HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#81 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 11. 10:42

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Ja. Az a robbanás igencsak megkutyulta ott a légkört. A fényjelenségeket a megváltozott légköri viszonyok, ionizáció stb. is okozhatták.[/quote]

Mintha emlékeznék egy-két kavarodásra az USA légköri atomrobbantásainak távolabbi hatásaival kapcsolatban :)
Elköltöztem :-)

#82 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 11:00

idézet:
Ezt írta Salgó Béla:

Végre valaki, aki magas szinten ismeri mind a magaslégköri, mind a gázdinamikai folyamatok fizikáját :)
[/quote]

Bizony, nem árt ha van egy szakember is! Söt, már kettö is van... :)

#83 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:23

:)
Ezt kapjátok ki, MARS bázis-elmélet... [url="http://"http://emil.alarmix.org/atlantis/marslanding.htm"]http://emil.alarmix....marslanding.htm[/url]

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#84 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:30

Istenem, könyörülj... :(

Meddig lehet még etetni az embereket ilyenekkel?

#85 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:43

idézet:
Ezt írta Rive:

[/quote]

Ott a szmájli! :)

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#86 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:45

idézet:
Ezt írta byr:
Ott a szmájli! :)

[/quote]

Nem a te hozzászólásodból hiányolom...

#87 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:49

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:

Azt én is láttam, de több Tunguzka film van. Pl. a Discoveryn is volt. Más filmben pedig nem emlitik a sugárzást. Ugyhogy én is kétekedve fogadom ezt a tényt. Arra emléxem, hogy a Discoverys műsorban az üstököst hozták ki, mint a legvalószinűbb lehetőséget.
[/quote]

De az csak egy film volt. Én olvastam is egyszer egy könyvben a sugárzásról. Címet ne kérjetek, mert nem ma volt és több könyvet olvastam az UFO-kkal kapcsolatban.
Az viszont tény, hogy nem említi meg minden forrás a sugárzást. Az viszont biztos, hogy ha volt ott sugárfertőzött terület (ez az elmélet nagyon nagy területről ír), akkor az ma is mérhető kell, hogy legyen... még úgy 1000 évig, ha jól tudom.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#88 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:50

idézet:
Ezt írta Rive:

Nem a te hozzászólásodból hiányolom...
[/quote]

Ja, oks :)

Ír benne az ürge nagy hülyeségeket... :D
Lehet a mágnesmotorból nem ez jön ki, de ennél földhözragadottabb vagyok :cool:

[ 2003. augusztus 11.: byr szerkesztette a hozzászólást ]

Konfig:

#89 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:53

idézet:
Ezt írta Rive:

[/quote]

Hehhee ! Én az Alpha Holdbázisról jöttem ! :p :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#90 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 13:03

idézet:
Ezt írta NoVa:

Akkor még egy terület, élelemszerző pont a túlélést jelentette, most már vagyunk azon a technikai fejlettségi szinten, hogy túlléphetnénk ezen. Már csak a gondolkodásmódunkat kéne elvonatkoztatni a csimpánzétól.
[/quote]
Ahogy írtam, ehhez erkölcsi és nem technikai fejlettség kellene.
idézet:

A számítógép tényleg nagy lépés, de mióta tömegcikként létezik, már nem alakulnak ki akkora összegyűlt csoportok, mint az ős/ókorban. Kissebb egymáshoz közel élő csoportok igen, és ezek egymással is tudják tartani a kapcsolatot.
Mint a fórum. Ha nem lenne net, lehet, hogy délutánonként összegyűlnének a fórumozók vitatkozni bármiről egy helyre, és nem ülnének egymástól többszáz/többezer km-re egy dobozt bámulva.
[/quote]
Régebben ezt tették az emberek. Most már van net. Amúgy meg csak mémplexek harcolnak egymással. A többi csak körítés... :)
idézet:

