Gyorshajtás
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:13
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:34
Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:06
Azt számold bele, hogy ha gyorsabban mész, akkor több mint valószínű, hogy nem éli túl. Természetesen ez csak feltételezés, de Te is tudod, hogy egy normál ember 75-80 kg-ját, hogy ellöki magától, már egy 1 t-s autó is.
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:36
Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:13
Mióta is vezetsz? Mindezt azért kérdezem, mert elég sok mindent sikerült abszolválnod már eddig is!
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:38
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:04
Egyébként általában úgy szokott lenni, hogy több hiba, szabálysértés együttesen okozza a balesetet. Természetesen az esetek többségében szerepel a túlnagy sebeség.
Egy autó töréséből meglátszik, hogy Te 20-al törted meg, vagy 80-al, és ekkor már csak meg kell nézni, hogy ki vett részt még a balesetben, és helyileg hol történt. Érdekes dolgok jönnének ki, a végén pedig még levonhatnánk a magas értékből, egy általad is említett hibaszázalékot is!
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:55
Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:38
Jóhát ezcsak elméletben működne, ezzel soha senki nem fog szórakozni, bár érdekes lenne.
Én (de nemcsak én, hanem újabban a közlekedési szakértők is) a fő problémát továbbrais abban látom, hogy az emberek a technika mindenhatóságában hisznek. Az erőteljes marketing (de énmég a csöndesebb utasteret is idesorolná pszichológiai okok miatt), elhiteti az emberekkel, hogyha van egy mittomén 10 millás autója, amiben van ABS, ASR, ESP, vészfékaszisztens meg ilyenek, akkor azzal neki semmi baja nem lehet, akár 160 km/h-nál sem.
Elküldve: 2005. 01. 10. 20:04
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:55
Én (de nemcsak én, hanem újabban a közlekedési szakértők is) a fő problémát továbbrais abban látom, hogy az emberek a technika mindenhatóságában hisznek. Az erőteljes marketing (de énmég a csöndesebb utasteret is idesorolná pszichológiai okok miatt), elhiteti az emberekkel, hogyha van egy mittomén 10 millás autója, amiben van ABS, ASR, ESP, vészfékaszisztens meg ilyenek, akkor azzal neki semmi baja nem lehet, akár 160 km/h-nál sem.
Baja nem lesz, mert többet nem fog ilyeneken gondolkozni, bár csodák mindig vannak!
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:23
Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:36
8 éve vezetek. A kérdéses kanyar messziről kivilágítottnak tűnt de a felbontott részen pont nem égett a lámpa, és a kanyart jelző fényvisszaverő karók is mind hiányoztak. Egyszer csak egy nagy összefüggő por és földkupacban végződött az aszfalt és nem lehetett látni hogy hol az út. Akik a közelben voltak mondták hogy pereljem be az útfenntartót. Aznap este már én voltam a harmadik aki kirepült...
Igen a részeg valószínűleg nem élte volna túl ha gyorsabban megyek, így csak a kocsimat törte össze, biztosító nem fizetett persze. Az eleje+szélvédőnek annyi, fickó meglépett a kórházból, kártérítés nuku.
Ez a két balesetm volt eddig de nem érzem magam hibásnak egyikben sem. És mindig a megengedett sebességhatáron belül voltam.
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:30
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:55
Az is lehet hogy neki tényleg nem lesz baja, csak akit még összetör... általában a vétlen hal meg
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:42
Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:54
Kb egy éve nincs ott a sín, felszedték.
Igaz, előtte megcsinálták a legtökéletesebb gumírozott pályaborítást, amin akár 130-cal is át lehet(ne) menni gond nélkül.
Idézet
Múlhat a sebességkülönbségen az életed.
Ha 30-cal haladsz, több időd van ugyanazt észleni, és megállni, mint 50-nél.
Más kérdés, hogy miért a megszorítás lakott területen?
Mindenesetre Szolnok-, és Heves-megye útjain több település is van, ahol a helységnévtábla a vasúti átjárót is felöleli, illetve olyan, ahol az átjáró a helységen kívül esik pár méterrel.
Így az egyik helyen 90-30-50, a másikon 90-50-50 a közút-vasúti átjáró-főutca sebességviszonya.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:52
Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:32
Mellesleg érdemes belegondolni, hogy egy esetleg autópályás (130 km/h) manőverezés során hány métert tesz meg az autó az észlelés, és a reagálás között.
Az egész vita kulcsa az oktatásban van! Új jogsit csak úgy adnék: ha a mostani elvárásokhoz, még mindenkinek lenne egy kötelező min. 2 órás videóanyag is, melyen a baleseteket mutatna be, és a baleset után a sérülteket is, természetesen tiszteletben tartva a személyiségi jogokat.
A két óra kevés, mert a NFS6 törésmentes, károkozásmentes, felelősségvállalásmentes vezetési élményt nyújt, hosszú órákon keresztül.
Aztán az utcán meg sír, hogy nem gondolta, hogy....
Minden kezdőt köteleznék a biztonsági-öv demonstráló eszköz kipróbálására, illetve, ha nem lenne túl drága, légzsákos falnak hajtást tesztpadon.
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:58
Idézet: csozsi - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:42
Egyet nem értek, ezt hogyhogy nem lopták el addig? ha nem is a kereszteződésben, de beljebb az utcában. Kivételesen még haszna is lett volna. Prágában pl nagy divat a sínlopás ahogy olvastam.
Elküldve: 2005. 01. 10. 21:59
Idézet: csozsi - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:52
Lehet h az a baj hogy most is a GTA-n gyakorlok?
Elküldve: 2005. 01. 10. 23:42
Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 21:58
Ott legalább lezárt szakaszról vitték.
Nálunk élő vasútvonalról is tűnt már el pár méter sín.
Elküldve: 2005. 01. 10. 23:52
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:04
Jó tudni.
Elküldve: 2005. 01. 11. 00:00
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:57
Egy ideig igen sokan hiszik ezt.
Elküldve: 2005. 01. 11. 00:03
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 0:00
Igazad van, soha senki nem megy gyorsabban, mint amit kezelni tud.
Elküldve: 2005. 01. 11. 00:06
Elküldve: 2005. 01. 11. 02:23
Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:24
Én egy dolgot utálok, de azért ölni is képes lennék, mikor azért nem érek el egy zöldet, mert előttem valaki nem időbe indul el/tököl/lefullad/lassan megy/nem képes kicsit odalépni na ilyenkor legszívesebben kiszállnék és öcsém jössz egy 100-sal amiért miattad füstölöm a benzint feleslegesen!
Ezzel maximálisan egyetértek én is. A sárga azért van, hogy megálljunk. A piros azért, hogy várakozzunk. DE! A PIROS-SÁRGA AZÉRT, HOGY INDULJUNK! Ott és azonnal.
Többeknek...
Elmondanám, hogy abban a hsz-ben, amire felkaptam a vizet, szó nem volt autópályáról, szó nem volt kintfelejtett 30-as tábláról, sem semmi egyéb FELSLEGES KORLÁTOZÁSRÓL. Egészen egyszerűen lakott területről volt szó, ahol 50 a megengedett sebesség. Akkor is ha az illwető aranyat sz@rik az az aranyeréből.
Nincs különbség jog szempontjából autós és autós között. Valamint kötelesség is ugyanaz vonatkozik mindegyikre.
Ahol egyvalakire vonatkozik a lakott területen 50 km/h, ott MINDENKIRE vonatkozik.
Locutus
Neked vagy nincs autód, vagy soha nem voltál még Ausztriában, vagy nem ismered a számokat. Más okot nem tudok a mentségedre felhozni.
Több mint egy évet éltem Németországban, pár hónap ausztriai kitérővel. És hát mivel ott kint az autó 2 embernek már jóval olcsóbb, mint a vonat, ezért mindenhová autóval jártam (ez még akkor volt, amikor itthon 60-nal lehetett lakott területen menni). És megállapítottam, hogy minden lakott területen 50 km/h volt a megengedett (mint az EU területén általában minden lakott területen). Életem egyetlen trafipaxát Wiener-Neustadt külterületén kaptam be, aholis több mint 4 km-en keresztül volt 70-es tábla. Én úgy emlékeztem, hogy már volt becsatlakozó út, és mintha nem lett volna megismételve a korlátozó tábla. Bár feltűnt, hogy nincs igazán se előttem se mögöttem senki, de mire ennek elgondolkoztam volna, már villant is egymás után 3x, 3 pontból a vaku. Igen nagy szerencse, hogy magyar rendszámú autóval voltam kint, így nem tudtak utolérni otthon, kint meg nem volt hozzárendelve a rendszám a nevemhez. Az egész valamikor 1987-88-ban lehetett.
Szóval NEM IGAZ, hogy lakott területen kint nem 50 a megengedett sebesség, bevallom, Bécs bevezető-szakaszán kívül nem is nagyon tudok olyat, hogy lehetne 70-nel menni.
A sebességkorlátozó táblák kihelyezése előtt nem szokás sehol a világon közvéleményt kutatni, hogy mennyi lenne ott az ésszerű sebesség. Bizonyos szempontok alapján egy testület eldönti, mennyi az indokolt sebesség. És azellen nincs apelláta. Így nincs is jogod felülbírálni. Remélem az egyre szigorodó magyar rendszer majd rászokat arra, ami Rád is vonatkozik. Ugyanis úgy néz ki, a rendőrségen belül egyelőre a sebességmérés/trafizás a húzóágazat.
De nincs ez máshogy Nyugat-Európában sem.
Érdekes.
Az autók világpiaci árait átvettük, sőt!
A benzinárat átvettük, sőt!
Az egyéb energiaforrások árait szintén túlteljesítve vettük át.
Miért nem lehet a közlekedési szabálysértések bírságait is átvenni?
Németországban (hogy ne menjek Amerikába példáért) egy kisebb jellegű szabálysértésért is legombolnak 50 €-t, de gyorshajtás esetén nem ritka a 2-300 €-s bírság sem, különösen visszaesőknél.
Nálunk egy kint 50 €-s mutatványért kap a delikvens egy 3e Ft-os csekket. Ennek semmiféle visszatartó ereje nincs a szabálytalankodások elkövetésében.
Addig nem is lesz rend, ameddig nem lesznek rendesen szankcionálva a magukról túl sokat képzelő nagyképernyősök.
Szerkesztette: *Macika* 2005. 01. 11. 02:24 -kor
Elküldve: 2005. 01. 11. 02:29
Helyszín Király u. - Rumbach Sebestyén u. sarok. Ülök az autómban, várom a nejemet, aki a közeli 0-24 fogászaton van.
32 perc alatt 18 autós jött ki a Rumbach Sebestyén utcából és kanyarodott el balra a Király utcába. Számoltam.
Hogy ebben mi az érdekes?
Ja, hát az, hogy a Rumbach Sebestyén utca a Király utca felől egyirányú, és nem afelé!
Erről a tényről csak egy kötelező haladási irány és egy behajtani tilos tábla értesíti az autósokat.
Sehol egy rendőr. Pedig a táblák látható helyen vannak. Mit lehetne ott kaszálni?
De miért is gondolkozom így? Miért kéne büntetni, kaszálni?
Miért nem lehet betartani a behajtani tilost?
Tényleg! MIÉRT?????
Elküldve: 2005. 01. 11. 08:15
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 2:23
Majdnem.
De a többi teljesen korrekt.

Súgó
A téma zárva.