HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1651 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 14. 09:27

Hegedűről jutott eszembe: ha jól hallottam s értelmeztem, Malmsteen-nek volt valami korai gitárja, amin a nyak a bundok között "ki volt vájva", picit érdekessé tette a játékot. Asszem a Concerto Suite-ban ilyenen játszott. Remélem jól értettem a dolgot.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1652 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 14:06

Bizony.

http://en.wikipedia....oard#Scalloping

#1653 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 11:22

Amplitube-ot használ valaki? Tegnap feltettem, fél órát prüntyögtem vele, és hát húha, ez tud valamit. Olyan latency van ASIO driverrel, nagyon élethű, mintha tényleg egy rendes erősítőbe dugná be az ember a gityót. Mondjuk kell hozzá egy normális hangkártya (be is üzemeltem a Terratec DMX 6Fire-t), de gyanítom, asio4all driverrel is menne rendesen.

:cool:

#1654 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 21:30

No, most kíváncsiságból megnéztem ezt az Amplitube cuccot, jó lenne (asio4all driverrel még az alaplapin is működik, bár azért érezhető a latency), de valamiért nálam kurva halk. Ha meg feltekerem benne a potikat akkor gerjed, és sípol meg recseg. :Đ Már ordít a windows meg minden más, ezt viszont alig hallom. Biztos nem a bemeneti cuccal lesz a gond, mert ha a bemenetet "áthúzom" egyből a kimenetre, a fejem leszakad olyan hangos a bejövő hang. Ötlet? Kis négyhúrosom egy Zoom dobozon át van rákötve a gépre, és tök mindegy hogy mikrofon vagy vonalszintű bemenetként csatlakozik, ugyanolyan halk az Amplitube.

Más téma. Kicsit barkácsoltam délután, és elkészült a két pickup közé passzoló rámpa, így kicsit nagyobb mozgásterem lett. Gondolkoztam rajta, hogy be kellene picit sötétíteni a fadarabot, de nem jutott eszembe olyasmi amitől pl. az ujjaim ne lennének színesek, úgyhogy asszem marad natúr. :D

Kép

#1655 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 21:11

Hát én tekergettem jobbra-balra ezt az Amplitube-ot, de az a rejtélyes feedback sehogyse tűnik el (google szerint nem én vagyok az egyetlen aki ettől szenvedett, de egyik jótanács se jött be ((noise gate "szigorúra" állítása, a másik meg hogy ne "élesítsd" a track-et, oké de akkor komplett elkussolt az egész)) ), asszem ez így kuka... Még megnézem a Guitar Rig-et, ha az se jobb akkor ennyi volt a szoftveres kalandozásnak. :Đ
Azért ha valakinek van ötlete, írjon, mert ettől még érdekel a dolog, de ha nem megy, nem fogom erőltetni. :blink: :p

#1656 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 26. 05:10

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 04. 22. 22:30

No, most kíváncsiságból megnéztem ezt az Amplitube cuccot, jó lenne (asio4all driverrel még az alaplapin is működik, bár azért érezhető a latency), de valamiért nálam kurva halk. Ha meg feltekerem benne a potikat akkor gerjed, és sípol meg recseg. :Đ Már ordít a windows meg minden más, ezt viszont alig hallom. Biztos nem a bemeneti cuccal lesz a gond, mert ha a bemenetet "áthúzom" egyből a kimenetre, a fejem leszakad olyan hangos a bejövő hang. Ötlet? Kis négyhúrosom egy Zoom dobozon át van rákötve a gépre, és tök mindegy hogy mikrofon vagy vonalszintű bemenetként csatlakozik, ugyanolyan halk az Amplitube.

Más téma. Kicsit barkácsoltam délután, és elkészült a két pickup közé passzoló rámpa, így kicsit nagyobb mozgásterem lett. Gondolkoztam rajta, hogy be kellene picit sötétíteni a fadarabot, de nem jutott eszembe olyasmi amitől pl. az ujjaim ne lennének színesek, úgyhogy asszem marad natúr. :D

Kép

Fapác + szintelen fényes lakk?
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#1657 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 26. 18:38

Valami olyasmi lesz belőle, majd a hétvégén foglalkozom vele... :) Így natúrban sem rossz, bár lehetne picit sötétebb. :D

#1658 Felhasználó inaktív   Womb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 02. 07:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 04. 14. 08:27

Hegedűről jutott eszembe: ha jól hallottam s értelmeztem, Malmsteen-nek volt valami korai gitárja, amin a nyak a bundok között "ki volt vájva", picit érdekessé tette a játékot. Asszem a Concerto Suite-ban ilyenen játszott. Remélem jól értettem a dolgot.

skallopált fogólapnak mondják. a jumbo bundozásnál is lebegősebb játékot eredményez, sokak szerint igazán jó virgázni egy ilyen nyakon.

#1659 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 06:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 04. 22. 12:22

Amplitube-ot használ valaki? Tegnap feltettem, fél órát prüntyögtem vele, és hát húha, ez tud valamit. Olyan latency van ASIO driverrel, nagyon élethű, mintha tényleg egy rendes erősítőbe dugná be az ember a gityót. Mondjuk kell hozzá egy normális hangkártya (be is üzemeltem a Terratec DMX 6Fire-t), de gyanítom, asio4all driverrel is menne rendesen.

:cool:

Évekig használtam, a jó öreg live value-val, és kx sound driverrel (az tudott asio-t). meg cubase vst-t. aztán vettem 1 multieffektet... hangja hasonlóan "telt", testes (ami a torzítókat, ampokat illeti).

Amplitube-ból vannak "Hendrix-féle" változatok is, még nem láttam, de szerintem olyasféle preseteket használhattak. Alapjában véve piszok jó nahgzású az egész, ahogy van. A guitar rig előtt vagy 2 évvel jöhetett ki.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1660 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:17

Ezt be kell tegyem XD

Ez az ember totál kész, fingja nincs, hogy hol van, legalábbis úgy tűnik :D Amúgy szerintem zseniális :)

Sajnálom hogy feloszlott a SOAD. Bár Serj hasonló csapáson halad tovább,aminek örülök.

Szerkesztette: Gery80 2010. 05. 04. 10:17 -kor

Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1661 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 04. 25. 22:11

Hát én tekergettem jobbra-balra ezt az Amplitube-ot, de az a rejtélyes feedback sehogyse tűnik el (google szerint nem én vagyok az egyetlen aki ettől szenvedett, de egyik jótanács se jött be ((noise gate "szigorúra" állítása, a másik meg hogy ne "élesítsd" a track-et, oké de akkor komplett elkussolt az egész)) ), asszem ez így kuka... Még megnézem a Guitar Rig-et, ha az se jobb akkor ennyi volt a szoftveres kalandozásnak. :Đ
Azért ha valakinek van ötlete, írjon, mert ettől még érdekel a dolog, de ha nem megy, nem fogom erőltetni. :blink: :p

Már bocsi, hogy beleugatok, de szerintem nálad inkább keverési probléma lesz, mint amplitube-os. Milyen hangkártya, milyen sound driver, mi hova van kötve pontosan, hangkártya keverője hogy van beállítva, Cubase-ben mit állítottál (azt kicsit bonyásabb leírni, fejből nekem se megy, de csak kiderítjük talán), stb.

Pl. kx driverrel bizony a kx routerben "huzalozni" kellett ahhoz, hogy a megfelelő asio kimenet a megfelelő audio csatornához legyen kötve, s megszólaljon. Szerintem valami le van keverve (max. nem tökéletes, van bizony ilyen is), azért olyan halk. Az valszeg a guitar rig-gel is hasonlóan lesz majd, szóval meg kéne találni a probléma forrását. Szerintem le kell követni a jelet.

Egyáltalán melyik Cubase fut, szóval kéne plusz infó.

#1662 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 17:29

Ja ja, ezt azóta már megoldottam, de az életben nem gondoltam volna, hogy rájövök. :D A Line-in hangerejét kellett szinte minimumra venni (a WinXP hangerőpaneljén), és máris jó lett (pedig egyébként pl. Goldwave alatt nem volt se torz, se túl hangos, szóval nem értem)... Cubase nincs, egyelőre csak "stand-alone" prüntyögök. :)

#1663 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 22:24

Nálam a vonalbemenet keverőben le van némítva, ettől még a szoftverből kijön az effektezett hang.

#1664 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:03

Naná, hogy a "lejátszáshoz használt line-in bemenetet" le KELL némítani, hisz az csak erősítőn megy át. A "felvételhez" használtat KELL engedélyezni, hisz ez az ASIO-s dolog tulajdonképpen hangrögzítés és lejátszás szimultán, full duplex. Azért ítam idézőjelekkel, mert line in csak 1 fizikai bemenetet jelent, de a lejátszás esetén azonnal megjelenik a kimeneten a jel, a felvétel esetén meg rároutolhatod bármely ASIO portra, onnan szoftveres DSP, onnan erősítő, oszt kész. Nem ugyanaz.

Ha nem némítod le a line-in-t, akkor az effektezett hang mellett hallani fogod a tisztát is, az pedig nem olyan jó. :)

Ja, a line in némítást a kx routerben is el lehet intézni, a megfelelő wire-t le kell választani, fejből nem vágom már, rég csináltam.

:offtopic: full duplexről jut eszembe: mai alaplapi rtl kártyák sajnos még mindig nem igazán tudják ezt, azaz lejátszani ÉS felvenni egyidőben sokkal nem lehet sajnos.

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 08:04 -kor

#1665 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 04. 18:29

Ja ja, ezt azóta már megoldottam, de az életben nem gondoltam volna, hogy rájövök. :D A Line-in hangerejét kellett szinte minimumra venni (a WinXP hangerőpaneljén), és máris jó lett (pedig egyébként pl. Goldwave alatt nem volt se torz, se túl hangos, szóval nem értem)... Cubase nincs, egyelőre csak "stand-alone" prüntyögök. :)

Hol fut az Amplitube? Vagy külön alkalmazás? Mert én ezeddig csak Cubase-es változatot láttam, ahol plugin volt.

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 08:05 -kor

#1666 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 08:50

Az ilyen cuccokat általában megírják standalone alkalmazásként és VST pluginként is. Így az is jól jár, aki csak zenélgetne, meg az is, aki egyből rögzítené a nótát.

#1667 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 13:24

Tufa vagyok hozzá, nálam standalone-ként megy.

Azt mondjátok meg, olyat hogy lehet csinálni, hogy fogok egy mp3 backing tracket, rájátszok valamit az Amplitube-bal effektezett hangszerrel, és mindezt rögzítem.

#1668 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 05. 05. 14:24

Tufa vagyok hozzá, nálam standalone-ként megy.

Azt mondjátok meg, olyat hogy lehet csinálni, hogy fogok egy mp3 backing tracket, rájátszok valamit az Amplitube-bal effektezett hangszerrel, és mindezt rögzítem.

Ha a hangkártya tud egyszerre lejátszani ÉS felvenni, akkor bármilyen felvevő proggival, hiszen csak az kell, hogy szóljon a háttér, s közben mind a hátteret, mind a rájátszott témát tudja venni. Nem kell stúdióprogram, elég mondjuk egy Audition is pl. Több sávot meg szoft effekteket az is tud, végülis keverni kiváló, de mondom: a dolog leginkább a hangkártya full duplex képességein bukik.

Anno cool edit pro-val meg soundforge segítségével rögzítettünk multitrack-et, simán összerakható egy zene, sőt, mi még pl. fast tracker-ben írtuk meg a dobot pl., kirendereltük wav-ba, betoltuk cool-ba, oszt már csak rá kellett játszani, s cool volt. :)

ps.: Ja, minden Live full duplex, a felvételnél ott a csatorna, aminek a neve: "What you hear", azaz ami szól, azt rögzíti. Sajnos sok alaplapi RTL kari nem tud ilyesmit...

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 05. 15:41 -kor

#1669 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 17:10

Vagy, ha elég hosszú a track, tehát nem loop-ban fut, az Amplitube-ban is tudsz rögzíteni (nem nehéz, a manualban benne van hogyan kell), aztán ki tudod exportálni jól. :cool:

#1670 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2010. 05. 05. 18:10

Vagy, ha elég hosszú a track, tehát nem loop-ban fut, az Amplitube-ban is tudsz rögzíteni (nem nehéz, a manualban benne van hogyan kell), aztán ki tudod exportálni jól. :cool:

De mindez csakis full duplex hangkártyával. Illetve láttam már több kártyát összehuzalozva, kábellel, működhet természetesen, de zajosabb.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.