HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4071 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:23

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Múltkor olvastam valahol, hogy valakit megbüntettek a rendőrök, amiért KÖDBEN be volt kapcsolva a ködlámpája! Azt mondták neki, hogy csak városon kívül lehet bekapcsolva! :omg:

Ez így van. Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar. Városon kívül viszont...

#4072 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:39

Hát, anno nekem is abból állt, hogy megkérdezte az orvos, hogy az utolsóelőtti sort látnám-e a táblán, ha odaállnék, ahova kell... :(

Frankón? :D Kész :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4073 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:23

Ez így van. Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar. Városon kívül viszont...

Na ja, de a rendőrség kifizeti a kárt, ha valaki azért durrant bele a hátsómba, mert nem látott?

#4074 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:52

A WRX STI 322 paci,  van a GT turbo SW az 215, a sima WRX az 280 vagy 226, találtam többféle kasztnival, különböző korúakat, de nem tudom, hogy mitől függ, hogy hány lóerősek, mert asszem mindegyik 2000 köbcentis turbo motorral van szerelve. :think:

Jaaa, hogy úgy. Tehát ezek használtak. Csak azért, mert a gyár az általam említett teljesítménnyel árulja az Imprezakat (WRX 225, STI 265 lóerő), de gondolom mindenki egyből viszi tuningolni, merthogy nem nehéz turbós autó lévén, szal valszeg ezért vannak ilyen 280- 300 fölötti teljesítménnyel megáldottak. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4075 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:23

EHhez pl hozzátenném, hogy Sopronban maguk a közlekedési lámpák, amiket újonnan felszereltek 1-2 hónapja, jobban vakítanak mint egy átlag ködlámpa :(

#4076 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:32

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:20

Személygépkocsi ütközött vonattal a XXII. kerületben
A tiltó jelzés ellenére a félsorompót kikerülve tovább haladt a vasúti átjáróba és összeütközött a neki balról érkező személyvonattal. A férfi az ütközés következtében később belehalt sérüléseibe.

Ti értitek az ilyet?  :eek: Ez az a dolog, amit a büdös életbe nemfogok fel :omg: És egyáltalán, honnan jönnek ezek az ötletek?

#4077 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:27

Jaaa, hogy úgy. Tehát ezek használtak. Csak azért, mert a gyár az általam említett teljesítménnyel árulja az Imprezakat (WRX 225, STI 265 lóerő), de gondolom mindenki egyből viszi tuningolni, merthogy nem nehéz turbós autó lévén, szal valszeg ezért vannak ilyen 280- 300 fölötti teljesítménnyel megáldottak. 

Impreza WRX STI is a supercar. Its 300-hp high-boost turbo boxer engine devours the road via our most performance-directed type Symmetrical All-Wheel Drive (...)

#4078 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:27

Én úgy tudom, hogy 315 lovas az Sti, csak az eu szabvány zaj és emisszió szint miatti kidörgő átalakítás során veszt el szegény 50 pacit és lesz 265 lovas! A 365 lovas, már tényleg egy tuningolt változat, turbó nyomás megnövelés rulez!

#4079 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:30

EHhez pl hozzátenném, hogy Sopronban maguk a közlekedési lámpák, amiket újonnan felszereltek 1-2 hónapja, jobban vakítanak mint egy átlag ködlámpa :(

Ne is mondd, itt Fehérváron is felszereltek 1-2 olyan fényerejű rendőrlámpát, hogy tiszta időben talán még Budapestről is látszik... :mad:

#4080 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:35

Mostmár értem Mikee válaszolt, ezekszerint a 265 lóerő, csak az EU-ban árusított autókra igaz.

#4081 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:14

Egyébként ma reggel is durva köd volt, a látótávolság max. úgy 20-25 méter lehetett, ehhez képest csak minden negyedik, ötödik autónak volt bekapcsolva a hátsó ködlámpája. Gáz. :(

Más oldalról viszont úúúútálatos, hogy egy csomóan a 150-200 méter látótávolságot engedő "ködben" felkapcsolják az első és a hátsó ködlámpájukat is.  :reklamacio: Falra mászok tőle. Kifolyik az ember szeme szürkületben és este a sok nyomorult éles ködzárófénytől. Én ködben is le szoktam kapcsolni, ha valaki utólér.

Az első ködlámpás, helyzetjelzős egyesgolfos/yarisos/focusos hülyegyerekektől is kiver a víz...

#4082 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Meg a hétköznapokra egy H2-t, természetesen. Az a másik álomverdám. Amúgy én inkább a terpjárókat/pickup-okat preferálom...

Szerencsére a nagyobb nyugateurópai városokban már ezeket a túlméretezett monstrumokat extra adókkal büntetik. Ezek nem a belvárosokba valók. :reklamacio:

#4083 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:23

vakít a ködlámpa?  :omg:  mert akkor az nem ködlámpa ! vagy extra szarul van beállítva :)
ne keverd össze a kiegészítő refivel mert az vakít  a kodlámpa ami tényleg az az nem vakít mert annak az a feladata hogy a köd alatt világítson és ne szórja mindenhova a fényt mert akkor nem fogsz látni semmit. a rendes ködlámpa olyan paraméterekkel bír mint a tompított fényszóró csak le van szerelve a lokhárító alá és annak van haszna ködben míg a másiknak nem sok

ne keverjük a kettőt :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4084 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:39

Más oldalról viszont úúúútálatos, hogy egy csomóan a 150-200 méter látótávolságot engedő "ködben" felkapcsolják az első és a hátsó ködlámpájukat is.  :reklamacio: Falra mászok tőle. Kifolyik az ember szeme szürkületben és este a sok nyomorult éles ködzárófénytől. Én ködben is le szoktam kapcsolni, ha valaki utólér.

Az első ködlámpás, helyzetjelzős egyesgolfos/yarisos/focusos hülyegyerekektől is kiver a víz...

Itt a környékünkön különösképp nagy divat a ködlámpázás. Van, amikor kristálytiszta időben is nem egy, nem két marha kapcsolja fel a ködlámpákat. A csúcs az volt, amikor még a nyáron, délután négykor (verőfényes napsütés) jött szembe egy pickup, s nem csak a ködlámpái, hanem a bukóvázra szerelt 4 db szúrófényei is be voltak kapcsolva. :omg:

#4085 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:39

Én a múltkor mikor pestre mentem, és hazafelé már éjszaka jöttem, úgy vettem észre hogy a ködlámpázás kifejezetten pözsós betegség :D
De komolyan. 10-ből 8 pözsó 4 lámpával világított mögöttem, vagy szemből. Persze köd egy darab se volt, csak sötét.

#4086 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:48

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:42

Szerencsére a nagyobb nyugateurópai városokban már ezeket a túlméretezett monstrumokat extra adókkal büntetik. Ezek nem a belvárosokba valók. :reklamacio:

Canyoneroooo .... :cool:  (Simpsons) :D :D :D

#4087 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:49

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:45

vakít a ködlámpa?  :omg:  mert akkor az nem ködlámpa ! vagy extra szarul van beállítva :)
ne keverd össze a kiegészítő refivel mert az vakít  a kodlámpa ami tényleg az az nem vakít mert annak az a feladata hogy a köd alatt világítson és ne szórja mindenhova a fényt mert akkor nem fogsz látni semmit. a rendes ködlámpa olyan paraméterekkel bír mint a tompított fényszóró csak le van szerelve a lokhárító alá és annak van haszna ködben míg a másiknak nem sok

ne keverjük a kettőt :)

Én a hátsó ködzárfényről beszéltem. Nagyon zavaró az erős piros fény, ráadásul ha 1-2 másodpercig nézed, utána dupla annyi ideig nem látsz rendesen.

#4088 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:39

Sűrű ködben elméletileg ez biztosítja a legjobb látást. (mármint a helyzetjelző, ködlámpa).

#4089 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:50

Sűrű ködben elméletileg ez biztosítja a legjobb látást. (mármint a helyzetjelző, ködlámpa).

:up:

#4090 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:54

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Múltkor olvastam valahol, hogy valakit megbüntettek a rendőrök, amiért KÖDBEN be volt kapcsolva a ködlámpája! Azt mondták neki, hogy csak városon kívül lehet bekapcsolva! :omg:

Akkor mexopatták, mert a távolsági fényszóró az, amit nem lehet lakott területen belül használni.
Ha rosszak a látási viszonyok, ködlámpát bárhol lehet használni.
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.