HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8101 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 30. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 09. 30. 08:25

én meg nyíltan válaszolok, volt három lehetőség: június, július, augusztus :laugh: részemről szombaton meló, vasárnap bicikli túra.

Megint egyedül kell mennem. :p Olyanok vagytok! :p
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8102 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 09. 25. 20:28

Hogy lehet így zenét hallgatni? :wtf: Vagy csak még nem találkoztál JÓ zenével? :D

Dehogynem. De ha unatkozom, akkor zenével is azt teszem (hacsak nem akkor hallom először, de nem tudok állandóan új és jó zenét szerezni). S igenis van jó zene, aminek egy adott szakasza az igazi.
A háttérzenéket nem tekergetem, menet közben pedig nem tudok zenét hallgatni, mert nem köt le, de még zavaró is kicsit, legyen az gyaloglás vagy motorozás. Néha összejön minden, s elvagyok zenével, de az ritka. Jó is ez így. Ha már kint vagyok, kifelé figyeljek, a zene inkább befelé visz.
Ha zenét hallgatok, akkor minek költsek benzinre is? OK, eljutok vele valahova, de azért jobb, ha az út maga is élvezetes.

Idézet

A kanyargós útig el kell ám jutni valahogy. Az Alpok nem 2 köpésre van :p

Persze, jól meg kell tervezni az utat. Mi azt szoktuk.
Szlovéniába is át lehet úgy menni, hogy Bled környékéig nem kanyarog, de úgy is, hogy szuper kis út van a határ után (nemtom meddig, akkor nem Bledbe mentünk, éppcsak átugrottunk Szlovéniába és Ausztriába), de még ideát is túl kanyargós nekem. Nem lehet végig az, de azért sok helyütt igen.
Itt a közelben is kanyargósak az utak.
Az Alpok igazából már túl erős, zavarbaejtő, amikor gurulok és fékeznem kell, nem ezt szoktam meg :D Amúgy ugyanez van Zalában.

Tegnap terepeztünk kicsit. Csak mert minden térkép rendes útnak jelöl valamit, az nem jelenti azt, hogy rosszabb úűt a szántóföldnél, nagy kövekkel, nyomvályúkkal, gödrökkel és sok homokkal.
Egyébként mostanában inkább bicikliztünk. Az emelkedőkhöz még hozzá kell szoknom. De most már jön az ősz, legalább a túlmelegedés nem fog akkora problémát jelenteni.

#8103 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 21. 11:12

LEsznek még jó idők az idén? Vagy már eltehetem a járművet? Ki mit csinált?

#8104 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 21. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 10. 21. 11:12

Tavaly november közepén 18-20 fokban kanyarogtunk Zalában meg Szlovénia határ közeli dombjain. Egy olyan október után, ami szintén fagyokkal szerencséltetett minket, mint a mostani.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8105 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 23. 20:03

Idén azért remélem értelemes telünk lesz, sok hóval :D 1986...az tél volt! :D

#8106 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 10. 21. 12:12

Én igazi téliesítést nem csinálok. A kötelező dolgok nálam hamar kimerülnek. A gépet mindig megmosom teletankolom és beállítom a garázsba. A biztosítást egész évre szoktam kötni, pont ezért, hogy egy-egy felmelegedett hét miatt ne bosszankodjak. Amit idén még beiktatok a téliesítéseb, hogy veszek egy ilyen akármilyen olcsó Louis-os akksi töltőt, lekötöm az akksit és időnként rátöltök. Ha jól számolom 3 éves lehet az akku, ezért nem árt ha karban tartom. Illetve a tavaly télből okulva beröffentem a gépet néhányszor. Mert tavasszal úgy jártam, hogy az akkuban ugyan még volt egy kis szusz, ami pl. nyáron gond nélkül beindította volna, de tavasszal már nem ment neki. Ez valszeg azért volt, mert a sok állástól a benzinben levő cuccok is leülepszenek, ezért az első indításnál felkap egy csomó szarságot, ami nem segíti a berobbanást, így jobban megkéreti magát a gép.

#8107 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 09:31

Akkutöltőt azt vettem én is - megint, mert hála a jó égnek azt is elkeverték a költöztetők, eszem a szívüket mustárral.
Téliesítésről szó nincs. Sajna pillanatnyilag garázsról se. Majd ezügyben is intézkedünk, annyi minden között... egyelőre ponyva. Volt már egy ilyen telük, kibírták.

#8108 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 10. 23. 21:03

Idén azért remélem értelemes telünk lesz, sok hóval :D 1986...az tél volt! :D

Ennyi pénzed van fűtésre? Én kihagynám.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8109 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 17:50

Sziasztok!

Most készülök motort vásárolni, eladtam a gixxert. Amibe beleszerettem az a BMW s1000rr. Van valakinek valami tapasztalata/élménye a géppel? A szaksajtó egekig magasztalja, de azért az átlag usereknek jobban hiszek.

#8110 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 17:53

Sziasztok!

Most készülök motort vásárolni, eladtam a gixxert. Amibe beleszerettem az a BMW s1000rr. Van valakinek valami tapasztalata/élménye a géppel? A szaksajtó egekig magasztalja, de azért az átlag usereknek jobban hiszek.

Kép

Szerkesztette: Mikeee 2011. 10. 24. 17:53 -kor

#8111 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 07:10

Nekem sajnos nincs személyes tapasztalatom vele, pedig kíváncsi lettem volna rá. Volt is BMW tesztnap tavaly és idén egyaránt, de eljutni egyikre sem tudtam. Bár igazából már nem is lenne aktuális, mert még mindig elvakultan imádom a Fireblade-emet! :D A motort most akarod megvenni? Mert ha nem, akkor lehetséges, hogy kipróbálhatnád jövő tavasszal valamelyik kereskedésben. De ne a Wallis Pestnél, velük semmi jó tapasztalatom nincs. Eléggé bunkók voltak, mikor náluk jártam.

#8112 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 08:43

Egy kicsit visszakanyarodva a téliesítéshez. Mint említettem vennék egy akkutöltőt, így aki használ ilyemsit, attól kérdezem, hogy milyent lenne érdemes? A Louis-nál van egy egyszerű 20 eurós. Valaki használ ilyent? Igazából ha a funkciót jól betölti, akkor ez is elég lenne. Nem kell 100-ért csilivili ledes.

Szerkesztette: KBoti 2011. 10. 25. 08:44 -kor

#8113 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 10. 25. 09:43

Egy kicsit visszakanyarodva a téliesítéshez. Mint említettem vennék egy akkutöltőt, így aki használ ilyemsit, attól kérdezem, hogy milyent lenne érdemes? A Louis-nál van egy egyszerű 20 eurós. Valaki használ ilyent? Igazából ha a funkciót jól betölti, akkor ez is elég lenne. Nem kell 100-ért csilivili ledes.

Az ólomakksik elég igénytelen jószágok, szóval tényleg nem feltétlenül kell csillivilli töltő. Nekem egy Lidl-s van, asszem 7-ért vettem és egy fokkal komolyabb cucc, korábban volt egy az általad linkelthez nagyon hasonló (asszem ilyen), azzal se volt gond, csak akartam egy olyat, ami tud "regenerálni".

#8114 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 11:55

A hétvégén egy rövid körre megjárattam a gépet, de ahogy nézem lehet nem ez lesz az idei utolsó. :)

#8115 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 10. 31. 11:55

A hétvégén egy rövid körre megjárattam a gépet, de ahogy nézem lehet nem ez lesz az idei utolsó. :)

Én pedig az előbb lemostam. A múltkori esők + sáros földút után megin olyan volt, mint egy varacskos enduro...

#8116 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 10. 31. 15:31

Én pedig az előbb lemostam. A múltkori esők + sáros földút után megin olyan volt, mint egy varacskos enduro...

Jól tetted! Kell neki az ápolás! ;) Én idénre már letettem a Blade-t, nem kockáztatom meg, hogy a hideg aszfalton elnyaljak. Egyszer elég volt... :s

#8117 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 12:58

Persze, kell neki, de azért kicsit aggasztott, hogy nem fog-e hirtelen fagyni, mert akkor igen rossz ötletnek bizonyult volna a mosás :D
De nem fagyott, másnap meg kifújattam menetszéllel úgy 560km erejéig. Talán nem fog szétfagyni ;)

Egyelőre ezekkel a gumikkal parádésan viselkedik a hideg, de száraz aszfalton. Esőben-ködben meg default nagyon óvatos vagyok, a látásom rontása azonnal figyelmeztet ezekre :D

Apropó látásromlás: RainX-et használ valaki sisakplexin? Oszt segít-e? Hideg esőben meg ködben nagyon párásodik, és a belsejét rohadt kínos menet közben törölgetni, mondjuk inkább, hogy nem lehet.

#8118 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 14:28

Nahogy jártam!
Éjjeles voltam, hazafelé beugrottam boltba, vásároltam ebédre kaját. Lefeküdtem aludni, 10kor telefonálnak az OTP-ből hogy hogyan lehetséges hogy reggel fél7kor a teszkóban vásárolok, majd fél8kor MILÁNÓBAN (!) akarok nagyobb lóvét kivenni? (A napi limit miatt sikertelenül!) Mert ez nekik is gyanús. Hámmondom sehogy, jó hogy hívtak, nekem is gyanús lenne ha álmomban teleportálnék. Kapcsolták az ügyintézőt, kártya letiltatva azonnal.
Szerencsém volt hogy nagy összeggel próbálkoztak! Nézem, SMS valóban jött a sikertelen tranzakcióról (500 HUF (!!), Olasz posta)
Hívom gyorsan a motoros cimborát akivel voltam hogy mi van, azt mondja épp az OTP-ben ül és adja le az érvénytelen kártyáját, tőle le is szedtek lóvét :\ Szintén milánóban. Fasza :(
Nagynehezen alszok tovább, délben újabb SMS, 250HUF (ami 250euró a biztonsági csaj szerint, csak tévesen küldi a rendszer) próbálkozás, Milánóban. PErsze akártya már letiltva, sikertelen.

Node, együtt a haverommal csak benzinkutakon fizettünk, meg Rómában egy ATM-ből vettünk ki pénzt. VAlahol leklónozták a kártyákat. Pedig figyelni szoktam a pénztárosokat mit csinálnak, de semmi gyanús nem volt. VAgy csak nem emlékszem rá :\
Mi a tanulság? Olaszoknál vigyázni, kimenetel előtt PINt változtatni, ha hazajöttél akkor meg vissza. Napi limitet ésszerűen beállítani.
Nem mintha ez itthon nem történhetne meg bármikor. Vigyázzatok a kártyákra.

#8119 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 09:20

ez nem olasz specialitás. ismerősöm (hightech fóbiás megrögzött kp használó) egyszer használta belgáknál a kártyát egy boltban, nem vitték el ott se, az orra előtt húzták le. pár hónap múlva németeknél vettek le róla pénzt, szerencsére nem túl sokat mert alacsony napi limit volt beállítva. ez az egy eset volt hogy nem bank atm-ből vett le pénzt, csak ott történhetett a másolás. komplett iparág épül erre, országoktól függetlenül bárhol megtörténhet.

#8120 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 10. 25. 08:10

Nekem sajnos nincs személyes tapasztalatom vele, pedig kíváncsi lettem volna rá. Volt is BMW tesztnap tavaly és idén egyaránt, de eljutni egyikre sem tudtam. Bár igazából már nem is lenne aktuális, mert még mindig elvakultan imádom a Fireblade-emet! :D A motort most akarod megvenni? Mert ha nem, akkor lehetséges, hogy kipróbálhatnád jövő tavasszal valamelyik kereskedésben. De ne a Wallis Pestnél, velük semmi jó tapasztalatom nincs. Eléggé bunkók voltak, mikor náluk jártam.

Végülis egy Firebladet vettem. Eddig nagyon tetszik, bár még nem húztam 6 ezer fölé érezni a kirobbanó erőt. Tudom, hogy manapság már nincs akkora jelentősége a bejáratásnak, de azért mégis megpróbálom kibírni az első 1000 km-t papásan.

Szerkesztette: Mikeee 2011. 11. 13. 19:40 -kor

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.