Hey Wyco, how r u nowadays? Been a long time "seeing" you...
I haven't really been active too much on the forum in the last two years with a bit of gradual turning into passivity. I think I grew out from it. I registered 9 yrs ago now (gosh...) and my life has changed quite a bit since. So have my interests and preferred ways of spending time.
What's up with you?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
for the sake of convenience:
roofing, roof construction [works], piggery
Yes, it is the simple answer, but i already used roofing and roof construction for 'tetőszerkezet, tetőszerkezet építése'.
I think 'tetőhéjalás' is not identical to 'tetőszerkezet építése'. Or?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Yes, it is the simple answer, but i already used roofing and roof construction for 'tetőszerkezet, tetőszerkezet építése'.
I think 'tetőhéjalás' is not identical to 'tetőszerkezet építése'. Or?
Building the 'tetőszerkezet" (the carpenters' job) is called roof framing.
Covering the frame with the weather-proof layers is called roofing.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)
Igen ez jó oldal, én is fogok majd ide hangmintát beküldeni. Bár annyi pontosítás, hogy nem az összes dialektusa, csak a világ minden tájáról lehet emberek angol kiejtését meghallgatni. Nem mindig az számít, honnan jött a beszélő, attól még beszélhet akármilyen angolt.
Ez a másik oldal egy kicsivel még jobb. Kevesebb hangminta van, de ide nem engednek túl profikat, hanem csak átlagos, jellemző hangmintákat.
Ennél vannak durvábbak is. Az angoloknál sokkal több és sokkal durvább akcentus van, mint Amerikában, pedig logikusan fordítva kéne lennie. A szabvány RP, BBC angolt az angolok kb. 3% beszéli csak, azt is főleg London környékén, meg úgy délkeleten.
Amerikában kevesebb tájszólás van, kevésbé durvák egymáshoz viszonyítva. A detroitiben eléggé torzak magánhangzók. Azt nem tudom, mit értesz kiegyensúlyozottságon.
Amerikában a szabvány General Americant a középső országrész északibb részén beszélik leginkább. Emellett nyugaton is elég szabályosan beszélnek.
Spoiler
Nekem az a nyugati az etalon, én is ezt tanulom. Nyugaton egyetlen különbséget szoktak említeni, hogy ott az ún. caught-cot merger alapján egy magánhangzót jellemzően beolvasztanak egy másikba (a mély ó-t [ɔː] tartalmazó szavak law, walk, caught, nem ó-san, hanem majdnem á-san [ɑː] hangzanak, így a dawn/don, caught/cot, hock/hawk, és hasonló szavak kiejtése általában megkülönböztethetetlenül egybeesik). Ezt az egyet leszámítva a nyugati is szabályos kiejtés, és ezt hallani legtöbbet a filmekben a színészektől (pláne mert Hollywood Californiában van, ami megint csak tipikus nyugat ebből a szempontól), tv-ben is bemondóktól. Ezt a magánhangzós összeolvasztást eleinte csak lustaságból csináltam, mikor esetlenül ejtettem az [ɔː]-t, de mostanra kifejezetten megszerettem, az á-s hangzás amerikai dögösséget ad a beszéd hangzásának, és modernebb kiejtésnek is számít. Annyira elterjedt ez az [ɔː]-[ɑː] jelenség Amerikában, hogy nyelvészek ölre mennek a témában, hogy szabályosnak tekinthető-e. Már talán a beszélők többsége így beszél. Jól látszik a nyelvjárási térképeken, pl. ezen vagyezen, nyomasztóan túlsúlyba vannak az összeolvasztós pöttyök, de ez csalóka, mert nyugaton kevesebben laknak, mint a keleten, főleg a nagyvárosok (pl. New York és társai) lakosszáma miatt, így a pöttyszám ellenére kb. egál lehet. Viszont ez egy folyamat, ami a 40-es évektől indult és egyre terjed, még talán 30 év, és mindenki csinálni fogja az USÁ-ban.
A texasi a legdurvább anyanyelvi akcentus, ami az USÁ-ban létezik. Lehet ez a beszélő texasi, de mégis semleges nyelvjárást (General American) beszél. Nem mindig az számít, hogy hol lakik, hanem hogy gyerekkorában milyen nyelvjárást tanult a szüleitől, iskolában. Plusz lehet már nem is ott lakik, ahol felnőtt.
Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 26. 08:45 -kor
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”