HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   mecha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 05:27

Sziasztok!

Nos én is hasonló cipőben járok mint Ti...... :(
De annyi szerencsém van talán hogy elismerik, hogy tényleg pocsék a szolgáltatásuk, és felajánlották, hogy vagy bontjuk a szerződést vagy átirhatjuk adsl-re......
De persze ehhez az kellett,hogy a postaládám tele legyen hibajegyekkel :reklamacio:

#242 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 15:15

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:41

Sziasztok!
Még mindig nagyon rossz ez a szolgáltatás, a ping a csomagveszteség.... :mad:
Még mindig a levelezésnél tartok, írom nekik a leveleket özönnel, de nem képesek válaszolni. :mad:
Már nagyon elegem van belőlük.
Mivel lehetne fenyegetőzni velük szemben, hogy  válaszoljanak?
már nagyon unom ezt a szolgáltatót.
üdv

Mint ahogy már korábban írtam az ASZF-ben ez van:

Idézet

A szolgáltatás zavarmentes, ha 32 byteos csomagokkal az átlagos csomagvesztés nem haladja meg a 10%-ot 24 órás ablakokban mérve. Adott előfizetői végpontra vonatkoztatva, forgalmi
terhelés nélküli állapotban.

Na most, ha neked ennél rosszab, ugye bejelented a hibát, erőltesd hogy erről küldjenek visszajelzést (nekünk e-mail-ben visszajelezték a hiba felvételének idejét stb.) Ha jól emlékszem az ASZF-ben 72 óra a vállalt javitási idő, tehát ha ezen időn belül nem képesek orvosolni a problémát, onnan már el lehet indulni. Havidíj arányos csökkentése, ez így nem felel meg neked stb stb

#243 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 15:57

Idézet: format_c - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:15

Na most, ha neked ennél rosszab, ugye bejelented a hibát, erőltesd hogy erről küldjenek visszajelzést (nekünk e-mail-ben visszajelezték a hiba felvételének idejét stb.) Ha jól emlékszem az ASZF-ben 72 óra a vállalt javitási idő, tehát ha ezen időn belül nem képesek orvosolni a problémát, onnan már el lehet indulni. Havidíj arányos csökkentése, ez így nem felel meg neked stb stb

Nekem még mindig megvannak ezek az emailek...  :D

#244 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:16

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:57

Nekem még mindig megvannak ezek az emailek...  :D

Hali!
Arcátlanság lenne elkérni 1-2 levelet? olyat ami lényegesebb. :p

#245 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:32

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:16

Hali!
Arcátlanság lenne elkérni 1-2 levelet? olyat ami lényegesebb. :p

Dobj priviben egy emailt, addig "kisatírozom" ami nem publikus... A legtöbb, ami megvan a hibajegy visszaigazolás, illetve ami esetleg téged érdekel, a legutolsó felszólító levelem...  :D

#246 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:32

Dobj priviben egy emailt, addig "kisatírozom" ami nem publikus... A legtöbb, ami megvan a hibajegy visszaigazolás, illetve ami esetleg téged érdekel, a legutolsó felszólító levelem...  :D

Hi!
Tegnap ment privi, nem kaptad meg? :rolleyes:

#247 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:08

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:57

Hi!
Tegnap ment privi, nem kaptad meg? :rolleyes:

El is küldtem...  :think:

#248 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:05

Én javaslom aki teheti kerülje el a Dunaweb mikrohullámú internet szolgáltatását jó nagy ívben, mert én már lassan 2 éve szenvedek vele!!! Nagyon rosszak a tapasztalatok!!! :reklamacio:
Sok sorstársam van így nálunk Kartalon!
Persze ez csak egy JÓ TANÁCS!
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#249 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 19:39

Sógorom az én gépemről rendelte meg a szolgáltatásukat. (Vámosgyörkön nincs más.) Azóta valamelyik tréfáskedvű alkalmazott vicceket, humoros képeket küldözget a chellos címemre, ahonnan elküldtük a megrendelést. Írtam vissza, hogy fejezze be, de igencsak gondolkodom, hogy felnyomom valami spamtiltólistára az egész bagázst. Egyrészt semmi közöm a cégükhöz, másrészt szolgáltassanak, ne jópofa emaileket küldözgessenek.

