy vidékre, akkor magas lovon lehet a "parasztokkal" szemben, hogy intellektuális fölényben van és ennek megfelelően viselkedik. Második szomszédom (pesti faszi, megvette a házat és időnként lejön hétvégére) egy tipikus példája, mondhatni mintapéldánya ennek a fajtának.

Szerk.: Szóval ez a lemegy-felmegy-elmegy problematika egy generált és értelmetlen baromság.

#1337 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:17

Szerk.: Szóval ez a lemegy-felmegy-elmegy problematika egy generált és értelmetlen baromság.

Illetve mesterségesen erőltetik bele a valós problémába. De az tény, hogy vidéken a nagyfalusi homoszexuálisokat emiatt hatványozottan érik a negatív hatások, mint a helybelieket. :smoker:
Üdvözlettel:
Gabi

#1338 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:26

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:31

Azért nem árt, ha egy apa meglehetősen óvatos, ha a gyerekéről van szó.
Jobb félni, mint felnevelni egy lelkileg sérült gyereket és agyonütni a szomszédot.

Ez eddig természetes. Az is természetes lenne, ha gyanakszol, mert többször is jártak a szomszédodnál a rendőrök. De az marhára nem természetes/konzisztens, hogy "Semmi bajom nincs vele, de..." összekötve azzal, hogy buzi. Vagy normális ember - és akkor semmit se fog csinálni a gyerekkel - vagy abberrált, de az meg megintcsak nem a szexuális irányultságához kapcsolódik.

Idézet

Egy jóbarátomról meg elég sok mindent tudok, többek között azt is, hogy milyen a nemi irányultsága.

Néha bizony érhetnek meglepetések... Néha bizony még a barátodat is érhetik meglepetések :)

Idézet

Ebben az esetben a gyerek biztonsága a fontos, minden más másodlagos.

Jut eszembe! A legtöbb gyerekek elleni bűncselekményt a szűk családi kör tagjai követik el. Ennek (ál)logikus következménye a fentiek tükrében... :think:
;)

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 01. 08:32 -kor

#1339 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:29

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:22

Illetve mesterségesen erőltetik bele a valós problémába. De az tény, hogy vidéken a nagyfalusi homoszexuálisokat emiatt hatványozottan érik a negatív hatások, mint a helybelieket. :smoker:

Ez a maga nemes egyszerűségében nem igaz. Kurv@ra nem érdeklik a vidéki embert a pesti melegek. No persze, a médiában harsogó díszbuzikról nekik is megvan a véleményük, de ha egy pesti ember lejön vidékre és nem veszi fel a felsőbbrendű faj stílust, akkor lehet meleg, vagy akárki, nem lesz semmi baja. Mert pl falun még dívik köszönni, ha bemegy valaki a kocsmába, vagy az abc-be, vagy a postára. Na nem csak az eladónak pl, hanem a már bent lévőknek akkor is, ha nem ismered őket. Ha betoppan a pesti a kocsmába és köszönés nélkül végigvonul a pultig, kér egy cigit, majd köszönés nélkül kivonul, ne csodálkozzon, ha lebunkózzák.

#1340 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:31

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:33

Tudományos irányzatok vannak.

Illetve: rendelkezésre állnak bizonyos vizsgálatok eredményei, valamint terjedelmes esetgyűjtemény a pszichológusoktól, pszichiáterektől. Is.

Jónéhány dolgot ki lehetet zárni a dolog eredetével kapcsolatban. Ennek meg, ugye: következményei vannak...

Idézet

Ne csak gondold, mondd is ki valahol vidéken: lejöttem hozzátok.

Helyzetfüggő. Lehet úgy mondani, hogy sértő legyen, de lehet semleges is. A szóhasználat csak a környezetével együtt értelmezve árulkodik.
Ui.: nekem pl. térképen az északi irány a 'föl', a déli a 'le'. De azért remélem, az ausztrálok nem sértődnek meg :)

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 01. 08:52 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »