HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 22:07

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ma hallottam egy érdekes mondatot egy ismerősömtől.

A feleségem vitte a kisebbik fiamat az autónkhoz, hogy mennek együtt a nagyobbikért. Erre a kicsi elkezdett hisztizni, hogy apával, apával. A nejem ráripakodott, hogy apa nem jön, dolgozik, itthon megvár bennünket.
De Bendzsó továbbra is nyúlkált a levegőbe az öt virsli ujjával hívogatóan és nyöszörgött, hogy apával, apával.
Én mivel már régen hozzászoktam a beszédjéhez, pontosan tudtam mit akar, a nejem is. De az ismerősöm, aki mellettem állt, csak tanakodott, mert egy kukkot sem értett az egészből, majd a vállát megvonva megjegyezte, hogy ha az embernek gyereke születik, akkor újra meg kell tanulnia gyerekül.
Ebben annyira igaza van, hogy ezt csak akkor ismertem fel teljes mértékben, hogy mit is akart mondani pontosan.
Számtalanszor kapom magam azon a nejemmel, hogy amikor a kicsi alszik, mi meg a konyhában ácsorogva kortyoljuk a kávét és tájénak ejtjük vagy tajajónak, vagy ha valamit nem szeretnénk a másiknak megtenni, akkor egy durcás emm-el rendezzük le, amolyan 2 éves Bendzsó nyelven.
Ha a nejem kérdez tőlem valamit és nem akarok rá válaszolni vagy nem tudok, akkor egy ártatlan nyünnyögéssel vonom meg a vállam és úgy sétálok tovább, hogy utánozom a Bendzsó járását, mert biztos lehetek benne, hogy ilyenkor a nejem megbocsájt, bármi is a vétkem.
A nagyobbik fiamnak Levente a keresztneve, Benjámin a kisebbik. De Benjámin még nem tud pontosan artikulálni, ezért Etteó-nak nevezi a Leventét.
A nejem ha megy az iskolába érte, akkor úgy szokott beköszönni a műhely ajtaján, hogy elmentem Etteó-ért.

Pár hónappal ezelőtt elém állt az előszobában a kicsi és kérdőn rámnézett majd felelősségre vonva megkérdezte, hogy gnu? S mivel fanatico settore linux függő vagyok, így teljes mértékben átragadt a hétköznapjainkra is ez a tanakodó s kissé nehezményező kérdés, hogy GNU? Akárki betér hozzánk a műhelybe és vagy nem érdekel a mondandója vagy nem értem, vagy csak okosan nézek, de a gondolataim rég máshol járnak, akkor egy GNU?-val szoktam befejezni ha az illető a mondandója végére ér.
Ennek persze semmi értelme, de ha élőben hallja, látja az ember, akkor folyik a könnye a röhögéstől. A kisebbik fiam azt, hogy GNU? Csak egyszer mondta ott az előszobában, utána soha többé.
Pedig számtalanszor próbáltam helyzetbe hozni és folyamatosan kérdezgetem tőle, mint aki kíváncsi is rá, hogy GNU?
De nagyon mérges olyankor rám, mert nem érti.
Egyáltalán ki érti ezt?
GNU?

Érted :D

Valamelyik reggel én vigyáztam 2 órát Bendzsóra és elővettünk egy csomó játékot. Megfogott egy mozdonyt és utána elkezdte tologatni a szőnyegen, hogy ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Gondoltam eljött az én időm és felmérem milyen fejlett a humorérzéke. Fogtam egy plüss vízilovat és elkezdtem tologatni a szőnyegen, hogyihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Meghökkent, de nem mertem felnézni, teljes elszántsággal folytattam, hogy ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Nem akartam megadni az esélyt annak, hogy észreveszi becsapom vagy hogy egy pillanatig sem hiszek abban, hogy amit magam előtt tologatok az nem mozdony.

Kicsivel később legyűrte magában az értetlenségét és felvette a fiókból az egyik manót, majd heves ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh-ba fogott és végigszáguldott a szobán.
Én egy építőkockával, majd egy kakassal folytattam az ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh-ot.
Aztán megjött a feleségem és a gyerek felpattant s kérdőre vonta, hogy Etteó? Etteó iskolában van, majd délután megyünk érte züzükivel (Suzuki).

Ááááááááááhhhhhhh sóhajtott fel örömteljesen Bendzsó és szaladt a kezébe kapni a tévé távirányítóját s a szőnyegen végigtolva vehemensen ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.

Kép

3. És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába.
4. A ki azért megalázza magát, mint ez a kis gyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában.
5. És a ki egy ilyen kis gyermeket befogad az én nevemben, engem fogad be.

#242 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 09. 22:12

Idézet: guga - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 20:43

vidééééééééééékeeeeeeeen :Đ
De nem a mobilon hívott :Đ :omg:  :cool:

:D :D :D

Ez jó! :)

#243 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 13:54

Szerintem komoly téma. :)
Legalábbis nekem komolyabb, mint jónéhány szigetes topik.

A politika is komoly téma, mégis érdekes, hogy ott egymás torkának esnek pár hozzászólás múlva, az igehirdetö topicot meg az ateisták ugylátom elkerülik..

:smoker:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#244 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:41

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 14:21

A politika is komoly téma, mégis érdekes, hogy ott egymás torkának esnek pár hozzászólás múlva, az igehirdetö topicot meg az ateisták ugylátom elkerülik..

En olvasgatom, de nem latom ertelmet, hogy megkerdojelezzem guga mondanivalojat... neki igy kerek a vilag. Nekem meg maskent. Es ez igy jo. Amirol guga ir szerintem valahogy ugy kellene mukodniuk az egyhazaknak... es nem draga Audikkal meg allami tamogatassal.

"vidééééééééééékeeeeeeeen": Miert ne? Jo messzire hordoztad azt a szamot... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#245 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 01:51

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:41

En olvasgatom, de nem latom ertelmet, hogy megkerdojelezzem guga mondanivalojat... neki igy kerek a vilag. Nekem meg maskent. Es ez igy jo. Amirol guga ir szerintem valahogy ugy kellene mukodniuk az egyhazaknak... es nem draga Audikkal meg allami tamogatassal.

"vidééééééééééékeeeeeeeen": Miert ne? Jo messzire hordoztad azt a szamot... ;)

Samott

Jaja, Guga jó fazon, ráadásul földim is  :up:

A gyerköcei meg aranyosak  :respect:

Szerkesztette: Gandalf 2005. 11. 12. 01:52 -kor

#246 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 12. 06:41

Idézet: guga - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 20:43

Pár perc múlva égtelen röhögésbe kezdtem és csapkodtam a térdeimet, a nejem értetlenül állt előttem én meg fuldokoltam a könnyeimtől.
Mondom neki érted vidéken vagyok vidééééééééééékeeeeeeeen :Đ
De nem a mobilon hívott :Đ :omg:  :cool:

Hívásátirányítás? :)

#247 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:03

Vezetékesen is van már?
:confused:  :think:

#248 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 18:32

Oldozzál fel önkívület (I. rész.)

A vendég

Apró örömök segítenek átvészelni azt a néhány évet, amíg megszólít a Teremtőm.
Azon kapom magam, hogy egyre inkább a testi élvezeteknek adom át magam. Ha elmegyünk vendégségbe, akkor első utam rögtön a nyári konyhába vezet és a szekrényből előveszem a félliteres üveget, töltök egy felest, aztán hirtelen egy másikat, erre megéhezem, a sütőben kacsahús. Jó a vidék illata, tehénszarszag, széna, disznó ól, lovak, hegy, patak, füstölő, tyúkudvar, földút, nádas, kukoricás, körtefa, szőlőlugas, telehas. Mindennek benne van az illata egy pohár pincehideg borban. Az öreg kelleti a bort, kínál percenként, lesi, hogy üres e a pohár. Elsétálok az ól mögé, pössentenem kell, s tudom errefelé ez a szokás. Senki nem megy a benti retyóra, van kinti budi meg az ól mögött. Tíz éve vagyok házas, tíz éve járok ide a feleségem nagyszüleihez és tíz éve járok az ól mögé valami hallgatólagos megállapodás alapján, mert minden meglett férfi embertől ezt látom. Itt hiába is törekednék lelki életet élni, az itteni közönség nem vevő rá. Nyugodtan átadhatom magam a testi életnek, semmi felelősség nem terhel.
Reggeli után forgatom a kezemben a boros poharat, érdekes, hogy egyből érződik a szőlő íze a boron, de mondom benne van az ízében az egész környék jellege. Nincs is lehetőségem elmenekülni a testi gondolatok elől, mert rögtön túróssal traktál a mama, a papa meg már önti a bort, pedig még csak félig ürült ki. Amíg a család elfoglalja magát feltérképezem a házat. Hatalmas és hideg kamra, utoljára öt éve jártam benne, amikor a tisztasági meszelést csináltam. Füstölt szalonna és kolbász, sonka lóg alá a mennyezetről. Legszívesebben beleharapnék a falba olyan finom és csábító az illata, a sarokban 20 literes demizsonban pálinka, ezek tudják mi az élet. Révetegen tapogatom a kolbászt, enni nem bírok belőle mert telve vagyok és estig még elég sok munka van hátra. Kinyitom a hűtőt s kocsonya tálakban, vastag disznóbőrökkel, füstölt csülkökkel, mellette húsos szalonna és sült hurka. Nem bírok betelni a látvánnyal, valaminek a határvonalán vagyok, hogy marnék mindenbe, enném mindet, tépném a fogaimmal, az illatok erre sarkallnak, de a gyomrom telve, így a látvány és az illat orgia az őrületig korbácsolja az idegeimet.
Kukoricatörés van ma, felelősséggel jár, az öreg hiába traktál a borával nem fogadom el, mert érzem hamarosan elnehezednek a kezeim és a lábam, meghomályosodik a látásom ha tovább iszom. Észnél kell lenni, mert azt a rengeteg zsákot ki kell hordani a kukoricásból, fel a traktorra és utána fel a padlásra, tíz éve járok ide, néha kukoricatörésre, s néha mint vendég. Van különbség.
A traktor platója hideg, álmatagon zötykölődöm a sarokban és szeretném magam úgy érezni, mint egy vendég. De ridegen leparancsolnak a platóról, és nekiállok a vizes kukoricaszárak között cipekedni a zsákokkal. A gyomrom még vendégként érzi magát, de az izmaim már átadták magukat. Nem vagyok szokva évek óta a fizikai munkához. Mióta van saját cég, azóta otthon ülök reggel 5h-19h-ig egy csavarhúzóval a kezemben, 30 kilót híztam öt év alatt és az alacsony vérnyomásom az egekbe szökött, néha zsibbad a karom, tudom étrend és mozgás. Na most megvan, megállás nélkül csúszkálok a sárban a kukoricás zsákokkal, az asszonyok kiabálnak, hogy ide-ide megteltem.
Fegyelmezem magam és megyek, mint a robot, nem szokta a paraszt a szántást. Érdekes, hogy ugyan vidéken nőttem fel és reggel 5h-kor már a teheneket itattuk apámmal s csak utána mehettem iskolába, mégis úgy érzem semmi közöm ehhez az életmódhoz. Vonzódom hozzá s mégis taszít. Elsatnyultam, petyhüdtek az izmaim és félek a fizikai munkától. Persze már az évek alatt megszoktam, hogy alaptalanul, mert mindig nagyon hamar lezajlik, a padlásra is hamar felkerül, de most még nagyon az elején vagyok.
Néha ábrándozom a kukoricaszárak között, hogy ez egy végtelen kukoricás és sohasem fogok kitalálni belőle, egyedül vagyok és folyamatosan hajtom félre a leveleket, néha megállok, de nincs vége, felugrom a magasba és nem látok mást csak kukoricást, végtelen kukoricás. Ha sokáig gondolok rá és beleélem magam, akkor egyszer csak eljutok arra a szintre, hogy egy pillanatra rám tör a félelem és én az idegen érzéstől a földre kuporodom. Most is így történt, egy másodperc volt az egész és a hideg kirázott az érzéstől. Felálltam és megmarkoltam megint egy zsákot, néha olyan érzésem van, hogy nem ártana ha megnézne egy pszihológus. Aztán mikor megszólalnak mellettem az emberek, akkor megnyugszom, nem nekem van szükségem segítségre, mindenki jajgat és panaszkodik, fel van háborodva, csak én vagyok kivétel, kedélyesen mosolygok. Lehet mégis gond van velem?
Zsák fel a platóra, nincs idő vendégeskedni hama-hama duruzsolják mögöttem az asszonyok sorban. Aztán egyszer csak a végére érünk s tele a plató. Ebédhez terítenek a szántáson és előkerülnek a fasírtok, sütemények, bor, pálinka, üdítő, kolbász, szalonna, hirtelen a kosarakból több négyzetméter hús és sütemény kerekedik, mindenki leül és falatozik, kortyolgat, próbálok valami lelki táplálék után nézni, de nincs rá vevő. Koszosak a kötények, nedves a kukoricaszár, érdes a zsák, vastag a traktor kereke és a traktoros rám vár, mit is mondhatnék, tovább.
Most kezdődik a java, a zsákot fel a padlásra, az asszonyok eltűnnek a kapuk mögött a férfiak meg hangoskodva belekapaszkodnak a zsákokba, órák múlva minden a helyén lesz.
Nemrég még vendég voltam ebben a házban, most pedig rám parancsolnak, fegyelmezem magam és engedelmeskedem, noha nem teher, de van különbség, hogy az embernek a kedvét keresik vagy kiadják, hogy húzd és fogd.
Máskor elég kiöltöznöm és elnyúlnom egy fotelben, boros pohár a kezemben és hessegetem a legyeket róla, mert ilyen helyen előfordul.
Most meg izmaimat megfeszítve izzadok a zsák alatt és alig várom, hogy vége legyen, s ha a végére értünk, akkor azonnal az autóba szeretnék lenni mindenkistül, majd otthon a kádba. Ha vendég vagyok nem sietek ennyire el. Türelmesen megvárom, amíg az öreg pálinkát és bort csomagol az útra, sültet a mama és lopva egy ötezres a fiam zsebébe. Az öregek már csak ilyenek, nincs mit kapniuk, csak adni tudnak, elég ha ott vagyunk.

Mire végzünk csatakos vagyok és koszos mindenem, úton lennék már. Végre este és fekszem a kádban, a víz szürke de jólesik nézni a langyos koszból a semmibe, a falra, itthon vagyok nem vendég. Le kéne vágni a körmömet mert már lassan kilyukad tőle a zoknim, de inkább halogatom, amolyan halogatós fajta vagyok, minden jó úgy ahogy van, amíg a szükség nem kényszerít. Ülök a konyhaasztalnál egy pohár borral, még mindig hideg, a kacsasült előttem a tányéron, félve nyúlok érte, nem érdemlem meg. Sok embernek nem adatik meg ezen a földön, hogy saját asztalánál lefürödve egy pohár borral és egy illatozó kacsacombbal a tányérján. Tudom nem fejeztem be az előbbi mondatot és vessző is hiányzik belőle, semmi sem tökéletes.

Fekszem az ágyon és egy végtelen kukoricásra gondolok, könnyű, mert sötét van és csak a két gyerek szuszog, rám tör a félelem, na most meg azzal vagyok elfoglalva, hogy hogy űzzem el. Van egy pillanat mikor  minden olyan jelentéktelenné válik, nincs semmi és ott van az a mardosó félelem, jobb lenne aludni. Kimegyek a konyhába, a bor még mindig hideg, segít elaludni, meghúzom. A fürdőszobában felkapcsolom a villanyt és egy darabig azzal játszadozom, hogy arcokat keresek a csempe mintázatában s mikor sikerül, akkor úgy gondolok rá meghalt és a végtelenben arra lett ítélve, hogy ott legyen a csempén. Nem tudom kiszabadítani, csak a gondolataimat, de azok meg rabjai valami megfoghatatlan és dermesztő félelemnek, nem merek lefeküdni.

Kéne valami pótcselekvés, ami leköti, elvonja a figyelmemet, de nem keltek vele zajt és nem csempenézés. Vagy inkább még egy pohár bor, hogy tompuljanak az érzékeim. Úgy látszik ez a félelem nagyon kényelembe helyezte magát, azzal vagyok elfoglalva, hogy a kedvét keressem és azt lessem kiürült e a pohár. Újratöltök, hogy a félelem jobban érezze magát és leülök a székre, bambulok magam elé, már nem félek, bámulom az abroszt, a mintáját és azon gondolkodom vajon mi lesz az utolsó kép, amit életemben látni fogok? Az ágyhuzat, villamos sín, autó kormánya, műtőasztal, pohár bor, billentyűzet, plafon? S amit látok vajon meddig hordozom? Lehet, hogy a végtelenben az a kép marad meg bennem, amit utoljára látok? Mint a csempe? Mint a kukorica szára? Félrehajtom és érzem, hogy fázik a hátam, közben elaludtam és elkalandoztak a gondolataim. Újra betakaródzom és megpróbálok elmenekülni az álmaim fodraiba, ahol csak vendég vagyok és nincs semmi kötelezettség, meztelen vagyok és futok az utcán, mindig ez a test, amiben csak vendég vagyok, hamarosan tovább állok.

Te! Ez nem valami átok?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

#249 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 19:21

Behoztak hozzám egy gépet azzal, hogy indítás után pár másodperccel kikapcsol. Barton 2500+ konfig és a gép tőlem van. Ritka az ilyen panasz s mindig szoktam mondani, hogy ne csak az alaplapot hozza be, amire gyanakszik, hanem az egész gépet. Laikus ha azt látja, hogy bekapcsolás után megmerevedik a képernyő, akkor rögtön azt mondja rossz az alaplap, tönkrement. De az alaplap csak úgy nem megy tönkre, hogy hipp-hopp mától nem működök. Kell valami külső behatás vagy szoftver hiba. Egy gyenge minőségű táp, vagy ha belenyúlunk, valamit módosítunk, de nem vagyunk ezer százalékosan tisztában vele, hogy mit csináltunk. Sokan jártak már úgy, hogy önmagukban vakon bízva beszereltek valamit, majd kétségbeesetten felhívtak, hogy ez meg ez s mikor rákérdeztem mit csinált, akkor sietve közölte, hogy Ő bizony már több gépet is összerakott, nem is érti igazán.
Én meg még úgy sem, miért fontosabb az valakinek, hogy elismerjem a hozzáértését, mint hogy a gépe hibátlanul üzemeljen?
Én sosem tartottam fontosnak senki előtt kijelenteni, hogy mennyi gépen vagyok túl, nincs ilyen vágyam, hogy elismerjenek. Az egyedüli vágyam, hogy amivel megkeresnek az hibátlanul üzemeljen miután átnéztem. Nem törekszem olyan babérokra, hogy rólam és a hozzáértésemről áradozzanak, sőt ha valaki kétségbe vonja vagy nem bízik bennem sem törekszem az ellenkezőjére.

Szétszereltem a konfigot és az asztallapon indítottam be, azonnal észrevettem, hogy a cooler nem forog a processzoron. Linux live teszt és az is azonnal kifagy, kimerevedik. Levettem a hűtőbordát és leszereltem róla a coolert. Valami beteges mennyiségű por volt alatta, az okozta a cooler elakadását, hiába a forgás, annyi por került végül alá, hogy a ventilátor megállt és indítás után csak remegett.ű
Nem az alaplap volt hibás, hanem a környék, ahol lakott. Mondtam is neki, hogy ezzel nem csak az a gond, hogy a ventilátor összegyűjtötte a port, hanem ahogy alszik abban a légtérben, a tüdeje is szorgalmasan gyűjti a port, a gombákat, a szennyeződéseket és allergiát vált ki. Amennyi por volt a ventillátorban, annak Ő a sokszorosát szívja be éjjelente, ahogy lélegzik.

Kép

#250 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:45

Oldozzál fel önkívület (II. rész.)

Ficsor százados

Mikor bevonultam katonának az olyan volt, mint ha húztak volna egy vonalat az életemben, hogy idáig voltál vagy lehettél fiam infantilis, innentől meséknek helye nincs. Első nap Orosházára vonultam, onnan teherautóval vittek Szentesre a Dobó laktanyába. Nem vettem komolyan, annyira nem, hogy  miután átvettem a felszerelésemet egy sátorlapon és még rajtam volt a civil ruha, nekiindultam a kapunak, hogy haza megyek, mert nekem ehhez semmi közöm. Nem engedtek ki, egy fegyveres őr visszafordított. Akkor jutott el a tudatomig, hogy ez nem játék, innen másfél évig nem mehetek ki a saját akaratom szerint. Kopasznak hívtak és megvetettek bennünket a gumik és az öregek. Három időszak volt egyszerre jelen a laktanyában és szerencsétlenségünkre megszüntettek a közelben egy katonai börtönt és az összes tisztet átvezényelték hozzánk. Hogy azok mekkora lecsúszott, alkoholista állatok voltak és hatalom a kezükben, kifordult, elsatnyult személyiségek, sivár, kiélt élet, tartalom és cél nélkül. Reggeltől estig üvöltöztek velünk mindenért.
Volt napi menetrend, reggel hatkor ébresztő, reggeli torna, sorakozó, reggeli, eligazítás és egész nap meló, majd ebéd, meló este hatig és utána vacsora, takarítás és fürdés majd tízkor takarodó. Kellett három hónap mire beleedződtem és kiismertem magam.
Egyik este egy nagyon állat sorállományú volt a századnál az őrparancsnok. Vacsora után a tűzoltóslaggal körbelocsolta a folyosót és  mosószert hintett végig a kövön. Majd felsorakoztatott bennünket kopaszokat és odabaszta a lábunk elé a súroló kefét. Mindenki lehajolt és felvette, majd négykézlábra állt, nekilátott felsúrolni a követ, minden öreg és ez a hibbant állat is gúnyosan vihogott. Aztán rám villantotta a szemét, hogy mi lesz szararcú takaríts, vedd fel a kefét és súrolj! Csorgott a nyála dühében, de nem mozdultam. Álltam a nézését és tudtam nem nyúlhat hozzám. Mindenki ellenem fordult és üvöltött, hogy kooooooooooopaaaaaaaaasz a kurva anyád sikááááááááálj!!!
Nem mozdultam, bennem mozdult meg valami, nekirontottam az őrparancsnoknak és felraktam a gallérjánál fogva a falra, majd a térdemmel gyomorba rúgtam, összecsuklott és elterült a vízben a földön. Alapjában véve nem vagyok bátor ember, nem keresem a bajt és inkább elfutok ha látom verekedésre kerül sor, nem szeretek sérülni, inkább a hasznosabb a futást részesítem előnyben. Ez most nem sikerült, mikor láttam a lábaim előtt heverni tudtam hogy baj van, csak nem vettem komolyan, valami elszakadt. Nem bántott senki, lehívták az ügyeletes tisztet telefonon, az megbilincselt és bevitt a fogdába. Másnap a politikai tiszt elé vittek kihallgatásra. Az aláíratott velem egy papírt, hogy mittomén milyen oktatásban részesített és azt tudomásul vettem. Ennél több semmi, nem történt semmi. Valakinek az állt az érdekében, hogy eltussolják az ügyet, mély hallgatás. Nem miattam, hanem a srác miatt, mert szabálytalan volt, amit csinált, én meg nem támadhattam volna rá. Ezzel vége is volt ennek a sztorinak. A srácnak Zeke Gábor volt a neve, ma is szívesen megütném, olyan arca volt, amit az ember simán megütne mindenféle indok nélkül. Remélem nem láttatok rólam még fotót.
Rövid időn belül kidolgoztam egy önvédelmi rendszert, amolyan túlélési szisztémát. Egyik nap segédet kerestek egy fegyvermester mellé. Ficsor százados, öreg, markáns úriember, akit nem csak tisztelni lehetett, de megadta a tiszteletet is. Parancsot adott ki, de nem állat módjára, hanem fegyelmezetten, igazi katona volt. Az Ő felügyelete alá tartozott a fegyver raktár, a gránátok, a lőszerek és robbantó anyagok. A téma megkívánta a végtelen precizitást. Egyik nap én voltam a segédje és engedelmes voltam, szó nélkül és maradéktalanul elvégeztem minden munkát, elégedett volt velem. Következő nap kifogott valakit, aki el linkeskedte a napot mellette és csak a fejét csóválta, harmadnap kifejezetten engem kért. Én meg megbeszéltem vele, hogy tegye lehetővé a fegyver műhely kulcsának átvételét az ügyeletes tisztnél és kérnie sem kell, minden nap én fogok jönni. Beleegyezett és attól a naptól fogva kivételezett helyzetben voltam, a nevem le volt adva, bármikor felvehettem a kulcsot és mehettem dolgozni a fegyver műhelybe.
Minden nap reggel hatkor felöltöztem és kimásztam az ablakon, hogy ne kelljen mennem reggeli tornázni. Majd elmentem az ügyeletes tiszthez és aláírtam egy könyvben, hogy felvettem a lepecsételt kulcsot. Lementem a műhelybe, bekapcsoltam a rádiót és főztem egy kávét. Az öreg Ficsor zászlós kilencre járt be, volt három szabad órám, gondtalanul és nem szólt hozzám senki csak a rádió.
A fegyverműhely mellett disznótelep volt, ahol az öreg katonák annyira otthonossá váltak, hogy be sem jártak aludni a századhoz, hanem ott rendezkedtek be egy külön szobában és nem zavarta őket senki. Esténként kilógtak a laktanyából borért vagy pálinkáért és ott ettek, aludtak, éltek, amíg le nem szereltek. Összeismerkedtem velük, jó haverok lettünk és onnantól nekem sem kellett elmenni a századdal reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni, mindent megkaptam a disznótelepen. Kora hajnalban kilógtam az ablakon és mentem a fegyver műhely kulcsáért. Az öreg zászlós délután négykor hazament és utána el kellett hagynom a műhelyt, onnan egyenesen a disznótelepre mentem és segédkeztem a srácoknak, négyen voltak. Hetente vágtak maguknak disznót és dolgozták fel, utána papíron leírták, hogy megdöglött valami betegségben. Én nem tudom hogy nem tűnt fel a tiszteknek, hogy hetente egy elhullik menetrendszerűen. Sokáig kellett várnom mire megértettem, hogy miért hagyták őket békén, miért hagyták hogy szabadon ki be járjanak a laktanyából egy szennyvízgödrön keresztül. Már öreg katona voltam mire megértettem és részese lehettem.
A hétköznapok menetrendszerűek voltak. Reggel hatkor ablakon ki, kulcsért elmentem, kilencig nyugi és a Kossuth rádió mellett kávé, utána bejött az öreg és kiadta az aznapi teendőket. Általában bizonyos sorszámú fegyverek szétszedése, alapos karbantartása és utána összeszerelése. Néha a lőszerek ellenőrzése és átpakolása, a gránátos ládák ellenőrzése, hogy nem sérült e nedvességtől, rágcsálótól. Papír munkák elvégzése. Az öreg ült a kályha mellett és könyvet olvasott, én meg elvégeztem az összes munkát maradéktalanul s élvezettel, az öregnek soha nem volt rám panasza.
Délután négy után pedig mentem a disznótelepre etetni, ganézni és haverkodni az ottaniakkal, rendszeresen berúgtunk és zabáltuk a legfinomabb kolbászokat, disznósajtokat, sonkákat. A disznótelepen megvolt minden, ami a laktanya élelmezéséhez kelletett, csak kenyeret kellett seftelni a konyhásokkal, az meg sima ügy volt. Én kb. egy évig nem tudtam róla, hogy mi folyik a laktanyában, annyira elszigeteltem magam és annyira nem engedtem senkinek, hogy beleszóljon az életembe. Az öreg zászlós volt az egyetlen ember, aki parancsolt nekem, mással nem találkoztam egy egész éven át. A laktanyát el sem hagytam, kimenőnek nem volt értelme, mert akármikor részegre ihattam magam a disznótelepen, hazamenni meg nem volt kihez. Anyám s apám elvált, egyik sem várt haza. Maradt a disznótelep és a srácok. Öreg katona voltam már egy hónapja, mikor első alkalommal kimertem szökni a laktanyából. Volt egy beton árok a disznószarnak, ami átment a laktanya betonfala alatt. Abba kuporodtunk bele és több száz méteren keresztül mentünk lehajolva. Mikor már az erdő volt körülöttünk, akkor kimásztunk és irány a legelső tanya. A kacsák hápogtak zavarukban, hogy így este és a két puli is csaholt. Ott egy öreg ember fogadott bennünket, akinek a többiek szalonnát és kolbászt vittek a heti vágásból. Az öreg meg cserébe fűszereket, bort és pálinkát adott. Kapott pénzt is mert pálinkát és bort a laktanyában lévőknek is vásároltunk, akik tőlünk vették meg. Az öreg egy hadnagy apja volt, aki mindenről tudott, de addig nem szólt, amíg ez volt a menetrend. Ha bármi probléma lett volna, azonnal katonai bíróság mindenki számára és ő nem tud semmiről.
A mindenkori ügyeletes tiszt ingyen kapott fél liter pálinkát, cserébe ha az őrök véletlenül jelentették volna a szökést, akkor eltussolta volna. Persze ez nem volt érvényes minden ügyeletes tisztre, csak a beavatottakra, nem volt érdemes kockáztatni, csak akkor lehetett kilógni ha ők voltak szolgálatban. Sokszor megesett, hogy annyira bepiáztunk, hogy nem maradt erőm felmenni a századhoz aludni, olyankor lent aludtam a telepen egy szobában. Időnként állami gondozott lányok lógtak be hozzánk a telepre piáért és kajáért, cserébe lehetett velük dugni. Igénytelenül mosdatlanok voltak, de mindenre kaphatóak, csodálkozom hogy soha nem lettem nemi beteg, nem kaptam el tőlük semmit. Volt egy lány, akit nagyon kedveltem, esténként kiültem vele a tűzhöz beszélgetni egy üveg borral. Mindig ki volt éhezve, úgy lógott be a laktanyába. Miután jóllakott nekiálltam vele borozni.
Elmesélte, hogy iskola után a városban volt egy idős férfi, aki néha meghívta fagylaltozni és utána elvitte a lakására. Kapott forró levest, lefürödhetett és utána elkezdte simogatni. Soha nem jutott el a behatolásig, valószínűleg beteg volt vagy impotens, de mindig igényelte, hogy simogassa a szemérmét és a mellét.
A katonaságomnak java része úgy telt el, hogy nem tudtam semmit abból, hogy mi folyik a laktanyában. Törvényen kívüli voltam, akit soha nem lehetett megtalálni, nem voltam a lakatanyán kívül csak ritkán. Nem is ismert senki, ha megjelentem a laktanya területén azt hitték a kopaszok, hogy közéjük tartozom. De engem nem zavart, elszigeteltem magam az utolsó napig. A leszerelés előtt egy nappal nagyon leittam magam házi pálinkával és szétvertem éjjel egy oktatóterem belsejét. Egy nagy fadarabbal szétvertem asztalokat, a táblát, székeket, ajtókat és elválasztó falakat, ablak üvegeket. Másnap mikor felébredtem volt bennem valami érzés, nem hagyott nyugton, valami amit elkövettem, de nem emlékeztem rá pontosan, remegtem a félelemtől. Nem tudtam róla, hogy kerültem oda és miként jutottam be, nem is akartam utánajárni, csak vártam a pillanatot, hogy kiengedjenek a laktanya kapuján. Mindenki telve volt izgalommal és bizonygatták, hogy mit meg nem tesznek ha leszerelnek. Amint kiengedtek a laktanyából, messzire elkerültem az embereket, stoppal hazajutottam Gyulára apámhoz és egy nap múlva irány Budapest, nem találtam a helyem, nem volt aki törődjön velem, nem volt, aki igényt tartott volna rám, Budapest megformált és magába szippantott. Azóta itt lakom.
Egy év múlva visszamentem a laktanyába látogatni, nem ismertem senkit csak a tiszteket, hatalmas szakállam volt és egy üveg pálinkám. Az ügyeletes tiszttel becsavartunk annyira, hogy nekiállt okádni a laktanya udvarán. Én meg röhögtem rajta és belopództam egy körletbe, kidobáltam az ágymatracokat az ablakon. Később kivezettek a laktanyából és megkértek rá többet ne jöjjek. A laktanya utána hamarosan megszűnt, a matracdobálásnak nem volt köze hozzá, nyugdíjas otthon lett belőle.
Amíg katona voltam, sorállományú, négy alkalommal adtak ki ellenem kőrözést, mind a négy alkalommal a laktanya területén feküdtem öntudatlanul, részegen.
Megbüntetni egyszer sem tudtak, mert minden alkalommal volt rá tanúm, hogy a laktanya területén voltam.
Egyszer sem sikerült megtörniük, vagy talán eljutottak a határáig, amikor télen egy vizes árokban kellett csúsznom-kúsznom értelmetlenül és teljes menetfelszerelésben.
Nem tudom hány disznót fogyasztottam el, mennyi bort és mennyi pálinkát, de a laktanyában eltöltött idő java részét egyedül és magányos, öntudatlan részegségben töltöttem akár az odavezényelt tisztek, akik hivatalból voltak jelen és pénzért.
A másfél éves katonai szolgálatom java részét félig öntudatlan és részeg állapotban töltöttem, közben a legfinomabb szalonnákat és kolbászokat, toros káposztákat, disznósajtokat, pörcöket és egyéb úri falatokat magamhoz vévén, amit egyebek nem engedhettek meg maguknak.
Ficsor zászlós azóta halott, felesége volt, de gyermeke nem, ezért bánt úgy velem, tisztelettel, mint ha atyám lenne, s ezért ragaszkodtam végig hozzá, mert védelmet találtam a kezei alatt, érinthetetlenséget és bármilyen gonosz cselekedetet hajtottam is végre, akárhányszor ittam le magam a telepen, másnap fitten és frissen helytálltam a munkámban.
Kávé, Kossuth rádió, fegyver olaj, kolbászok, hurka, pörc, pálinka, bor, friss kenyér, s aki csak tudott rólam a laktanyában a kegyeimet kereste, hogy részesüljön belőle.
Esténként takarodó után nekiálltam futni a sportpályán, hogy edződjem. Egyik este a leszerelés előtt egy hónappal kiment a derekam a helyéből. Másnap elvittek a katonai kórházba Kecskemétre és egy katonai orvos vizsgált meg. Azt mondta szimulálok és csakis is azért, hogy leszereljenek. Mondom neki ember egy hónap múlva szerelek, ezt már fél lábon is kibírom, nincs szükségem a szakvéleményére, nekem az kéne, hogy valaki helyre tegye a derekamat. Akkor megijedt, megszánt és komolyabban megvizsgált. A gerincemet helyre tette és adott gyógyszereket, nagyjából egy hét alatt felépültem.

