HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:08

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:14

nahát nahát.....
nemtom menynire tudsz angolul, de pont azt magyarázza hogyha egy olyan kis épületszerkezet kibír sokkal hosszabb tartó tüzet, intenzívebb tüzet akkor a sokkal erősebb WTC miért nem bírta, mutatta a film is hoyg mennni betont meg vasat építették belé...

Jajjj. Szerintem mostmár tényleg egy kicsit konzultálnod kellene statikusokkal meg tűzvédelmi mérnökökkel.  (Ez kb. olyan indok, mintha azt írnád: nem értem miért sérülnek meg olyan sokan egy vasúti balesetben mikor egy vasúti kocsiba tonna szám építenek be acélt... hisz egy jóval kevesebb vasat tartalmazó kis személykocsiban ugyanakkora sebességű ütközésénél simán megszokták úszni. )

#1122 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:30

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:12

Köszönet.

Ez másfél óra... kétlem, hogy megnézem.

Idézet

pont azt magyarázza hogyha egy olyan kis épületszerkezet kibír sokkal hosszabb tartó tüzet, intenzívebb tüzet akkor a sokkal erősebb WTC miért nem bírta, mutatta a film is hoyg mennni betont meg vasat építették belé...

Ezek után meg főleg. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 09. 20:30 -kor

#1123 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:50

Azért ez "érdekes":

Bush calls terror fight WWIII
http://www.news.com....7-38198,00.html
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1124 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 22:33

Carmaged, szerintem nézd meg. Tanulságos másfél óra.

Aki tud angolul, az nem értem, mit akadékoskodik... :rolleyes: Szerintem egyértelmű, hogy ha a madridi épület bírta a sokkal nagyobb és hosszabb ideig tartó tüzet, akkor a WTC-nek is bírnia kellett volna. A videóban szakértők beszélnek a témáról. Persze főleg a "támadás" utáni 1-2 napban elmondott nyilatkozatok számítanak. Később "valami furcsa okból" már mást mondtak, sokszor épp az ellenkezőjét.
A robbantások hangját hallották, a tűzoltók tudtak az összeomlásról, hívták is ki az embereket onnan. A tözet meg akkorra már el is oltották. Azt a tüzet, ami nem volt nagy és csak rövid ideig égett.
A tartószerkezet pedig erősebb annál, hogy papir módjára átszakadjon.

Meg kell nézni a videót, végig, meg kell hallgatni, mit mondanank. Szerintem elég egyértelmű a dolog. A 7-es épületről nem is beszélve...
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1125 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 02:58

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:33

A tözet meg akkorra már el is oltották. Azt a tüzet, ami nem volt nagy és csak rövid ideig égett.

Nem volt nagy. Szétfolyt pár liter kerozin, úgy 200 tonnányi.

Jópár éve (hogy rohan az idő) voltam egy oltási gyakorlatot fotózni a reptéren, 5 liter kerozint locsoltak szét a megfelelő helyekre.
Megvolt az 1000 fok feletti hőmérséklet annyitól is.

230.000 liter (de ne legyen tele a 747-es, legyen csak 200.000 liternyi benne, na az ŐRÜLT SOK!
Az nem rövid ideig ég!!!
És speciális hab-anyagon kívül mással nem is lehet eloltani. mert 'felúszik'.
Gondolkoztál már ma?

#1126 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:55

Nézd már meg a videó erre vonatkozó részét. ;) Nem sok kerozin folyt ki, nem is égett sokáig, a tüzet lényegében eloltották elég hamar.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#1127 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:59

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:33

Szerintem egyértelmű, hogy ha a madridi épület bírta a sokkal nagyobb és hosszabb ideig tartó tüzet, akkor a WTC-nek is bírnia kellett volna.

Minél nagyobb egy épület, annál nagyobb a tartóelemeken a terhelés, annál sebezhetőbb.

Szakértők mondják... a másik oldalon is vannak szakértők, ugyebár. ;)

#1128 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:59

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 9:55

Nézd már meg a videó erre vonatkozó részét. ;) Nem sok kerozin folyt ki, nem is égett sokáig, a tüzet lényegében eloltották elég hamar.

Hány percnél van?

#1129 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:11

Kb. a 10. perc körül kezdődik, kicsit előtte talán.

A szakértői vélemények érdekesek. Sokan teljesen mást mondtak néhány nappal az esemény után, néhányan pedig nem is mondhattak semmit, mert megfenyegették őket.

#1130 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:05

Tiszta összeesküvés-elmélet lesz már megint a topic.

