idézet:
Ezt írta Drummaster:
... ha az állam képtelen viszonylagos egyensúlyt teremteni a saját háza táján, akkor mi a fenét várunk a piaci versenyben loholó cégektől. [/quote]
Csupán annyit, hogy betöltsék azokat az állásokat, amelyikek fontosak a számukra: olyan áron töltsék be, amennyiért kapnak munkaerőt - és amennyire fontosnak ítélik az állás betöltését.
Bármiféle mesterséges 'egyensúly', attól tartok, egy rendszerrel régebben volt célkitűzés
[ 2004. március 08.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Államháztartástan
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:06
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:39
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:41
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:45
idézet:
Ezt írta Rive:
Ezügyben a topik címe elég egyértelmű útmutatást ad :confused:[/quote]
Akkor meg jól elkanyarodtunk......
Elküldve: 2004. 03. 08. 12:56
Petschnig Mária Zita: [url="http://"http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=163031&DocID=139619#139619"]Bizonytalanságra játszva[/url]
Samott
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:10
idézet:
Ezt írta Samott:
Egy nagyon jo iras a temaban:
...
Samott[/quote]
Jah-jah.
A vicc az - valamiért mégsincs kedvem nevetni -, hogy a lakástámogatási színdarabot már másodszor adják elő itthon...
Az első előadás még a hetvenesekben volt: akkor (is?) a lakástámogatási rendszer kamatterhei tettek be az országnak. Az állam akkor végül kénytelen volt elképesztő ráfordítással felszámolni az ilyen jellegű lakossági hitelállományt. Az erre fordított külföldi hitelek elég jól kivették a részüket a szoci bukásából.
Vajon ki tapsolja meg majd a második előadást?
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:16
idézet:
Ezt írta Rive:
Jah-jah.
A vicc az - valamiért mégsincs kedvem nevetni -, hogy a lakástámogatási színdarabot már másodszor adják elő itthon...
Az első előadás még a hetvenesekben volt: akkor (is?) a lakástámogatási rendszer kamatterhei tettek be az országnak. Az állam akkor végül kénytelen volt elképesztő ráfordítással felszámolni az ilyen jellegű lakossági hitelállományt. Az erre fordított külföldi hitelek elég jól kivették a részüket a szoci bukásából.
Vajon ki tapsolja meg majd a második előadást?[/quote]
Majd a hajléktalanok...
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:19
idézet:
Ezt írta Rive:
Vajon ki tapsolja meg majd a második előadást?[/quote]
Az a vicc, hogy csak ismetlik magukat (oldalfuggetlenul) az elozo kormany utolso ket eve es az aktualis kormany elso eve eleg erosen a kadar rendszert masolta gazdasagpolitika teren... 2 eves terv, osztogatas alapok nelkul, elfuseralt kedvezmenyrendszer (olyat tamogatunk aki amugy is boldogul)...
Meg egy link: [url="http://"http://attila.szikora.hu/hwsw/130.html"]Bokros Lajos: 130 pont[/url]
Samott
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:22
idézet:
Ezt írta Samott:
Egy nagyon jo iras a temaban:
Petschnig Mária Zita: [url="http://"http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=163031&DocID=139619#139619"]Bizonytalanságra játszva[/url]
Samott[/quote]
Tényleg jó.
Én mondjuk nem vagyok ilyen ovatos....
Szerintem a Járai az egy sima pártkatona egy szakmai nulla egy f*sz![]()
.Közgáz előadáson tételesen bizonyították be mekkora ostobaságot csinált...És azóta is csinál...egy dolgot tanult meg (a jegybank 3 feladat pénzügy első alőadás) és ezen felül semmit nem vesz figyelembe (vagy nem akar).Hogyan tud tükörbe nézni ??? Ma is össze-vissza nyilatkozgat. Állítom ha én lettem volna a jegybank élén közel ennyire nem lett volna rossza a helyzet és nem nyögnénk mindannyia, a havi plusz 20-30 milliárdot a 12,5 százalékos kamat miatt.
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:26
idézet:
Ezt írta Samott:
Meg egy link: [url="http://"http://attila.szikora.hu/hwsw/130.html"]Bokros Lajos: 130 pont[/url]
Samott[/quote]
Ezt had idézzem:
"130. Ma, amikor a szakszerűtlen és felelőtlen gazdasági és szociális politika hazánkat a valutaválság szélére sodorta, emlékezzünk a negyven évvel ezelőtt meggyilkolt Kennedy amerikai elnök szavaira: "Ne azt kérdezd, hogy mit tehet érted az ország, hanem azt, hogy te mit tehetsz az országért." Ha ez lesz jövőnk vezérelve, akkor lesz jövő."
És akik őt gyerekgyilkosnak nevezték azoknak csak annyit hogy külföldi egyetemeken tanítják...Igen tanítják az un. Bokros mintát....
[ 2004. március 08.: Litium szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:29
idézet:
Ezt írta Drummaster:
OK, elmentem a témától kissé. Emocionális? Hm. Lehet. Az államaparátus működtetésében dolgozó munkásoknak .....[/quote]
Nem. Nem munkások. Közalkalmazottak és köztisztviselők és még csak nem is mind állami. Itt az egyik buktató, nem is kicsi.
A másik - nem is kicsi - buktató, a központosított állam jótékony szerepe. Mert ugyan alul korruptak, de aki a központban másként szabhatná meg ugye a fizetésarányok elosztását, az még véletlenül sem? :confused:
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:49
idézet:
Ezt írta Samott:
Az a vicc, hogy csak ismetlik magukat (oldalfuggetlenul) az elozo kormany utolso ket eve es az aktualis kormany elso eve eleg erosen a kadar rendszert masolta gazdasagpolitika teren... 2 eves terv, osztogatas alapok nelkul, elfuseralt kedvezmenyrendszer (olyat tamogatunk aki amugy is boldogul)...
Samott[/quote]
Na jaSzoktam is vigyorogni, amikor valaki nekiáll itthon konzervatívkodni
![]()
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:05
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Nem. Nem munkások. Közalkalmazottak és köztisztviselők és még csak nem is mind állami. Itt az egyik buktató, nem is kicsi.
A másik - nem is kicsi - buktató, a központosított állam jótékony szerepe. Mert ugyan alul korruptak, de aki a központban másként szabhatná meg ugye a fizetésarányok elosztását, az még véletlenül sem? :confused:[/quote]
Dehogynem, hisz én is pont ezt mondom. Csak ugye ha legfölül megszabnák az arányokat, akkor lejjebb már nem kiskirálykodhatna senki a más bőrére. Olyan ez, mint a tej. Neked aranyárban adják a boltban, a termelő meg éhen döglik. A kettő közti összeg meg eltűnik a sok kiskirály zsebében. Ejj, nem arra akarok kilyukadni, hogy mindent centralizáltan tartson kézben az állam. hanem arra, hogy a feltétlenül szükséges kontrollt ne adja ki a kezéből. ennyi, nem több.
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:38
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Dehogynem, hisz én is pont ezt mondom. Csak ugye ha legfölül megszabnák az arányokat, akkor lejjebb már nem kiskirálykodhatna senki a más bőrére. Olyan ez, mint a tej. Neked aranyárban adják a boltban, a termelő meg éhen döglik. A kettő közti összeg meg eltűnik a sok kiskirály zsebében. Ejj, nem arra akarok kilyukadni, hogy mindent centralizáltan tartson kézben az állam. hanem arra, hogy a feltétlenül szükséges kontrollt ne adja ki a kezéből. ennyi, nem több.[/quote]
Az állam nem jó tulajdonos....
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:42
idézet:
Ezt írta Litium:
Az állam nem jó tulajdonos....[/quote]
Ezt most nem értem, legalábbis az én hozzászólásomra való reagálásként.
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:46
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Ezt most nem értem, legalábbis az én hozzászólásomra való reagálásként.[/quote]
Lásd:
Energia szektor
Posta bank
Magyar Televizió
Autópályák
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:53
idézet:
Ezt írta Litium:
Lásd:
Energia szektor
Posta bank
Magyar Televizió
Autópályák[/quote]
De hát én pont azt mondtam, hogy ne centralizáltan tartson mindent a kezében az állam, csak a szükséges kontrollt ne engedje ki a kezéből. Hogy jön ide az állam, mint tulajdonos?
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:54
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Dehogynem, hisz én is pont ezt mondom. Csak ugye ha legfölül megszabnák az arányokat, akkor lejjebb már nem kiskirálykodhatna senki a más bőrére. ......[/quote]
Aham. Szóval a legfelül megszabott az nem korrupt. Mert ő a jó uralkodó. És nem a rendszerrel van baj. Hanem mivel?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:57
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Aham. Szóval a legfelül megszabott az nem korrupt. Mert ő a jó uralkodó. És nem a rendszerrel van baj. Hanem mivel?[/quote]
De, az is korrupt, épp ezért nem lenne szabad engedni, hogy lejjebb is sarcoljanak. És igen, a rendszerrel is van baj, épp ezt mondom.
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:57
idézet:
Ezt írta Drummaster:
De hát én pont azt mondtam, hogy ne centralizáltan tartson mindent a kezében az állam, csak a szükséges kontrollt ne engedje ki a kezéből. Hogy jön ide az állam, mint tulajdonos?[/quote]
Mi is az a "szükséges kontrol" ?