HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8121 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 13. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 11. 13. 19:36

Végülis egy Firebladet vettem. Eddig nagyon tetszik, bár még nem húztam 6 ezer fölé érezni a kirobbanó erőt. Tudom, hogy manapság már nincs akkora jelentősége a bejáratásnak, de azért mégis megpróbálom kibírni az első 1000 km-t papásan.

Üdv a Blade-esek között! ;) Egy képet azért kérlek dobj fel ide!
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8122 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 11. 13. 20:30

Üdv a Blade-esek között! ;) Egy képet azért kérlek dobj fel ide!

Itt van a jószág, már téli álmát alussza.

Kép

Szerkesztette: Mikeee 2011. 11. 20. 13:59 -kor

#8123 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 14:52

Gratulálok! Ez a 2008-as változat? Majd mennünk kell fórum-gurulni! :)

#8124 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 11. 20. 14:52

Gratulálok! Ez a 2008-as változat? Majd mennünk kell fórum-gurulni! :)

Thx. Igen ez a jelenleg futó széria. Jövőre lesz ráncfelvarrás, de a műszeregységen, meg a lámpán kívül nem nagyon lesz módosítás.

#8125 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 11. 20. 15:40

Thx. Igen ez a jelenleg futó széria. Jövőre lesz ráncfelvarrás, de a műszeregységen, meg a lámpán kívül nem nagyon lesz módosítás.

Nekem továbbra is az SC57-es a kedvencem! :D Az avatarodat viszont sürgősen cseréld le! :Đ

#8126 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 11. 20. 15:53

Nekem továbbra is az SC57-es a kedvencem! :D Az avatarodat viszont sürgősen cseréld le! :Đ

Lecseréltem. :D De akkor is a régit adja be.. :(

Szerkesztette: Mikeee 2011. 11. 20. 17:01 -kor

#8127 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 11. 20. 15:53

Mostmár csak a tavaszt kéne valahogy kivárni. Ma is meg kellett, hogy erőszakoljam magam, hogy ne menjek.

#8128 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 11. 20. 17:05

Mostmár csak a tavaszt kéne valahogy kivárni. Ma is meg kellett, hogy erőszakoljam magam, hogy ne menjek.

Elhiszem, hogy ezt most nem könnyű megtenni. Mindig nehéz, főleg egy új vasnál! :)

#8129 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:33

Amilyen undorító idő van, nekem eszembe sem jut, hogy ráüljek a motorra. :)

#8130 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 11. 21. 10:33

Most tényleg tré idő van, de nagyon! Viszont jó álmodozni a 30°C-ról! :)

#8131 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 11. 21. 10:33

Reggel -4 fok volt a teraszon, -1-2 az időképen. Viszont szép tiszta idő volt (csak töksötét :-D), így ma is bejöttem motorral. Mint múlt héten végig. Ott főleg a sűrű ködöt emelném ki, az cudar volt -1 fokkal. Előző reggel a száraz -7 egész baráti volt hozzá képest. Érdekes volt még a zúzmarás köd után finoman síkos út pénteken, ott már úgy válogattam az útvonalam, hogy az ipari parkból is minél kevesebb kanyarral jöjjek ki :Đ

Tapasztalatokat szerzek téli öltözködés terén, rákaptam a maszksálak használatára. Egy a nyakon, orr alá fölhúzva, egy a homlokon. Igazán hidegben ott is hűt durván. Az egyetlen maradék sisakszellőzőt pedig kacsaszalaggal leragasztottam.

...és miután átvészeltem egy ilyen hetet, megfázok otthon kerti munka meg a faluba bebiciklizés közben... :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8132 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 11. 21. 11:23

...

...és miután átvészeltem egy ilyen hetet, megfázok otthon kerti munka meg a faluba bebiciklizés közben... :omg:

Murphy. :)
Jobbulást.

#8133 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 11. 20. 14:56

Itt van a jószág, már téli álmát alussza.

Jóféle :)

#8134 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 23:34

Azt hiszem akksi csere lesz, még az idén. Pénteken gondoltam beröffentem, kicsit melegedjen át a blokk, de az akkuba sajna nem volt annyi szufla, hogy beindítsa. Vettem egy legegyszerűbb louis-os töltőt, hogy a jó melege lakásba feltöltsem. Oda tettem tölteni, majd pár óra múlva, amikor hazaértem látom, hogy a töltés megállt. Többszöri újrakezdésnél is 1-2 mp után kialudt a töltést jelző led. Még teszek egy próbát a motorba, hogy valami csoda folytán nem-e telt fel (amit nem hiszek, mivel 24 óra kellett volna neki). Sok reményt nem fűzök hozza, meg amúgy is 3+ éves az akksi és tavaly is a motorban telelt. Igazából most már várhatnék a vásárral is, de nem tudom ti hogy vagytok vele, engem frusztrál a tudat, hogy a paripa nem naprakész.