#1131 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:26

régebben néztem meg, de asszem meginterúvolják a fejeseket is akik építették/tervezték, illetve nagyobb közük van hozzá...
és ők már csak jobban tudják hogy mit kellett volna kibírnia és mit nem...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1132 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:36

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 13:26

régebben néztem meg, de asszem meginterúvolják a fejeseket is akik építették/tervezték, illetve nagyobb közük van hozzá...
és ők már csak jobban tudják hogy mit kellett volna kibírnia és mit nem...

Ennyi erővel őket is megfenyegethették, ahogy a másik oldalt...

Észre kellene venni, hogy kb. aki a ti véleményeteket erősíti, az szentírást mond, aki ellentmondana, azt meg lefizették/megfenyegették.

#1133 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:05

az igasságot mindig elpróbálják nyomni ha az nem kedvező...

de azért furcsa nem ha 2xxxxxxxxxx tonna kerozin begyuladdt akkor hogyhogy megtalálják a romok között a gépeltérítők passportját?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1134 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:24

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 14:05

az igasságot mindig elpróbálják nyomni ha az nem kedvező...

de azért furcsa nem ha 2xxxxxxxxxx tonna kerozin begyuladdt akkor hogyhogy megtalálják a romok között a gépeltérítők passportját?

Egyetlen nyikkal sem mondtam, hogy nincsenek homályos részletek. Egyébként vannak éghetetlen tokok. ;)

#1135 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:41

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 9:55

200.000 liter kerozin (legalább) volt a gépben (ja a másikban is még egyszer annyi). A gép nem jött le onnan külön, fent maradt a keróval együtt. Ennyi.
Gondolkoztál már ma?

#1136 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:45

Mondom, a tüzet már eloltották, ami nem is volt nagy.

#1137 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:48

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 14:45

Mondom, a tüzet már eloltották, ami nem is volt nagy.

Ne haragudj, hogy nem nézem meg a 1,5 órás filmet, egyrészt angolul csak olvasni tudok, mivel autodidakta módon (német középfok után) 'tanultam meg' angolul, így a beszélt nyelvet nem értem.

Így inkább megkérdezném, hogy hogyan tudták azt a tüzet eloltani abban a magasságban? Sok létrát összetoltak, vagy pedig repülőről/helikopterről?
Gondolkoztál már ma?

#1138 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:54

Estére egy részét már csak azért is megnézem, egyre kíváncsibb vagyok...

#1139 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 14:48

Így inkább megkérdezném, hogy hogyan tudták azt a tüzet eloltani abban a magasságban? Sok létrát összetoltak, vagy pedig repülőről/helikopterről?

Miért kellett volna oda létra vagy valami? :confused: Szépen felmentek odáig, ahol a tűz volt és oltották. Mivel nem lángolt az egész kóceráj, mint a madridi esetnél, itt simán felmentek és oltottak.

Amúgy, ha ennyire nem akarod elhinni, hogy nem a repülők miatt omlott össze a két torony, akkor mivel magyarázod a 7-es épület összeomlását? Abba nem csapódott repülő, nem olott rá a torony, tűz alig volt benne (mondjuk, az is hogy keletkezett vajon? :think: ). Viszont, a felvételt megnézve éppen úgy dől össze, mintha egy előkészített robbantás lett volna. Érdekes. Ráadásul az épület tulajdonosa, aki a WTC tulaja is volt, elismerte, hogy robbantottak. Később érdekes módon már tagadta az egészet. Plusz a 3 épületet nagyon magas áron biztosította nem sokkal a "támadás' előtt. Tehát ő csak jól járt az épületek elpusztításával, az amúgy sem kis vagyonát csak gyarapította. Meg az USA vezetői is jól jártak ezzel, volt ok támadni.

Idézet: Carmaged

Estére egy részét már csak azért is megnézem, egyre kíváncsibb vagyok...

Megéri. Nagyon érdekes videó. Én sem akartam végignézni, de aztán mégis végigültem. Plusz lehet még ott nézni pár másik érdekes videót is. Van egy, amelyben Powell bizalmasa mondja el, hogy anno, mikor a tömegpusztító fegyverek létét bizonygatták Irakban (asszem' ott), az egész ügy hamis volt. Persze, ez azóta már tény, de érdekes ez is.

#1140 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. May. 16., Tuesday - 13:24

Egyetlen nyikkal sem mondtam, hogy nincsenek homályos részletek. Egyébként vannak éghetetlen tokok. ;)

lol
pont azt a passportot fogom beletenni amire már nem lesz szükségem?
megha annyi tonna beton vas elolvadt a tok meg nem?
nem éghetetlen az se , hanem jóval magassabban van az pont ahol meggyullad...

Szerkesztette: Asker 2006. 05. 16. 14:32 -kor

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.