HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 11. 14:42

Idézet: one - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 12:49

az egyéb univerzumokkal való összeköttetés lehetőségét tényleg nem zárhatjuk ki, de azt sem, hogy a jóisten majd egyszer megváltoztat mindent. szégyellem magam, de az m-elméletről nem hallottam. link?

Az M-elmélet még nagyon friss dolog, meglehetősen hipotetikus és fantáziadús.
>> Itt << olvashatsz egy kis ismertetőt róla. A szuperhúrokról Brian Greene írt egy nagyon sikeres könyvet "Az elegáns univerzum" címmel.

Idézet

a gyorsulva tágulásról nemtom mit gondoljak, de szerintem még a fizikusok sem.

Ez a most aktuális elmélet, a "felfúvódó" modell. Bizonyos szupernóva-robbanások vizsgálata alapján feltételezték először, hogy az univerzum gyorsulva tágul.

Idézet

most - hogy cx.core "lefordította" - már érted az első kérdésemet?

Értem. Valamennyi élőlény alapvető alkotóeleme a nukleinsav. Vírusoknál RNS, más élőlényeknél DNS.

Energiaáramban lévő nyílt rendszerekben nincs termodinamikai egyensúly, sőt csökken az entrópia. Földünk is nyílt rendszernek minősül, ugyanis a Naptól vesz fel energiát. Ennek köszönhetően indulhattak be az élet keletkezéséhez vezető önszaporító kémiai körfolyamatok. Ha hasonló feltételek más bolygón is érvényesülnének, az élet ott is létrejöhetne.
Wherever you go, go with all your heart.

#522 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 14:56

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 7:19

Bene Gyula (ELTE, Elméleti Fizika Tanszék): Az univerzum entrópiája

Kivonat:

Az irreverzibilitás klasszikus paradoxonjait vizsgáljuk meg a modern kozmológia eredményeinek tükrében. Arra keressük a választ, hogy mi az entrópia növekedésének eredete, mi tünteti ki az idő egyik irányát a másikhoz képest, és miért nincs ma a világ termodinamikai egyensúlyi állapotban.

Na jó, ezt én is megtaláltam. :) Ettől még nem lettem okosabb.
Rákeresve az "univerzum entrópianövekedés" sztringre meg jobbnál jobb kreacionista oldalakat dobott ki a Google.  :rolleyes:

Ez viszont nem rossz:
>> Entropy and the Universe <<

#523 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 19:09

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 15:42

Az M-elmélet még nagyon friss dolog, meglehetősen hipotetikus és fantáziadús.
>> Itt << olvashatsz egy kis ismertetőt róla. A szuperhúrokról Brian Greene írt egy nagyon sikeres könyvet "Az elegáns univerzum" címmel.

Ez a most aktuális elmélet, a "felfúvódó" modell. Bizonyos szupernóva-robbanások vizsgálata alapján feltételezték először, hogy az univerzum gyorsulva tágul.

Értem. Valamennyi élőlény alapvető alkotóeleme a nukleinsav. Vírusoknál RNS, más élőlényeknél DNS.

Energiaáramban lévő nyílt rendszerekben nincs termodinamikai egyensúly, sőt csökken az entrópia. Földünk is nyílt rendszernek minősül, ugyanis a Naptól vesz fel energiát. Ennek köszönhetően indulhattak be az élet keletkezéséhez vezető önszaporító kémiai körfolyamatok. Ha hasonló feltételek más bolygón is érvényesülnének, az élet ott is létrejöhetne.

M-elmélet
   köszi.
felfúvódó modell
   valószínűleg valami alapvető gáz van, nem látjuk a fától az erdőt. példa: ha úgy gondolkozunk, hogy a Föld van a középpontban, nem igazán értjük, hogy az a sok kurvanagy csillag ott kurvamessze miért kering körülötte és gyorsul felé egyfolytában.
DNS
   ezt természetesen eddig is tudtam. nem értem, hogy jön ide.
Energiaáram
   _ugyanezt_ éppen most írtam le.
kérdés
   még egyszer: a kérdésem az volt, hogy feltételezhetjük-e, hogy az idegen életformák is szoktak táplálkozni (hogy csökkentsék az entrópiájukat).

Szerkesztette: one 2004. 09. 11. 19:14 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#524 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 20:22

Idézet

DNS
ezt természetesen eddig is tudtam. nem értem, hogy jön ide.

Idézet

gondolkozott már valaki azon, hogy mi a közös az összes eddigi élőlényben, amit ismerünk?

Erre feleltem. Csak így jön ide. :)

Idézet

Energiaáram
_ugyanezt_ éppen most írtam le.

Ilyet ide nem írtál. :)

Idézet

kérdés
még egyszer: a kérdésem az volt, hogy feltételezhetjük-e, hogy az idegen életformák is szoktak táplálkozni (hogy csökkentsék az entrópiájukat).

Feltételezni bármit lehet, főleg olyan dologgal kapcsolatban, amiről az égadta világon semmit sem tudunk. :)

#525 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 20:37

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 19:22

Feltételezni bármit lehet, főleg olyan dologgal kapcsolatban, amiről az égadta világon semmit sem tudunk. :)

Kép              :nevet:
. . .

#526 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 20:38

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 21:22

Erre feleltem. Csak így jön ide. :)

Ilyet ide nem írtál. :)

aha. tényleg kérdeztem ilyet. és tényleg elbasztam, amit most idézek. aszem ideje befogni a pofámat.

Idézet

a testek entrópiája akkor nőhet, ha energiát vesznek fel magas hőmérsékleten, és alacsony hőmérsékleten adják le (egyébként a Föld is ezt csinálja).

ez tényleg nem igaz. akkor csökkenhet a..... . (és úgy már pontosan azt jelenti, amit Te írtál)

:offtopic: mostanában keveset alszom, ugyan nem érzem magam fáradtnak, de úgy néz ki, van hatása. i'm so sorry.

Szerkesztette: one 2004. 09. 11. 20:48 -kor

#527 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 20:41

amúgy ez a nuklein-sav dolog is nagyon érdekes.

#528 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 20:46

Idézet: one - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 19:38

aha. tényleg kérdeztem ilyet. és tényleg elbasztam, amit most idézek.

:respect:
. . .

#529 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 23:22

Idézet: one - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 20:38

:offtopic: mostanában keveset alszom, ugyan nem érzem magam fáradtnak, de úgy néz ki, van hatása. i'm so sorry.

:offtopic:

Ismerős dolog. :)
Ilyenkor meglehetősen aktívvá válik a homloklebeny, mert munkát vállal át az egyéb területekről, és ugyan az absztrakciós készség baromi jó lesz, elég sok hiba is becsúszik a gépezetbe.

#530 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 00:13

http://www.moontruth...s/moontruth.mpg

Moontruth

:D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#531 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 12. 12:07

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#532 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 12. 13:36

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#533 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 13. 09:01

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 1:13

:D

Én arra is gyanakszom, hogy Amerika is csak a TV-ben van. :D

#534 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 11:27

Idézet: special - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 9:01

Én arra is gyanakszom, hogy Amerika is csak a TV-ben van. :D

Régebben én is gondolkodtam ezen. :D

#535 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 14. 13:20

Idézet

Letértek pályájukról a Pioneer szondák
Index
2004. szeptember 14., kedd 13:11

Különös jelenségre figyeltek fel az USA legrégebbi űreszközeit, a Pioneer 10-et és 11-et megfigyelő kutatók: a szondák egyelőre nem tisztázott okból eltértek kijelölt röppályájuktól. Vannak, akik a sötét anyagra gyanakodnak......

¤

#536 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:26

Idézet

Letértek pályájukról a Pioneer szondák
Index
2004. szeptember 14., kedd 13:11

Különös jelenségre figyeltek fel az USA legrégebbi űreszközeit, a Pioneer 10-et és 11-et megfigyelő kutatók: a szondák egyelőre nem tisztázott okból eltértek kijelölt röppályájuktól. Vannak, akik a sötét anyagra gyanakodnak......

Évek óta tudnak az anomáliáról (uborkaszezon van az Indexen, hogy leporolták a hírt? :D  :think: ), a már szintén messze járó Voyager szondákat is ennek megfelelően figyelik, ráadásul a Voyager-1 a Szaturnusz - pontosabban Titan - megközelítése után messze elhagyta az ekliptikát, a két Pioneer is egymással ellenkező irányban halad. "Szanaszéjjel" repülnek a szondák, ami a mérések szempontjából kedvező. Már csak türelem kell (na meg az említett űreszközök rádióadójának működése).
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#537 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:26

Már csak türelem kell (na meg az említett űreszközök rádióadójának működése).

Ha jól csiripelnek a madarak, már tervezik a kiküldendő újabb szondát. Csak ezúttal napenergiás hajtóművel, nagyobb sebességgel :)
Elköltöztem :-)

#538 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 10:21

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:37

Ha jól csiripelnek a madarak, már tervezik a kiküldendő újabb szondát. Csak ezúttal napenergiás hajtóművel, nagyobb sebességgel :)

Napenergiás? :eek:  Arrafelé már elég gyéren süt a nap. Nem termoelektromos generátorral üzemeltetett ionhajtóműről van szó? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#539 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 15. 10:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:26

Évek óta tudnak az anomáliáról (uborkaszezon van az Indexen, hogy leporolták a hírt? :D  :think: ),

...vagy véletlenül botlottak bele. Jééé régi, de érdekes. Tegyük ki az Indexre. :D
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#540 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 10:28

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:37

A Plutó-szondára gondolsz? Elég bizonytalan a sorsa. Hol elvetik a projectet, hol ismét lelkesednek, hogy mégis inditani fogjuk. 
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.