Meg aztán fogjunk egy olyan bolygót, ahol nincsenek ragadozók, csak növényevők, és rengeteg növény.
[/quote]
Szerintem törvényszerűen létrejönnek az evolúció folyamán ragadozók is, ahogy növényevők, dögevők, fotoszintetizálók is. Az energiaforrások nem maradnak kiaknázatlanul.
idézet:

Elképzelhető, tehát lehetséges. Ha megvan az egyensúly, miért ne fejlődhetne magáért a fejlődésért a túlélés helyett.
[/quote]
Az evolúció nem így működik. A replikátorok (pl. gének) túlélőgépeket építenek maguknak. Ha az adott gazdaszervezet nem képes eléggé hatékonyan megőrizni és továbbörökíteni a benne hordozott replikátorokat, akkor azok elvesznek és nem tudnak a gazdaszervezet mintájára testet létrehozni. Mindenképpen a legjobb túlélők terjednek el.
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#91 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 13:20

idézet:
Ezt írta Flynn:
Az evolúció nem így működik. A replikátorok (pl. gének) túlélőgépeket építenek maguknak. Ha az adott gazdaszervezet nem képes eléggé hatékonyan megőrizni és továbbörökíteni a benne hordozott replikátorokat, akkor azok elvesznek és nem tudnak a gazdaszervezet mintájára testet létrehozni. Mindenképpen a legjobb túlélők terjednek el.[/quote]

Pár dolgot jobb lenne, ha figyelmebe vennél.

Elsősorban is, az evolúció messze nem csak a replikátorok változásáról szól, hanem a replikátorok és a replikációt végrehajtó szervezet szimbiotikus együttesének fejlődéséről.

Másrészt, az 'elveszés' semmiképpen se törvényszerű, sőt: a változatosság önmagában is túlélést segítő tényező, pl. populáció-szinten.

Harmadrészt, az egyszintű, egyoldalú evolúció-elméletek elég régen kimentek a divatból...

#92 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 13:21

idézet:
Ezt írta byr:
:)
Ezt kapjátok ki, MARS bázis-elmélet... [url="http://"http://emil.alarmix.org/atlantis/marslanding.htm"]http://emil.alarmix....marslanding.htm[/url]

[/quote]

Hmmmm... Izé.... Nem tudom, talán saját biztonságom érdekében nem kellene elmondanom... de mégis.... Szóval abban a kivételezett helyzetben vagyok, hogy a fenti link alatt olvashatóakkal szemben tudom, hogy nem csak két publikus felvétel készült a Hold túlsó oldaláról. Találtam egy harmadikat is. :D A Lunar Orbiter 5 készítette, a képen egy dombról legurult szikla látható, szépen követhető a nyomvonal is. Persze lehet, hogy egy álcázott terepjáró volt... :D :rolleyes:

Ui: A fénykép egyik csillagászati ismeretterjesztő könyvemben található, a címét érthető okok miatt nem árulhatom el, na meg nem is emlékszem rá így fejből. :D

[ 2003. augusztus 11.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#93 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:23

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Hmmmm... Izé.... Nem tudom, talán saját biztonságom érdekében nem kellene elmondanom... de mégis.... Szóval abban a kivételezett helyzetben vagyok, hogy a fenti link alatt olvashatóakkal szemben tudom, hogy nem csak két publikus felvétel készült a Hold túlsó oldaláról. Találtam egy harmadikat is. :D A Lunar Orbiter 5 készítette, a képen egy dombról legurult szikla látható, szépen követhető a nyomvonal is. Persze lehet, hogy egy álcázott terepjáró volt... :D :rolleyes:

Ui: A fénykép egyik csillagászati ismeretterjesztő könyvemben található, a címét érthető okok miatt nem árulhatom el, na meg nem is emlékszem rá így fejből. :D

[ 2003. augusztus 11.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jaja, :D, most lő fel egy kereskedelmi cég egy űrszondát, amelyikkel a holdon keresztül lehet x pénzért e-mailt küldeni. Ha annyira titkos lenne, akkor lehet nem kapták volna meg az engedélyt :) :p. Sőt megkockáztatom, hogy a cég ezeket a kütyükkel teszteli egy esetleges turizmus beindításának lehetőségét a holdra... Legalábbis a cégnek benne vannak a hosszú távú terveiben.

Konfig:

#94 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:23

idézet:
Ezt írta Flynn
Szerintem törvényszerűen létrejönnek az evolúció folyamán ragadozók is[/quote]

Képzelj el egy földhöz hasonló bolygót hasonló éghajlattal, de sokkal kevesebb szárazfölddel. A víz alatti élővilágot nagyrészt figyelmen kívül hagyhatjuk, kevés szárazföldi életformának számít.
Tehát a szárazon van növényvilág, és 2-3 fajta növényevő. Ezek ösztönösen versenghetnek az élelemért, így adott a fejlődés oka addig, amíg valamelyik el nem jut a tudatos fejlődni akarás szintjéig.
Mivel mindig van élelem, nem változik meg az éghajlat, az állatok nem kényszerűlnek alternatív tápanyagra (döghús, stb), nem változik meg az étrendjük, nem alakul belőlük ragadozó. A tetemek a talajnak tesznek jót, kiegészítésképp a fotoszintézis és a bőséges csapadék mellé.
Egyszerű modell, de nem törvényszerű, hogy ragadozók alakuljanak ki. És ez még csak a szén alapú életforma.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#95 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:55

idézet:
Ezt írta -NoVa-:

Képzelj el egy földhöz hasonló bolygót hasonló éghajlattal, de sokkal kevesebb szárazfölddel. A víz alatti élővilágot nagyrészt figyelmen kívül hagyhatjuk, kevés szárazföldi életformának számít.
Tehát a szárazon van növényvilág, és 2-3 fajta növényevő. Ezek ösztönösen versenghetnek az élelemért, így adott a fejlődés oka addig, amíg valamelyik el nem jut a tudatos fejlődni akarás szintjéig.
Mivel mindig van élelem, nem változik meg az éghajlat, az állatok nem kényszerűlnek alternatív tápanyagra (döghús, stb), nem változik meg az étrendjük, nem alakul belőlük ragadozó. A tetemek a talajnak tesznek jót, kiegészítésképp a fotoszintézis és a bőséges csapadék mellé.
Egyszerű modell, de nem törvényszerű, hogy ragadozók alakuljanak ki. És ez még csak a szén alapú életforma.
[/quote]

A ragadozók törvényszerűen kialakulnak, ellentétben az idealizált modelleddel, az energiaviszonyok függvényében. A felvázolt modelled alapján.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#96 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 15:02

idézet:
Ezt írta -NoVa-:

[/quote]

Es lezabaljak az osszes zoldet, majd jol felfordulnak ehen.
Bar ugyanez lesz nalunk is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#97 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 15:14

idézet:
Ezt írta Rive:
Elsősorban is, az evolúció messze nem csak a replikátorok változásáról szól, hanem a replikátorok és a replikációt végrehajtó szervezet szimbiotikus együttesének fejlődéséről.
[/quote]
A replikátorok tartalmazzák az adott szervezet felépítését és működését tartalmazó utasításokat. Ha mutáció során megváltozik a kód, természetesen megváltozik az általa létrehozott szervezet is. Azt a körülmények döntik el, hogy az ilyen másolási "hiba" végül is rosszabb vagy jobb túlélő és örökítőképességű szervezetet eredményez-e. Ha rosszabbat, továbbra is az eredeti változat marad meg, ha viszont jobbat, a mutáns változat kiszorítja az eredeti verziót.
Viszont a replikátorok akár fel is áldozhatják a gazdaszervezetet a terjedésük érdekében. Lásd a gyermekeit a halála árán is védelmező anya, japán kamikaze-pilóták, öngyilkos arab merénylők, stb.
idézet:

Másrészt, az 'elveszés' semmiképpen se törvényszerű...
[/quote]
Nem törvényszerű, de valószínű. És idővel törvényszerűen elszaporodik a jobb génállomány.
idézet:

...sőt: a változatosság önmagában is túlélést segítő tényező, pl. populáció-szinten.
[/quote]
Ezt fejtsd ki bővebben, plz.
idézet:

Harmadrészt, az egyszintű, egyoldalú evolúció-elméletek elég régen kimentek a divatból...
[/quote]
Ezen mit értesz? Az önző gén-elmélet és a memetika?
Szerintem éppenhogy nem. Viszont az embereknek nem tetszik az a magyarázat az életre, hogy csupán másológépek vagyunk.

[ 2003. augusztus 11.: Flynn szerkesztette a hozzászólást ]
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#98 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 15:41

[url="http://"http://emil.alarmix.org/atlantis/4.htm"]Térrezonátor[/url]

#99 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 16:28

Talán láttátok volt anno egy olyan film, amiben az idegenek elérték, hogy összeüljön az egész Földről minden országból 1 vezető, hogy aláírjanak egy globális békenyilatkozatot, majd mikor aláírták, benyőgték az "idegenek", hogy sajnos elbukott ez a fajfejlesztő programjuk is, mivel arra akarták kitenyészteni az embereket, hogy háborúzzanak... Viszlát... :D

Szóval így gondolkozzunk a globális békében és a háborúmentességben, meg mindenben... :) Lehet, hogy jó, de lehet, hogy nem. Aki akarja döntse el. :rolleyes: :p

Üdv.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#100 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 17:49

idézet:
Ezt írta Rive:
Nem emlékszem, hogy bármi maradvány utalt volna radioaktív sugárzásra a Tunguz-meteorit esetében.

Forrást, please, és lehetőleg ne az UFÓ-magazinból ;)

[ 2003. augusztus 11.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Pedig volt...
Csak 1945 után jöttek rá, hogy azok a betegségek, és halálesetek 1908-ban sugárfertőzés következményei voltak, ugyanis a hiroshimai atomrobbantás után megegyeztek az ottaniak tüneteivel. 1908-ban fogalmuk sem volt az embereknek, hogy mitől hal meg a kisgyerek, stb. Viszont az első atombomba ledobása után már egyértelmű volt, azonban kimérni szerintem már nem nagyon lehet. Mindenesetre Sztálin is erőteljesen kutatta a területet, keresve valami bizonyítékot valami "nagy bomba" után.
Nem olyan régen láttam a Spektrumon egy műsort róla, ahol végigvették az összes lehetőséget, de igazából valamiben mindegyik sántított (ha másban nem, nem magyarázták meg a sugárszennyeződést). Volt egy öreg nénike, akit úgy mutattak be, mint az egyetlen élő szemtanúját a tunguzkai meteornak.
Azt mondta a nénike, hogy látott egy fényes valamit (lehet pl. üstökös, meteor, stb.), ami zuhant lefele, majd hirtelen (!) irányt változatott, és végül a dombok mögött eltűnt, és utána nagyon erős fényt látott.
A filmben fejtegették, hogy mitől lehetett az irányváltoztatás, és arra jutottak, hogy valószínűleg (nem röhögni) egy idegen űrhajó lépett be a Föld légkörébe, de túlságosan kis szögben ereszkedett, és hogy ne pattanjon ki a világűrbe, pályát változtatott, azonban az meg túl meredek lett, és végül 1000m magasságban felrobbant.

Persze ez egy nagyon UFO-s magyarázat rá, azonban a többi lehetőség (meteor, üstökös) még ennél is gyengébbek voltak.
Csak ugye aki nem akarja elfogadni, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, vagy esetleg azt, hogy más civilizáció képes lenne eljutni hozzánk, az továbbra is hülyeségnek fogja tartani.

Konfig:

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.