HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 11:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 10:47

Nem lökném le a taigetoszról, de az se megoldás, hogy én fizetem ki az adósságát, mert az meg igazságtalanság velem szemben. Hitelt vett fel nem tudja fizetni viselje a következményeit. És nem fog utcára kerülni, vegyék el tőle plazmatévét, vegyék el tőle a luxuscikkeket, a házát tartsa meg, meg a munkahelye is megmarad még ettől. De ne vegyenek el az én pénzemből még egy szeletet azért hogy nekik megmaradjon mindenük, amit felelőtlen módon átgondolás nélkül megvettek hitelre.

Ez az egész egy világméretű átverés, azt akarják elhitetni velünk, hogy meg kell mentenünk a jelenlegi rendszert holott az egész hibás. És ezért mi fizessünk kisemberek, és ha sikerül is átszenvedni mi lesz a nagykutyák tovább dőzsölnek a mi pénzünkön nekünk kicsit talán jobb lesz hosszú távon, aztán egyszercsak megint bedől a rendszer ami alapjaiban rossz. A fogyasztói társadalom nem tartható fenn hosszútávon mert a növekedésre épül, márpedig vannak határok. Ami fölé nem lehet nőni. Szerintem elértük ezt a határt, innentől két út van tovább. Vegetálunk és ellavírozunk, vagy bedől az egész államcsődök sorozata következik és 0-ról újra elkezdjük. Ha van egy kis eszünk akkor nem ugyanezt.

Erről totál mást gondolunk. Szerintem messze van az átveréstől, a baj nagyon is valós.
Valós gazdasági válság van és még csak most kezdődik. Nem lehet egyes emberek és plazmaTV-k szintjén nézni a dolgot, mert milliókról van szó, lakásokról, életekről. A munkahely sem úgy meg, hogy megtartják. És mit csináljanak, zabot hegyezzenek?
Nézz rá egy autóeladási listára vagy bármire, olyan szinten leáll az ipar (a fogyasztáscsökkenés által), hogy egyszerűen nincs mit gyártani... legalábbis kapitalista elvek szerint. Amit te írsz az már visszahajlana a kommunizmusba: meghagyjuk a házukat meg a munkájukat. Az egyik gyár autókat szerel össze a másik meg szétszedi... :)

Szóval nem átverésről van szó, hanem egy súlyos kapitalista világmodell-aránytalanságról, ami rendszer és elv szinten is összeomlást eredményezhet.

Te úgy látod, hogy pár hülye miatt tartunk ott, ahol... és hogy ezek miatt ne nyeljük le a békát. Én meg azt látom, hogy összességében, mint emberiség termeltünk és fogyasztottunk erőnk felett, amit ugyanúgy ki kell most fizetni a jövőben. Ezért mondom, hogy mind fizetni fogunk érte. Az emberiség számláját ki más fizetné ki? Az ufók?

Nem fejtem ki ezt újra, a Zeitgeist topicban már megtettem hosszan...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 18. 11:38 -kor

#742 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 12:29

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 18:41

az emberek mégsem viselkednek tudatosabban a hitelfelvételnél mint a mosópor választásnál.

hozzáteszem a pénzügyi termékekkel a szabolyózói oldal is sokkal szigorúbban bánik mint a mosóporokkal, és rengeteg tájékoztató kiadványt találhat a laikus akit valóban érdekel hogy mi micsoda. a felügyeletnek is vannak kiadványai és külön figyelmet kell arra fordítani hogy ne csak a jogi szakzsargon legyen, hanem mellette tájékoztató füzetek is melyek emberi nyelven leírják hogy hogyan működik pl a hiteltermék, milyen kockázatai vannak. ha ez nem érdekli az embereket hanem csak az hogy ebből hány cm-es plazmatv kerül a falra, azzal nehéz bármit is kezdeni.

Valóban, ezzel nem lehet vitatkozni és pont itt a probléma. Ha ennyire alacsony a gazdasgi racionalitás a társadalomban akkor a különböző iparágaknak kell felelőssen viselkedni... persze ez elég naív gondolat, de bizonyos keretek között működik jelenleg is. Normális esetben az államnak kellene odafigyelni erre és pl. versenyképesebb oktatással fejleszteni a társadalom tudatosságát. De ez már erősen átcsap szociológiai, pszichológiai vitába is :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#743 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 12:45

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:29

Valóban, ezzel nem lehet vitatkozni és pont itt a probléma. Ha ennyire alacsony a gazdasgi racionalitás a társadalomban akkor a különböző iparágaknak kell felelőssen viselkedni... persze ez elég naív gondolat, de bizonyos keretek között működik jelenleg is. Normális esetben az államnak kellene odafigyelni erre és pl. versenyképesebb oktatással fejleszteni a társadalom tudatosságát. De ez már erősen átcsap szociológiai, pszichológiai vitába is :)

Van erre megfelelő államiszervezet ami (többek között) arra hivatott, hogy a kétségkívül mohó bankokat kordában tartsa és az emberek érdekeit képviselje. PSZÁF
Mikor lépett közbe? Amikor már megvolt a baj. Úgyhogy lehet itt mutogatni mindenhova...
Nem gondolom, hogy el kéne jutnunk arra a szintre, hogy rá kell írni a mikróra, hogy a gyereket ne rakd bele, a pöcsödről a szőrt ne a láncfűrésszel akard eltávolítani...
Mellesleg megjegyzem az a bank ahol dolgozom nagyon megválogatta az ügyfeleit és még így is vannak akik elcsúsztak a jelzáloghitelük törlesztésével. (Mondjuk végrehajtás még nem volt.)
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#744 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 12:49

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:29

nem is tudom. ha nekem kellene meghatároznom az állam prioritásait a 2009-es évre ez nem biztos hogy belekerülne a top10-be. álmodozni persze lehet :D
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#745 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:19

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:45

[...]
Mellesleg megjegyzem az a bank ahol dolgozom nagyon megválogatta az ügyfeleit és még így is vannak akik elcsúsztak a jelzáloghitelük törlesztésével. (Mondjuk végrehajtás még nem volt.)

Ezen mondjuk nem csodálkozom, én is, a szokott összeghez képest hagytam a számlámon plusz 20 ezret, és még így sem volt elég a törlesztőre.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#746 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:58

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:45

Van erre megfelelő államiszervezet ami (többek között) arra hivatott, hogy a kétségkívül mohó bankokat kordában tartsa és az emberek érdekeit képviselje. PSZÁF
Mikor lépett közbe? Amikor már megvolt a baj. Úgyhogy lehet itt mutogatni mindenhova...
Nem gondolom, hogy el kéne jutnunk arra a szintre, hogy rá kell írni a mikróra, hogy a gyereket ne rakd bele, a pöcsödről a szőrt ne a láncfűrésszel akard eltávolítani...

Nyilván vannak fokozatok, de ezek nehezen meghatározhatóak.
Szerintem jó példa erre a cigarettásdoboz és amit az ellen kampányolnak.
Tfh most tudja egy kölyök, hogy ártalmas, de mégis szívja. Minél több a figyelmeztető példa, annál inkább fognak leállni róla. Lehet, hogy faszságnak tűnik a dobozra is ráírni azt, amit, de mondjuk biztos jobban tudatosult az emberekben most a károssága, mint mondjuk 30 évvel ezelőtt.

Lehet, hogy 15 éve még mi is beraktuk volna a macskát a mikróba, 10 év múlva meg a háziasszonyok is otthon fognak opciókat kötni... De ezeket senki nem az ujjából szopja.

Ha már ennyire társadalmi oldalra terelődött a vita. Kíváncsi vagyok a véleményetekre egy konkrét esetben:
OTP részvény. Most épp 1812Ft az ára.
Tavaly október óta, amikor már mindenki tudott a válságról - a háziasszony is és a bróker is - vajon hány ember vett belőle 3-4000 körül azzal a mondattal, hogy "háúgyisfelmegyez". Vajon a brókerek kellően lebeszélték őket? Vagy itt is nekik kellett volna többet tudniuk? (gyakorlatilag a brókereknél többet, hisz ők nem beszélték le őket, úgy tűnik.)

#747 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:28

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 11:35

Erről totál mást gondolunk. Szerintem messze van az átveréstől, a baj nagyon is valós.

Nagyon félre érted, a baj valós. A megoldás amit ránk eröltetnek a tévút. Hogy foggal körömmel de mentsük meg a jelenleg telibehugyozott rendszert.

Idézet

Szóval nem átverésről van szó, hanem egy súlyos kapitalista világmodell-aránytalanságról, ami rendszer és elv szinten is összeomlást eredményezhet.

Én ugyanezt írtam.

Idézet

Te úgy látod, hogy pár hülye miatt tartunk ott, ahol... és hogy ezek miatt ne nyeljük le a békát. Én meg azt látom, hogy összességében, mint emberiség termeltünk és fogyasztottunk erőnk felett, amit ugyanúgy ki kell most fizetni a jövőben. Ezért mondom, hogy mind fizetni fogunk érte. Az emberiség számláját ki más fizetné ki? Az ufók?

Egyáltalán nem látom úgy, honnan vetted ezt? Nem miattunk tartunk ott, hanem a rendszer alapvető hibái miatt, de amit most csinálatatnak attól nem a rendszer változik meg, hanem csak foltozgatjuk az általa okozott károkat, és ha sikerül befoltozni, akkor folytatjuk ugyanezt a hülyeséget ugyanúgy be fog dőlni csak már sokkal hamarabb.

#748 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:37

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:58

Ha már ennyire társadalmi oldalra terelődött a vita. Kíváncsi vagyok a véleményetekre egy konkrét esetben:
Tavaly október óta, amikor már mindenki tudott a válságról - a háziasszony is és a bróker is - vajon hány ember vett belőle 3-4000 körül azzal a mondattal, hogy "háúgyisfelmegyez". Vajon a brókerek kellően lebeszélték őket? Vagy itt is nekik kellett volna többet tudniuk? (gyakorlatilag a brókereknél többet, hisz ők nem beszélték le őket, úgy tűnik.)

Nyilván a többség nem. A brókerkedés az kockázat.
www.radioQ.hu

#749 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 15:42

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:58

ott elvileg van vmi előírt kötelező kockázatfelmérési kérdőív és aki azon átmegy csak az vásárolhat. ez PSZÁF előírás, nemtom pontosan milyen befektetési eszközökre vonatkozik (lehet hogy csak a derivatív részre, azonnali piacra nem) de velem kitöltettek valamit mielőtt megnyitottam az ép számlát. :think:

abban biztos vagyok hogy a bróker nem beszélte le őket. egyrészt mert nem ért hozzá, másrészt pedig pénzből él az meg a jutalékból jön. ez sajnos emberi tulajdonság a brókerekre ugyanúgy igaz, mint a hitelértékesítőkre és a porszívó/mosópor/autó/aloe-vera ügynökökre.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#750 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:14

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:42

ott elvileg van vmi előírt kötelező kockázatfelmérési kérdőív és aki azon átmegy csak az vásárolhat. ez PSZÁF előírás, nemtom pontosan milyen befektetési eszközökre vonatkozik (lehet hogy csak a derivatív részre, azonnali piacra nem) de velem kitöltettek valamit mielőtt megnyitottam az ép számlát. :think:

abban biztos vagyok hogy a bróker nem beszélte le őket. egyrészt mert nem ért hozzá, másrészt pedig pénzből él az meg a jutalékból jön. ez sajnos emberi tulajdonság a brókerekre ugyanúgy igaz, mint a hitelértékesítőkre és a porszívó/mosópor/autó/aloe-vera ügynökökre.

Én sajna ismerem a felmérést munka miatt. :)
Ez kb. arra jó, hogy lehessen utána lobogtatni, hogy te aláírtad és a te hibád.

Brókernél inkább az utóbbi... ért ő annyira hozzá. :)

De tegyük fel, hogy nem ért. Akkor a befektető Mari néninek kellene jobban értenie? Akkor mit csinál a bróker, miért létezik? Épp azért, hogy felelőssége legyen. :)

#751 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:13

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:45

A beszélgetés egyébként nem feltétlenül a banki ügyfelekből indult ki, hanem a providentes ügyfélkörből :)

A PSZÁF jó dolog, de a jelenlegi piaci berendezkedés miatt inkább reaktív a viselkedése, mint proaktív.

Persze, nem kell ennyire hülyebiztossá tenni a banki termékeket, az aktívan bankoló lakosság nagy része még mindig 45 év alatt van, akik viszont meglehetősen tudatosak, így nem lehet őket behúzni egy providentes csőbe.

A gond igazából a piaci berendezkedésben van. Kialakult egy olyan status quo, amit egyik bank se tud megtörtni. A paici részesedések nem változnak számottevően, nincs nagy ügyfél migráció bankok között. Ez köszönhető annak, hogy egyfajta gentlemans versenyhez szoktak hozzá, árversenyről csak erős túlzással beszélhetünk (nem is érdekük, mivel ehhez a profit marginokat erősen csökkenteni kéne, ami meg az anyabankoknak elfogadhatatlan... mégiscsak egyik fejőstehene vagyunk a régiónak :) ). Tehát szeretnének nagyobb részesedést, de túl nagy áldozatot kéne hozni, ezért inkább csak legelnek :)

#752 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:38

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:13

Persze, nem kell ennyire hülyebiztossá tenni a banki termékeket, az aktívan bankoló lakosság nagy része még mindig 45 év alatt van, akik viszont meglehetősen tudatosak, így nem lehet őket behúzni egy providentes csőbe.

A gond igazából a piaci berendezkedésben van. Kialakult egy olyan status quo, amit egyik bank se tud megtörtni. A paici részesedések nem változnak számottevően, nincs nagy ügyfél migráció bankok között. Ez köszönhető annak, hogy egyfajta gentlemans versenyhez szoktak hozzá, árversenyről csak erős túlzással beszélhetünk (nem is érdekük, mivel ehhez a profit marginokat erősen csökkenteni kéne, ami meg az anyabankoknak elfogadhatatlan... mégiscsak egyik fejőstehene vagyunk a régiónak :) ). Tehát szeretnének nagyobb részesedést, de túl nagy áldozatot kéne hozni, ezért inkább csak legelnek :)

aha. persze :omg:

nemtom honnan nézed a piacot hogy nem látsz árversenyt. :D most valóban nincs, de egy jó fél-egy éve volt biza. gyakorlatilag az áron kívül nem tudtak miben versenyezni már.

#753 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 13:57

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:13

Hetente csinálok versenytárselemzéseket szabadfelhasználású fedezetes és fedezet nélküli hitelekre, nem értek veled egyet.
www.radioQ.hu

#754 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 17:17

Valóban van a bankok között árkülönbség, de mivel ügyfelek tömeges vándorlásáról ritkán beszélhetünk ez nem épp releváns. A legtöbb átlag fogyasztónak 1 max 2 bankkal van kapcsolata, ebből egyik a fő bankja, ahol az ügyletei 90%-át intézi és esze ágában sincs nekiállni mást keresni, mert 1. nem érdekli 2. nem látja, hogy az a +/- 1-2-3% olyan sok lenne (ez pl tipikusan jelzálog alapú hitelekre igaz, ezeknél ügyintézés gyorsasága és esetleg a járulékos költségek megspórolása játszhat, de előbbi a domináns). Van különbség árban a bankok közt? Van. Elég jelentős ez ahhoz, hogy 1-1 bank új akcióval tömegesen magához húzzon ügyfeleket? Nem. Van valós (ár)verseny? Nincs.
Persze ez jelentősen leegyszerűsített verzió, mert az igaz, hogy pl. privát kölcsönökben elég komoly verseny van, más kérdés, hogy relatíve kis szegmens és ált. problémásabb ügyfelek igénylik.

Mondjuk - és most jól szügyön lövöm saját érvelésemet ;) - az utóbbi 1-2 hónapban a fenti trend (jelzálog, vagy egyéb hiteleknél) megfordulni látszik a nagyobb bankok javára, akik olcsóbban jutnak forráshoz és nem kell felülárazniuk a hiteleiket túlzottan (megoldják egy risk felülbírálattal, vagy önrész növeléssel).

#755 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 22:56

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 17:17

Valóban van a bankok között árkülönbség, de mivel ügyfelek tömeges vándorlásáról ritkán beszélhetünk ez nem épp releváns. A legtöbb átlag fogyasztónak 1 max 2 bankkal van kapcsolata, ebből egyik a fő bankja, ahol az ügyletei 90%-át intézi és esze ágában sincs nekiállni mást keresni, mert 1. nem érdekli 2. nem látja, hogy az a +/- 1-2-3% olyan sok lenne (ez pl tipikusan jelzálog alapú hitelekre igaz, ezeknél ügyintézés gyorsasága és esetleg a járulékos költségek megspórolása játszhat, de előbbi a domináns). Van különbség árban a bankok közt? Van. Elég jelentős ez ahhoz, hogy 1-1 bank új akcióval tömegesen magához húzzon ügyfeleket? Nem. Van valós (ár)verseny? Nincs.
Persze ez jelentősen leegyszerűsített verzió, mert az igaz, hogy pl. privát kölcsönökben elég komoly verseny van, más kérdés, hogy relatíve kis szegmens és ált. problémásabb ügyfelek igénylik.

Mondjuk - és most jól szügyön lövöm saját érvelésemet ;) - az utóbbi 1-2 hónapban a fenti trend (jelzálog, vagy egyéb hiteleknél) megfordulni látszik a nagyobb bankok javára, akik olcsóbban jutnak forráshoz és nem kell felülárazniuk a hiteleiket túlzottan (megoldják egy risk felülbírálattal, vagy önrész növeléssel).

aha. tehát ha nincs tömeges vándorlás a piacon akkor az azt jelenti hogy nincs árverseny. :think: ezt a tömeges vándorlást hol kellene észrevennünk? a bankfiókok előtt kígyózó sorokból?

ha a forrásköltség miatt kell átárazni akkor azon hol segít az önrész növelése? vagy fordítva? hm... az otp olcsóbban jut forráshoz? hol? milyen forráshoz?

szal a jelzálog az a hitel ahol nem számít az ár viszont a gyorsaság nagyon fontos az ügyfeleknek.

az első mondatodban még nincs különbség az árakban, ugyanannak a bekezdésnek a végén pedig már van.

#756 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 08:45

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 17:17

Nem tudom ezeket honnan veszed, de én aki ezzel dolgozom egészen mást látok. A jelenlegi helyzet ugye nem mérvadó, de mondjuk ha megnézzük május-június-júliust akkor én ennek szöges ellentétét látom. Nagyon komoly árverseny van, igaz ebben nem vesz részt minden bank egyformán, de van 4-5-6 intézmény akik komolyan, hónapról hónapra (sőt van, hogy hétről-hétre) küzdenek az ügyfelekért és bizony egyiktől vándorolnak a másikhoz az emberkék. Láttam olyan tulajdonilapot, amin 3 év alatt 3 különböző bank jelzálogjoga szerepelt, egyre nagyobb összegben.
Igazából nem értem miért pazarlod a puskaport erre a témára.
www.radioQ.hu

#757 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:08

Az CHFHUF arfolyam novekedesevel a bankok
- kamatot emelnek
- uj fedezetet akarnak.

Ha jol sejtem, ez teljes mertekben tamadhato, mert kamatot a kockazat novekedese miatt emelhetnek, viszont uj fedezet bevonasaval a kockazat nem no.

Hm?
while (!sleep) sheep++;

#758 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:36

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:08

- kamatot emelnek
- uj fedezetet akarnak.

Ha jol sejtem, ez teljes mertekben tamadhato, mert kamatot a kockazat novekedese miatt emelhetnek, viszont uj fedezet bevonasaval a kockazat nem no.

Hm?

A fedezet nem csökkenti a kockázatot, csak ellentételezi.
www.radioQ.hu

#759 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:39

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 10:36

A fedezet nem csökkenti a kockázatot, csak ellentételezi.

Igazad van, rosszul fogalmaztam. A kerdesem igy is all.
while (!sleep) sheep++;

#760 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:52

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:08

- kamatot emelnek
- uj fedezetet akarnak.

Hm?

egyiket sem a kockázat növekedése miatt tesznek (amiatt legfeljebb szigorítanak a hitelezésükön).

kamatot azért emelnek mert jelentősen megnőtt a forrásköltség. új fedezetet meg azért akarnak mert jelentősen eltolódott a hitel érték/fedezet arány azzal hogy a hitelek a chfhuf gyengülésén keresztül átértékelődtek.

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.