HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 07. 09:52

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 10:38

A tükörlerúgással én sem...Ja és jövőre mikor már egyedül motorozol nagyon vigyázz.Ki kell alakuljon egy természetes reflex amivel el tudod kerülni a bajt. Jövőre elmehetünk gurulni együtt is ha akarod. Fölmegyünk Visegrádra vagy mittudomén..

Megbeszéltük! :)
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#342 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 12:28

Ok akkor majd megyük és lerúgunk pár tükröt, meg megverünk tetőablakon át néhány autóst..csak gyakorlásképpen :D
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#343 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 15:26

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 6:55

Majd ha motorozol akkor légyszíves te is tartsd be az 50-90-130-at. Jó? :mad:

Ja és ajánlom a motorlandon a "buktál-e már..." topicot. Nézd meg hogy a balesetek hány százalékát okozzák figyelmetlen vagy agresszív autósok...meg fogsz lepődni.

Tudod én autót vezetek, és keményen kerékpározom! Nem tudom, hogy miért ne lehetne betartani a sebességhatárokat motorral? Te fújsz az autósokra miközben, Te sem tartod be a szabályokat? Akkor mi is a gondod? Ha száguldozni akarsz akkor irány az épített pályák egyike, egyébként pedig nem szeretem ha valaki veszélyezteti a családom éltét, így ne várd azt, hogy hátba foglak veregetni amiért száguldozol felelőtlenül!  :eek: 

#344 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:34

Ok, te se várd hogy én veregetlek hátba ha kijössz elém vagy sávat váltasz index nélkül és föllöksz míg mondjuk a gyerekeidet rendszabályozod a hátsó ülésen... :mad:

Arról meg ne is beszéljünk hogy minden motoros (általában) autót is vezet, fordítva ez nem igaz...így nem beszélj olyanokról amit nem ismersz. De ha akararod akkor elviszlek motorozni Pesten és sehol nem fogjuk átlépni a sebességhatárt, meglátod hogy mekkora érzés, miközben az anyuka lelök az útról a Wagoerrel...

Szerkesztette: keselyuu 2004. 10. 07. 18:37 -kor

#345 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:23

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 19:34

Ok, te se várd hogy én veregetlek hátba ha kijössz elém vagy sávat váltasz index nélkül és föllöksz míg mondjuk a gyerekeidet rendszabályozod a hátsó ülésen... :mad:

Arról meg ne is beszéljünk hogy minden motoros (általában) autót is vezet, fordítva ez nem igaz...így nem beszélj olyanokról amit nem ismersz. De ha akararod akkor elviszlek motorozni Pesten és sehol nem fogjuk átlépni a sebességhatárt, meglátod hogy mekkora érzés, miközben az anyuka lelök az útról a Wagoerrel...

Csak annyi a különbség kettőnk között, hogy én egy percig sem állítottam, hogy nem tartom be a KRESZ-t, és hogy száguldoznék valaha is!  :omg:
A kerékpározás, és a motorozás szerinted mennyire tér el egymástól? Esetleg aki autót vezet az nem kerékpározhat? :)
Tudod én olyanokról nem szoktam beszélni amit nem ismerek, de ha már vezet az ember akkor akaratlanul is találkozik motorosokkal, vagy Te nem a forgalomban szoktál közlekedni? :)
Szerintem Neked kellene egy picit pozitívan és nyugodtan gondolkodnod, és akkor másoktól is ezt kapnád vissza! ;)

#346 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 22:51

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 20:23

[...]
A kerékpározás, és a motorozás szerinted mennyire tér el egymástól? Esetleg aki autót vezet az nem kerékpározhat? :)
[...]

Bár nem tőlem kérdezted, de az én véleményem szerint ég és föld a kettő.

#347 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 23:43

Idézet: hko - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 23:51

Bár nem tőlem kérdezted, de az én véleményem szerint ég és föld a kettő.

Hallgatlak! ;)

#348 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 05:57

a biciklizés és a motorozás tényleg ég és föld noha mindkettő 2 kerekű. Míg a bringa 10 kg addig a motor 200, míg a bicigli megy 40-et addig a motor 340-et...teljesen más kategória, de teljesen másra is való. A bevásárlókocsinak is 4 kereke van mégsem autó.. Mindegy. Majd ha esetleg valamikor motorozni fogsz (A robogó nem motor  :D ) majd meglátod. Addigis Peace. :respect:

#349 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 11:13

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 6:57

a biciklizés és a motorozás tényleg ég és föld noha mindkettő 2 kerekű. Míg a bringa 10 kg addig a motor 200, míg a bicigli megy 40-et addig a motor 340-et...teljesen más kategória, de teljesen másra is való. A bevásárlókocsinak is 4 kereke van mégsem autó.. Mindegy. Majd ha esetleg valamikor motorozni fogsz (A robogó nem motor  :D ) majd meglátod. Addigis Peace. :respect:

Nem értem, hogy miért is lenne más egy motor, hisz a KRESZ mindenkire vonatkozik! Ilyen téren pedig teljesen mindegy, hogy Te 0-40-re 1,5 s alatt vagy, vagy 8 s alatt. Annyi előnyöd még van is, hogy véd a komolyabb bukósisak, és jobb esetben a motoros ruha. Hidd el, tudom milyen a városi forgalom, mert én átlagban napi 50-60 km-ert tekerek, tehát nem a levegőbe beszélek! 
Úgy látom mi nem fogunk közös nevezőre jutni! ;) Most már csak az érdekel, hogy a robogó az miért is nem motor?  :confused:

#350 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 12:29

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 12:13

Nem értem, hogy miért is lenne más egy motor, hisz a KRESZ mindenkire vonatkozik! Ilyen téren pedig teljesen mindegy, hogy Te 0-40-re 1,5 s alatt vagy, vagy 8 s alatt. Annyi előnyöd még van is, hogy véd a komolyabb bukósisak, és jobb esetben a motoros ruha. Hidd el, tudom milyen a városi forgalom, mert én átlagban napi 50-60 km-ert tekerek, tehát nem a levegőbe beszélek! 
Úgy látom mi nem fogunk közös nevezőre jutni! ;) Most már csak az érdekel, hogy a robogó az miért is nem motor?  :confused:

Bringával ugye az ember a járdán, jobb esetben a bringaúton teker. A bringaúton szinte egyedül van, a járdán az embereket kell kerülgetni. Ha valaki eléd lép, akkor annak a legritkább esetben van halálos kimenetele rád nézve.
Ehhez képest ha motorral közlekedig az ember, azt az úttesten teszi, kocsik és teherautók között...
Még mindíg nem látsz különbséget?
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#351 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 13:21

Bringás fejjel nem lehet motorosként gondolkozni...nem baj. Különbözőek vagyunk.

Egy jó bringás sztori (ne vedd magadra)

3 éve a Suzuki Hollós tesztnapon ki akartam próbálni az GSXR1000-t. Be is írtam magam a tesztelők közé, álldigáltam a sorban, előttem meg egy bringás gyerek álldigált...ő is a GSXR1000-esre várt, és hasonló gondolatmenetet folytatott a haverjaival (azok is bringások) mint amit te vallasz magadénak. Elmondom hogy az első kanyarig jutott és ott fölborította a gépet... :think:

#352 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 17:32

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 13:29

Bringával ugye az ember a járdán, jobb esetben a bringaúton teker. A bringaúton szinte egyedül van, a járdán az embereket kell kerülgetni. Ha valaki eléd lép, akkor annak a legritkább esetben van halálos kimenetele rád nézve.
Ehhez képest ha motorral közlekedig az ember, azt az úttesten teszi, kocsik és teherautók között...
Még mindíg nem látsz különbséget?

Az a gond Veletek, hogy Ti meg nem kerékpározotok egyáltalán! :D
Pesten van pár bringaút, de az esetek nagy részében nincs, tehát az úton kell menni, ha gyorsan akar közlekedni az ember vagyis ott vagyok ahol TI! Még mindig láttok különbséget? :)

#353 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 17:35

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 14:21

Bringás fejjel nem lehet motorosként gondolkozni...nem baj. Különbözőek vagyunk.

Egy jó bringás sztori (ne vedd magadra)

3 éve a Suzuki Hollós tesztnapon ki akartam próbálni az GSXR1000-t. Be is írtam magam a tesztelők közé, álldigáltam a sorban, előttem meg egy bringás gyerek álldigált...ő is a GSXR1000-esre várt, és hasonló gondolatmenetet folytatott a haverjaival (azok is bringások) mint amit te vallasz magadénak. Elmondom hogy az első kanyarig jutott és ott fölborította a gépet... :think:

Nem veszem magamra, mert akinek nincs egy fikarcnyi érzéke sem a motorokhoz, annak nem egy 1000-res mocin kell elkezdenie gyakorlatozni! ;) Mellesleg milyen gondolatmenetet vallok magaménak, mely ennyire meglepett? :)

#354 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 20:17

motor=bicikli gondolatmenet...

Egyébként azok a bringás futárok akik a fővárost róják nap mint nap, szerintem nem normálisak, tiszta életveszély...régen én is sokat bringáztam csak továbbfejlődtem :D  (ez csak poén..)

#355 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 21:27

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 21:17

motor=bicikli gondolatmenet...

Egyébként azok a bringás futárok akik a fővárost róják nap mint nap, szerintem nem normálisak, tiszta életveszély...régen én is sokat bringáztam csak továbbfejlődtem :D  (ez csak poén..)

Most már tényleg nem értelek! Ha a kerékpáros is megy az úton, és a motoros is, akkor mi az, ami miatt nem egyenlők a forgalomban? Tehát egy futárra, miért nem azok a veszélyek leselkednek mint Rád, aki motorozik? Milyen más atrocitások érnek Téged, mint egy kerékpáros futárt?

#356 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 11:56

mert a motoros veszélyes önmagáranézve is.. :D

Viccen kívül. A canga 10kg a moci meg mondjuk 200..ez a veszélyforrás egyik alapja, a másik a teljesítmény, a harmadik az útminőség (bringával könnyebb kikerülni a kátyut + mehetsz járdán)

#357 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 18:23

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 12:56

mert a motoros veszélyes önmagáranézve is.. :D

Viccen kívül. A canga 10kg a moci meg mondjuk 200..ez a veszélyforrás egyik alapja, a másik a teljesítmény, a harmadik az útminőség (bringával könnyebb kikerülni a kátyut + mehetsz járdán)

Összegezzünk: saját magára a motoros veszélyességét nem vesszük! ;) Marad: 200 kg nem =10 kg, de a kerékpáron sincsenek olyan fékek, és az irányítása sem annyira precíz, ráadásul a gumitok is jóval szélesebb, ami a kátyúk megtalálása esetén, tehát kimondottan jó dolog! Teljesítményben igazad van, de ha már tudsz motorozni, és jogsid is van, akkor ez nem lehet gond, mert kordába tudod tartani. :)
Pontosan milyen motorod is van? Most már tényleg nagyon érdekel! :)

#358 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 18:51

Tibisz, mas a ketto. En keveset motoroztam, tobbet tekertem, tekerek most is.

Katyu total rossz pelda, motor teljesen maskepp reagal, mint egy bicikli, ha belemesz. Ha bibiklivel mesz fekapod [atugratod szinte], mi az a 10 kg, mocival ezt kevesbe.

Bicilkin me'g megvan a hallas, mint erzekelesi lehetoseg, motoron ez mas nincs. 40ne'l hiaba forditod el a fejed oldalra, nem fogod hallani, jon-e a kovetkezo keresztutcaban auto ... vagy mogotted.

Ha sokat kozlekedsz biciklivel, arra jo, hogy tudd, milyen a forgalom ritmusa, hova kell beilleszkedned motoroskent. Es majd erezni fogod, mikor sikerult annyira, mint biciklivel. De idaig maskepp vezet az ut, mint tekerve.
Ciciman is on borda

#359 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 19:19

Idézet: fram - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 19:51

Tibisz, mas a ketto. En keveset motoroztam, tobbet tekertem, tekerek most is.

Katyu total rossz pelda, motor teljesen maskepp reagal, mint egy bicikli, ha belemesz. Ha bibiklivel mesz fekapod [atugratod szinte], mi az a 10 kg, mocival ezt kevesbe.

Bicilkin me'g megvan a hallas, mint erzekelesi lehetoseg, motoron ez mas nincs. 40ne'l hiaba forditod el a fejed oldalra, nem fogod hallani, jon-e a kovetkezo keresztutcaban auto ... vagy mogotted.

Ha sokat kozlekedsz biciklivel, arra jo, hogy tudd, milyen a forgalom ritmusa, hova kell beilleszkedned motoroskent. Es majd erezni fogod, mikor sikerult annyira, mint biciklivel. De idaig maskepp vezet az ut, mint tekerve.

A hallásban igazad lehet, feltéve ha nincs a füledbe semmi sem, mint az egyre több bringásnál látom! ;)
Kátyút ha látod akkor igazad van, de ha nem akkor a kerékpár a rosszabb, főleg ha full merev a vázad.  :omg: A gumi szélessége pedig rengeteget számít, ami kerekesként nem éppen nyerő dolog.
Milyen mocid van, és kicsit off bocsi mindenkitől, de milyen kerékpárod van?

#360 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 12:18

Tibisz: Yamaha FZR1000  - 140LE

A széles kerekeket megvezetik az úthibák a bringa kerekét nem...de fölösleges összehasonlítgatni a kettőt mert tök mások.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.