#250 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:30

Sziasztok! Titeket olvasva a Dunawebről egy a véleményünk.
Én Két hónapja kötöttem velük szerződést, de azt már sajnos tudom hogy hiba volt,
mert mióta bekötték csak eszem az ideget.Szakad, lassú, az ügyfészolgálatuk egy nagy semmi.
Valaki segítsen! Hogy szabadulhatok tőlük?Arra rájöttem hogy nem ismerik el hogy sz*r a szolgáltatásuk.
A hibajegyre mindig az  a válasz hogy az internet az ászf-nek megfelelően működik. Valaki segítsen!! :mad: 

Szerkesztette: Norc 2006. 03. 11. 20:31 -kor

#251 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 11:56

Hát ezektől lehetetlen megszabadulni! :mad:
Nagyon idegesítő, mikor 600ms-os pingek vannak, 60% os csomagveszteség :eek:
és a Google 28sec alatt jön be :(
Írtam nekik e-mailt, figyelmen kívül hagyták. Írtátok, hogy tértis levelet kell írni nekik,
így biztos megkapják, én ugyan ajánlott levelet írtam nekik, nem tudom miben külöbözik a tértivevénytől, de ezt is csak a címzett kezébe adják át, és erre sem érkezik válasz.
Hogy tudom nekik bizonyítani, hogy ilyen a szolgáltatás minősége? Ők kiadnak a kezükből olyan adatokat, ami bizonyítékül szolgálhat?

#252 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 12:15

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 11:56

Hát ezektől lehetetlen megszabadulni! :mad:
Nagyon idegesítő, mikor 600ms-os pingek vannak, 60% os csomagveszteség :eek:
és a Google 28sec alatt jön be :(
Írtam nekik e-mailt, figyelmen kívül hagyták. Írtátok, hogy tértis levelet kell írni nekik,
így biztos megkapják, én ugyan ajánlott levelet írtam nekik, nem tudom miben külöbözik a tértivevénytől, de ezt is csak a címzett kezébe adják át, és erre sem érkezik válasz.
Hogy tudom nekik bizonyítani, hogy ilyen a szolgáltatás minősége? Ők kiadnak a kezükből olyan adatokat, ami bizonyítékül szolgálhat?

Tértivevénynél ha kézbestik, visszajön neked a térti, hogy igazolhasd, hogy nem csak alküldted, hanem ők át is vették.

#253 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 13:52

Köszi a gyors választ.
És kiadnak olyan adatokat ami bizonyítékul szolgál az ASZF megszegésére?
üdv.

#254 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 17:14

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 13:52

Köszi a gyors választ.
És kiadnak olyan adatokat ami bizonyítékul szolgál az ASZF megszegésére?
üdv.

Szerintem a kapcsolatodra vonatkozó mérési eredményeket, statisztikátkat ki kell, hogy adják. De hogy ebben lesz-e olyan, ami rájuk nézve terhelő, azt kétlem...  :think:

Ps.: Ha emailen hibát jelentettél, és nem reagáltak, az is az ÁSzF megszegése - van olyan pont, ahol leírják, hogy mennyi időn belül kötelesek reagálni a bejelentésekre.

#255 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 17:23

Annyit írtam nekik, hogy az utóbbi időkben sok panasz van a szolgáltatás minőségére és küldjenek
a csomagveszteségrő és a pingről statisztikát 2hónapra visszamenőleg. Ez lehetséges? Ilyet ki tudnak adni? Mert szntem ez felhasználható ellenük

#256 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 18:50

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 17:23

Annyit írtam nekik, hogy az utóbbi időkben sok panasz van a szolgáltatás minőségére és küldjenek
a csomagveszteségrő és a pingről statisztikát 2hónapra visszamenőleg. Ez lehetséges? Ilyet ki tudnak adni? Mert szntem ez felhasználható ellenük

Szerintem ilyet tudnak adni. De ha én lennék dunaweb, az a statisztika tökéletesnek mutatná a vonalat... Mert ugye tudjuk: van kis hazugság, nagy hazugság, meg van statisztika. Úgyhogy neked is mérned kellene valahogy valamit, adtam már rá tippeket. Azt viszont nem tudom, hogyan lehetne hiteles mérési eredményeket produkálni. Elvileg a a pinget lehet úgy konfigolni, hogy file-ba írja az eredményeket. Állítsd be úgy, ahogyan a Dunaweb mér (van rá valami az ÁSzF-ben, hogy mekkora csomagokkal, milyen időközönként), írasd vele fileba, és küldd el nekik azt, vagy ha van egy ügyvéd ismerősöd, a fileba írt mérési eredmények alapján írass egy ügyvédi felszólítást.

Ps.: Ezek csak tippek, nem biztos, hogy így kell, vagy így a tökéletes. Az viszont tuti: kitartó asztalverés az egyetlen esélyed. Vagy ha eleged van belőlük, mond fel egyoldalúan a szerződést, megyarul szólítsd fel őket, hogy vigyék a cókmókjukat a bánatba, te X időponttól kezdve nem vagy hajlandó fizetni. Ezek után persze vélhetően beperelnek, de ott nekik kell bizonyítani, hogy ők tökéletesen szolgáltattak - te viszont esetleg tudsz vinni tanúkat arra, hogy használhatatlan volt a net. Ja még annyi: ha telefonon beszélsz velük, kérdezd meg annak a nevét akivel beszéltél, írd fel mikor, stb, hogy ha valami nagyon elfajul, mondjuk bírósági eljárásig, legyen kire hivatkozni... E-maileket ne töröld, az is bizonyíték. Szóval ha van hozzá ideged és merszed, és tényleg vacak a neted, hajrá, ne add fel, de azt se feledd, hogy rosszul is járhatsz.

Ps2.: Mi a hevrommal elég hamar felmondtuk, szerintem ezt sokan megtették, és valószínű ezek után lettek totál seggfejek. Nekem még többnyire válaszoltak az emailjeimre... De még egyszer mondom: beletelt cca 3 hónapomba, mire felmondtam.

#257 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:53

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 17:50

Szerintem ilyet tudnak adni. De ha én lennék dunaweb, az a statisztika tökéletesnek mutatná a vonalat... Mert ugye tudjuk: van kis hazugság, nagy hazugság, meg van statisztika. Úgyhogy neked is mérned kellene valahogy valamit, adtam már rá tippeket. Azt viszont nem tudom, hogyan lehetne hiteles mérési eredményeket produkálni. Elvileg a a pinget lehet úgy konfigolni, hogy file-ba írja az eredményeket. Állítsd be úgy, ahogyan a Dunaweb mér (van rá valami az ÁSzF-ben, hogy mekkora csomagokkal, milyen időközönként), írasd vele fileba, és küldd el nekik azt, vagy ha van egy ügyvéd ismerősöd, a fileba írt mérési eredmények alapján írass egy ügyvédi felszólítást.

Ps.: Ezek csak tippek, nem biztos, hogy így kell, vagy így a tökéletes. Az viszont tuti: kitartó asztalverés az egyetlen esélyed. Vagy ha eleged van belőlük, mond fel egyoldalúan a szerződést, megyarul szólítsd fel őket, hogy vigyék a cókmókjukat a bánatba, te X időponttól kezdve nem vagy hajlandó fizetni. Ezek után persze vélhetően beperelnek, de ott nekik kell bizonyítani, hogy ők tökéletesen szolgáltattak - te viszont esetleg tudsz vinni tanúkat arra, hogy használhatatlan volt a net. Ja még annyi: ha telefonon beszélsz velük, kérdezd meg annak a nevét akivel beszéltél, írd fel mikor, stb, hogy ha valami nagyon elfajul, mondjuk bírósági eljárásig, legyen kire hivatkozni... E-maileket ne töröld, az is bizonyíték. Szóval ha van hozzá ideged és merszed, és tényleg vacak a neted, hajrá, ne add fel, de azt se feledd, hogy rosszul is járhatsz.

Ps2.: Mi a hevrommal elég hamar felmondtuk, szerintem ezt sokan megtették, és valószínű ezek után lettek totál seggfejek. Nekem még többnyire válaszoltak az emailjeimre... De még egyszer mondom: beletelt cca 3 hónapomba, mire felmondtam.

Pár tárgyi tévedés:
- ha felmondod nem a szolgátlatónak kell bizonyítania, hogy márpedig ő szolgátlatott. Lehet, hogy be sem kapcsolatd a gépet, meg ha igen, akkor is fordított a bizonyítási kényszer
- nem tudsz rá tanukat hozni, hogy rossz volt. Ennek 1000+1 oka van, nem részletezem.
- hiába írod fel, hogy kivel mikor beszéltél, semmit nem bizonyít
- mint ahogy az e-mail sem bizonyít, hacsak nincs rajta digitálsi aláírás.

Az ügyben nem vagyok érintett, csupán azért írtam le, hogy megkíméljem néhány kellemetlen meglepetéstől a delikvenst.
www.kevenet.hu

#258 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 22:36

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 21:53

Pár tárgyi tévedés:
- ha felmondod nem a szolgátlatónak kell bizonyítania, hogy márpedig ő szolgátlatott. Lehet, hogy be sem kapcsolatd a gépet, meg ha igen, akkor is fordított a bizonyítási kényszer
- nem tudsz rá tanukat hozni, hogy rossz volt. Ennek 1000+1 oka van, nem részletezem.
- hiába írod fel, hogy kivel mikor beszéltél, semmit nem bizonyít
- mint ahogy az e-mail sem bizonyít, hacsak nincs rajta digitálsi aláírás.

Az ügyben nem vagyok érintett, csupán azért írtam le, hogy megkíméljem néhány kellemetlen meglepetéstől a delikvenst.

Akkor pontosítsunk:
- felmondod, nem fizetsz, szolgáltató perel: elsődlegesen ő bizonyít. Szerintem ha arra hivatkozok, hogy megsértette XY pontot, ezért mondtam fel (pl. vacak volt a net), akkor neki kell azt bizonyítani, hogy a szolgáltatás minősége megfelelő volt (annál is inkább, mert ennek mérésére neki vannak eszközei). Én gyakorlatilag a bejelentéseimmel (amikre esetleg nem is mindig jön válasz) már valószínűsítem, hogy valami nem volt kóser. Sőt, ha vannak olyan hibabejelentéseim, amelyekre nem válaszolt, az egy újabb ok arra, hogy szerződést bontsak.
- a tanúk kérdése valóban nehézkes, de pl. ugyanarra az AP-ra csatlakozó közelben lakó user nyilatkozata a szakadozásra szerintem bizonyíthatja, hogy a szolgáltató nem áll a helyzet magaslatán.
- az, hogy kivel beszélsz, abból a szempontból lehet fontos, hogy még véletlenül se tagadhassák le az esetleges bejelentéseidet.
- miből gondolod, hogy az email nem bizonyít semmit digitális aláírás nélkül? Nyilván nem egy közokirat, de attól még bizonyítási eszköz.

Belátom, nem egyszerű a dolog, és akár visszafelé is elsülhet, sőt, azt is tudom, hogy a jogállam sz*rt sem ér, ha lízingszerződésekből nincsenek milliárdjaid, de én pl. felmondtam a kétévest kevesebb, mint egy év alatt, és talán nem véletlen, hogy elegendő volt kicsit erőteljesebben fogalmazni a leveleimben. Azért annyira nem rossz a magyar jogrend, hogy egy szolgáltató megengedhesse magának azt, hogy gyakorlatilag semmit sem ad, mégis bezsebel tőled havi tizenezer pénzt.

#259 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:49

"- felmondod, nem fizetsz, szolgáltató perel: elsődlegesen ő bizonyít." Nem. Neked kell bizonyítanod, hogy nem volt jó a net. Ő a saját rendszeréből bemutatja a hibabejelentések naplóját, a hozzájuk tartozó eljárási rendet, és ezzel letudta a dolgot. A hiba - ha tapasztaltál ilyet - nálad volt. Az, hogy 100-szor bejelented önmagában maximum azt bizonyítja, hogy problémás user vagy. :) Azt még csak nem is valószínűsíted vele, hogy a net nem volt jó. Ez csak a politikában működik (mármint, hogy sokszor mondod, hogy jó vagy, mert akkor valszeg jó vagy).
- Attól, hogy tudod kivel beszéltél, még nem tudod bizonyítani, hogy valóban beszéltél vele.
- Nem gondolom, tudom. Bármikor, bármilyen e-mailről, bármilyen e-mail szervern át jövő levelet lehet reprodukálni, illetve hamisítani. Plain text az egész. Egyszerűen nem hiteles és kész.

Sokkal ináb a normális hang a járható út. Nálunk legalábbis mindig megoldódnak az ilyenek, ha az ügyfél normális hangon, stílusban jön. Ha anyázik, akkor elhúzódik a dolog, mert nem engedünk. De ha normális, és tényleg vmi technikai bibi miatt nem tudunk normálisan szolgáltatni neki, akkor gond nélkül szerződést bontunk.
www.kevenet.hu

#260 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:00

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:49

Sokkal ináb a normális hang a járható út. Nálunk legalábbis mindig megoldódnak az ilyenek, ha az ügyfél normális hangon, stílusban jön. Ha anyázik, akkor elhúzódik a dolog, mert nem engedünk. De ha normális, és tényleg vmi technikai bibi miatt nem tudunk normálisan szolgáltatni neki, akkor gond nélkül szerződést bontunk.

Tény, hogy nem a pereskedés a legjobb, hanem a megoldásra kell törekedni. De pl. az én problémámat (és a haveromét sem) nem tudták megoldani, mégis hónapokig húzódott. Szerintem a dunaweb azóta sem lett jobb, de az könnyen lehet, hogy sokan leléceltek tőlük, így most már ők is kevésbé rugalmasak.

Normális hang kell persze, de attól, hogy nálatok így megy, szerintem nem nehéz elképzelni, hogy van olyan szolgáltató, amelyik kókler, és azon kívül, hogy beszedi a havidíjat, sz*rik magasan az ügyfél fejére. Anno nekem pl. eleinte megmondták az általuk mért pingstatok eredményeit, de a huzavona 2. hónapjában már azzal jöttek, hogy ezt csak az ügyvezető jogosult megmondani, akit persze művészet volt utolérni. (Mellesleg szerintem ez olyan információ, amihez jogom van).

A bizonyításokkal kapcsolatban eltér a véleményem. Amiket leírtam, szerintem igenis lehetnek bizonyítékok, főleg ha alaposan előkészíted a dolgot. Gondolok itt arra, hogy ha tényleg vacakol a neted, előbb bizonyathatóan megteszel mindent a probléma megoldására (hibabejelentések, hagyományos levélben panasz, stb.). És újra utalnék arra, hogy a felhasználó ki van szolgáltatva a szolgáltatónak (hiszen nincsenek eszközei a minőség ellenőrzésére, nem ért hozzá, nem látja át a rendszert), ez pedig (szerintem) adott esetben jelentőséggel bírhat egy bírósági ügyben (bár gyanítom, nem sok ilyen van, meg nem is kívánom senkinek).

Ps. Email: okirati bizonyíték. Digitális aláírással, stb. teljes bizonyító erővel rendelkezhet, de enélkül még lehet bizonyíték. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy azt akár elektronikus formában is megtekintheti a bíróság, az pedig, tény, hogy a júzerek 99%-a nem tudna emailt hammisítani, hiszen fogalma sincs arról, milyen alapból nem látható információk vannak egy elektronikus levélben.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.