HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 11:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 11:55

Az igényes makettezés valóban sokkal jobban néz ki, viszont nem olcsóbb. Több ember, több eszköz, több anyag, több idő, nagyobb infrastruktúra kell hozzá.

Pl a Birodalom visszavág-ban azt a trükköt, mikor Hoth-i csatában a siklót eltalálják repülés közben és lángolva zuhanni kezd, 6 ember 8 órán keresztül csinálta (az utómunkát nem számítva). A snitt meg úgy 2-3 másodperc volt.

Hát a  8 óra elenyésző idő, ha azt nézzik mennyi idő lett volna megcsinálnia 6 modellezőnek CG-ben azt a jelenetet igényesen.

#902 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 12:27

Idézet

Az igényes makettezés valóban sokkal jobban néz ki, viszont nem olcsóbb. Több ember, több eszköz, több anyag, több idő, nagyobb infrastruktúra kell hozzá.

Altalaban jobban _tud_ kinezni. De nem tudok veled egyeterteni, hiszen ezen a teruleten dolgozom (filmes VFX). Nekunk akkor szolnak, ha nemtudnak valamit a valosagban megepiteni. CG-ben megoldani sokkal de sokkal dragabb es idoigenyesebb. Termeszetesen nagyobb infrastruktura is kell hozza. Az ar persze fugg a minosegtol is. Van aki csinal 50ezer/masodpercert... de legjobb tudomasom szerint mar jonak szamito intro videoert is elkernek 300-500ezer forint/masodpercet. De mint mondtam... ez mind az elvart minosegtol fugg.

A sorozatokat nem mondom... abban olyan is a CG.

Meglehet nezni pl, hogy az ILM miket old meg CG-vel es miket makettel. Ahol tudnak, makettet es modelleket es felepitett szetteket hasznalnak mert olcsobb es hamarabb keszen van a legtobb esetben.

Szerkesztette: Boba 2007. 09. 04. 12:29 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#903 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 13:33

Akkor viszont nem értem (ha drágább, macerásabb), hogy az ILM pl. a Jedik bosszújában miért szinte csak CG-vel dolgozott, az élőszereplős jelenetekben is csak a díszlet töredéke volt felépítve, a többi bluebox.

#904 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 13:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 12:10

Hát a  8 óra elenyésző idő, ha azt nézzik mennyi idő lett volna megcsinálnia 6 modellezőnek CG-ben azt a jelenetet igényesen.

8 óra csak a konkrét 3 mp-es trükk kivitelezése volt. A makett és a siklóállvany megépítése, később a vetített hátteres montázs összerakása, vágás, blabla, ésatöbbi nem számolandó.

#905 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 13:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 14:33

Akkor viszont nem értem (ha drágább, macerásabb), hogy az ILM pl. a Jedik bosszújában miért szinte csak CG-vel dolgozott, az élőszereplős jelenetekben is csak a díszlet töredéke volt felépítve, a többi bluebox.

Hajajj... olyan durva dolgok voltak megepitve makettben, hogy csak na... csak lestem. Kashyyk farendszerei, Utapa bolygo, az orvosi bolygo pl. Nagyon sok makett es modell keszult.

De ez amiatt is volt, mert a Lucas agyszulemenye, hogy minden CG legyen... O maga mondta, hogy ugy mondta pl az Ep1-nel, hogy "Az elso animacios filmem"... a legtobb belsoter amugy epitett volt. Az ablakokba kerulo kep volt matte painting vagy a kulteri hatterek.

Meg egy pelda... a kozeli Venator class csillagrombolok felveteleinel is modellek voltak.
(Valos vizben es esoben lett felveve az utolso csata, valos faszilankok robbannak ki a hajobol amikor agyugolyo eltalalja a fedelzetet, stb...)

Szerkesztette: Boba 2007. 09. 04. 13:50 -kor

#906 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:12

Hmm... Tényleg nem akarok vitatkozni, de rakás werkfilmet láttam már SW ügyben. Pl a Birodalom visszavág aszteroidamezőjében az üldöző vadászok + Falcon árnyékát cg-vel vitték fel. Vagy a Jedi visszatér-ben a félkész Halálcsillagnál a nagy csatában a TIE vadászok mind cg volt, mert - Lucas szerint - olyan bonyolult mozgásokat akartak nagy tömegben, amit makettezéssel és a "hagyományos"  technikával iszonyú idő és költség lett volna. :think:

#907 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:15

Én nem tudom, hogy melyik a drágább ebben nem akarok állást foglalni mivel, bár maketteztem meg 3dztem is már, de egyik iparban sem vagyok bennfentes. Viszont laikusként csak azt érzékelem, hogy CG = FOS Makett = jó.  :D

#908 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 22:12

Hmm... Tényleg nem akarok vitatkozni, de rakás werkfilmet láttam már SW ügyben. Pl a Birodalom visszavág aszteroidamezőjében az üldöző vadászok + Falcon árnyékát cg-vel vitték fel. Vagy a Jedi visszatér-ben a félkész Halálcsillagnál a nagy csatában a TIE vadászok mind cg volt, mert - Lucas szerint - olyan bonyolult mozgásokat akartak nagy tömegben, amit makettezéssel és a "hagyományos"  technikával iszonyú idő és költség lett volna. :think:

Melyik verzio? Az eredetiben egy deka CG nincs. a 95os ujrakiadasban van _egy keves_. Ami foleg kompozitban tortent. (Az is CG... szoval mondani lehet) Amikor az SW filmek keszultek akkor ilyen minosegu CGt meg hirbol se ismertek...

De figy... az SW EP1-ben is meg _modell_ az urcsatak legnagyobb resze a hajokkal. Akkor szerinted egy 2-3 evvel korabbi filmben mar CG-t hasznaltak volna, mint az SW Ep1ben raadasul lathatoan jobb minosegben? Szerintem nem.

De azt megint hozzatennem, hogy a Lucas erdekes allatfaj. Az ilyen korokben elterjed valami olyan mondas, hogy "We need nothing, we got computer"... es valoban igy gondolkodik a csoka. :omg:

#909 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:04

Nem tud valaki infót mondni, hogy Aldrin és Armstrong most akkor idegen lényeket is látott a holdon, vagy csak UFO-t? Mert állítólag Aldrin írt valami könyvet amiben ilyeneket írt, de csak egy interjút találtam amiben valami tárgyról beszél: link

Szerkesztette: eziskamu 2007. 09. 06. 08:07 -kor

Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#910 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:40

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:04

Nem tud valaki infót mondni, hogy Aldrin és Armstrong most akkor idegen lényeket is látott a holdon, vagy csak UFO-t? Mert állítólag Aldrin írt valami könyvet amiben ilyeneket írt, de csak egy interjút találtam amiben valami tárgyról beszél: link

Sajnos mi nem voltunk ott, nem tudjuk.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#911 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:50

http://www.paranormal.hu

Egy kis reklám :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#912 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:53

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 10:40

Sajnos mi nem voltunk ott, nem tudjuk.

Én ott voltam előző életemben, mikor a szürkék elraboltak, és a landing zone közelében lévő idegen bázisról figyeltem a holdraszállást, s biztosan állíthatom, hogy nem volt ott semmi olyasmi, amiről Armstrongék hadoválnak... :Đ

#913 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:44

Na és ezeket ki a fene csinálja?

Ilyen sok szabadidejük lenne egyeseknek?
Azt nem értem, miért nem tesznek ki egy rohadt kamerát hogy folyamatosan figyeljen? Nem nagy dolog.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 09. 06. 14:45 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#914 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:38

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 10:53

... a landing zone közelében lévő idegen bázisról figyeltem a holdraszállást, s biztosan állíthatom, hogy nem volt ott semmi olyasmi, amiről Armstrongék hadoválnak... :Đ

...akkor hát Armstrong tényleg járt a Holdon... Talán egyszer ezt sikerül majd hitelt érdemlően is bebizonyítani. Vagy csak én vagyok hitetlen?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#915 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 22:12

azok a werkfilmek véletlenül nem a felújított változat újításait mutatták be?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#916 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:53

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 15:44

Na és ezeket ki a fene csinálja?

Ilyen sok szabadidejük lenne egyeseknek?
Azt nem értem, miért nem tesznek ki egy rohadt kamerát hogy folyamatosan figyeljen? Nem nagy dolog.

:omg:
Szerinted hány gabonatábla van a világon?

Ezeket nyilván nem lehet csak úgy simán kézzel megcsinálni, akármennyi szabadidőd is van. Valahogy máshogy készülnek.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#917 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 22:05

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 15:53

Ezeket nyilván nem lehet csak úgy simán kézzel megcsinálni, akármennyi szabadidőd is van. Valahogy máshogy készülnek.

Pár idióta szabadkezén kívül, még madzag, mérőszalag, GPS kérdése a dolog.
Make love not Wor.

#918 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 22:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 23:05

Pár idióta szabadkezén kívül, még madzag, mérőszalag, GPS kérdése a dolog.

Sztem ideje lenne megnézned néhány komplex gabonakört :)

#919 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 09. 18. 23:01

http://index.hu/tech...any/meteor0918/

#920 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 05:24

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 15:53

:omg:
Szerinted hány gabonatábla van a világon?

és szerinted hány ember van a világon? emlékezz vissza mondjuk egy sulis gyűlésre, ahol 1000 ember van, ami megtölt egy tornatermet simán..

nah, akkor azt képzeletben szorozd meg 6-tal, szóval 6 tornateremnyi, utána ezt szorozd meg 1000rel, szóval 6000 tornaterem, és ezt még 1000-rel, tehát 6 millió tornaterem. (6 milliárd ember)

szerintem van hozzá elég ember, és idejük is van rá:D

ps: sza a 6 milliárdból mondjuk van 1000 ember, aki ilyesmivel foglalkozik.. tehát a 6 millió tornateremből 1 tornateremnyi csinálja és 5.999.999 nem, már az is elég sok ember:) de legyen 10 ezer ember, akkoris marad még 5.999.990 tornateremnyi normális ember:) sőt... ha 1 millióan csináljak, akkor is maradna még 5.999.000 tornateremre való ember...

amúgy is csak az embernek van ilyen elcseszett gondolkodása, hogy "jeleket" kell hagynia, mert feltünési viszketegsége van.. miből gondolnánk, hogy más "lények"-nek is pontosan ilyen tulajdonságaik lennének, nyilván akinek akkora tudása van, hogy legyőzze azt a tényt, hogy a fénynél nem lehet gyorsabban közlekedni, és mégis képes eljutni a földre, az tud annyit, hogy ne ilyen "szarokkal" üzengessen az emberiségnek:D

ha már hisztek az ilyen ufós, gabonakörösdiben, legalább legyen bennetek annyi absztrakció, hogy el tudjatok rugaszkodni az ilyen alapvető emberi viselkedési formáktól, tulajdonságoktól!

Szerkesztette: Sumi 2007. 09. 19. 05:38 -kor

Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »