Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 10:47
Ez az egész egy világméretű átverés, azt akarják elhitetni velünk, hogy meg kell mentenünk a jelenlegi rendszert holott az egész hibás. És ezért mi fizessünk kisemberek, és ha sikerül is átszenvedni mi lesz a nagykutyák tovább dőzsölnek a mi pénzünkön nekünk kicsit talán jobb lesz hosszú távon, aztán egyszercsak megint bedől a rendszer ami alapjaiban rossz. A fogyasztói társadalom nem tartható fenn hosszútávon mert a növekedésre épül, márpedig vannak határok. Ami fölé nem lehet nőni. Szerintem elértük ezt a határt, innentől két út van tovább. Vegetálunk és ellavírozunk, vagy bedől az egész államcsődök sorozata következik és 0-ról újra elkezdjük. Ha van egy kis eszünk akkor nem ugyanezt.
Erről totál mást gondolunk. Szerintem messze van az átveréstől, a baj nagyon is valós.
Valós gazdasági válság van és még csak most kezdődik. Nem lehet egyes emberek és plazmaTV-k szintjén nézni a dolgot, mert milliókról van szó, lakásokról, életekről. A munkahely sem úgy meg, hogy megtartják. És mit csináljanak, zabot hegyezzenek?
Nézz rá egy autóeladási listára vagy bármire, olyan szinten leáll az ipar (a fogyasztáscsökkenés által), hogy egyszerűen nincs mit gyártani... legalábbis kapitalista elvek szerint. Amit te írsz az már visszahajlana a kommunizmusba: meghagyjuk a házukat meg a munkájukat. Az egyik gyár autókat szerel össze a másik meg szétszedi...
Szóval nem átverésről van szó, hanem egy súlyos kapitalista világmodell-aránytalanságról, ami rendszer és elv szinten is összeomlást eredményezhet.
Te úgy látod, hogy pár hülye miatt tartunk ott, ahol... és hogy ezek miatt ne nyeljük le a békát. Én meg azt látom, hogy összességében, mint emberiség termeltünk és fogyasztottunk erőnk felett, amit ugyanúgy ki kell most fizetni a jövőben. Ezért mondom, hogy mind fizetni fogunk érte. Az emberiség számláját ki más fizetné ki? Az ufók?
Nem fejtem ki ezt újra, a Zeitgeist topicban már megtettem hosszan...
Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 18. 11:38 -kor

Súgó
A téma zárva.