HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:50

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 22:40

De legegyszerűbb ha letöltöd a bankok kondíciós listáit, készítessz egy excel táblát amikbe felírod az igényeidet és beírod a bnkok ajánlatait. Én így csináltam és így jött ki legolcsóbbnak a cib.

:D

Informatikus ugye? Le se tagadhatnád  :respect:

#102 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:48

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:40

De legegyszerűbb ha letöltöd a bankok kondíciós listáit, készítessz egy excel táblát amikbe felírod az igényeidet és beírod a bnkok ajánlatait. Én így csináltam és így jött ki legolcsóbbnak a cib.

Ez a lehető legjobb választási mód (valami hasonlót csináltam én is). Egy gyengéje van. Komoly tétel még az ún. pancserság-faktor, ami totál kiszámíthatatlan, hogy mikor csap le az emberre és okoz szívást (akár költséget is). Itt a banki ügyintézők/telefonos ügyintézők figyelmetlenségére, trehányságára gondolok. (rosszul kitöltött igénylőlapok, stb. telefonos ügyintézésnél pl., vagy leadott bankkártyánál elfelejtik aláíratni, hogy otthagytam - menjek vissza mégegyszer. csak pár szívás a mostaniak közül... bankot nem említenék, a konkrét ügyintézőket minősíti, nem a bankot)

#103 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:00

Idézet: NAron - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 11:48

ügyintézők figyelmetlenségére, trehányságára gondolok.

Nekünk egy ilyen trehányság miatt nem volt lakásbiztosításunk. illetve mi úgy tudtuk van de közben nem volt. Közben persze volt rajta hitel, azt nem is kell ecsetelnem miért probléma ez...
Aztán a januári szerződés novemberben került elő a kupacból, és akkor már minden második szavuk az "elnézést" volt.

#104 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:36

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 13:00

Nekünk egy ilyen trehányság miatt nem volt lakásbiztosításunk. illetve mi úgy tudtuk van de közben nem volt. Közben persze volt rajta hitel, azt nem is kell ecsetelnem miért probléma ez...
Aztán a januári szerződés novemberben került elő a kupacból, és akkor már minden második szavuk az "elnézést" volt.

És valamivel kompenzálták a saját hibájukat az elnézés emlegetésén kívül? Engem ez bosszantott a banknál, hogy tévednek és minden megy tovább.

#105 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:54

Dombornyomott kártya internetes vásárlás miatt kell? Mert arra adnak ingyenesen egy internetes kártyát (és számlát).

Nem ingyenes, 800Ft/ev
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#106 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 16:07

Kérdés: mit tehetek, hova fordulhatok? Fogyasztóvédelem?

www.pszaf.hu vagy az index homárán szoktak még szaftos történeteket megosztani a közzel.

a papírelkeverés, félretájékoztatás, mégsem az történik amit megbeszéltünk sokadszorra is stb. sajna nem csak az otp sajátossága, hanem kb minden magyarországi szolgáltatóé :mad: képtelenek elfogadható színvonalon működni...

nekem pl az upc utalgatott mindenáron egy 2 évvel ezelőtt megszüntetett számlára, amiről anno csop. beszedésivel fizettem, holott utána 2 évig fizettem egy másik számláról és 3-4 alkalommal beszéltük meg - rögzített vonalon - hogy mit fognak tenni és melyik számlaszámra tolják a pénzt :omg: szal még csak nem is egy bankspecifikus jelenséggel állunk szemben...

a csop beszedés sajna egy bonyolult történet (technikailag), én inkább állandó átutalással fizetek :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#107 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 20:13

Szóval azt mondod, hogy a CIB Bank alacsony kezelési díjakkal dolgozik?
Mert az ingyenes internetes utalás nagyon jól hangzik. Lehet, hogy mégsem "OTP" lesz a vége. :)

Milyen az automatáik lefedettsége városi szinten?

Jah, s megfogadom a MasterCard-ra vonatkozó tanácsot is. Ha évi 3.000-4.000 forintért lehet ilyenem, akkor egyértelműen ez a jó választás.

Szerk.: A honlapjukon írják, hogy 2008. január 1-től egyesült a CIB Bank és az Inter-Európa Bank, s ezzel Magyarország második legnagyobb pénzintézetét hozták létre.

