HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#7761 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 02. 12:02

- Fiatal boszorkány! - kiáltottam fel. Kevésbé bennfenteseknek elmondom, hogy ez egy nagyon gonosz vicc a japánok írásrendszeréből eredeztetve...

Szóval összepakoltam a fotóeszközöket, és a fiatal boszorkány (értsd: mahou shoujo) nyomába eredtem. Végül a külső teraszon találtam meg, ahol sok más hasonlóval a Brocken Spectre nevű játékot űzték a napfénnyel...

Kép

De lehet, hogy csak körtáncot akartak lejteni...

Kép

Szóval meglett a mahou shoujo:

Kép

Nem egyedül:

Kép

Kép

Egyébként mindenféle mitológia jeles személyiségei képviselték magukat a boszorkányok között.
Itt volt pl. az Alice Kalaposa:

Kép

Tim varázsló a Gyalog Galoppból:

Kép

Az Orákulum személyesen:

Kép

Teresa a Claymore-ból, még egy bónusz pici Claire is járt mellé:

Kép

Érdekelne, ezekből mennyi volt szándékos :Đ

Szerkesztette: alvaro 2011. 05. 02. 12:03 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7762 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 12:08

Volt zene, pirománia, előadás...

Kép

Kép

Kép

És ahogy eljött az éjszaka, még több zene és még több pirománia:

Kép

Kép

Kép

Kép

(hohó... MAJDNEM fejjel lefele!)

Kép

Kép

Kép

(...hogy ezek az osztrákok milyen ünneprontók bírnak lenni :D)

#7763 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 12:30

Na és persze a boszorkányok vásárának csúcspontja, igazi Morning Lescue :Đ

Kép

A másnap elég kalandosan indult. Gyanús volt a Teresán lévő vadiúj (<1000km!) hátsó gumi alakja. Meg a keménysége, illetve annak hiánya... Hajmeresztő 20-30-as tempóban elgurulva a legközelebbi kútig (hazai tapasztalatom, miszerint az ÖMV-nél tartanak kompresszort, itt is bejött) megállapítottuk a defekt tényét és a lyuk helyét. Viszont túl optimista lettem az eltelt 50000km alatt, így se javítókészlet, se spray nem volt nálam. A kutakon se találtunk, így ott álltunk május elsején vasárnap egy osztrák kisvárosban lapos hátsóval. Egy motorral indultunk neki a keresésnek, és kapfenbergi ÖAMTC-nél sikerült beszereznünk egy sprayt. Fantasztikusan bevált, a 10km 50-es tempójú laza gurulás, és némi további kímélés után gond nélkül hazajöttünk.

Így eleinte bátortalanul, aztán már magabiztosabban nekivágtunk a Leobenbe vezető útnak.

Íme az ottani célpont:

Kép

Justizanstalt Leoben, avagy Madoka iskolája. Biztos nagyon jó lehet ott tanulni :Đ

Kép

Kép

Kép

De legalább nem kilátástalan a helyzetük:

Kép

Aztán hazaindultunk. Egyszer még tankoltunk Kapfenbergben (előtte Lovasberényben még induláskor), Teresa 2.96-os, Ciliegia 3.01-es átlagot futott a túra első felén. És ahogy elindultunk, a ragyogó napsütés átváltott esőbe, aztán be is borult az ég (ebben a sorrendben). Hellyel-közzel esőben vágtunk át újra a hegyeken, hogy aztán 1000 méteren elverjen minket a jég, Még egy figyelmeztetés, ha az eddigiekre nem hallgattunk (ja igen, Ciliegiáról is elmaradt egy kipufogóvédő lemez, így aztán sikerült shr nadrágját kiégetnie)... :fear:

De ahogy fölkaptattunk a tetőre, láttuk, hogy ezért érdemes volt:

Kép

Kép

Visszafele utolértük a zivatart, shr elmondása szerint nagyon rángatta a szél, én elég enyhén éreztem csak (most örülök, hogy tavaly ilyenkor nem Ciliegéiával jártuk meg az alföldi szupercellát, Teresával is majdnem becsűrt a szembejövő kamionok alá...), aztán ideát áztunk egy kiadósat, úgyhogy még megálltunk Vépen egy kicsit száradni meg magunkat is megtankolni (mert nem lehet evésnek nevezni, amit délelőtt csináltunk) a jól bevált Mad Mex étteremnél.

Valamint ezt a ziccert nem lehett kihagyni (a pincér hölgy volt szíves segíteni a képek létrehozásában):

Kép

Kép

Reméltük, hogy közben elvonul az eső, de persze már a 87-esen utolértük újra. Szerencsére Devecser környékén végképp elfogyott az áldás (viszont helyenként még mindig vörös a 8-as út...), innentől már szárazon gurultunk hazáig. Ámen.

#7764 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 12:41

A parafenomenális vonatkozásokat sajnos nem értem de jó kis túra volt, gratula :up:

(Az előző oldal alján levő kontaktlencsés néni nagyon komolyan veszi magát...)

#7765 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 13:17

Én se értek ám mindent, amit Alvaro beszél... Ő ilyen.

Én teljesen másra koncentrálva adtam volna elő, de sebaj.
Vép az nagyon kellett, mire nem képes egy kis enchilada és nachos... Bámulatos. Remek hangulatban mentem tovább az esőben (induláskor nem volt, de aztán elkezdte újra), utolsó száraz ruháimat is eláztatva (ugyanis az esőruhámat sikerült otthon hagyni, mert induláskor nem kellett felvenni :D). Az ujjatlan kesztyű jól bírta, nem volt ám annyira hideg, hogy egy kis eső és szél problémát okozzon, a jégeső nem volt finom vele, de az semmivel se az, valamint nem tart sokáig.

Alvarónak bejön a takarólemez nélküli kipufogócső szép szivárványszíne, a nadrágomnak meg már úgyis mindegy... De azért egyszer majd kap újat. 4300km múlva úgyis itt a következő szervíz (30 ezres, így eleve nem tudjuk itthon intézni, a 25ösnél volt a gumicsere, így azt se, de a szerelő felé szép az út, csak a pesti, na jó, budai rész nem ízlik sosem), akkor kap lábtartó trepnit, a kis normál lábtartó nekem nagyon nem jön be. Elmegyek vele párszáz km-t, de azért nem jó a lábamnak annyira. Nekem a motor legyen baromi kényelmes, ehhez már csak a trepni hiányzik :)

A késői fekvés és a fáradtság miatt vasárnap későn keltünk, ehhez jött még a defekt és Leoben miatti mászkálás... Vépre már késő délután érkeztünk, ott is elvoltunk egy darabot... Úgyhogy nyilván ránk esteledett. Namármost, az nekem nem jó. Cili lámpája nem jelent elég sokat, de én eleve szeretek jó messze látni, a szembejövő forgalom elvakít a vízcseppekkel teli plexin át... Ilyenkor jó főúton menni. Szürreálisnak neveztem azt a részt, de Fehérvár, s főleg Lovasberény után úgy éreztem, a pszichedelikus jelző a jobb. Már közel volt a cél, belőlem az összes vállalkozókedv kihalt, már semmit nem láttam élesen s kezdtem olyan lassan menni, mint talán még soha... De csak hazaértünk, valamikor negyed 10 után.

Nem volt rossz, de túl keveset láttunk a kedvemre való szép magasabb hegyekből s a kanyargós utakból is, bár így nekem szezon elején azt talán nem kell erőltetni, főleg a szűk 180 fokosakat nem, amik még lejtenek is. Kevesen voltak, többnél biztosan belejönnék, vannak érdekes utak Ausztriában :D S a jó (a bácsi szerint rossz, nemenjünkarrasemmiképp) szakaszon szinte mindig esett az eső, ami szintén nem sarkallt merész haladásra, de amúgyis bele kellett volna jönnöm, a tél és főutak után még kissé szokatlan volt az ilyen terep :)

Legközelebb Bledbe megyünk. Meg most szombaton traktortalálkozóra Bokorra/Bokorba? :D Szlovákián át, mert úgy viccesebb. Esztergomnál ki, Balassagyarmatnál be, vagymi, vagy ahogy sikerül. Úgyis el fogunk tévedni minimum egyszer :) Lehet, hogy jobb lenne külön menni és külön tévedni el, úgyis gyakorolni akarom a tájékozódást, szükség lesz rá, amikor Alvaro lassan akar menni, én pedig későn akarok indulni :D

Meg persze bármikor kitalálhatom reggel, hogy milyen szépen süt a nap, elugorhatok Zalába, ott már vannak kellemes utak, s a Balaton északi partja is baba, csak egy kicsit laza és sok rajta a település. De szép, lehet andalogni és nézni a fákat és a vizet :D

Most lelkes vagyok, no.
Ja, az új gumi SZUPER. Azt gondoltam, az én szolid tempómban nem számít olyan nagyon sokat, de de. Már az út elején (reggel, amikor csak nézek ki a fejemből kábán és bátorság egy csepp sincs bennem) sokkal lelkesebben mentem bele a kezdetektől mumus kanyarokba, főleg a lovasberény szélén levő negyvenesbe, a másik gumival lényegesen lassabban is sokkal ijesztőbb volt. A kanyarban guruláskor tapasztalt bizonytalan érzés is megszűnt az új gumikkal. Nagyságrendekkel stabilabb most, annyira jó :D

#7766 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 06:10

Tuti kis leírás! Grat nektek. Még sok ilyen szépet :) (leszámítva a defektet. Az új gumi kapta?)

#7767 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 09:16

Hm, félve indultam el melóba ma reggel is, ugyanúgy, mint tegnap, mert a met.hu-n záport, zivatart jósolnak. Tegnap szerencsére nem jött be nekik, remélem ma sem teljesül az előrejelzés.

Komolyan ennyire nem tudják megjósolni akár csak az aznapi időjárást sem? Ezeknél még egy levelibéka is megbízhatóbb. :D

Ja, a dekni egyelőre jól szuperál, olajfolyásnak nyoma sincs. A króm bandit tükrök is tetszetősek, az új kormányvégsúlyom is, szóval elégedett vagyok most a vassal. Kipi-kopp.
(A Citroen-em viszont alaposan kibaszott velem, gyújtáskapcsoló széthullott, baloldali ablakemelő motor is, hátsó futóművön is makettkodni kell, és persze műszaki vizsga is elérkezett. Eddig olyan kiló nyolcvanban van a mutatvány, ki tudja még hol a vége. Pedig amit lehet, bontott alkatrészekből pótol a szakim. Fasza.)

#7768 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 09:44

Azt vettem észre, hogy sokszor az időjós elmondja az összes lehetséges scenariot. Délelőtt napsütés, de várható zápor zivatar, fújhat a szél, de azért meleg lesz, hacsak le nem hűl az idő, mert akkor hideg lesz...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#7769 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 10:21

Jaja elég lol.

#7770 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:33

időtippelőket én már meg sem hallgatom. idokep pont hu, sat24 pont com per eu. (utóbbi épp most nem megy az előbb néztem)

#7771 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 12:26

Régebben SzilárdLottó-nak hívtam az időjárásjelentést, de ez ugye már nem aktuális.
www.radioQ.hu

#7772 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 05. 03. 06:10

Tuti kis leírás! Grat nektek. Még sok ilyen szépet :) (leszámítva a defektet. Az új gumi kapta?)

Az, az... <1000km :omg:

De most úgy tűnik, azóta egyben van. Ami készülődik itthagyni, az a kuplungbowden. Gondolom, azt nem nagy kunszt kicserélni.

Szerkesztette: alvaro 2011. 05. 03. 12:46 -kor

#7773 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 05. 03. 13:45

Az, az... <1000km :omg:

De most úgy tűnik, azóta egyben van. Ami készülődik itthagyni, az a kuplungbowden. Gondolom, azt nem nagy kunszt kicserélni.

Műszaki tudásom legjavát adva sem menne még egy izzócsere sem. :D Na jó, azt lehet, hogy össze tudnám hozni egy délután alatt. :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7774 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 05. 03. 13:45

...

Haver megszenvedett vele, nem a kuplungkarnál, hanem a másik "felénél" szopott jócskán mire berakta a helyére.

"Új" tükrök (bontott Bandit egyébként :) ):

Csatolt fájl:

#7775 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:01

Dekni:

Csatolt fájl:

#7776 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:09

Jól látom, Continental RoadAttack gumák vannak rajta?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7777 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:57

A hétvégén megkergettem kicsit a Darazsat, új egyéni csúcs született :). Kezdem megszokni az új gumit is. A régi után nagyon fura volt. Sokkal "magasabbról" döl a motor.
Ma viszont kicseréltettem az első fékpofákat és friss fékkolajat is kapott. De a legtutibb az új kuplungkábel, a régi leszutykosodott nehézkes mozgású után ezzel élvezet a kulungolás.

#7778 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 05. 03. 19:00

Haver megszenvedett vele, nem a kuplungkarnál, hanem a másik "felénél" szopott jócskán mire berakta a helyére.

"Új" tükrök (bontott Bandit egyébként :) ):

Fehér indexbúra-sárga izzó kombó aplikálható?
www.radioQ.hu

#7779 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 05. 03. 20:09

Jól látom, Continental RoadAttack gumák vannak rajta?

Aham.

#7780 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 05. 03. 21:49

Fehér indexbúra-sárga izzó kombó aplikálható?

Elvileg ja, de nekem nincs bajom a sárga búrával sem, egyelőre nem érzek késztetést lecserélni.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.