HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:40

Persze hogy meg, :) és arra a következtetésre jutottunk, hogy igen széles tartományban kivitelezhető, bár valószínűleg a becsapódás előtt keményen rátolta a kakaót a jóember. Akkoriban napokig próbálgattunk Flight Simulatorban mindenféle utasszálító repülőgéppel ilyen alacsony repüléseket véghezvinni épületek között, változatos sebességgel, és abszolút nem tűnt lehetetlennek, bár a teljesen realisztikus beállítások ellenére tudom, hogy ez csak egy szoftver és nem bizonyít semmit. Szerintem a pár nap gyakorlás után nekem sikerült nagyobb károkat okozva letenni a 757-est  :omg: egy párszor.

Rendben, akkor most nézzük a repülési irányt és magasságot, majd saccoljuk meg, hogy hány m/s-os süllyedést kellett produkálni ahhoz, hogy úgy, abban a szögben találja el a pentagont. :) Ugyebár a híd (felüljáró)fölött el kellett repünie, ha a csozsi által az előző oldalon linkelt képen helyesen van berajzolva az útirány. A hídtól "egy köpésre" van a Pentagon. Tudjuk, hogy a Boeing ezen típusának (is) viszonylag magas az átesési sebessége (aki nem hiszi járjon utána, én annakidején utánanéztem egyszer). Az átesést ugye nagyobb sebességgel "akadályozzák meg", illetőleg leszálláskor az orr felemelésével, ezáltal a felhajtó- és fékezőerő növelésével. Namost, a híd fölött átrepülvén igencsak tempósan kellett süllyedni ahhoz, hogy úgy, orral előre, mint egy puskagolyó találja el az épületet. Az én kétségtelenül szubjektív és műkedvelő repülésmániákus véleményem szerint egyenes vertikális vektorú repülés esetén túl nagynak kellett lennie a sebességnek ahhoz, hogy az igen rövid híd (felüljáró)-Pentagon távolságon akkora süllyedést lehessen produkálni, illetőleg ha azon a kis távolságon sikerült akkora süllyedést produkálni, annak leszállómanőver-félének kellett lennie, tehát emelt orral, kis sebességgel. Akkor viszont az épület sérüléseit nem értem.

Persze biztosan nem lehetetlen, de gondolom a gépeltérítők sem voltak afféle Besenyei, vagy Veres-klónok. A híradások szerint afféle gyorstalpaló pilótaképzésen vettek részt. Lehet, hogy szimulátorban gyakoroltak sokat, de az meg nem ugyanaz, mint ahogy te is említetted.

#1762 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:58

"Amúgy meg jó lenne, ha nem fikáznál mindenkit az ismeretek hiányára utalgatva, mikor szemlátomást te sem vagy egy Szikorszkíj.."

Persze én állítok képtelenségeket, logikátlanságokat és azt se tudom mennyi 2x2!

Nem. Én azt mondom, hogy nem látom benned a Kilián György repműszaki főiskola vörösdiploma-várományos végzősét. Ennek ellenére úgy oktatsz ki mindenkit, mintha mégis az lennél.

#1763 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:06

Még valamit érdemes figyelembe venni. A Pentagonban több mint húszezer ember dolgozik. Rengeteg katona, szakértő, akiknek ez "otthonos" téma, ráadásul hazai pályán, ők  kapásból meg tudák volna mondani, ha nem repülő csapódott volna be, ennyi embert beszervezni, elhallgatattni nem lehet. A szemtanúkról mindenki elfeledkezik. A szemközti hotel ablakaiból végignézték az egészet és látták a repülőt, az autópályáról látták a repülőt, a Pentagon dolgozói közül sokan látták a repülőt, ezeket az embereket mind megvették? Az épületen látható sérülések pontosan megmagyarázhatók a 757-es méretéhez viszonyítva, a szétfröccsent égő üzemanyag által okozott jellegzetes belső károk is megvannak mélyen az épületben, pont a becsapódás irányából szétterülve, ismétlem, egy bomba nem így rombolt volna. A kérdések és a kétkedés jogosak, de ha választani kell, a hihető észérvek nekem könnyebben lecsúsznak a torkomon, mint a csavaros magyarázatok, amelyek - ha igazak lennének - még több kérdést vetnének fel, amelyekre azonban nincs válasz az élméletgyártóktól (ha másmilyen gép zuhant be, akkor holvan az eltérített utasszállító és miért a 757-es azonosítható futóművei és hajtóműve voltak az épület romjai között stb.).

#1764 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:09

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 10:41

A repülőket nem ütközésre tervezik, a géptörzs, és egyéb szerkezeti elemek nem ütközésre vannak tervezve, mértezve. És akkor most vegyük hozzá, hogy a géptörzset, szárnyat, és a többit, hatványozottan nagyobb erőhatás érte, mint aminek elviselésére tervezték.

Remélem érthető volt a gondolatmenet.

A szárnyakat jópár tonna jópárezer üzemórán keresztüli levegőben tartására tervezték. Nem olyan csoffadtak azok. Persze, nem ütközésre tervezték, ez igaz.

#1765 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:16

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:46

De jó Neked, hogy nem közénk tartozol.....

PPeter:Itt találsz pár nagyobb (nem kivágott kis részletet mutató) képet a becsapódás helyéről:
http://www.oilempire...gon-photos.html
Még sajnos igy sem kapisgálom.....sőt....

Nem mellesleg itt találsz fényképeket összeroncsolódott repülőgép alkatrészekről is.

Másrészt a képeken világosan látszik egy tér-robbanás nyomai. Míg a tomahwk és egyéb rakéták jellemzen pont-robbanással robbannak.

Kép

Kép
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1766 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:06

Még valamit érdemes figyelembe venni. A Pentagonban több mint húszezer ember dolgozik. Rengeteg katona, szakértő, akiknek ez "otthonos" téma, ráadásul hazai pályán, ők  kapásból meg tudák volna mondani, ha nem repülő csapódott volna be, ennyi embert beszervezni, elhallgatattni nem lehet. A szemtanúkról mindenki elfeledkezik. A szemközti hotel ablakaiból végignézték az egészet és látták a repülőt, az autópályáról látták a repülőt, a Pentagon dolgozói közül sokan látták a repülőt, ezeket az embereket mind megvették? Az épületen látható sérülések pontosan megmagyarázhatók a 757-es méretéhez viszonyítva, a szétfröccsent égő üzemanyag által okozott jellegzetes belső károk is megvannak mélyen az épületben, pont a becsapódás irányából szétterülve, ismétlem, egy bomba nem így rombolt volna. A kérdések és a kétkedés jogosak, de ha választani kell, ha hihető észérvek nekem könyebben lecsúsznak a torkomon, mint a csavaros magyarázatok, amelyek - ha igazak lennének - még több kérdést vetnének fel, amelyekre azinban nincs válasz az élméletgyártóktól (ha másmilyen gép zuhant be, akkor holvan az eltérített utasszűllító és miért a 757-es azonosítható futóművei és hajtóműve volt az épület romjai között stb.).

:up:  A lá holdraszállás... Ezt megint elfelejtik az összeesküvés elmélet gyártók....
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1767 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:19

A hajtóműveket emlékeim szerint nem találták meg sem az épületben, sem az épületen kívül.
Mint említettem, épp elég furcsa véletlen van az eset körül ahhoz, hogy a kétkedők kétkedjenek. Az autópályás szemtanúk is egymásnak ellentmondó véleményt mondtak a repülőgép lehetséges típusáról és repülési irányáról. Volt köztük nyugalmazott repülőtiszt is, aki esküdött, hogy vadászgépet látott, sőt a sors fintoraként volt köztük Boeing alkalmazott is, aki szerint Boeing volt a gép, viszont nem 757-es... :omg: :think:

Sajnos az áldozatoknak tökmindegy, hogy mi történt, őket az sem hozná vissza az életbe, ha az összeesküvés-elmélet lenne az igaz, meg az sem, ha az, amit a jenki kormányzat mond.
Márpedig itt sokezer ártatlan áldozat van. Szülők, gyermekek, nagyszülők, testvérek, rokonok, ismerősök, barátok.