Raiffeisen:

sok olcsó szlacsomag, nagyon sokminden díjmentes(csomag függő), mint pl utalás neten, csoportos beszedés stb...bankártya éves díj 1500 ft(első díjmentes) netes, telefonos vásárlásra egyaránt használható+nemzetközi elfogadású!
esetleg nézd meg EZT :)
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#108 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:00

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 13:56

a csop beszedés sajna egy bonyolult történet (technikailag), én inkább állandó átutalással fizetek :)

annyira azért nem bonyolult, nem? :) végülis nagyjából a bankok elintézik a dolgot...mondjuk én speciel jobb szeretem magam intézni a dolgokat :D akinek van nete és hozzáférése, inkább maga utaljon :)
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#109 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:03

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 3:22

Hát, Visa Electron-ja válogatja... Nekem is az van, de nem megy... :)

Nem csak a kartya, hanem a virtual POS szolgaltatasai kozott is lehet valogatni. Alapvetoen kell a CVV2 (ott van a kartya tuloldalan 3 szamjegy) ellenorzo kod, de egyes teminalok az inertnetre engedett tehat virtualis e-tranzakciokra engedelyezett, de nem dombonyomott es CVV2-vel nem ellatott kartyakra is enged internet-es tranzakciot vegrehajtani ha 000-t irsz be mint CVV2.
Jartam mar igy amikor egy webshop-ot fejlesztgettem, amihez a KundH adott ki POS-t, oszt balga fejjel kiprobaltam egy aru vasarlast az akkori OTP VISA electron kartyammal (lapos kartya) es hopp sikeres lett a tranzakcio. Meg jo, hogy a kartyas fizetesek alapvetoen ugy mukodnek, hogy eloszor egy foglalas jon X osszegrol, majd 15 nap mulva ha nincs felszabadito uzenet akkor elmegy clearing-re az egesz, igy en csak kiadtam egy reverse payment request-et es 4 perc mulva vissza kaptam a probal vasarlas penzem,

#110 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:07

a www.pszaf.hu oldalon van a legtöbb banki termékre összehasonlító táblázat, nem mindig a legfrissebb de kiindulási pontnak jó. úgy rémlik hogy a privatbankar.hu-n is léteznek összehasonlítások (de talán elsősorban megtakarítási és befektetési termékekre), a bankkartya.hu-n pedig a kártyákra találsz összehasonlítást :)

a dombornyomott kártya nem csak netes vásárlásra jó, külföldön is jóval szélesebb körben elfogadják (szálloda foglalás, autó bérlés pl.) ill. sok dombornyomott kártyához adnak ingyenes utasbiztosítást, így nem kell külön kötni utazás előtt. igaz az éves kártyadíj magasabb (3-5k körül van), de egy egyhetes utazás biztosítása ennél több szokott lenni :)

folyószámla ahol nem 0% körüli látraszóló kamatot utalnak: BB-nek van Befektetési Kártyája, ahol elfogadható hozam van (likviditási befalaphoz kötött). ez változó talán 5-6% között lehet, de már elég régen néztem utoljára :) ez teljesen úgy működik mint egy folyószámla, csak nem 0%-on ketyeg az ott tartott pénz. asszem hasonló terméke talán a Rafinak és az Erstének is van :think:

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#111 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:10

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:00

annyira azért nem bonyolult, nem? :) végülis nagyjából a bankok elintézik a dolgot...mondjuk én speciel jobb szeretem magam intézni a dolgokat :D akinek van nete és hozzáférése, inkább maga utaljon :)

tehcnikailag bonyi - mert két különböző szolgáltató rendszereinek kéne kommunikálni egymással, ami nem mindig jön össze... főleg az első alkalom szokott necces lenni, ilyenkor hajlamosak elküldözni újra az embert bankfiókba, szolgáltatóhoz stb. az utánarohangászás miatt sz@r, jah ha meg egyszer összejött akkor a megszüntetés is elég nehézkes, ld a már leírt példákat...

#112 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:12

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:03

Nem csak a kartya, hanem a virtual POS szolgaltatasai kozott is lehet valogatni. ...

én úgy tudom, hogy alapvetően a bank dönti el, hogy lehet-e az által kibocsátott Visa Electron kártyát neten is használni. ez innentől kezdve szintén beállítási kérdés :) általában feltüntetik a honlapjaikon hogy lehet vagy nem lehet, de érdemes rákérdezni is :)

#113 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:39

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:03

Meg jo, hogy a kartyas fizetesek alapvetoen ugy mukodnek, hogy eloszor egy foglalas jon X osszegrol, majd 15 nap mulva ha nincs felszabadito uzenet akkor elmegy clearing-re az egesz,

15 nap múlva?  :think: Hol élünk, a 80-as években? :D Nekem foglalás max. 3 nap volt eddig (függő).

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 14. 14:43 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:42

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:07

folyószámla ahol nem 0% körüli látraszóló kamatot utalnak: BB-nek van Befektetési Kártyája, ahol elfogadható hozam van (likviditási befalaphoz kötött). ez változó talán 5-6% között lehet, de már elég régen néztem utoljára :) ez teljesen úgy működik mint egy folyószámla, csak nem 0%-on ketyeg az ott tartott pénz. asszem hasonló terméke talán a Rafinak és az Erstének is van :think:

K&H-nak is van, úgy hívják Megtakarítási Számla.

Teljesen ugyanúgy működik mint egy normál pl. lakossági számla, fogad utalásokat, és utalni is lehet róla (kivéve csoportos és csoportos bérutalás!), havi kettőnél ha kevesebbszer terheled, és van rajta minimum 50 ezer Ft akkor sávosan, 5,5 -6,5 %-os kamatot ad (jelenleg, nemrég csökkentették), kvázi lekötés nélkül, semmiféle befektetési alaphoz - biztosításhoz, stb. nincs kötve, akár akkor is nyitható, ha nincs lakossági számlád a K&H-ban (persze úgy kényelmesebb).

Szerkesztette: Kory 2008. 01. 14. 14:47 -kor

#115 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 15:36

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:42

K&H-nak is van, úgy hívják Megtakarítási Számla.

Teljesen ugyanúgy működik mint egy normál pl. lakossági számla, fogad utalásokat, és utalni is lehet róla (kivéve csoportos és csoportos bérutalás!), havi kettőnél ha kevesebbszer terheled, és van rajta minimum 50 ezer Ft akkor sávosan, 5,5 -6,5 %-os kamatot ad (jelenleg, nemrég csökkentették), kvázi lekötés nélkül, semmiféle befektetési alaphoz - biztosításhoz, stb. nincs kötve, akár akkor is nyitható, ha nincs lakossági számlád a K&H-ban (persze úgy kényelmesebb).

tehát mégsem ugyanarról van szó :) amiről én beszélek nincs maximalizálva a tranzakciók száma (ami felett csak a látrszóló kamat jár) és nincs óvadék vagy kötelezően ott tartandó pénz sem :)

#116 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:01

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:39

15 nap múlva?  :think: Hol élünk, a 80-as években? :D Nekem foglalás max. 3 nap volt eddig (függő).

A Europay 15 napra block-olt 2002-ben, de most is tobb mint egy het ha ket elszamolohaz erintett a tranzakcioban.

#117 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:07

Elso korben a kartyakibocsato/szponzori bank adja ugy ki a kartyautentikacios szolgaltatasnak, de tfh. engefelyezett mondjuk az OTP Visa Electron kartyak hasznalata CVV2 nelkul, de a virtualis POS-nak is tudnia kell ezt. Szoval mindket felnek tisztaban kell ezzel lennie.
Mindezt csak azert nyaggatom, mert nem minden esetben kell a dombonyomott kartya/CVV2-vel ellatott virtualis kartya internetet vasarlashoz.

#118 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:20

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:54

Nem ingyenes, 800Ft/ev

Nekem nem tűnt fizetősnek. De ha ez igaz akkor lemondom.

#119 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:28

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:20

Nekem nem tűnt fizetősnek. De ha ez igaz akkor lemondom.

ÉVES TAGSÁGI DÍJ KÁRTYÁNKÉNT
Classic Magánszámla 1
800 Ft
XL Átutalási Magánszámla 1
Díjmentes
Online Számlacsomag 1
Díjmentes
CIBEZZ Számlacsomag1
Díjmentes
Continental Magánszámla 1
800 Ft
http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/...df&type=related

#120 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:32

Idézet: mocsi - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 16:07

Elso korben a kartyakibocsato/szponzori bank adja ugy ki a kartyautentikacios szolgaltatasnak, de tfh. engefelyezett mondjuk az OTP Visa Electron kartyak hasznalata CVV2 nelkul, de a virtualis POS-nak is tudnia kell ezt. Szoval mindket felnek tisztaban kell ezzel lennie.
Mindezt csak azert nyaggatom, mert nem minden esetben kell a dombonyomott kartya/CVV2-vel ellatott virtualis kartya internetet vasarlashoz.

Igen, igazad van. Amikor azt mondtam, hogy nekem nem ment a netes dolog Visa Electron-nal, azt inkább úgy módosítanám, hogy mikor igen, mikor nem... Pl. a ppo.hu-n simán ment a tel. egyenleg feltöltés, de Paypal számlát nem tudok nyitni.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.