HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 13. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2011. 10. 13. 12:26

Ez olyan hitelkártya, amit csak úgy igényelsz, pl auchan hitelkártya. Ehhez nem tartozik folyószámla, ha jól gondolom, tehát ha egyszer elvásároltad a rajta lévő összeget, nincs honnan levonni a minimum részletet. Ha nincs pénzed visszafizetni, akkor ketyeg a kamat, majd behajtás.

Ez biztosan nem így van. A hitelkártya lényege, hogy kapsz hitelt, amit visszafizethetsz általában kamat nélkül 40 (30-50 tökmindegy) napig, utána pedig ha nem tudod akkor törlesztheted szép kamatokkal. Az én hitelkártyámhoz sincs folyószámla, nem von le sehonnan semmit sem, nem kellett megadni semmilyen számot sem. Küldenek egy számlát, azon ott van az adott hónapban használt hitelkeret, visszafizetési határidő, minimum törlesztőrészlet. Az pedig a te felelősséged, hogyan (átutalás, postai csekk akármi..) fizeted vissza.

Mindenesetre az ismerősöd minél előbb fizesse vissza, ha nem tudja egy összegben akkor írjon egy kérvényt valamilyen átmeneti megoldást kérve.

#1402 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 10. 13. 14:19

Mindenesetre az ismerősöd minél előbb fizesse vissza, ha nem tudja egy összegben akkor írjon egy kérvényt valamilyen átmeneti megoldást kérve.

Rohanni azért nem kell vele. Ügyleti kamatra már nem lehet ügyleti kamatot számolni. A törvényes kamat miatt nőni fog az összeg (annak sincs már nincs kamata), de míg nála van a pénz (vagy lenne), addig elvileg nála is kamatozik valamennyit. Az viszont tény, hogy húzni sem érdemes, mert a törvényes kamat (jegybanki) keményebb, mint a betéti, pont azért, hogy ne érje meg játszani, meg elhúzni és esetleg ha újra kiadja a bank végrehajtásra, mert elege lesz, akkor lehet fizetni egy újabb végrehajtás költségeit, aztán az is néhány ezer forint.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1403 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 10. 13. 13:25

Rohanni azért nem kell vele. Ügyleti kamatra már nem lehet ügyleti kamatot számolni. A törvényes kamat miatt nőni fog az összeg (annak sincs már nincs kamata), de míg nála van a pénz (vagy lenne), addig elvileg nála is kamatozik valamennyit. Az viszont tény, hogy húzni sem érdemes, mert a törvényes kamat (jegybanki) keményebb, mint a betéti, pont azért, hogy ne érje meg játszani, meg elhúzni és esetleg ha újra kiadja a bank végrehajtásra, mert elege lesz, akkor lehet fizetni egy újabb végrehajtás költségeit, aztán az is néhány ezer forint.

Igazad van. De egy biztos, a fizetendő összeg kevesebb biztos nem lesz. És a leírtakból az derül ki, hogy az illető sem lesz gazdagabb ha kivár..

#1404 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 17:32

nnnna, beadtam a PSZÁF-hez a raiffeisen panaszt. kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

-C0pp3rM!n3-

#1405 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 10. 13. 18:32

nnnna, beadtam a PSZÁF-hez a raiffeisen panaszt. kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

-C0pp3rM!n3-

A Ráfázen válaszolt valamit?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1406 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 13. 20:53

Szétnéztem már, de nem nyálaztam végig minden feltételt.
Erre tudtok ajánlani valamit?
- Minél kisebb költség (0)
- Netbank
- Havi 1-2 kp felvét idegen automatából minél kisebb költséggel.
- Jó betéti kamatok (nem csak új pénzre)
- Utalás, beszedés nem nagyon lesz

#1407 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 14. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 10. 13. 20:05

A Ráfázen válaszolt valamit?

Ezúton kérjük elnézését, amennyiben nem tartja megfelelőnek a kiküldött levelek hangvételét.
Köszönjük, hogy jelezte észrevételét, melyet továbbítottunk az illetékes
kollégák felé.
-> nem észrevételt, hanem panaszt tettem bzmeg.

Tájékoztatjuk, hogy Bankunk megfelelően járt el az Ön által kifogásolt értesítők kiküldésével kapcsolatban.

Reméljük válaszunk segítséget nyújt a vitás kérdések rendezéséhez és a Bankkal való további jó
kapcsolatának fenntartásához
-> válaszuk egy nagy nulla volt - nem küldtek semmilyen választ a panaszra, csak annyit, hogy ez szerintük jogos volt.

Meg a többi blabla, hogy fogyasztóvédelemhez fordulhatok illetve Gazdasági versenyhivatalhoz.

Úgyhogy tegnap el is küldtem a PSZÁF-hez a dokumentumokat csatolva, illetve leírva az esetet. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.
Nagyon bírnám, ha seggbe billentenék ezt a fszkópé bandát.

-C0pp3rM!n3-

#1408 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 10:25

Sziasztok!

Kis tapasztalat megosztás.
Kb két hete bementem a Takarékcsoport egyik fiókjába, a devizahitel kiváltással kapcsolatban ajánlatot kérni. Nem tudom ezek az egyes fiókok mennyire működnek együtt, vagy mennyire nyújtanak azonos feltételekkel hitelt, de amilyen pozitív reménnyel mentem be, most már olyan negatív véleményem alakult ki. Ugye a weblapon mindenhol azt tartalmazza a hirdetmény, hogy a devizahitel kiváltására 10.62% kamatra adnak Ft hitelt, és 0 % kezelési költséggel. Egy hétre rá , végre megkaptam emailben a személyre szóló ajánlatot. Azt vártam, hogy a személyre szabott hitel kedvezőbb a hivatalosan meghirdetett 10.62%-nál. Nos nem éppen. 11% kamattal és 2 % kezelési költséggel kaptam ajánlatot, azaz szumma 13% kamat. Vissza is írtam emailben a kommentjeimet, amire nem kaptam eddig választ. Ma bementem személyesen érdeklődni. Az ember aki küldte ez az emailt, annyira nem volt képben, hogy azt se tudta, hogy mi van a saját weboldalukon és hogy hol található a hirdetmény. Megmutattam neki, azt mondja majd válaszolnak. Hát várom, de ezek után....

Az előtörlesztés se világos a számomra a takaréknál. A véleményem az, hogy az előtörlesztésnek az az értelme, hogy a befizetett összeg teljes egészében a tőke-rész csökkentésére szolgál. Máskülönben nem lenne értelme. Direkt rákérdeztem az embernél, hogy ez hogyan van náluk. Ezeknél ha előtörleszt az ember, a havi részlet nem csökken, hanem a futamidőt csökkentik. Olyan, mintha csak egyszerűen előre be lenne fizetve x mennyiségű havi részlet. Ez ha jól értem azt jelenti, hogy akkor az előtörlesztett összeg nem teljesen a tőkébe fordítódik, hanem kamatot is ugyanúgy tartalmaz. Sőt, ami azt illeti, ez így végképp rossz, mert az elején a részlet nagy része kamat, és akkor az lenne fizetve. Ha ez tényleg így van, a teljesen ésszerűtlen! Nem tudom az igazat szűrtem-e le.
Természetesen van náluk olyan előtörlesztés is, aminél a tőke csökken teljesen, de az szerződésmódosításnak minősül és a hitelösszeg 1%-ába kerül.

Más: bementem a CIB-hez is, azoknak november 7-én jön ki a devizakiváltó termékük.

Üdv
batagy
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1409 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 10. 26. 11:25

Kis tapasztalat megosztás.

Szerintem ezt érdemes lenne megfontolnod.
Egyenlítő hitel

Refinre is felvehető, Kb. átlagosnak mondható az ára, viszont sokat nyerhetsz már akkor is a futamidőn és így a teljes visszafizetendő összegen, ha csak a fizudat utaltatod oda (van kalkulátor törlesztő és futamidő csökkentésre is).
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1410 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 10:41

Jah, Bankokban most durva helyzet van Kép :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1411 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 10. 27. 11:41

Jah, Bankokban most durva helyzet van Kép :D

A bangkoki bankokban is?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#1412 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 10. 13. 21:53

- Netbank

ien engem is érdekelne..

#1413 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 14:20

- Netbank

Igazából sok választás itt nincs a 0ft számlacsomag miatt.
Citi:
- ha jól rémlik havi 120 000 ft jóváírás szükséges a 0 ft számlavezetéshez, ingyenes kártyahasználat bármilyen itthoni ATM-nél (ez ellensúlyozza, hogy kb 3 fiókjuk van összesen :) )
- átlagos betéti kamatok, cserében van néhány rizikósabb, de ütősebb bef alap/egyéb piaci befektetési termékük
- nagyon ütős hitelkártya lehetőségek, már ha az ilyesmi érdekel (egyébként hosszabb távon, okos használattal szerintem érdemes)
- elég komoly nemzetközi hálózat és minden kirendeltségben ingyenes citi kártyával a kp. felvét
- netbankjukat nem ismerem, de jókat hallottam róla

Raiffeisen
- valami díjnullázó csomagnak hívják mindenféle díj 0 ft itt is 100K körüli jóváírás kell havonta
- netbankjuk tragédia (ismét csak másodkézből származó infó)
- csak saját ATM-ből van ingyenes KP felvét és úgy tudom, hogy a külföldi fiókokra ez nem áll
- jövőre lehet jobban nyomják majd a betéteket, mert minden jel szerint forrásra lesz szükségük, de ez szerintem nagyrészt új pénzről fog szólni

Budapest Bank
- van 0 ft díjas számla itt is fizu ideutalása ellenében, de ez a 0 ft csak a számlavezetési díjra vonatkozik
- csak 2 ingyenes kp felvét és csak saját atm-ből, ha ez nem teljesül 1 díjmenteset kapasz a hónapban bármilyen helyről, ráadásul relatíve kevés fiókjuk van
- nagyon jó befektetési és hitelkártya ajánlatok
- a legjobb netbank (nem csak a szakmai díjak alapján)
- külföldön mindenért fizetni kell

Lehet kihagytam valamit, a többiek majd kijavítanak.

#1414 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 14:34

Nekem is pont ilyen kellett, és egy Harlequin által linkelt összehasonlító táblázatból nekem a Budapest Bank jött ki legjobbnak valami 200 Ft-os havidíjjal. Volt sok 0 Ft-os is, de mindegyiknél feltétel volt, hogy x összegű fizu érkezzen rá...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1415 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 14:39

- Netbank

- ilyen több banknál is van, összeghez kötik, általában munkabér áttutaláshoz
-alap már talán mindenhol
- Na ez egy jó kérdés, soáig volt az OTP-nél számlám, talán nekik van a legkiterjedtebb bankautomata hálózatok, értem ez alatt azt, hogy nem csak a saját bankfiókban, saját automatából, hanem a plázákban lévő automatákból is úgy veszel fel pénzt, mert szerepel rajta az OTP logoja, mintha saját gépből vennéd ki. Tehát tényleg minimális költség. Most otthon van Unicredit számlám, amiről bármikor, bárhol a világon költségmentesen veszek fel kp-t.
- a jó betéti kamatot felejtsd el, mindig lesz jobb az új forrásokra, de számlanyitás a feltétele.

csak érdekességként mondom, hogy én a sógoroknál melózok, számlát nyitottam az itteni Unicreditnél (Bank Austria). Tényleg csak azért van a számlám, hogy utaljanak rá fizetést. Negyedévenként 14 euro a költség, semmi más. De ezért kapok bankkártyát, bárhol, bármelyik bank automatájából költségmentesen veszek ki eurot. De itt jön a zsiványság, hogy csak az eurozónán belül. Magyaroszágon, ha pénzt veszek fel, nem rossz az árfolyam, de magas a költség. Magyarországon, ha fizetek a kártyával, szintén rátesz a bank költséget, ha nem is sokat.
De a magyarországi bankkártyáddal az EU-s országokban is fizethetsz, költség nélkül, sőt ha megnézed, kedvező árfolyamon számolnak. De ha pénzt akarsz felvenni automatából, gyalázatosan megvágnak. (kivétel, Unicredit, saját gép)
Ha általános használatot nézek, akkor szinte mindegy, ha csak spec. eseteket, amit viszont csak te tudsz, akkor lehetnek különbségek.

#1416 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 10. 27. 15:20

Igazából sok választás itt nincs a 0ft számlacsomag miatt.
Citi:
- ha jól rémlik havi 120 000 ft jóváírás szükséges a 0 ft számlavezetéshez, ingyenes kártyahasználat bármilyen itthoni ATM-nél (ez ellensúlyozza, hogy kb 3 fiókjuk van összesen :) )
- átlagos betéti kamatok, cserében van néhány rizikósabb, de ütősebb bef alap/egyéb piaci befektetési termékük
- nagyon ütős hitelkártya lehetőségek, már ha az ilyesmi érdekel (egyébként hosszabb távon, okos használattal szerintem érdemes)
- elég komoly nemzetközi hálózat és minden kirendeltségben ingyenes citi kártyával a kp. felvét
- netbankjukat nem ismerem, de jókat hallottam róla

Budapesten azért elég sok fiók van, de pénzfelvételhez elég az ATM is.
Évek óta a "Legjobb Lakossági Internet Bank". Most indult az okostelefonos internetbankolás, ami nem nagy cucc, de ez biztonágos is.
www.radioQ.hu

#1417 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 27. 15:39

- ilyen több banknál is van, összeghez kötik, általában munkabér áttutaláshoz
-alap már talán mindenhol
- Na ez egy jó kérdés, soáig volt az OTP-nél számlám, talán nekik van a legkiterjedtebb bankautomata hálózatok, értem ez alatt azt, hogy nem csak a saját bankfiókban, saját automatából, hanem a plázákban lévő automatákból is úgy veszel fel pénzt, mert szerepel rajta az OTP logoja, mintha saját gépből vennéd ki. Tehát tényleg minimális költség. Most otthon van Unicredit számlám, amiről bármikor, bárhol a világon költségmentesen veszek fel kp-t.
- a jó betéti kamatot felejtsd el, mindig lesz jobb az új forrásokra, de számlanyitás a feltétele.

csak érdekességként mondom, hogy én a sógoroknál melózok, számlát nyitottam az itteni Unicreditnél (Bank Austria). Tényleg csak azért van a számlám, hogy utaljanak rá fizetést. Negyedévenként 14 euro a költség, semmi más. De ezért kapok bankkártyát, bárhol, bármelyik bank automatájából költségmentesen veszek ki eurot. De itt jön a zsiványság, hogy csak az eurozónán belül. Magyaroszágon, ha pénzt veszek fel, nem rossz az árfolyam, de magas a költség. Magyarországon, ha fizetek a kártyával, szintén rátesz a bank költséget, ha nem is sokat.
De a magyarországi bankkártyáddal az EU-s országokban is fizethetsz, költség nélkül, sőt ha megnézed, kedvező árfolyamon számolnak. De ha pénzt akarsz felvenni automatából, gyalázatosan megvágnak. (kivétel, Unicredit, saját gép)
Ha általános használatot nézek, akkor szinte mindegy, ha csak spec. eseteket, amit viszont csak te tudsz, akkor lehetnek különbségek.

Itt nem a bank szemétkedéséről van szó, hanem a kártyatársaság, átváltási árfolyama miatt van többletköltséged.
www.radioQ.hu

#1418 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 10. 27. 17:45

Itt nem a bank szemétkedéséről van szó, hanem a kártyatársaság, átváltási árfolyama miatt van többletköltséged.

EC kártyám van mindegyik banknál
Itt Ausztriában költség nékül veszek fel bargeldet bármelyik bank automatájából. Otthon nem. Ez nem a kártyatársaság sara. Egyszerűen áthárítom a költséget (már ha egyáltalán felmerül tényleges költség a haszonnal szemben), vagy nem hárítom át.
Csak nézd meg a mobilszolgáltatók tarifáit, vagy hasonlítsd össze a bankok ingyenes számlacsomagjait. Dettó.
És hasonlitsad össze egy bármelyik másik országban érvényben lévő tarifákkal. Nagy eltérések vannak, mindkét irányban.
Baszott nagy különbségek vannak.
És ha belegondolok, akkor a magyar ugyanolyan bankkártyámmal még előnyösebb helyzetben vagyok, mint egy osztrákklal, mert azt én használom otthon is.

Szerkesztette: rupic 2011. 10. 27. 18:05 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 10. 27. 15:20

Budapest Bank
...
- nagyon jó befektetési és hitelkártya ajánlatok
...

Melyikre befektetési ajánlatra gondolsz?

#1420 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2011. 10. 27. 20:33

Melyikre befektetési ajánlatra gondolsz?

Főleg bef alapokra, ebben egész erős a BB alapkezelője, jó lehetőségek vannak, ha a betétnél kicsit magasabb hozamot akarsz elérni (szerintem).

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »