HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:11

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:04

Jójó. Ne ragozzátok már túl emberek.
Te is, meg én is tudjuk, hogy mire gondolt Piftuka. Minek feszíteni feleslegesen az indulatokat?

Az általánosítást elítélem.

Ott van a nyitott dobok esete... igen van akit zavar, de ha éppen akkor ott az menti meg valaki életét egy sehallselátdömötörtől  :confused: mindegy, ez már végképp sok lesz mára....  :)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#762 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 19:30

Nem.

Drumm robogórol jön, nem tizenéves hüjegyerek, nem harmincötkilós...  felesleges motort váltani később majd "kinövés miatt" és bukni az adásvételen. Sőt, tervei közt utas is szerepel.

Ezzel saccpercirka egyetértek. A Gilera Runnerem sem kicsi sem termetre (115 kg), sem amúgy ;) . Ha motort cserélek és felülök egy igazi gépre, nem szeretném egy-két év múlva eladni, mert "kevés". Ezt a 400-650 cm^3 környéki túramotor, vagy cruiser dolgot célzom be, vagy ha esetleg horogra akad egy szimpatikus óriásrobogó (Az előző oldalon valaki linkelt egy összehasonlító tesztet Gilera Nexus vs Malaguti Nemtommi, na a Malaguti atomra tetszik, Burgmanról - megfogadván tanácsotokat - letettem), szóval - mivel a fogyasztás is számít - kb ezt a vonalat lőttem be. Úgy gondolom, hogy egy max. 600-as-650-es gépnek elégnek kell lennie mindenre, amire én amúgy "öregurasan" használni akarom. Most persze kérdezheti valaki, hogy "Iiigeeen? És amikor Fehérváron csak egy fekete-ezüst elmosódás látszik Gilera logoval?" :D :D :D
Tanulok. Gyorsulok mint disznó, nem tagadom, de nem száguldozok. Bár Oli kifejtette PÜ-ben, hogy robogó nem igazán jó csekély rutint szerezni, azért a Runnerrel megtett havi kb. 1000 km mégiscsak több, mint a semmi, nemigaz?

#763 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:14

... Bár Oli kifejtette PÜ-ben, hogy robogó nem igazán jó csekély rutint szerezni, azért a Runnerrel megtett havi kb. 1000 km mégiscsak több, mint a semmi, nemigaz?

Én egy 50-es Runneről ültem át a 600r GPZ Kawára és még élek.  :D  Ésszel kell menni és akkor nincs baj!  :)
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#764 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:18

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:03

Közben kiigazítok azért valamit.
A robogó nem motor, az egy kétkerekű talicska. Egy verhovina bármikor jöhetne bármelyik robogó helyett használhatóságra.

Verhovina:
Kép

Ne adj isten egy S51-es simson egy robogó után már maga a csúcs.

Sportmotor meg már nincs, régen volt. Azokban kétütemű motor lakozott. Buzi zöldek szerint környezetszennyező, de ők dízellel járnak és akkora kormot vernek a motorosok orra alá hogy háromnapig nem látnak.

Amúgymeg nincs gond szerintem az 500-as kezdőgéppel, ha az user nem hülye. Pl egy GSXR 600-al is lehet kezdeni. Allúl amúgy is viszonylag gyenge, egy hasonló teljesítményű 1200-es géphez képest.
Ha meg hülye, akkor úgyis mindegy, akár egy 4 ütemű 125-ösnél is, főleg ilyen nagytestű talicskáknál. Kiskerékkel könnyű bukni a jó magyar utakon. Legalább hamar szervdonor lesz és segíthet másokon és remélhetőleg addigra nem találják ki az agyátültetést, hanem a kukába dobják.

Kép

Ilyenem van. Jó kis talicska, összetennéd a kezed, ha ilyennel hordhatnád a ganyét Verhovina, vagy Romet helyett. ;)
Azért zöldséget ne beszélj már légy szíves. :) No offense, tényleg. Lehet, hogy csak nem ültél még normális nagytestű robogón. Mer' a Honda Dio az tényleg (fos)talicska. :D

#765 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:20

yamaha jog  :Đ

#766 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:21

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:20

yamaha jog  :Đ

:fear: :lol:

#767 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:21

:fear: :lol:

Bakker..... holnap az lesz az első... bemek az irodába és megkeresem... yamaha jog akkora hátsó dobozzal, hogy egy rekesz sör belefér!!! (de el is dől ha bepakolják  :D )

Szerkesztette: tolvaly 2007. 05. 29. 20:24 -kor

#768 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:28

Nekem is azt mondta az oktatom, hogy ki fogom noni az 500-as mocimat 1-1.5 ev mulva, mire en csak legyintettem, ugyan ma' Pista ba', jo lesz az tovabb is, ugysem akarok szaguldozni.... :omg:
Ehhez kepest alig tettem bele 4e km-t, de mar tudom, hogy igaza volt es folosleges volt beszallni ilyen hamar, jobb gyujtogettem volna meg, vagy vartam volna kicsit.
Ami elegnek tunt a tanpalyan meg a rutinon a varosban, az baromira nem a jogsi utan. Pedig tenyleg nem akarok szaguldozni, de ahogy Drum is irta, szeretem ha egy gep jol gyorsul, nalam ez sokkal fontosabb, mint a vegsebesseg, csak a ketto altalaban ossze szokott fuggeni. :D
Arra mindenesetre jo volt, hogy tudjam, mit szeretnek legkozelebb es mi nem fekszik nekem. Tanulomotorban meg nem hiszek, ha a seggem ala toltak volna utana egybol 1000-es gepet, azon se tanulok kevesebbet, max. mashogy vezetem. Sot, amikor Yamaha napon raultem egy 1200-es sport-tura gepre, sokkal konnyebb es kezesebben tudtam vezetni, mint a sajat 500-asomat, pedig erre irtak a cikkek, hogy idealis kezdomotor.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#769 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:18

Ilyenem van. Jó kis talicska, összetennéd a kezed, ha ilyennel hordhatnád a ganyét Verhovina, vagy Romet helyett. ;)
Azért zöldséget ne beszélj már légy szíves. :) No offense, tényleg. Lehet, hogy csak nem ültél még normális nagytestű robogón. Mer' a Honda Dio az tényleg (fos)talicska. :D

A verhovina egy gyenge motor, meg öreg, meg fos. De motor. Nézz már rá a robogó felépítményére, a torzságára és a kis kerekeire. Egy műszaki torz.
Ültem már runneren. Nekem éppen ugyanazt az "élményt" nyújtotta, mint haver diója. Semmilyet. :)
Menj ki egyszer kavicsos útra, töltésre egyszer egy verhovinával, utána meg a runnereddel, aztán meglátod, hogy a verhovinának van futóműve, a runnernek meg nincs. :)

mégvalami...
Ha veszel egy motort, akkor úgyis látni fogod a különbséget. Utána majd látod, hogy mennyit számít a felépítmény. Egy robogó az csak egy robogó, egy motor az meg motor. Szarból nem lehet várat építeni. Akkorsem ha 180as motor van benne.

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 29. 20:36 -kor

Daedalus is the Internet

#770 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:14

Tanulok. Gyorsulok mint disznó, nem tagadom, de nem száguldozok. Bár Oli kifejtette PÜ-ben, hogy robogó nem igazán jó csekély rutint szerezni, azért a Runnerrel megtett havi kb. 1000 km mégiscsak több, mint a semmi, nemigaz?

Hatareset, en is evek ota robogoval jarok mindennap dolgozni, de eleg fura volt raulni a nagymocira a tanfolyamon.
A robogos evek leginkabb a KRESZ es varosismeret miatt jottek nagyon jol. Egyebkent a ket kereken kivul nem sok kozos vonast veltem felfedezni. :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#771 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:50

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:31

A verhovina egy gyenge motor, meg öreg, meg fos. De motor. Nézz már rá a robogó felépítményére, a torzságára és a kis kerekeire. Egy műszaki torz.
Ültem már runneren. Nekem éppen ugyanazt az "élményt" nyújtotta, mint haver diója. Semmilyet. :)
Menj ki egyszer kavicsos útra, töltésre egyszer egy verhovinával, utána meg a runnereddel, aztán meglátod, hogy a verhovinának van futóműve, a runnernek meg nincs. :)

mégvalami...
Ha veszel egy motort, akkor úgyis látni fogod a különbséget. Utána majd látod, hogy mennyit számít a felépítmény. Egy robogó az csak egy robogó, egy motor az meg motor. Szarból nem lehet várat építeni. Akkorsem ha 180as motor van benne.

