HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:21

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:11

Az a helyzet, hogy Izraeltől nehéz elvonatkoztatni a vallást, de én csak minimális szinten említettem meg.
Ezzel szemben Gugától több oldalas tanulmányt olvashattunk, ami egyébként (a biblia, és történelmi ismereteimre alapozva) nem egészen kerek és nem a teljes igazság, de én nem érzek rá kényszert, hogy ezt itt kifejtsem.

Sry, de had vigyem ezt a vallás kérdést a helyes irányba:

Szerintem nézz utánna, hogy Izrael lakosságának hány százaléka igazán vallásos zsidó. Nyilván az ország elhelyezkedése és az ott található "ereklyék" húznak a dolgon, de ha azt hiszed, hogy Izraelben nagyrész atom vallásos emberek élnek, hát elég nagyot tévedsz...

A vallásoknak itt csak mint ideológiai okoknak (sajnos :() van szerepe, mélyebbre menni teljesen felesleges.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1442 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:20

Akkor ne tedd. Akinek nem válaszolnak, az előbb-utóbb csendben marad, de ez gondolom, nem újdonság.

Ebben igazad van.  :respect:

#1443 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:25

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 22:21

A vallásoknak itt csak mint ideológiai okoknak (sajnos :() van szerepe, mélyebbre menni teljesen felesleges.

Szerintem pedig inkább szerencsére. ;)

Ezek idővel elmúló dolgok. Vallási háborúk évszázodokon keresztül voltak, az olajért maximum 50 évig öljük még egymást...

#1444 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:27

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:21

Sry, de had vigyem ezt a vallás kérdést a helyes irányba:

Szerintem nézz utánna, hogy Izrael lakosságának hány százaléka igazán vallásos zsidó. Nyilván az ország elhelyezkedése és az ott található "ereklyék" húznak a dolgon, de ha azt hiszed, hogy Izraelben nagyrész atom vallásos emberek élnek, hát elég nagyot tévedsz...

OK.  :up:  Te, mint vallás-szakértő-teológus-professzor  :D  terelgessed csak a jó irányba!
Sok sikert!  :omg: :omg: :respect:

#1445 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 01:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:49

Izrael államilag nem állhat bosszút a németeken mert akkor éppen nem léteztek. Ezért Adolf Eichmann elrablása és kivégzése is a jog sárbatiprása volt.

Meg a célzott merényletek. Állami terrorizmus.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1446 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 01:32

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:48

A terrorizmus csak is a zsidók miatt van és a hozzáállásuk miatt. Nem a nigériaiak, nem a maldív szigeteken élők, nem a svédek, nem a  litvánok miatt. Kifejezetten a zsidók miatt, csak más elnyomott és más eszközhöz nem nyúlni tudó népek is igénybe vették (lásd: csecsenek).

Még a zsidók is. Terroristáskodtak kicsit a római birodalom ellen, erre szétszórattak a világban, majd terroristáskodtak kicsit az angol gyarmatosítók és a palesztín lakosság ellen, erre kaptak egy államot. A terror kifizetődő.
Lehellet megszegik

#1447 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 03:04

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:03

komolyan elhiszitek hogy 2 katona miatt van a háború???

Azt nemtom. De a 2 katona az IDF gázai bulija miatt volt. Elraboltak két palesztínt.
Lehellet megszegik

#1448 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 03:14

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:11

Nem tudom eljutott-e hozza a hire, de azota tobb szaz raketat lottek izraeli teruletre, varosokra...

Gondolj bele milyen lenne ha: a magyar - szlovak hatarrol elrabolnanak 2 katonat es szolvak terulterol folyamatosan raketakkal lonek a magyar varosokat... kozben a szlovak kormanyzat tehetetlenul allna, es nem tenne semmit az akciok leallitasaert... bar amilyen mulyak vagyunk, mi meg ezt is elturnenk.

Samott

Ez a rakétázás több évre nyúlik vissza. Ha nincs jobb, a rakétázás mindig kéznél van.
A példád rossz.
Lehellet megszegik

#1449 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 05:50

Idézet: L - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 4:14

Ez a rakétázás több évre nyúlik vissza. Ha nincs jobb, a rakétázás mindig kéznél van.
A példád rossz.

Ertem, tehat ha valakit szajonvagok mert evek ota pofon vag ha ugy tartja kedve, akkor o is hivatkozhat erre... komoly erv. Talan abba kene hagyni a raketazast, meg elengedni azt a ket nyomorult katonat, hogy tenyleg ne hivatkozhassanak erre. Tudom az en hibam, de valahogy elfogadhatobb modszer a celzott likvidalas (ezt hivod te allami terrorizmusnak), mint az eszetlen buszrobbantas. Az egyik oldal a masik vezerkarat probalja "ritkitani", a masik oldal valogatas nelkul gyilkol... mi lenne ha ok is megprobalnanak politikusokra meg katonai vezetokre vadaszni, es beken hagynak az artatlan tobbseget? Vagy az tul maceras?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1450 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 06:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:58

Akkor most ezzel azt állítod, hogy a zsidók halljanak meg?  :mad:

Ezt te írtad le  :D  de ha magadat hívőnek tartod és azt állítod ismered a Bibliát, akkor pontosan tudod mi fog velük történni.
Hamarosan szövetséget kötnek az arab államokkal (elenések könyve)  ;)

Hja és kérnék tőled egy szívességet. Soha többet ne merészeld használni a mérges szmájlit ha velem beszélsz  :)
5 éve vagyok a fórumon, de még  nem került sor a használatára senkivel szemben, mégis megtudtam magam értetni.
Elég alpári és tapló szokás, hogy válaszadás helyett egy kitérő s felelősségre vonó, mérges szmájlival spékeled meg s próbálsz tetszelegni.
Ha nem tudsz komolyan válaszolni, akkor ne erőltesd.

#1451 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:08

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 11:48

Akkor most ugyanezt ertelmezd Izraelre... ;)

Magyarbol, neked, elegtelen... hol hasznaltam en multidot? ;)

Samott

Igaz, bocs. De akkor sem volt semmi gondunk egymással, amikor volt.

Az a probléma, hogy értelmezem, és akkor kijön, hogy a zsidóknak sincs több joga Izraelre, mint a palesztínoknak. Kb román><magyar és Erdély.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1452 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:27

OK.  :up:  Te, mint vallás-szakértő-teológus-professzor  :D  terelgessed csak a jó irányba!

Az, hogy Izraelben a lakosság hány százaléka igazán vallásos az nem egészen teológiai kérdés... Jelen esetben nem éreztem szükségességét a cinizmusnak  :think: , ellenben tényleg kezdett kicsit rossz irányba kanyarodni a megközelítés. (Mint ahogy te is írtad.)

Idézet: Carmaged

Szerintem pedig inkább szerencsére.

Ezek idővel elmúló dolgok. Vallási háborúk évszázodokon keresztül voltak, az olajért maximum 50 évig öljük még egymást...

Lehet igazad van, az olajért lehet hogy már 50 évig sem...  ;)

#1453 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 07:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 22:25

...olajért maximum 50 évig öljük még egymást...

Arra külön kíváncsi leszek, hogy az Antarktiszra meghirdetett bányászati korlátozást mikor fogják feloldani. Egy nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy 15 éven belül...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1454 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:16

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 6:26

Ezt te írtad le  :D  de ha magadat hívőnek tartod és azt állítod ismered a Bibliát, akkor pontosan tudod mi fog velük történni.
Hamarosan szövetséget kötnek az arab államokkal (elenések könyve)  ;)

Hja és kérnék tőled egy szívességet. Soha többet ne merészeld használni a mérges szmájlit ha velem beszélsz  :)
5 éve vagyok a fórumon, de még  nem került sor a használatára senkivel szemben, mégis megtudtam magam értetni.
Elég alpári és tapló szokás, hogy válaszadás helyett egy kitérő s felelősségre vonó, mérges szmájlival spékeled meg s próbálsz tetszelegni.
Ha nem tudsz komolyan válaszolni, akkor ne erőltesd.

Igen én írtam le, levonva a következtetéseket abból amit írtál. A én véleményem viszont -ellenben a tiéddel-, én azt szeretném, hogy a Zsidók végre nyugodtan, és békében élhetnének. (megjegyzem:nem vagyok zsidó)
Sajnálattal olvasom, hogy a fórumozók többsége ezt nem így látja, és hajlamosak vagytok elfelejteni a múltat és azt hogy mi történt New Yorkban, a Penatagonban, Londonban, Madridban, Fülöp-szigeteken, és mi történik Izraelben és sorolhatnám még tovább.  :(
Persze, most mindenki azt mondja: csúnya zsidók! Én meg azt mondom: nem értem miért nem tették már meg előbb? Újra leírom:nekem nem az arabokkal van bajom, nem szabad általánosítani!

Én kértem korábban tőled, hogy ne idézgesd nekem állandóan a bibliát, itt most ez nem arról szól.  :mad:

Én abszolút de nem esek hasra senkitől aki bibliát idézget -bár hívő vagyok, és hiszek a Szentírás TELJESSÉGÉBEN- az eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott igéktől borsódzik a hátam!
A bibliában mindenre van ige, az ördög is a bibliát idézte Jézusnak mikor megkisértette Őt a pusztában, sőt amikor a kígyó (aki szintén az ördög) becsapta Évát, akkor Ő sem mondott Isten szavának ellent homlokegyenest, hanem egy kicsit kiforgatta azt.
Úgyhogy ne gyere nekem állandóan a bibliai idézeteiddel, magasan leszarom.
Nem birom az önteltséget. :boa:  Már bocs...
Az, hogy a fórumon hány éve vagy? Magánügy. Nem tartozik ide.
Ilyen irányú nézeteltéréseinket a jövőben legközelebb kérlek priviben rendezzük, ne traktáljuk ezzel a kedves fórumtársainkat.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 14. 08:23 -kor

#1455 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:21

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 7:43

Arra külön kíváncsi leszek, hogy az Antarktiszra meghirdetett bányászati korlátozást mikor fogják feloldani. Egy nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy 15 éven belül...

Hmmm, nagyon jó kérdés...  :think:

Én úgy emlékszem Dubai valami 15 évet emlegetett, de javítsatok ki ha rosszul emlékszem.

Továbbá nagyon érdekes lesz az is, hogy ugye az olaj az nem csak úgy hipp-hopp egyik pillanatról a másikra fog kifogyni. Először égig emelik az árakat, azután már csak a stratégiai készletek feltöltésére jut, aztán végül arra sem. És akkor jöhet az általad említett dilemma, hogy fúrjanak-e ott is ahol nem szabad. A sarkokon már így is nagyon gáz kezd lenni a helyzet (olvadnak ugyebár a jégsapkák), kíváncsi vagyok megkockáztatják-e a környezeti katasztrófát...

Ha ez normálisan rendeződik, és nem gyilkolják továbbra is majd egymást az országok az olajért akkor eljöhet az elektromos autók korszaka. Én nagyon várom, szeretnék már egy igazán bika autót, nem ilyen benzinest..  :D  (Aki tudja mire képesek az egyenáramú motorok az tudja mire célzok)

#1456 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:31

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 21:48

A terrorizmus csak is a zsidók miatt van és a hozzáállásuk miatt. Nem a nigériaiak, nem a maldív szigeteken élők, nem a svédek, nem a  litvánok miatt. Kifejezetten a zsidók miatt, csak más elnyomott és más eszközhöz nem nyúlni tudó népek is igénybe vették (lásd: csecsenek).

Ezzel nagyon elveted a sulykot. Semmiféle történelmi előzmény nem lehet mentség ártatlan emberek lemészárlására. Az elnyomott csecseneknek talán joguk van iskolás gyerekeket túszul ejteni és kivégezni? Ha ennyire nem jön le hogy hol van a határ a szabadságharc és a terrorizmus között akkor kár erőltetni a témát.

#1457 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:33

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:31

Ezzel nagyon elveted a sulykot. Semmiféle történelmi előzmény nem lehet mentség ártatlan emberek lemészárlására. Az elnyomott csecseneknek talán joguk van iskolás gyerekeket túszul ejteni és kivégezni? Ha ennyire nem jön le hogy hol van a határ a szabadságharc és a terrorizmus között akkor kár erőltetni a témát.

:up:
Végre egy normális ember, aki nem szűklátókörű!
:respect:

#1458 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:39

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 9:31

Nem értek egyet a terrorizmussal csak ismerem az okát.
Szabadságharc? Mégis mivel, fakarddal  atomhatalmak ellen :confused:

Másrészt nézzünk kicsit előre. Megállítható a terrorizmus? Nem, nem is csökkenni, hanem nőni fog és egyre nagyobb horderejű dolgokat fognak elkövetni. Csak pénz és idő kérdése az egész, a magabiztos és önelégült titkosszolgálatokat eddig is kijátszották.
Akkor hova fog vezetni az egyre növekvő és megállíthatatlan terrorizmus? A totális egyéni kontrollhoz.

Csak úgy lehet biztonságot teremteni, ha minden egyes embert nyomon lehet követni. S minek fogják azt majd nevezni?

#1459 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:43

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 9:21

Ha ez normálisan rendeződik, és nem gyilkolják továbbra is majd egymást az országok az olajért akkor eljöhet az elektromos autók korszaka. Én nagyon várom, szeretnék már egy igazán bika autót, nem ilyen benzinest..  :D  (Aki tudja mire képesek az egyenáramú motorok az tudja mire célzok)

Ehhez kapcsolódik. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1460 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:45

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 9:39

Csak pénz és idő kérdése az egész, a magabiztos és önelégült titkosszolgálatokat eddig is kijátszották.

Ebben nem vagyok olyan biztos...

Szerkesztette: Necros 2006. 08. 14. 08:45 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.