Idézet: guga - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 20:04
A terrorizmust komolyan kell venni, védekeznii pedig úgy lehet ha a kiváltó okot megszünteted.
Ha tudod az okát és látod, hogy a kezükben nincs más eszköz, akkor mindjárt nem oly egyoldalú a téma.
NINCS más eszközük! Érted?
Harcolni viszont nekik is muszáj, mi (civilizált?) emberek lábbal tiporjuk az elveiket és az értékrendjeiket. Nem a szélsőségesekről beszélek.
aham, szerintem a terrorizmus a tiltakozás kultúrálatlan, barbár verziója. nincs más eszköz a kezükben, guga? ugyanmá'! jó, tegyük fel, télleg nincs, csak ha robbogatnak. robbogasson, keltse fel a figyelmet vazz, csináljon összehangolt támadást, menjen neki párszáz tonna lópikulával az akármilyen angol katonai célpontnak, robbantson a Backingham palota előtt akkorát, hogy kétméteres kráter keletkezik, romboljon le hidat akármit, amit lehet úgyis csinálni, hogy senki se haljon meg, lehet így is figyelmet felhívni, titlakozni, ha már mindenáron durrogtatni akar. vagy mé' nem a G8-as menetoszlop mellett lövöldöz? (mer' valszeg beszuggerálták az agyukba, hogy az ecceri londoni honpógár is ellenség, hisz a vezetők 'elvileg' a nép akaratából választott, a nép küldöttei, tehát az összes ecceri angol ellenség...)
de akkor is, hogy ártatlan emberekkel teli akármit robbantsanak fel bárhol, ezt
nekem nem veszi be a gyomrom!! ja, hogy így egy fokkal nagyobb a nemzetközi visszhang, ja hogy így egyszerűbb, nekem mint terroristának!? a fenti verzió meg költségesebb/nagyobb szervezést igénylő? na hát innentől mondom én, hogy akkor
magasról szarok arra, hogy mi a qva anyját akart elérni az egésszel! és ez a lényeg, hogy sokan hiába is értenének egyet a céljaikkal, a módszereiket látva, inkább
ellenük lesznek nem pedig mellettük... (csak idáig nem jut el gondolkodásban a hős szabaccságharcos, mert őt elvakítja a meggyőződés sűrű köde)
az egész hasonlít ahhoz, mint amikor beszabadul a fórumra valaki, nagy svunggal előadja a sérelmeit, szitkozódik, üt ver, majd valaki benyögi neki, hogy
attól még, hogy ordibálsz, nem lesz nagyobb igazad. és sokszor nem is alakul ki normális beszélgetés,
az emberek elfordulnak, nincs is kedvük megnyilvánulni amíg az illető le nem nyugszik annyira, hogy normálisan "gyere beszéljünk róla"-stílusban egyre többen hozzá nem szólnak.
a nyilatkozat szerint azért támadt most az alquaida európai divíziója (jesszus...) mert az amcsik/britek még mindig afgánban, meg irakban vannak.
szerintetek, ha már tavaly megtörténik az afgán kivonulás, idén tavasszal meg az iraki, akkor lett volna tegnap gyilkolás?
Szerkesztette: szabiii 2005. 07. 08. 09:24 -kor