Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:49
Sokkal ináb a normális hang a járható út. Nálunk legalábbis mindig megoldódnak az ilyenek, ha az ügyfél normális hangon, stílusban jön. Ha anyázik, akkor elhúzódik a dolog, mert nem engedünk. De ha normális, és tényleg vmi technikai bibi miatt nem tudunk normálisan szolgáltatni neki, akkor gond nélkül szerződést bontunk.
Tény, hogy nem a pereskedés a legjobb, hanem a megoldásra kell törekedni. De pl. az én problémámat (és a haveromét sem) nem tudták megoldani, mégis hónapokig húzódott. Szerintem a dunaweb azóta sem lett jobb, de az könnyen lehet, hogy sokan leléceltek tőlük, így most már ők is kevésbé rugalmasak.
Normális hang kell persze, de attól, hogy nálatok így megy, szerintem nem nehéz elképzelni, hogy van olyan szolgáltató, amelyik kókler, és azon kívül, hogy beszedi a havidíjat, sz*rik magasan az ügyfél fejére. Anno nekem pl. eleinte megmondták az általuk mért pingstatok eredményeit, de a huzavona 2. hónapjában már azzal jöttek, hogy ezt csak az ügyvezető jogosult megmondani, akit persze művészet volt utolérni. (Mellesleg szerintem ez olyan információ, amihez jogom van).
A bizonyításokkal kapcsolatban eltér a véleményem. Amiket leírtam, szerintem igenis lehetnek bizonyítékok, főleg ha alaposan előkészíted a dolgot. Gondolok itt arra, hogy ha tényleg vacakol a neted, előbb bizonyathatóan megteszel mindent a probléma megoldására (hibabejelentések, hagyományos levélben panasz, stb.). És újra utalnék arra, hogy a felhasználó ki van szolgáltatva a szolgáltatónak (hiszen nincsenek eszközei a minőség ellenőrzésére, nem ért hozzá, nem látja át a rendszert), ez pedig (szerintem) adott esetben jelentőséggel bírhat egy bírósági ügyben (bár gyanítom, nem sok ilyen van, meg nem is kívánom senkinek).
Ps. Email: okirati bizonyíték. Digitális aláírással, stb. teljes bizonyító erővel rendelkezhet, de enélkül még lehet bizonyíték. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy azt akár elektronikus formában is megtekintheti a bíróság, az pedig, tény, hogy a júzerek 99%-a nem tudna emailt hammisítani, hiszen fogalma sincs arról, milyen alapból nem látható információk vannak egy elektronikus levélben.