#8135 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 06:32

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 03. 23:34

Azt hiszem akksi csere lesz, még az idén. Pénteken gondoltam beröffentem, kicsit melegedjen át a blokk, de az akkuba sajna nem volt annyi szufla, hogy beindítsa. Vettem egy legegyszerűbb louis-os töltőt, hogy a jó melege lakásba feltöltsem. Oda tettem tölteni, majd pár óra múlva, amikor hazaértem látom, hogy a töltés megállt. Többszöri újrakezdésnél is 1-2 mp után kialudt a töltést jelző led. Még teszek egy próbát a motorba, hogy valami csoda folytán nem-e telt fel (amit nem hiszek, mivel 24 óra kellett volna neki). Sok reményt nem fűzök hozza, meg amúgy is 3+ éves az akksi és tavaly is a motorban telelt. Igazából most már várhatnék a vásárral is, de nem tudom ti hogy vagytok vele, engem frusztrál a tudat, hogy a paripa nem naprakész.

Megértelek maximálisan. De én úgy gondolom, hogy most nem sok értelme lenne új akksit venned. Szerintem úgyis csak állna a gép nagyjából márciusig. Szerintem 1-2 héttel előre úgyis tudni fogod, hogy mikor mész motorozni. Mindenképp megvárnám, hogy vége legyen a hosszú téli álomnak.

#8136 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 12. 03. 23:34

Igazából megveheted nyugodtan, mert az akksik nem "frissensültek" szóval, az hogy a boltban áll márciusig vagy nálad otthon az mindegy, és legalább megúszod az ÁFA emelésből következő áremelést.

#8137 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 12. 04. 08:59

Igazából megveheted nyugodtan, mert az akksik nem "frissensültek" szóval, az hogy a boltban áll márciusig vagy nálad otthon az mindegy, és legalább megúszod az ÁFA emelésből következő áremelést.

Azért nem ugyanaz, ott szokták feltölteni savval, mikor veszed, onnantól "ketyeg" az élettartama.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8138 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2011. 12. 04. 08:59

Az akkuk túlnyomó többségét szárazon töltik, használat előtt fel kell tölteni savval, hagyni egy fél napot pihenni, aztán használatra kész. Szárazon kvázi korlátlan ideig tárolhatóak. A boltok egy része mielőtt a polcra rakja felsavazza, hogy a vevőnek ezzel se legyen gondja, így viszont csak pár hónapig tárolható. Ha most vesztek, akkor szárazat vegyetek.

Egyébként a Simsonomban lévő akksi 9 éves(!), és a 4.5 Ah-ból 3 még megvan benne. Nem tudom, ez annak köszönhető-e, hogy "zselés" akksi, vagy annak, hogy nem indítóakku, hanem riasztóba való ciklikus akku, esetleg, hogy nagyon kis terhelést kap (a gyújtás és a reflektor nem erről megy, önindító természetesen nincs), de gondolkozom, hogy kiadok dupla pénzt a Suzukimban lévő döglődő akksi cseréjénél egy zselésre, hátha tovább bírja.

#8139 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 12. 04. 09:53

Azért nem ugyanaz, ott szokták feltölteni savval, mikor veszed, onnantól "ketyeg" az élettartama.

Hát én vettem már pár akut, de még soha nem töltötték fel ott előttem, hanem hoztak egyek és kész. Nekem a motoromba egy yuasa akku van, nincs is töltőnyílása szóval tuti nem töltögetik a boltba. Különben meg a kocsimba is eredeti akku van 7 éves és még zöld látható a kis lyukon. Szerintem ez a használat módjától, a tárolástól és szerencsétől is függ.

#8140 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 15:41

Egyelőre mindenképp napolódik a vásár. Ugyanis annak ellenére, hogy én már temettem a régi akksit, ma gondoltam meggyőződök, hogy végleg megdöglött. Bekötöm kétszer meghajtattam a motort, harmadikra beindult. Persze csak pislogtam, mert meg voltam győződve, hogy nincs semmi kraft benne. Úgy látszik a hideget nem szerette, mert péntekhez képest (mikor próbáltam beindítani) ma elég meleg volt (és a lakásból vittem ki az akksit). Most azt csinálom, hogy bent tartom az aksit a lakásba s időnként töltőre teszem. Végül is nem bánnám ha a nyarat még kihúzná.

Azért gondoltam, hogy mindenképp veszek akksit, mert ezen a télen azt az elvet követem, hogy 2-3 hetente beburrantom a gépet. Tavaly sokáig nem volt megindítva, aztán tavasszal a kocsiról bikáztatva kínlódtam meg az indítással. Hát amikor beindult az eső pár másodpercben olyan fekete füstöt nyomot, hogy csak. Gondolom az elég gyenge üzemanyagban ez az leülepszik, ami aztán megkéreti magát az indításnál. Aztán valahol olvastam, hogy az olajnak sem jó ha sokáig áll. Nem árt ha időnként megjárja magát a motorban.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.