Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen!
Elküldve: 2005. 08. 18. 15:03
Irek szerencsére eszükhöz kaptak, meg az ETA is elhatárolódott keményen a madridi robbantástól.
Azontúl, terrormiskák: pl a tálibok 90% sem volt afgán, mégis elég morcos dolgokat vittek véghez ugye...
Ezzel a lelőtték mert úgy viselkedett mintha dologgal nem vitázok, nem voltál se rendőr, se katona tudtommal, nem tudhatod milyen az, amikor az életed vagy a másoké esetleg veszélyben van, és azon múlik esetleg párszáz élet, hogy azalatt a pár másodperc alatt te helyesen méred e fel a helyzetet, vagy sem. Elárulom, a rendőr, katona is csak ember, és hibázhat. És annak ellenére, hogy nagyon sajnálatos, hogy egy ártatlan halt meg, mégis azt mondom, inkább hibázzon igy, minthogy a döntő pillanatban vacilláljon és annak az eredménye egy jóképű robbanás legyen a tömeg közepén.
Elküldve: 2005. 08. 18. 15:08
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 16:03
Sőt, nem csak terroristák, hanem minden paranoid, ellenségképre épülő csoportosulás esetén igaza van.
Ha egy ilyen csoportosulás 'győz', azaz ellenség nélkül marad, akkor önmagát tépi szét.
Elküldve: 2005. 08. 18. 15:14
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:20
Ne csusztass: nem kezdtem semmifele licitet, egyszeruen beideztem mit irtam akkor... Szoval a te szotaradban a "veri a nyalat" kifejezes a "helyesles" szinonimaja. Ilyen esetre sem emlekszem... max arra, hogy sajnalattal tudomasul vettuk, hogy mar ez is elofordulhat hala a robbantasoknak...
Samott
Szerkesztette: Samott 2005. 08. 18. 15:17 -kor
Elküldve: 2005. 08. 18. 16:48
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:21
Tudod a terrorista nem úgy kelt föl egy nap az ágyából, hogy "de jó lenne Bangaladesben robbangatni". Hanem ezt a vágyat, hosszú évek alatt a környezete, kilátástalan helyzete és a vallásából következően fatalista gondolkodásmódja alakította ki benne. A terrorizmusnak igenis vannak okai, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy Abdulnak nem tetszik amit Amerika irakban csinál, hanem, hogy olyan kiltástalan a helyzete, hogy egy vallási/világi vezető bármikor dzsihadot hírdethet, és a nép fia, mivel vesztenivalója nincs, boldogan aggat magára bombát és repít a levegőbe néhány betolakodó hitetlent, hogy ezzel Allah akaratát beteljesítse és a mennyországban dúskeblű szűzek és mennyei italok társaságában várja ki a végítélet napját...
Szerinted miért a vallás volt a legfőbb fanatizálóerő a középkorban? Keresztes és vallásháborúkba emberek ezrei vonultak önszántukból, hiszen akkor az emberek tetemes része nyomorgott, éhezett, robotolt. Nemzedékek tucatjai éltek úgy, hogy semmi kilátásuk, reményük, lehetőségük nem volt a normális életre. Nagyon könnyű nekünk a komfortos, fűtött lakásunkból megítélni ezeket az embereket. Számunkra természetesen elképzelhetetlen, hogy életünket eldobva, ártatlanokat lemészárolva szerezzünk érvényt az akaratunknak. De ezeknek az embereknek nincsen egzisztenciájuk amihez ragaszkodjanak, nincsen kifejlett erköklcsi érzékük, a gyerekek előtt példaképként nem öltönyös szingli juppik, vagy közvetlenül az az amerikai álomból kilépett családapák/anyák (vagy rosszabb esetben bűnözők, politikusok, homoszexuálisok, stb.) lebegnek, hanem az öngyilkos merénylők, akik életüket feláldozva is teljesítik Allah akaratát, ezzel bebocsátást nyerve a mennyek országába. Ezek az elfajult tanok, nem azért talának utat az emberek elméjébe, mert az arab egy ilyen népség. Közhelyes példa, de szerintem illik ide: Hitler miért tudta meghülyteni Németroszágot? Nem egy elvesztett háború és egy megtépázott nemzeti önérzet kellett ahhoz, hogy a fasizmus elfajzott tanai szalonképessé váljanak? Nem a cári rendszer nyomora és elnyomása alóli menekülés reményében követték Leninéket a forradalom alatt az orosz parasztok és munkások sokszor barátaik, testvéreik ellen vonulva? Nem a kilátástalanság szülte '48-at, '56-ot? Meg kéne már végre érteni, hogy a terrorista is ember, bármennyire hihetetlennek is tűnik. Nem féktelen tömeggyilkosok, hanem megvezetett, nyomorukból (életükből) efféleképpen kiszakadni próbáló, vallásilag a végletekig fanatizált, végzetesen fatalista emberek. És az ilyenek ellen hiába is próbálsz fegyverrel harcolni. A világ két legmilitánsabb fejlett országa képtelen térdre kényszeríteni a terrorizmust, max. átmeneti eredményeket érnek el, azt is megkérdőjelezhető módszerekkel. A vezetőiket, kiképzőiket (akik szerintem is alig nevezhetőek embernek, hiszen az emberek nyomorából és kilátástalanságából táplálkoznak) hiába kapják el, egykori híveik újabb csoportokat és kiképzőtáborokat fognak létesíteni, amiket újra felszámolnak, és ezzel megalkottunk egy gyönyörű aranyág-mítoszt az elkövetkezendő jópár nemzedéknek. Be kell látni: olyan fegyverrel harcolnak ellenünk, amivel szemben a mi társadalmunk védekezésre képtelen. Hosszútávon győzelemre vannak ítélve. Csak úgy győzhetünk, ha a harc okát, a nyomort, és a kilátástalanságot szüntetjük meg. Sajnos még messze vagyunk attól, hogy az illetékesek is belássák mekkora felelőssége van a fejlettebb országoknak és azok gazdasági szereplőinek. Tudom, betegesen idealista vagyok.
Az ETA és az IRA már SZVSZ nem harcol mondhatni semmiért, az általuk képviselt eszmék és nézetek, évtizedek óta aktualitásukat vesztették, már régen nem az átlagember elvárásait, gondjait fogalmazzák meg, hanem egy elszigetelt, radikális csoport elvárásait, akik SZVSZ csak történelmi múltjuk miatt nem olvadnak be a többi szakadár/anarchista csoport közé.
Szerkesztette: snakekiller 2005. 08. 18. 17:04 -kor
#766 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 18. 18:48
Azért az orosz és német események között alapvető különbség volt a fasizmus minden nép letiprása árán próbálta magát uralkodó nemzetté tenni, míg az orosznál ennek nyoma sem volt, ök a széles néptömegek életén próbáltak segíteni, de minden ideológiából annyi valósul meg amennyit megvalósítanak. Sokan azt hiszik hogy a szocializmus és kommunizmus egyenlő gulag és elnyomás pedig nem. Lenin világosan látta hogy Sztálinnak nem szabad a hatalomnak még a közelébe sem kerülni, mert durva diktatórikus hajlamú ember, és ezt meg is írta a Központi Bizottságnak, de ennek nem lett foganatja.
Pontosan a Bangladesi robbantások mutatták meg hogy a terrorizmusnak nem kell ok.Sok olajtermelő országban azért van nyomor mert az olajbevételeken egy szűk réteg osztozik, és nem a széles néptömegek. Könnyű amerika ellen uszítani ostoba korlátolt embereket, akik nem látják hogy nyomoruk okai pont azok akik halálba küldik őket. Ugyanis terrorizmus nincsen pénz nélkül, és látni kell hogy az a pénz honnan jön. Az ottani társadalmi igazságtalanságokat nem a nyugati országoknak kellene megoldani. Amerika ezt próbálja. Ezek az emberek nem is érdemlik meg a demokráciát.Miféle kilátástalan helyzetben volt ez a Mohamed Atta nevű szemét, meg a többiek is. Ezek olyan szemetek hogy az ellen az ország ellen támadnak amelyik befogadja őket. Még az állat sem rondít oda ahol eszik. Itt esztelen logikátlan gyűlöletkeltés van, és tudni kell kik táplálják ezt. Amikor egy ilyen támadás ér egy országot mint a WTC elleni, akkor nincs megkérdőjelezhetelen módszer!
Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 18. 19:30 -kor
#767 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 18. 21:41
Vannak olyan iszlám országok ahol megölhetik azt aki más vallásról beszél mondván terjeszteni akarja. Őket befogadja egy ország, erőszakkal próbálják iszlamizálni, és megváltoztatni az ott levő törvények ellenére.Ott van a francia fátyol ügy. Világos a törvény, iskolában semilyen valláshoz kötődő ruhadarab nem viselhető. Erre ők, mit nekünk a francia törvény. Ez a pofátlanság teteje hogy bekéredzkedik egy országba és ő akarja meghatározni hogy mi legyen ott. Ezt egy magyar nemigen csinálná. A legelemibb emberi kultúra azt kívánja, hogy egy más országban nekem kell alkalmazkodni az ottani helyzethez. Nem véletlenül van az állam és egyház szétválasztva a nyugati kutúrákban. Egyszer egy magyar riporternő riportot készített egy iszlám vezetővel, egy korlátolt barmot hallottam beszélni. Ha ilyen a vezető milyenek a vezetettek? A terrorista vezérek pont ilyenek.
Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 18. 21:55 -kor
Elküldve: 2005. 08. 18. 21:45
#769 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 18. 22:18
Az igazság elkendőzése nem pacifizmus, én egészen másnak hívnám. Van olyan ország amely megpróbált előrehaladni, szándékosan nem a nyugathoz való hasonulást mondom, és amióta iszlám köztársaság lett hátraarcot csinált és jópárszáz évet visszament. Nem emberhez méltó ez. Megvan az államok éves mérlege, és abból kiderül hogyan kellene élni az adott ország polgárainak. Én a robbanóanyag dologra vagyok nagyon kiváncsi hogy honnan származik kik gyártják, vagy esetleg fel volt már halmozva? És esetleg ki állja a cehhet. Mert pénztámogatás nélkül nincs ám terrorizmus. Az elvakult barom legfeljebb összesza****ná magát de hogy felrobbanjon ahhoz many kell!
Elküldve: 2005. 08. 19. 06:40
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:03
Idézet
Igazad van, ilyen helyzetben nehéz felmérni a szituációt
Elküldve: 2005. 08. 19. 06:40
Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:14
A hála a robbantásoknak is visszafelé "licitálás".
Elküldve: 2005. 08. 19. 06:42
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 18:48
Igazad van, Lengyelország, Finnország megtámadása és a csecsenek kitelepítése nagyon is békés volt.
Szerkesztette: Pikkolo 2005. 08. 19. 06:45 -kor
Elküldve: 2005. 08. 19. 07:49
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 7:40
Ugyesen csusztatsz, de most mar igazan befejezhetned. GOTO 10
Samott
#774 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 19. 07:50
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 7:42
Ha hozzávetem a németekhez az oroszok még többszörös mínuszban vannak. Mondj egy országot mely nem támadta meg a másikat. Mit kerestek a magyarok Isonzónál és a Don-kanyarban?
Elküldve: 2005. 08. 19. 07:55
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 8:50
Ez az, amit soha nem fogok megerteni... tenyleg, mi a jo fenet kerestunk mi ott? Erdely, felvidek... rendben van vitatott terulet volt, na de a Don kanyarhoz megis mi kozunk volt?
Samott
Elküldve: 2005. 08. 19. 08:06
Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 8:55
Samott
Augsburghoz és St. Gallenhez?
Elküldve: 2005. 08. 19. 08:21
Idézet: Hengerfej - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 9:06
Oh, az meg a magyarsag bohem (kalandozo) korszakaban volt...
Samott
Elküldve: 2005. 08. 19. 08:46
Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 7:49
Én nem csúsztatok, ok-okozat. Te ugyanúgy visszatekintettél ahogyan én is.
Elküldve: 2005. 08. 19. 08:51
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 9:46
Nem vazze, en csak peldakent beirtam, hogy mit irtam akkor... erre te elkezdtel licitalni. Ha folyatni akarod akkor GOTO 10.
Samott
Elküldve: 2005. 08. 23. 12:20
Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:48
A terrorizmussal egy kalap alá venni 48-at és 56-ot, gratulálok
Pont ez az amit úgylátszik te (sem) vagy képes megérteni: szabadságharc nem egyenlő terrorizmus. A mi szabadságharcosaink az elnyomó hatalom hadseregével szálltak szembe, nem ártatlan civileket öltek lesből támadva.
Javíts ki ha tévednék, de magyar szabadságharcos nem robbantott metrot Moszkvában.
A terrorista is ember, ugye? Az én szememben az nem ember aki iskolai évnyitón megjelenő gyerekre lő célba. Az egy veszélyes kártevő amit ki kell irtani.

Súgó
A téma zárva.