Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:03
Arra nem nagyon járok, de sajnos ez hungarikum hogy a kátyúkat 30-as vagy "csöcs" táblával gyógyítják. Még így se tesznek mindenhova, mert akkor már igen jelentős behozatalra szorulnánk alumíniumból.
A kresz azt mondja hogy az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, ez inkább megállja a helyét mint a ragaszkodás a néhol értelmetlen táblákhoz.
Ez idáig rendben van, csak jrpryv a következőket írta:
Idézet
nemfogok a Csömörre vezető úton 30-al haladni, mert kint van a tábla (ja egyébként elárulom, hogy azért tették ki a táblát, mert a lakók panaszkodtak, hogy rossz minőségű az út. Semmilyen reakció nem volt, ezért úgy érveltek, hogy már balesetveszélyes, erre az önkormányzat úgy reagált, hogy jaaa balesetveszélyes, akkorcsak 30-al lehet haladni)
Mondom, van olyan szakasz, ahol a 25 kmh is sok. 30cal az a 2 km kiba hosszú ideig tart, de
- tényleg szar az út
- XVI kerületnek saját radarja van, nem kell osztoznia senkivel, ha felállítják a dombtetőre, 1200 méterről bemérhetnek simán, mert Csömör felől lejt az út a domb aljáig
- 48 fölött oda a jogsid, és nincs trükközés, mert a kerületi radarhoz 4 rendőr jár és egyből leállítanak, felveszik a vezető adatait, lehet majd jelenni az illetékes előadóhoz
- ha megelőzöl a 30as szakaszon, jó esély van arra, h a Szlovák útnál utolérjelek, mert általában 2-3 autó szokott várakozni arra, h kikanyarodhasson és a Szlovák útnak erős forgalma van
Szóval lehet 50-nel menni, de szétcseszi az autóját, kockáztatja a jogsiját és nézheti, ahogy beérik a 30cal közlekedők a Szlovák útnál.
Én 35nél többel nem szoktam menni, alig van, aki megelőz, de nem nyernek sokat vele időben. (A teljességhez az is hozzátartozik, h Csömör zsákfalu)
Szóval
én ebben a konkrét 30as táblás esetben nem tudok egyetérteni jrpryv-vel. Túl sok, amit kockáztat azért a kevésért (vagy semmiért) ezen az útszakaszon.
Ui: május óta majdnem visszajött a radar ára a büntetésekből ...
Ui2: az út fővárosi kezelésben van, nem kerületiben
Szerkesztette: fram 2005. 01. 10. 12:59 -kor