HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8141 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 04. 17:33

Én ugye járatom, szinte nap mint nap. Ma mikulás-felvonulás volt Fehérváron, íme:

Tecső videjó

0:45-nél és 2:25-nél integetek, természetesen jobb kézzel :-D

szerk. akku: az enyimet pedig ott töltötték meg az orrom előtt, igaz az hagyományos. Amikor zártat vettem - nos, arra nem emlékszem :-o

Szerkesztette: alvaro 2011. 12. 04. 17:34 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8142 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 12. 04. 18:33

szerk. akku: az enyimet pedig ott töltötték meg az orrom előtt, igaz az hagyományos. Amikor zártat vettem - nos, arra nem emlékszem :-o

Én eddig csak autóba vettem akkumulátort, de az annyi volt, hogy bementem az üzletbe kifizettem s hoztam el.

#8143 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 04. 18:09

Én eddig csak autóba vettem akkumulátort, de az annyi volt, hogy bementem az üzletbe kifizettem s hoztam el.

Én kénytelen voltam venni a tavaszelőn, az előző közel két év alatt olyan szint ért el, hogy ha nem kapta el elsőre, ennyit az indításról... márpedig a Rotax 654 gyakran indul többedszerre. Mondjuk hidegben indulékonyabb, nyáron határozottan többet kell köszörülni vele. Pár hete volt még egy olyan, hogy megmakacsolta magát, na akkor iszonyat sokat indítóztam, de csak nem akart menni, ott merült le az akku elég csúnyán. Szerencsére egy kúton megsegítettek, azóta várom, hogy rendesen megtölthessem, de ebben a takony ködös-csöpögős időben nem állok neki szétszedni szegényt... de visszatöltötte ő is üzembiztosra, és azóta egyszer se csinált ilyet, azt se értem, akkor mi volt :unsure: Mindenesetre most nem gurulok perceket leállított motorral, nehogy megint lefogyasszam (hidegben amúgyis gyengébb), meg a lámpákat is inkább lassan, járó motorral cserkészem be, távoli, leállítós-megállós rágurulások helyett.

#8144 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 04. 15:41

...

Azért gondoltam, hogy mindenképp veszek akksit, mert ezen a télen azt az elvet követem, hogy 2-3 hetente beburrantom a gépet. ...

Jaja, én is be fogom röffenteni havonta kábé, és megvárom, míg normálisan bemelegszik a blokk. Nem akarok szenvedni tavasszal az első beindításnál, mint idén, amikor egész télen hozzá sem nyúltam a mocihoz..

#8145 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 12. 05. 10:23

Jaja, én is be fogom röffenteni havonta kábé, és megvárom, míg normálisan bemelegszik a blokk. Nem akarok szenvedni tavasszal az első beindításnál, mint idén, amikor egész télen hozzá sem nyúltam a mocihoz..

Nekem 5 hónapnyi pihenő után simán elindult 3. indítózásra. :) A Blade nem tudom hogy fogja viselni. :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8146 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 12. 05. 11:26

Nekem 5 hónapnyi pihenő után simán elindult 3. indítózásra. :) A Blade nem tudom hogy fogja viselni. :)

Az akksi ki volt véve, töltve volt az öt hónap alatt? Esetleg fűtött helyen volt a motor? Végül is jó akksival nem kéne gond legyen. Az első nálam telelés után is pöccre indult a gép. Viszont a sok állással, hideggel, és lemerült állapotú akkisval pont az akku élettartamát rövidítjük meg.

#8147 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 05. 15:11

Az akksi ki volt véve, töltve volt az öt hónap alatt? Esetleg fűtött helyen volt a motor? Végül is jó akksival nem kéne gond legyen. Az első nálam telelés után is pöccre indult a gép. Viszont a sok állással, hideggel, és lemerült állapotú akkisval pont az akku élettartamát rövidítjük meg.

Jóformán rá sem néztem. Beindítva, töltve nem volt. Csak annyi, hogy egy parkolóházban volt, minimum 10°C-kal.

#8148 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 05. 15:11

A hideg nem árt neki, sőt! Hidegben lassulnak a kémiai folyamatok, így az önkisülés és szulfátosodás is.
Indításhoz a hideg akku nem jó, mert lecsökken az indítóáram is, de tároláshoz meg pont az a jó (nem az indítóáram csökkenés, hanem az alacsony hőmérséklet :) )

Szerkesztette: Atti 2011. 12. 05. 15:27 -kor

WoT nick: Atti77

#8149 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Atti - Dátum: 2011. 12. 05. 15:26

A hideg nem árt neki, sőt! Hidegben lassulnak a kémiai folyamatok, így az önkisülés és szulfátosodás is.
Indításhoz a hideg akku nem jó, mert lecsökken az indítóáram is, de tároláshoz meg pont az a jó (nem az indítóáram csökkenés, hanem az alacsony hőmérséklet :) )

Tehát indítás előtt melegítsük fel? :)

#8150 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:21

:D

Mielőtt indítod, előtte egy nappal felviszed a lakásba... nem is rossz ötlet, ez lesz nálam szerintem.

#8151 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 14:37

KTM 690 Duke sajtóbemutató:
http://totalbike.hu/...tolnom_kellett/

a videoban 2.05-től látható hogy hugyozik az egyik csávó a háttérben :nevet:

"Sajtóbemutató" :up:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#8152 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 12. 05. 21:21

:D

Mielőtt indítod, előtte egy nappal felviszed a lakásba... nem is rossz ötlet, ez lesz nálam szerintem.

Ez működik. Ma (igaz nem volt kint sem olyan hideg) a lakásból vittem az aksit teljesen feltöltve (azt amelyiket már majdnem kihajítottam) és pöccre indult a gép.

#8153 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 22:13

Na felhozom, mert nagyon elsüllyedt, pedig ma is milyen fasza idő volt, még motorosokat is láttam.

Szóval a lényeg, hogy az elszálló benzinárak, és a BKV megbízhatatlansága miatt, nameg mert mindig is szerettem volna, azon gondolkodom, hogy veszek egy motort.
Jogsim nincs, de most a 125ösre ugye ez elég gyorsan, olcsón megvan, nekem nagyobb nem is kell, mert nagyrészt munkába járásra kéne pesten, olyan napi 20-30 kilométerre. Szar időben marad a fenti két alternatíva, a terv az, hogy tavasz-ősz között, normális időjárási körülmények között használnám.

Végig néztem a használtautó motoros kínálatát, és 100-150 ezer közé eső kínálat elég szar. Főleg robogókat néztem, de ami esetleg jobban néz ki, annak nincsenek papírjai, vagy külföldi okmányos.

Végül kilyukadtam ennél:
Kép
MZ Trophy

Több okból tetszik. Először is nagyon szép, másodszor a nagybátyám árulja. :) Mondjuk véletlenül derült ki, de azt hiszem ennél jobban leigazolhatóbbat nem találok. Szóval külsőleg-belsőleg toppon van, 5-6 éve szedte csavarjaira, és újította fel. Van hozzá egy donor, szóval alkatrész terén is jó lennék.
Személyes érzelmek is fűznek hozzá, mert ezen elég sokat üldögéltem gyerekként.
Az elmúlt évtizedben évi pár száz km-t futott csak, pár kirándulás erejéig vették elő. a CBF 500 volt inkább használatban.

A kérdésem lényege az volna, hogy szerintetek ez jó lenne kezdő motornak, Budapestre? Tényleg annyi lenne a fő cél, hogy Zugló és a BAH-csomópont között aránylag gyorsan tudjak közlekedni.

50es robogó nem játszik, ami megy jól, és az állapota is olyan, az meg nem fér bele a keretbe.

Tárolás még egy kicsit macerás, mert kell keresnem valami zárt helyet a környéken, de sztem ez megoldható valamelyik egyetemi koli udvarán+ponyva, télen meg megoldható a garázsban tárolás.
KomposztWC

#8154 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 06:38

Személy szerint ugyan irtózom mindentől, ami kétütemű (na jó, közvetlen befecskendezéssel és kényszerolajozással az is lehet jó :D), de az említett árkategóriát látva inkább nem akarlak átterelni sehova :)
Állítólag az elektromos rendszere a problémás, arra ügyelj, meg azt írják, könnyen foltozható házilag. A fene tudja, nekem lehet nem lenne az, az egy más világ. Mindenesetre az ismert előélet és a donor határozott előny.
Amúgy szerintem persze, Zugló-BAH közé simán.

#8155 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 01. 12. 22:13

Végül kilyukadtam ennél:
[img]http://hasznaltauto....9/3670916_4.jpg[img]
MZ Trophy

Benzint ezzel sokat nem fogsz spórolni, ráadásul, ha kevés olajat teszel a benzinbe, akkor szorulni fog a motor, ha sokat akkor olajpöttyös lesz a pólód hátul. :-D

A váz -kanyarban- nyeklik-nyaklik, a fék egy kalap szar.

Ennyi pénzért én nem ilyet vennék.

#8156 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 09:19

Nemtom, izé. Kap BÁRMIT ennyi pénzért? Ezt most halál komolyan kérdezem, tényleg nem tudom.

Benzin ugye attól függ, mivel jár most. Népítéleten ilyen 4-5 litereket emlegettek. 4T 125-össel ez lehetne a fele is (én nyilván becéloznám a 2l alatti átlagot :-D), de azt biztos nem kapja meg 150-ért.
Ellenben valószínűleg megbízhatóbb. Szerintem hosszabb távon megérné, ha röviden nem megy neki, akkor nem tudom, mit csináljon.

Szerkesztette: alvaro 2012. 01. 13. 09:21 -kor

#8157 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 09:40

szia grillo

donorral együtt megbízható állapotban megéri. mondjuk én sem ilyet vennék az igaz.

http://www.hasznalta..._tenere-5410770

http://www.hasznalta...dszamos-5392410

első benyúlásra :) fenntartásuk biztos drágább de mindkettő keresztben nyeli le az mz-t.

üdv.

#8158 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 10:12

Ombuccman, azt ugye tudod, hogy ezek nem férnek bele az A1 11kW-os korlátjába?

#8159 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 11:00

Hát igen, gondoltam, hogy nem a vedemegazonnal lesz mindenki véleménye, de hát épp ezért kérdeztem.

A fenti motorok szépek, a Yamaha kimondottan tetszetős is, de bizony a jogsi határait túllépi sajnos. Én meg épp azért most gondolkodom a motoron, mert olcsón megoldható, hogy legálisan használjak 125-öst.

Ha esetleg még van ötletetek, akkor azt megköszönöm, márciusig várhatóan úgyis csak nézelődök, úgy tudom akkor indulnak be a tanfolyamok.
KomposztWC

#8160 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2012. 01. 13. 10:12

Ombuccman, azt ugye tudod, hogy ezek nem férnek bele az A1 11kW-os korlátjába?

valóban, erre nem figyeltem. megfelelően regisztrált példányt kell keresni :laugh: nemrég láttam 400-as banditot 25kW-os forgalmival, ami a valóságban 39kW/54 ló. biztos van ilyen a 125-ösök között is.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.