#1768 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:01

Rendben, akkor most nézzük a repülési irányt és magasságot, majd saccoljuk meg, hogy hány m/s-os süllyedést kellett produkálni ahhoz, hogy úgy, abban a szögben találja el a pentagont. :) Ugyebár a híd (felüljáró)fölött el kellett repünie, ha a csozsi által az előző oldalon linkelt képen helyesen van berajzolva az útirány. A hídtól "egy köpésre" van a Pentagon. Tudjuk, hogy a Boeing ezen típusának (is) viszonylag magas az átesési sebessége (aki nem hiszi járjon utána, én annakidején utánanéztem egyszer). Az átesést ugye nagyobb sebességgel "akadályozzák meg", illetőleg leszálláskor az orr felemelésével, ezáltal a felhajtó- és fékezőerő növelésével. Namost, a híd fölött átrepülvén igencsak tempósan kellett süllyedni ahhoz, hogy úgy, orral előre, mint egy puskagolyó találja el az épületet. Az én kétségtelenül szubjektív és műkedvelő repülésmániákus véleményem szerint egyenes vertikális vektorú repülés esetén túl nagynak kellett lennie a sebességnek ahhoz, hogy az igen rövid híd (felüljáró)-Pentagon távolságon akkora süllyedést lehessen produkálni, illetőleg ha azon a kis távolságon sikerült akkora süllyedést produkálni, annak leszállómanőver-félének kellett lennie, tehát emelt orral, kis sebességgel. Akkor viszont az épület sérüléseit nem értem.

Persze biztosan nem lehetetlen, de gondolom a gépeltérítők sem voltak afféle Besenyei, vagy Veres-klónok. A híradások szerint afféle gyorstalpaló pilótaképzésen vettek részt. Lehet, hogy szimulátorban gyakoroltak sokat, de az meg nem ugyanaz, mint ahogy te is említetted.

Az a felüljáró/híd becsapós ám, az egy olyan lóhere, bocsánat, közben rám szóltak, hogy az csomóponti kialakítás, aminek a lekanyarodó részei aluljáróként mennek és a "fenti" szakasz nincs olyan magasan. Van egy fotóm valahol, amit pont onnan készítettek, ahonnan  a gépnek kellett megközelíteni az épületet, pont el lehet suhanni minden tereptárgy felett, kényelmesen az első szintbe csapódva. Mi a szimulációnál abból indultunk ki, hogy a fickók valamennyire megtanultak leszállni, erre utal, hogy a megközelítés útvonala jó volt, bár ebben az autopilóta is sokat tud segíteni, és a leszállást az orr felemelése helyett pont ellenkezőleg, gyorsítással fejezték be, ahogy a kicsit mélyebben lévő Pentagon felé vették az irányt. Legalább harminc high-res fotót szereztem az épület környékéről, minden szögben, hogy rendesen lássam, milyen magasak a tereptárgyak.

#1769 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:20

Az a felüljáró/híd becsapós ám, az egy olyan lóhere, aminek a lekanyarodó részei aluljáróként mennek és a fenti szakasz nincs olyan magasan. Van egy fotóm valahol, amit pont onnan készítettek, ahonnan  a gépnek kellett megközelíteni az épületet, pont el lehet suhanni minden tereptárgy felett, kényelmesen az első szintbe csapódva.

Én olyan híreket is hallottam, hogy akik a felüljárón közlekedtek autóval, azoknak a repülőgép által keltett turbulencia miatt le kellett volna sodródniuk az útról.... :think:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#1770 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:06

(ha másmilyen gép zuhant be, akkor holvan az eltérített utasszállító és miért a 757-es azonosítható futóművei és hajtóműve voltak az épület romjai között stb.).

Szinte látom, amint az 51-es körzet legnagyobb koponyái igyekeznek különböző behatásokkal néhány alkatrészt, például hajtómű fődarabot úgy deformálni, hogy azok becsapódás látszatát keltsék. Majd az éjszaka leple alatt elhelyezett darabok környékén robbanást előidézve jobblétre szenderítik az oda beosztott John Smith irodistát, akitől ilyen körmönfont módon próbáltak megszabadulni, miután sajnálták kifizetni a neki járó 800$ végkielégítést. :Đ

Eléggé összeesküvő voltam? :D

Szerkesztette: Thrawn 2006. 09. 12. 10:29 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1771 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:19

A hajtóműveket emlékeim szerint nem találták meg sem az épületben, sem az épületen kívül.
Mint említettem, épp elég furcsa véletlen van az eset körül ahhoz, hogy a kétkedők kétkedjenek. Az autópályás szemtanúk is egymásnak ellentmondó véleményt mondtak a repülőgép lehetséges típusáról és repülési irányáról. Volt köztük nyugalmazott repülőtiszt is, aki esküdött, hogy vadászgépet látott, sőt a sors fintoraként volt köztük Boeing alkalmazott is, aki szerint Boeing volt a gép, viszont nem 757-es... :omg: :think:

Sajnos az áldozatoknak tökmindegy, hogy mi történt, őket az sem hozná vissza az életbe, ha az összeesküvés-elmélet lenne az igaz, meg az sem, ha az, amit a jenki kormányzat mond.
Márpedig itt sokezer ártatlan áldozat van. Szülők, gyermekek, nagyszülők, testvérek, rokonok, ismerősök, barátok.

Megtalálták a hajtóművek és a futóművek azonosítható maradványait, amelyek egyértelműen 757-esre utalnak, a képeket nemcsak az "anti-hoax" oldalakon de hivatalos jelentésekben is meg lehet találni.
http://911research.wtc7.net/pentagon/evide...tml#precollapse

Tavaly egyébként még volt fent lista a neten azoknak az embereknek a nevével, elérhetőségével, akik az elméleteket látva a személyazonosságukat felvállalva állítják, hogy látták a repülőt. Pár ilyen emberkének saját weboldala is van (egyet belinkeltem feljebb) akik megálltak és fotókat készítettek rögvest a becsapódás után, és ezeket a képeket feltették az oldalukra.

#1772 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:09

A szárnyakat jópár tonna jópárezer üzemórán keresztüli levegőben tartására tervezték. Nem olyan csoffadtak azok. Persze, nem ütközésre tervezték, ez igaz.

Pontosan ez a lényeg.
A szárnyak egy összetett terhelés elviselésére vannak tervezve, méretezve. Ezek között az ütközés (max egy madárral való találkozás lehet a palettán) nem szerepel.
És teszik is a dolgukat csodálatosan. Tényleg a mérnöki munka remekművei.

#1773 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:36

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:31

Pontosan ez a lényeg.
A szárnyak egy összetett terhelés elviselésére vannak tervezve, méretezve. Ezek között az ütközés (max egy madárral való találkozás lehet a palettán) nem szerepel.
És teszik is a dolgukat csodálatosan. Tényleg a mérnöki munka remekművei.

Az autós hasonlatod kiegészítve még annyit, hogy a kinetikus energia a sebesség négyzetével arányos, tehát ha pl. 500 km/h-val csapódik be egy test, akkor egységnyi tömegre 25-szörös energiamennyiséggel kell számolnunk, mint ha pl. egy autó 100 km/h-s ütközését vizsgáljuk. Ezek után nem csoda, hogy nem maradnak egybefüggő nagy darabok.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 09. 12. 10:38 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1774 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:37

"Mint említettem, épp elég furcsa véletlen van az eset körül ahhoz, hogy a kétkedők kétkedjenek. Az autópályás szemtanúk is egymásnak ellentmondó véleményt mondtak a repülőgép lehetséges típusáról és repülési irányáról. Volt köztük nyugalmazott repülőtiszt is, aki esküdött, hogy vadászgépet látott, sőt a sors fintoraként volt köztük Boeing "

Ez egyáltalán nem különleges. Az emberek egy részének megfigyelőképessége csapnivaló, és ez tény. A rendőrségi kihallgatók mesélhetnének erről. Idegbaj mikor öt tanú hatféleképpen mondja el ugyanazt a történést.

#1775 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:20

Az a felüljáró/híd becsapós ám, az egy olyan lóhere, aminek a lekanyarodó részei aluljáróként mennek és a fenti szakasz nincs olyan magasan. Van egy fotóm valahol, amit pont onnan készítettek, ahonnan  a gépnek kellett megközelíteni az épületet, pont el lehet suhanni minden tereptárgy felett, kényelmesen az első szintbe csapódva. Mi a szimulációnál abból indultunk ki, hogy a fickók valamennyire megtanultak leszállni, erre utal, hogy a megközelítés útvonala jó volt, bár ebben az autopilóta is sokat tud segíteni, és a leszállást az orr felemelése helyett pont ellenkezőleg, gyorsítással fejezték be, ahogy a kicsit mélyebben lévő Pentagon felé vették az irányt. Legalább harminc high-res fotót szereztem az épület környékéről, minden szögben, hogy rendesen lássam, milyen magasak a tereptárgyak.

A lényeg nem a befejezésen van, hanem előtte, míg odaértek. Tehát hogy ha folyamatosan alacsonyan repültek és csak úgy "áthussantak" a híd felett, akkor akkorának kellett volna lennie a sebességüknek, hogy a lomha, nagy reakcióidejű Boeinggel nem tudtak volna olyan kis távolságon akkorát süllyedni, elrepültek volna az épület fölött, vagy a felső szintekbe trafáltak volna a belső gyűrűk valamelyikében. Persze az elképzelhető, hogy már korábban afféle leszállómanőverbe kezdtek és alacsonyabb sebességen tartották a gépet. Ennek 2 dolog mond ellent:

1: Ez komolyan megnövelte a repülési időt, márpedig a terroristáknak abból volt a legkevesebb.
2: Egy leszállómanővert nem lehet akármeddig csinálni. Tudvalevő, hogy a leszállómanőver félig-meddig vitorlázórepülésnek számít. A rárepülést követően a hajtóműveket azon a teljesítményminimumon tartják, hogy még ne engedje leesni a gépet, viszont a lehető legkisebb sebességgel repüljön. Épp ezért az átstartolás is pl egy 757-es méretű gépnél úgy 40-50 méteres magasságminimumig lehetséges, ez alatt a gép saját tehetetlensége és lomhasága, hosszú reakcióideje miatt le kell szállni, ha törik, ha szakad. Persze ez függhet az érkezési szögtől is.

#1776 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:44

Idézet: anyaanya - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:23

Én olyan híreket is hallottam, hogy akik a felüljárón közlekedtek autóval, azoknak a repülőgép által keltett turbulencia miatt le kellett volna sodródniuk az útról.... :think:

Ha a repülőgép turbolencát keltene akkor repülés közben arra menne el az energia legnagyobb része. Miért próbálnak szélcsatornában? Pont azért hogy a turbolenciát csökentsék a minimumra.

#1777 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:40

A lényeg nem a befejezésen van, hanem előtte, míg odaértek. Tehát hogy ha folyamatosan alacsonyan repültek és csak úgy "áthussantak" a híd felett, akkor akkorának kellett volna lennie a sebességüknek, hogy a lomha, nagy reakcióidejű Boeinggel nem tudtak volna olyan kis távolságon akkorát süllyedni, elrepültek volna az épület fölött, vagy a felső szintekbe trafáltak volna a belső gyűrűk valamelyikében. Persze az elképzelhető, hogy már korábban afféle leszállómanőverbe kezdtek és alacsonyabb sebességen tartották a gépet. Ennek 2 dolog mond ellent:

1: Ez komolyan megnövelte a repülési időt, márpedig a terroristáknak abból volt a legkevesebb.
2: Egy leszállómanővert nem lehet akármeddig csinálni. Tudvalevő, hogy a leszállómanőver félig-meddig vitorlázórepülésnek számít. A rárepülést követően a hajtóműveket azon a teljesítményminimumon tartják, hogy még ne engedje leesni a gépet, viszont a lehető legkisebb sebességgel repüljön. Épp ezért az átstartolás is pl egy 757-es méretű gépnél úgy 40-50 méteres magasságminimumig lehetséges, ez alatt a gép saját tehetetlensége és lomhasága, hosszú reakcióideje miatt le kell szállni, ha törik, ha szakad. Persze ez függhet az érkezési szögtől is.

Szerintem a felső gyűrűkbe akartak becsapódni, hogy leégessék a fél épületet, de így sikerült, abban egyetértek hogy ez nem tudatos találat volt, így sikerült.

#1778 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:44

Ha a repülőgép turbolencát keltene akkor repülés közben arra menne el az energia legnagyobb része. Miért próbálnak szélcsatornában? Pont azért hogy a turbolenciát csökentsék a minimumra.

Rossz hírem van: A repülőgép turbulenciát kelt maga mögött. a szélcsatornában pedig a repülési aerodinamikát vizsgálják, hogy a repülőgép a maga előtt lévő légtömeget a leghatásosabban hatolja át.

#1779 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:36

Az autós hasonlatod kiegészítve még annyit, hogy a kinetikus energia a sebesség négyzetével arányos, tehát ha pl. 500 km/h-val csapódik be egy test, akkor egységnyi tömegre 25-szörös energiamennyiséggel kell számolnunk, mint ha pl. egy autó 100 km/h-s ütközését vizsgáljuk. Ezek után nem csoda, hogy nem maradnak egybefüggő nagy darabok.

:up: Köszi. :) Ez volt a gondolatmenet lényege. :)

#1780 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:48

Rossz hírem van: A repülőgép turbulenciát kelt maga mögött. a szélcsatornában pedig a repülési aerodinamikát vizsgálják, hogy a repülőgép a maga előtt lévő légtömeget a leghatásosabban hatolja át.

Na de ő turbolenciáról beszél ám.  :D

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.