A leszerelésem után két évvel találkoztam Zeke Gáborral a keleti pályaudvaron, megálltam előtte, megismertem a kaján vigyort az arcán, ami élvezetet okozott ott őrségben számára, megálltam és szigorúan szembenéztem vele. Nem mert megszólalni, tudta ki vagyok és tudta, hogy esélye sincs velem szemben, testi fölényem elég nagy volt magasságban is és súlyban is. Utólag megtudtam, hogy azért úszta meg azt a szopatást, amikor felkentem a falra, mert az apja rendőr őrnagy volt. Azóta az is meghalt és Zeke Gábor elvesztette a bal kezét.  Tudom, mert jártam Debrecenben és ismerősök, akik ismerték mesélték.
Nem örültem neki, valahol minden a helyére kerül, csak én nem, azóta is kilógok az ablakon, azóta is elszigetelődöm a meglévő rendszer elől, nem is tudják, hogy létezem. Életem java részét öntudatlanul töltöm, álmodozom, nincs aki  korlátokat szabna. Néha keresik a kegyeimet és tudni akarják, hogy csinálom.
Bátorság, semmi sem kötelező csak ha elhiszed. A végén csak meghalni kell, addig bármit lehet.

#251 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 21:37

Oldozzál fel önkívület (III. rész.)

A karatés

Életemben két alkalommal akartak megölni sikertelenül, az okát nem tudom, hogy miért nem tette, de a napokban jöttem rá és beszéltem meg a feleségemmel miközben logyboltam magamra a langyos vizet a kádban, Ő meg állt a mosógép mellett. A legjobbat akkor szoktuk beszélgetni, amikor a másik fürdik és odaállunk a fürdőszobában a mosógép mellé. Olyankor lehet mindenről kötetlenül, problémamegoldás rilla.
Mondom neki éjjel álmodtam és az lett a vége , hogy félálomban tovább gondoltam és valamire rájöttem. Kérdezi mi volt az? Mondom hetedikes koromban jártam az iskolánk sporttermébe karate edzésre egy kb. akkoriban 30 éves fickóhoz. Ez az ember egyszer megkért hogy  maradjak ott takarítani edzés után és miután végeztem megsimogatta a faszomat.
Nem állt fel és ezért restelltem magam s magyarázkodtam, hogy nem működik a dolog csak lányokkal. Persze mit tudtam még én akkor a lányokról és a működésről, láttam pár meztelen fotót és arról azt gondoltam családalapításra is alkalmas. A fickó nem jött zavarba és nyugtatgatott, hogy semmi baj, majd lefektetett a matracra és megpróbálta a faszát a seggembe dugni. Nagyon fájt és kiabáltam, erre megijedt, majd a kezébe vette és hosszasan simogatta.
A mai napig nem értem miért engedtem neki és miért nem jöttem rá miért csinálja s mi a szándéka. Egyszerűen pedofil volt, szerette a gyerekeket, az ártatlanságot és az érintetlenséget, szeretett volna besározni, bemocskolni.

Egyik nap meghívott autózni Sarkadra valami üzleti ügyből kifolyólag. Menet közben megálltunk egy erdő mellett és láttam az arcán valami zavartságot, tétovaságot, de kiszállított. Miközben mentünk be az erdőbe én az edzésekről kérdeztem, miként lehetek felkészültebb s gyorsabb, edzettebb. Próbált mutatni pár fogást, amit addig még nem láttam, egy kulccsal gyakorlatozott. Leejtette úgy, hogy nem szabadott felnéznem csak egyenesen és utána elkapnom.
Néha sikerült, néha nem, de nem szidott meg, egyszer csak belenyúlt az alsómba, én meg bocsánatot kértem, hogy ne haragudjon, amiért nem áll fel.
Láttam valamit az arcában, szomorúság, lemondás, de nem folytatta, megfordult és elindult a kocsi felé, Sarkadra nem jutottunk el, visszafordult és elvitt a városunk központjába.
Napok múlva megkeresett, hogy este menjek vele segíteni, mert van egy banda a lakótelepen, amelyik garázdálkodik és szeretne rendet tenni. Késő este találkoztam vele és elvitt a kőrös partjára, végig gyalogoltunk a temetőig, majd  megállt és benyúlt az alsómba, nekiállt morzsolgatni a farkamat, én meg nem éreztem semmit s mivel nem tudtam eleget tenni a helyzetnek így kellemetlenül éreztem magam és nekiálltam szabadkozni, hogy ha lenne itt egy lány, akkor működne. Ideges lett és elkezdte markolászni a seggemet majd elrohant.

Elfelejtettem az egészet és azt hittem ez a természetes dolog. Majd hosszú évek múltán, miután már volt kapcsolatom lányokkal és kialakult nemi identitással rendelkeztem, csak akkor tűnt fel, hogy ez az ember ki volt és mit akart. Azt nem tudom ugyan, hogy mi késztette arra, hogy elengedjen, hisz testi fölénye sokszorosa volt az enyémnek, megbaszni viszont nem tudott. Gyermeki naivitásommal azonban nem tudtam felismerni, hogy amit tesz az nem normális és büntetendő, a bizalmamba fogadtam és kötődtem hozzá. Akkoriban se apám, se anyám, kallódtam mindenfelé és jól esett a gondoskodás részéről.

Aztán a napokban álmodtam erről az emberről és már félálomban jutott eszembe, hogy se sarkadi üzleti ügy, se lakótelepi garázdák, mindkettő csak indok volt és utána a szemében az a kielégületlen vágy, majd ahogy markolászta a fenekemet.
Ez az ember a mai nap is él, két gyermeke van, ahogy nekem is, van felesége.
Elkaphatnám és  beleverhetnék a fejébe, bíróság elé állíthatnám és megbosszulhatnám.
Amiért nem teszem az az, hogy amikor megtette velem nem tudtam mit tesz, gyerek voltam, értékrend és identitás nélkül, könnyen megtehette velem.
Nem kárhoztatom, mert nincs miért, az akkori törvények nem voltak olyan szigorúak, mint a mostaniak és talán nem is hinnének nekem. Úgy vagyok vele, hogy hozzájárult ez is a személyiségem fejlődéséhez, én már biztos nem tudnék hozzányúlni bárki kiskorú gyermekéhez, hogy belenyúljak az alsójába és az szabadkozzon előttem.

Ha megkérhetlek légy szíves ne moderáld ki a szavakat, megtörtént minden szó szerint, még neked is lehet gyereked ebben a helyzetben. Inkább olvassa ezt, mint sem valaki a farkát markolássza büntetlenül.

Köszönöm.

Erre sem emlékezni akarok, inkább emlékeztetni.

#252 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 02:03

/Most figyejjetek! Mos arulom el Gugat,mint Jezust,a tanitvanyai.../
Beesett hozzam ket mormonn...
A pofam leszakadt...tobbet tudtam a bibliabol mint az a szarencsetlen
miszionarius-paros!/Nem tudtak,hogy tobbek kozott  filozofia-szakon is vegeztem/
Tortek a magyart,mint a majom a mogyorot...
Szerintem izraelitak voltak!
Lefekuttem..valami nyomott.. es nem hiszitek el,hogy mit talaltam az  agyamban...
egy bibliat...Ok csempesztek be...
Hat mi mongyak...jobban orultem volna egy 6600-asnak
Kokler
Forumlako

#253 Felhasználó inaktív   bp56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:21

Idézet: kokler - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 2:03

/Most figyejjetek! Mos arulom el Gugat,mint Jezust,a tanitvanyai.../
Beesett hozzam ket mormonn...
A pofam leszakadt...tobbet tudtam a bibliabol mint az a szarencsetlen
miszionarius-paros!/Nem tudtak,hogy tobbek kozott  filozofia-szakon is vegeztem/
Tortek a magyart,mint a majom a mogyorot...
Szerintem izraelitak voltak!
Lefekuttem..valami nyomott.. es nem hiszitek el,hogy mit talaltam az  agyamban...
egy bibliat...Ok csempesztek be...
Kokler

Először is bocsánat gugától, amiért belerondítoka topikba, de nem bírtam megállni.
Röviden a véleményem eme hsz-ról  :omg:

Bővebben: először is mormon, csak így parasztosan 1 azaz egy darab n betűvel. Aztán, világos, hogy törték a magyart, hiszen legnagyobb részük amerikai, úgyismint állampolgár, meg úgyismint nép. Továbbá nem tiszta, hogy ha mormonok, akkor, hogyan lehetnek izraeliták (szerinted?). Egyébként nem biztos, hogy többet tudsz a bibliáról, mint Ők (dacára többek közt filozófia szakon végzett voltodnak, vagy éppen azért :think: ), csak kissé nehezebben tudják kifejezni magukat magyarul (mielőtt idejönnek, kapnak magyar nyelvű felkészítést a misszióra, aztán két évig itten leledzenek). Neked viszont valszeg fingod sincs a mormonok könyvéről, iszen erről szót sem ejtettél, bár Ők ezt bezony a bibliával egyenértékűként kezelik, a kettőt együtt prédikálják.

Az ágyba csempészett biblia meg... no comment.

Bocsánat, hogy kissé hosszú lére eredtem, de nem tudtam megállni, hogy ne reagáljak.
[ Script Execution time: 237.4565 -  2005. november 24 12:00]
[ Script Execution time: 0.1000 ]

#254 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:24

Idézet: bipi - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 8:21

Először is bocsánat gugától, amiért belerondítoka topikba...

Ez egy nyilvános fórum és egy topik, bár néha én is úgy érzem meztelenül vagyok :D

#255 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:30

Idézet: kokler - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 2:03

Kokler

1.  Rm 8,6 
Mert a testnek gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség.
2. Rm 8,7
Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.

Egyrészt én magam vagyok ellene az ilyen direkt rádtöröm a lakásod ajtaját és térj meg vagy a pokolra jutsz hozzáállásnak. Isten nem erőszakkal invitál a mennyországba. Van az embernek lelke, ami saját magától tisztelheti és keresheti Istent és az Isten bölcsességét, Évának sem a szájába nyomta a Sátán az almát, saját maga kóstolta meg. Isten szívét is meglehet ízlelni.

De végül: az a 6600-as nem sokat gyarapítana rajtad lelkileg, csak sivárabb lenne az életed ha kijönne a 12200-as vga kártya :Đ

#256 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:32

Oldozzál fel önkívület (IV. rész.)

Diszkós

Volt egy cigány származású hadnagy a laktanyában, aki a fejébe vette, hogy létrehoz egy művészeti csoportot valami napsugár band néven, volt két cigány srác, akik remekül tudtak énekelni, volt prímás és gitáros, de nem volt dobosuk. Mivel én a gyermekéveimet népes cigány családok szomszédságában éltem le, így szert tettem némi kanalazásra és kantázásra. Kiválóan letudtam kísérni a zenéket kanállal és kantával. Egy hónapig gyakoroltuk a számokat s előadás előtt egy héttel vendégeket is hívott a zenekarba, amolyan külsősöket, profi cigányokat. Na az egyik csákó az dzsanázta a kantát és megmutatta, hogyan kell veretesen. Ump-ümp-ump-ümp- szaporázta én meg alákanalaztam a pergőt. Hamar összehaverkodtunk és vártuk a fellépést. Volt valami ki mit tud a laktanyák között és ezért Bőrönd-re kellett utazni, ha jól emlékszem helikopteres laktanya volt valahol Székesfehérvár mellett. Szentestől jó messzire és főleg lassan, mert félúton elromlott a busz, amivel vittek bennünket és 30-al mentünk végig.
Aztán egyszer csak odaértünk, abban sem volt öröm, szánalmasan gyengék voltunk, igazi amatőrök. A többi laktanya készült, mi meg egy hónapon keresztül idétlenkedtünk. Nem kaptunk semmilyen helyezést, de még csak egy fecnit sem, hogy ott jártunk.
A következő alakítása diszkós hadnagynak a laktanyák közti úszó világbajnokság volt. Felkészülni nem volt hol és nem is volt rá idő. Víz egyedül a zuhanyzóban volt, de ha későn mentem az is már csak hideg. Mivel kantásnak nagyon aktív ám de eredménytelennek bizonyultam, nem adta fel, az aktivitásomban még látott némi reményt és nekilátott buzdítani  3 másik sorstársammal együtt. A Balaton környékére vittek bennünket a versenyre, szó szerint a start kövön nyomtam el a cigimet és belevetettem magam a hullámokba. 100 méteres gyorsúszás volt a feladat, kevésen múlott hogy bele nem fulladtam. Valami 10 perc volt mire leúsztam a távot és kikászálódtam a vízből nagy taps kíséretében. Láttam a neten egy ilyen filmet egy afrikai úszóról, én voltam az egyetlen, aki nem nevetett rajta.
Miután kimásztam a vízből megkérték a csapatunkat, hogy vagy olyat nevezzenek, aki tud úszni, vagy inkább ne terheljük tovább a verseny résztvevőit.
Nem terheltük, diszkós hazafelé a vállunkat veregette és nem adta fel. Mire megérkeztünk a laktanyába megvolt a következő terve.
Hja, hogy miért hívták diszkósnak?
Minden reggel 6 órakor volt az ébresztő a laktanyában, Ő ha ügyeletes tiszt volt, akkor 5-kor tartott ébresztőt a saját századának és kiküldte az embereit szenet lapátolni a laktanya udvarárról az egyik pincébe s közben üvöltött a Boneym oceans of fantazi lemeze a laktanya nagy beag hangszóróiból. Ez ugyan nem sokszor fordult elő, de hamar belopta magát a köztudatba. Hiába volt hatkor ébresztő, fél hat felé már mindenki, az egész laktanya énekelt.
Erőszakos ember volt, ezt onnan tudom, hogy egy hét leforgása alatt cigánylányt faragott belőlem. A tudásom legjavát adtam és Ő bekent barna cipőboksszal, a fejemre kendőt, derekamra fodros szoknyát és pördülhettem a színpadon. Kihasználva a mutáló hangomat dalt is írt nekem, hogy aszongya zöld alma a hónom alatt hajjjjj, piros kendő a fejemen jajjjjj.
A szövegnek nem volt értelme és nélkülözte az identitás, az eredetiség, a tartalmiság minden velejáróját. Hiába mondtam neki, hogy van az az erdő szélen sátoroznak az oláh és hozzá roptam a táncot kegyetlenül.
Rendületlenül meg volt róla győződve, hogy az alakításom, a hangom, a szöveg az verhetetlen.
Zsámbékra készültünk az alakításunkkal, szintén valami laktanyák közti versengés keretén belül. A zsűri a budapesti József Attila színház igazgatója és a tagsága volt. Előadás előtt két nappal diszkós kitalálta, hogy modern formát vegyítünk az előadásba és rap elemekkel bővítjük a repertoárt. Szörnyű volt, valahonnan szerzett egy dobfelszerelést, de nem tudtam dobolni. Akkor jött egy civil profi zenész, aki megtanította, a rap ütemeit, vagyis egyet, de az is nehezen ment, folyton átváltottam valami rockos négynegyedbe. Aztán a függöny mögül előrontott valaki, aki egy nagy sövény nyíró ollóval nekilátott lenyírni a parókámat, erre nekem fel kellett pattanni és keservesre fogni az éneklést. Cigány prímás és gitáros kísért, én meg rázendítettem a zöld alma a hónom alatt hajjjjj-ra. A mai napig nem értem, de kaptam egy külön díjat a zsűritől. A végén ők lepődtek meg, nem akarták elhinni, hogy férfi vagyok.
A diszkóssal azért szerettem dolgozni, mert lógásra adott lehetőséget a laktanyából. Az eredménytelenségünket kárpótolta a laktanya kapuján kívülre kerülés és az értelmetlen kötelezettségek alól való kibúvás a próbák során.
Ha szedték össze az embereket az egyik tiszt házának az építésére, akkor simán tovább sétáltam, hogy bocsánat de Balogh hadnagyhoz kell mennem felkészülni az előadásra. Hülyének néztek, én meg remekül szórakoztam a tehetetlenségükön. Ilyen a hadsereg, amikor megindultam az ebédlő előadótermébe, ahonnan makkos ruhába öltözött elöljárók hintették az igét, büszkén felléptem és rázendítettem a zöld alma a hónom alatt hajjjjjj-ra. A mai napig nem értem mit kereshet egy cigány lánynak zöld alma a hóna alatt, talán ott érik be a melegtől? A nejem nemrég kapott zöld paradicsomokat a nagymamájától és mondtam neki én ezt nem eszem meg. Aszongya nem is kell, mert hamarosan magától beérik és tényleg lőn, három napja ott van egy műanyag lábasban a sok zöld paradicsom, ami már lassan sárga és piros.

A diszkós hadnagy rendkívül kedves ember volt, voltak céljai, törekvései és ábrándjai. Főleg az utóbbiaknak próbált érvényt szerezni. Soha nem felejtkezett meg az erőfeszítéseinkről, előadások után a hazafelé vezető úton rendszerint meghívott valami útszéli étterembe vacsorázni és sörözni bennünket. Ugyan nem győzött figyelmeztetni bennünket, hogy az alkohollal vigyázzunk, de Ő volt az első, aki kidőlt a sorból. Kaphatott valami készpénzt az ilyen akcióira a laktanyában, biztos valami művészeti keret vagy jutalom a hírnévért, amit a szentesi Dobó István laktanyának szereztem az úszással, cigány lány szereppel, rap dobosként, vagy a helység kalapácsaként. Öregbítettük a laktanyánk hírét, főleg ahogy a buszról kászálódtunk le diszkóssal együtt faltól falig. Piszkos mód betudtunk rúgni vele, abban nem volt hiány, maradéktalanul helyt álltunk.

A budapesti Weöresmarty klubban történt fellépésünk tette fel az i-re a pontot.
Az egyik zenekar dobosa kiszúrta, hogy félre püfölök a bőrökön, nem a rap ének ütemét adom, hanem valami ac/dc szám négynegyedesét. Zavarban is voltam, amikor feljött a színpadra, kikapta a kezemből az ütőket és egy „így kell”-el leült a dobok mögé és adta a cigány alá a ritmust. Én meg teljesen lemerevedve vártam a pillanatot, amikor rázendíthettem volna a zöld alma a hónom alatt hajjjjjj-ra. De az a pillanat nem jött el, kifütyültek bennünket, hiába a piros kendő a fejemen jajjjjj-nak. Hiába a cipő boksz, hiába a sok átpróbált óra, minden hiába. Egyedül diszkós hadnagy érezte úgy, hogy itt az ideje tovább lépni s már a folyósón ecsetelte a következő kolosszális tervét, amivel megválthattuk volna a világot. Természetesen ennek az estének is az lett a vége, hogy matt részegen és egy fél disznó elfogyasztása után végig üvöltöztük a laktanyát holmi zöld almáról.
Több előadásra, felkészülésre, utazásra, támogatásra nem került sor, valószínűleg ráébredtek a felettesei, hogy az önképző géniusz mögött egy lerobbant emberi lélek rejtezik, akinek nincs már családja és minden sikertelenségét és személyes kudarcát ebben a formában akarja kiélni.

Pont.

> lúk meg <

Szerkesztette: guga 2005. 11. 22. 23:43 -kor

#257 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 02:41

Ha nem ismernelek azt mondanam,hogy egy kitalalt szemely vagy!
Ami itt leirtal,az a hihetoseg hatarat surolja...

Nem mozdultam, bennem mozdult meg valami, nekirontottam az őrparancsnoknak és felraktam a gallérjánál fogva a falra, majd a térdemmel gyomorba rúgtam, összecsuklott és elterült a vízben a földön.

Ugy nez ki,ket Honvedseg volt a rohadt komcsiknal...
Egy-ahol Te szolgaltal,es egy Masik-ahol en szolgaltam....
Amit itt leirtal...hat honap futi..hadbirosaggal...
De mivel orszolgalatrol volt szo,ahol eles a loszer...
Kezdetben siman lelottek volna....!
Ne haragudjal Guga!
Ezek utan ketelkedem,hogy voltal e- egyaltalan katona...
Forumlako

#258 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 06:07

Idézet: kokler - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 2:41

Ne haragudjal Guga!
Ezek utan ketelkedem,hogy voltal e- egyaltalan katona...

Nem azért írtam le, hogy elhidd, ha nem hiszed el sem múlik rajta semmi, mert már nagyon régen volt. 1987-1989.
A kedvedért részletesen lefogom írni csak azt a részt.
Fegyverük nem volt, fegyverük csak a laktanyát őrző katonáknak volt, akik belszolgálatban voltak, azoknak egy szekrényben volt a fegyverük töltény nélkül    ;)

Jelen helyzetben nem a történetet kellene még részletesebben leírnom, hozzáraknom, nem az a helyzet kulcsa, hanem a lelkedben lévő bizalmatlanság, azt kellene kettőnk között feloldani. Írhatnék oldalakon keresztül és mégis azt írnád nem hiszem, de lehet egy mondat is elég lenne ahhoz, hogy azt a magadénak tudd és legközelebb már te mesélnéd másnak.
Mindig az adott emberi tudás a probléma. Ha például a fiamnak mesélném el, Ő készségesen meghallgatna és tágra nyílt szemekkel figyelne. Tudna velem közösséget tartani lélekben, nem volna szemernyi bizalmatlanság sem benne. Persze Ő még nincs abban a korban, hogy ilyenekkel traktáljam, ráér még felnőni, te pedig már megtetted. Láttál élethelyzeteket és elraktároztál, felhalmoztál egy sereg tudást. S amit tőlem olvasol azt annak ellenére, hogy igaz vagy nem igaz, a saját gondolataid alapján olvasod, nem az én gondolataim alapján.
Nem az a fontos, hogy igaz vagy nem, nem azt kell eldöntened, mert egyiknek sincs következménye. A lelkedben meglévő bizalmatlanság az, ami problémát okoz, nem a történet valódiság tartalma.
Ha azt a bizalmatlanságot ott hagyjuk, akkor te életed végéig ha rám gondolsz, az alapján fogsz gondolni rám, a saját magad jó és rossz tudása alapján.

Kétféle ember van, aki elhiszi és aki nem. Logikailag következtessük ki, hogy a történet igaz vagy sem? Tételezzük fel, hogy ha hamisat írok sem nyerek vele semmit, csak azt, hogy magyarázkodnom kell és a bizalmatlankodó kérdésekre választ adni, aminek meglenne az az eshetősége, hogy önellentmondásba keveredek s ezzel felesleges terhet rónék magamra. Akkor már egyszerűbb ha igazat írok és utáni bárki azt mondja nem igaz, elég csak annyit gondolnom, hogy de az, max. az az ember nem abba a táborba fog tartozni, aki elhiszi. Kételkedő ember mindig is lesz, a történet szempontjából lényegtelen, hogy igaznak vagy hamisnak tartja. A megtörtént dolgokon már nem változtat. Hasznom pedig egyikből sincs, ha hiszed, ha nem :Đ

Nos tételezzük fel, hogy a történet igaz. Te pedig azt mondod nem az, akkor nekem nem az a feladatom, hogy bebizonyítsam számodra, hanem a bizalmadat kell, hogy megnyerjem. Ugyanis ha jelen történetet kiegészítem és részletesebben leírom, akkor lehet elérem azt, hogy elismerd igen guga igazad volt. Ám de marad benned egy tüske, egy vereség, ami szintén nem abba az irányba mozdít el, hogy a bizalmadba fogadj, hanem a következő történetemnél újabb fogást keresel majd rajtam. Ezért sokkal egyszerűbb ha azt a bizalmatlanságot ragadjuk nyakon és kidobjuk, utána mindjárt egyszerűbben lehet fogadni a másik ember gondolatát.

Mindentől függetlenül azért később majd elmesélem részletesen is azt a sztorit :D
Most mennem kell a kisebbikkel VUK-ot nézni :Đ már sokszor láttam vele azt a filmet, s mindketten tágra nyílt szemekkel ültük végig, soha egy pillanatra eszembe nem jutott, hogy a történet ez vagy az a részlete nem igaz. De nem is hiszem el :Đ
Érted már :confused: :Đ

Szerkesztette: guga 2005. 11. 23. 06:58 -kor

#259 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 23. 06:31

Idézet: guga - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 23:32

Hejj, be szep szal legeny vo'ta' ;D

Szerkesztette: blash 2005. 11. 23. 06:32 -kor

#260 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 02:18

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:21

Ez szerintem nem hit, hanem érettség és tolerancia kérdése, ami szerintem visszavezethető az intelligenciára. Sok ember le tud élni egy életet gyűlölködéssel és másokra mutogatással, sohasem jutva egyről a kettőre. Én régebben harcos ateista voltam, most amolyan mechanisztikus/transzcendentalista filozófiát képviselek, de a panenteizmus révén tudok találni értékeket más vallásokban is.

Szeretünk, Guga! :)
Wherever you go, go with all your heart.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.