3 hónap alatt 3000 km-t beletettem a Runnerbe, mindenféle felületen volt szerencsém menni. Még élek, s talán veled ellentétben nekem volt Verhovinám és Komár mopedem, Jawa kismotorral és nagy Romettel is mentem. Épp ezért kérlek, hogy nem beszélj zöldségeket, a Runner a maga 115 kilójával csak stabilabb lehet már elvben is, mint egy 50 kilós Verhovina a hibogós vázszerkezetével és milliméteres illeszték-hézagjaival meg a zárványos heggesztésével. Egyedül ami nem tetszik a Runneren és rontja a stabilitást, az az, hogy hátul 1 rugóstag van. A kicsi kerék (ami nem oannyira kicsi, csak a motor méretéhez képest tűnik annak, 12" amúgy a felni) valóban rontja a menetkomfortot, viszont egy Verhovinán virsligumi, azaz röhelyesen keskeny, a Runneren meg 135-ös hátul, 115-ös elől. Futómű meg olyan, amilyen. Kemény, de nem is krosszozásra készült a határban, hanem aszfaltburkolatra. Te, gyorsultár már le Verhovinával 5-ös bömbit? :Đ  :Đ  :Đ

Egyébként abban egyetértek, hogy azért egy robogó más "kaliber" mint mondjuk egy nagy túramotor, vagy cruiser, nyilván egy lapon sem lehet említeni őket. :)

#772 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:52

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:31

mégvalami...

Sokkal adrenalinosabb egy kiskerekű robogóval 50km/h sebességgel 1000 métert haladni murváson, mint egy 1300-as gixerrel a polusban a frissen felmosott folyosón menni egy kört ;)

#773 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:50

3 hónap alatt 3000 km-t beletettem a Runnerbe, mindenféle felületen volt szerencsém menni. Még élek, s talán veled ellentétben nekem volt Verhovinám és Komár mopedem, Jawa kismotorral és nagy Romettel is mentem. Épp ezért kérlek, hogy nem beszélj zöldségeket, a Runner a maga 115 kilójával csak stabilabb lehet már elvben is, mint egy 50 kilós Verhovina a hibogós vázszerkezetével és milliméteres illeszték-hézagjaival meg a zárványos heggesztésével. Egyedül ami nem tetszik a Runneren és rontja a stabilitást, az az, hogy hátul 1 rugóstag van. A kicsi kerék (ami nem oannyira kicsi, csak a motor méretéhez képest tűnik annak, 12" amúgy a felni) valóban rontja a menetkomfortot, viszont egy Verhovinán virsligumi, azaz röhelyesen keskeny, a Runneren meg 135-ös hátul, 115-ös elől. Futómű meg olyan, amilyen. Kemény, de nem is krosszozásra készült a határban, hanem aszfaltburkolatra. Te, gyorsultár már le Verhovinával 5-ös bömbit? :Đ  :Đ  :Đ

Egyébként abban egyetértek, hogy azért egy robogó más "kaliber" mint mondjuk egy nagy túramotor, vagy cruiser, nyilván egy lapon sem lehet említeni őket. :)

Annyi előnyöd van, mint annak aki megtanul vezetni és azt mondja, hogy vitték már pár gépen  :Đ

Na majd este még megálmodok egy jobb hasonlatot  :Đ

#774 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:58

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:52

Sokkal adrenalinosabb egy kiskerekű robogóval 50km/h sebességgel 1000 métert haladni murváson, mint egy 1300-as gixerrel a polusban a frissen felmosott folyosón menni egy kört ;)

Tényleg nem értem. Lassan egy hónapja terelés van nálunk hídépítés miatt, a terelőutat felszórták ilyen zúzottkőszerű murvás nemtommivel, naponta járok rajta 60-80-al, vannak kanyarok is, de nem érzem, hogy akárcsak egy pillanatra is nem én irányítanék... :think:

#775 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:50

Runner a maga 115 kilójával csak stabilabb lehet már elvben is, mint egy 50 kilós Verhovina a hibogós vázszerkezetével

Pár dolog.. a stabilitást befolyásolja a tömeg, de ha a verhovinának az 50kg-ját hozod fel, akkor badarság. Ennyi erővel egy forma1-es autó sem stabil, mert könnyű.
A verhovin gondja, legalábbis felépítményére úgy emlékszem, az mint a többi hasonló mocinak.
Az, hogy gyenge a váz és hogy a szilentek pár mm-es mozgása a lengővilla végére már pár cm-ben jelentkeznek.

Idézet

gyedül ami nem tetszik a Runneren és rontja a stabilitást, az az, hogy hátul 1 rugóstag van.

Akkor a GSXR 1000-es is instabil, mert központi rugóstaggal van. Ez éppen olyan szerkezeti hiányossága Runnernek, mint a verhovina felépítésében az elöbb említett.

Idézet

Te, gyorsultár már le Verhovinával 5-ös bömbit? :Đ  :Đ  :Đ

Igen, mert hagyták, ahogy téged is. Bár tudom, a runner otthagy egy 535-öst is simán, főleg 200 felett. Hogyan is gondolhatnék mást. Ekkora ostobaságot légyszives ne írjál.

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 29. 21:05 -kor

Daedalus is the Internet

#776 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:58

Tényleg nem értem. Lassan egy hónapja terelés van nálunk hídépítés miatt, a terelőutat felszórták ilyen zúzottkőszerű murvás nemtommivel, naponta járok rajta 60-80-al, vannak kanyarok is, de nem érzem, hogy akárcsak egy pillanatra is nem én irányítanék... :think:

Akkor ajánlom a töltést. Nemtom felétek milyen a burkolata, de némelyik életveszélyes már 60-nál is a nagyobb szemű sima folyami mosott kavicsával. Az utat gondolom nem ilyennel szorják le. Én inkább megyek 2x annyit, minthogy rövidítsek a töltésen. :)
Daedalus is the Internet

#777 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:58

EZ AZ!

Akkor épp itt az ideje, hogy visszavegyél! Nem a murvás gumi van a gépeden, hanem az amit leírtál a fentiekben, az aszfaltra tervezett!

#778 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:13

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:00

Igen, mert hagyták, ahogy téged is. Bár tudom, a runner otthagy egy 535-öst is simán, főleg 200 felett. Hogyan is gondolhatnék mást. Ekkora ostobaságot légyszives ne írjál.

530-ast lenyomtam álló helyzetből (elvétettem a sávot, muszáj volt adnom neki), pedig a csávó küzdött rendesen, kitaposta a belét szegény bömösnek. Aztán természetesen utolért, mert városban max 60-ig húzom ahol lehet (ahol nem, ott 50), tovább nem. Maradjunk annyiban, hogy cirka 5 mp alatt van a Runner 90-100-on. Városban álló helyzetből nincs ellenfél, ami 4 kerekű. Mondom én, hogy te sosem mentél Runnerrel... Ostoba pedig valaki más, akivel összekeversz.

#779 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:05

EZ AZ!

Akkor épp itt az ideje, hogy visszavegyél! Nem a murvás gumi van a gépeden, hanem az amit leírtál a fentiekben, az aszfaltra tervezett!

60-80: Nyílegyenes szakasz. Kanyarban természetesen óvatoskodom és lassan megyek. Van félelemérzetem... :D

#780 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:13

530-ast lenyomtam álló helyzetből (elvétettem a sávot, muszáj volt adnom neki), pedig a csávó küzdött rendesen, kitaposta a belét szegény bömösnek. Aztán természetesen utolért, mert városban max 60-ig húzom ahol lehet (ahol nem, ott 50), tovább nem. Maradjunk annyiban, hogy cirka 5 mp alatt van a Runner 90-100-on. Városban álló helyzetből nincs ellenfél, ami 4 kerekű. Mondom én, hogy te sosem mentél Runnerrel... Ostoba pedig valaki más, akivel összekeversz.

Több lehetőség áll fenn:
- nem mondassz igazat, ezt félretenném, mert miért is tennéd.
- szokásos robogós jelenség áll fenn, amikoris az óra 90-100-at mutat, a GPS meg 70-et.
- nem széria motor van benne, 21 Le azért nem rossz, éppen, mint egy 250-es ETZ. Meg hát gyárilag is 10-es gyorsulást írnak rá, ez asszem gyengébb, mint az ETZ.
(
http://www.gileraclub.hu/modules.php?name=...ReadStory&sid=1
http://www.einszweid...u180fxr2002.htm
http://www.kleinanze...ige-244464.html
)

Egyébként tényleg mentem runnerrel, igaz nem 180-as 2T-vel. Én azt mondjuk sosem kételkedtem, hogy jól megy egy 180-as 2T motor, ha visszaolvasnál.

A majd 20 éves 530-as BMW 7.7 alatt van 100-on, a legújabb meg 6.9 alatt.

Még egy valamit tudok elképzelni, benéztem és a runner rugalmasságáról írtál, hogy 90ről 100 km/h a cikra 5 másodperc. :)

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 29. 21:25 -kor

Daedalus is the Internet

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »