HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 22:43

Idézet: gabeeapunk - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 21:24

Persze, hogy gond a betáp, mert bolond volna a másik mikrós cég adni az övéből a konkurenciának, amikor annyi erővel ő is szolgáltathatna ott ahol a konkurens van, azon a csatornán, én se adnék, csak 1-2 ezer forinttal a vezetékes szolgáltató ára alatt (mert a pénz a multinak is pénz meg a családi vállalkozásnak is az <sarkított példák>) nem véletlen, hogy a GSM tornyokon sem bútoroznak össze a szolgáltatók...egyébként nem ragasztószalagot mondtam, hanem rágógumit....akinek nem inge, nem veszi magára (megtérül, ha nem számolod a betápot, egyébként 1 éven belülre kell tervezni mikrónál sztem, mert már most is 2x emelték az ADSL-t, ok  ADSL=+ telefonelőfizu, de mikró = packet loss <aki azt mondja, hogy nincs, az hazudik>) ;)

nálunk rengeteg olyan ügyfél van, akinél nagyon ritkán fordul elő veszteség... de a legrosszabb ügyfeleinknél is csak annyira, mint egy átlagos ADSL-nél...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#262 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:21

Én ma voltam a Dunawebnél, és elég rossz volt a tapasztalatom.Eddig kértem hogy kábelnetre kössék
át az elérésemet, beköttettem hozzá a kbeltv-t is, most hogy bent van semmire nem lehet haladni velük megint. Most azt hajtják hogy nálam gyenge a kábel jelszintje!  Hát nem érdekes? A végén még kiderül hogy a házunk körül mindennféle internet üzemképtelen, csak a mikrós üzemel de az is csak annyira hogy csak este birok böngészni, ugyanis napközben a keres.hu méretű oldalaknál nagyobbal már nem képes megbirkózni. Ezek után az ügyfélszolgálatos csaj röhögve midig lerázott azzal hogy öt perc mulva visszahív a koleganője, persze ez többszöri kérésemre se következett be. Ne is csodálkozzunk hogy ennyire sz*r a szolgáltatásuk ha egy ember elfejt válaszolni a hívásra, akkor az általuk üzemeltetett gépektől semmi ilyesmit ne várjunk el. Mikor személyesen voltam náluk meg azt a választ kaptam arra a kérésemre hogy bontsunk szerződést, hogy írjak kérelmet és majd elbírálják. (Pedig ketten voltunk náluk és minketten igazoltuk hogy semmit nem ér a szolgáltatásuk! Hát most itt tartok remélem hogy lessz már belőle valami.
Valaki ha tud címet amiről ingyen letölthető pingstat progit tudok szerválni írjon. Megköszönném.  :( :reklamacio: 

#263 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 20:18

FREEping 
:smoker:

#264 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:56

ne kerelmet irj, hanem azt mond, hogy vagy felajanljak, hogy felbontjak veled a szerzodest, vagy a fogyasztovedelemhez fordulsz a panaszoddal. errol dontsenek. ja, es naponta jelezd nekik a problemadat, es jegyezd gondosan fel, hogy valaszoltak-e a megkeresesedre. ez is jol fog jonni a fogyasztovedelemnel.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#265 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:35

Ma jönnek ki, és megpróbálnak kábelre állítani, ami tuti nem fog sikerülni sztem, mivel a jelszint felénk a kábelen gyenge, és amekkora mázlim van a kábelszerelő meg kórházban pihizik kulcsont töréssel, így nem lett felszerelve jeszint erősítő sem. Most abban bízok hogy ameddig nem tesznek át kábelre addig hátha legalább a sebességemet megnövelik valamivel, ugyanis a kábelen 512-est rendelnék most meg 192-esem van. Ha nem jön össze gondolkodom a fogyasztóvédelmen, vagy a hirközlési hatóságon, csak parázok nehogy pereskednem keljen, mert a pénztárcámnak az már nem kell. :bolond: :hinta:

#266 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:18

Át lettem kötve kábelnetre, de sajna még türelem kell hozzá mert még egy pár hétig csak próbaüzemben van a kábelnet nálunk. Elég sokat szakad, de ha megy akkor legalább gyors. Ha a kábelmodem szakadást jelez, és a tv-n sz*r a kép, könyörögjek a kábelszolgáltatómnak hogy az oszlopunkra tegyen jelerősítőt? Ez megoldja a hibát?  :confused: :paci:

#267 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:29

Végre telefonhívás után válaszoltak a levelemre, amiben közölték, hogy a letöltési sebességgel nincs gon, és a válaszidő is rendben van a csomagveszteséggel együtt!
Közölték, hogy természetes a nagyobb válaszidő ha közben teljes sebességgel töltök le, fel. :p
Tegnap, 19-20óra között Pl. terheletlen állapotban volt 800-1200ms os ping :eek:, később 21 órától meg 19-30as pingek, 30-40%-os packetloss-al.... :reklamacio:
Írtam nekik még1 levelet, hogy ez márpedig nem tökéletes, és ragaszkodom a statisztikához, erre azt írja, hogy továbbra is úgy látja hogy nincs gond semmivel és statisztikát nem áll módjában kiadni.
Nos, szerintem a statisztikához jogom van, nem? Erre mit tudok írni? :confused:

#268 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:23

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 9:29

Végre telefonhívás után válaszoltak a levelemre, amiben közölték, hogy a letöltési sebességgel nincs gon, és a válaszidő is rendben van a csomagveszteséggel együtt!
Közölték, hogy természetes a nagyobb válaszidő ha közben teljes sebességgel töltök le, fel. :p
Tegnap, 19-20óra között Pl. terheletlen állapotban volt 800-1200ms os ping :eek:, később 21 órától meg 19-30as pingek, 30-40%-os packetloss-al.... :reklamacio:
Írtam nekik még1 levelet, hogy ez márpedig nem tökéletes, és ragaszkodom a statisztikához, erre azt írja, hogy továbbra is úgy látja hogy nincs gond semmivel és statisztikát nem áll módjában kiadni.
Nos, szerintem a statisztikához jogom van, nem? Erre mit tudok írni? :confused:

Még azt is írták, hogy akkor nagyobb a csomagveszteség, amikor napi 2-3GB-ot töltök le.
Ez tényleg így lehet, hogy befolyásolja a terheletlen állapotú csomagveszteséget az ha előtte töltök? :confused:  Én ezt erősen kétlem... :mad:
Mit lehet ezeknek mondani? A statisztikát jogomban áll látni, nem így van?

#269 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:00

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 19:23

Még azt is írták, hogy akkor nagyobb a csomagveszteség, amikor napi 2-3GB-ot töltök le.
Ez tényleg így lehet, hogy befolyásolja a terheletlen állapotú csomagveszteséget az ha előtte töltök? :confused:  Én ezt erősen kétlem... :mad:
Mit lehet ezeknek mondani? A statisztikát jogomban áll látni, nem így van?

A statisztikákhoz nem tom hogy pontosan van e jogod, de nekem a hírközlési hatóság azt mondta hogy akkor kérdőre tudják vonni őket ha elküldöd a hatóságnak a szolgáltató és közted folyó levelezés másolatait (hibajegyek és megoldásuk) ezt viszont tudom hogy ha kéred kötelesek neked kiadni. Ez tuti biztos mivel a hírközlési hatóságtól tudom!!! És sztem a statisztikákat ők ki is kérik alapból. De azt már most mondom hogy az ő statisztikájuk nem igazán hihető, mivel nálam mikor nem volt net azt mondták a telefonban hogy most is van adatforgalam, holott haver is látta hogy nem megy a net! Magyarul ha nálad nem megy ők úgy látják hogy megy! Egy tapasztalat személyesen panaszkodj, én is ezt tettem és kínnal de elértem hogy átállítsanak. :box2:

#270 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:45

És a napi 2-3GB-ot töltök le az befolyásolja a későbbi válaszidőt??? :confused:  :eek:  :confused:

Szerkesztette: Ati_ 2006. 04. 01. 20:46 -kor

#271 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:54

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:45

És a napi 2-3GB-ot töltök le az befolyásolja a későbbi válaszidőt??? :confused:  :eek:  :confused:

:o  Így van. Mert akkor te nagyétkű júzer vagyol, aki havonta akár 60-80 GB-ot is forgalmaz, úgyhogy egy-két ilyen nap, és büntetésbe tesznek...  :o ;)  Biztos megihlette őket a tréoffline...  :cool:

Szóval dumaweb monnyon le! Együttérzek veletek, és ismét állítom: ha gáz a net, nehezen, de meg lehet tőlük szabadulni. Kitartás!

#272 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:41

Nah megint érdekes dolgokat lehet tapasztalni :mad:
ha parancssorból pingelem pl www.origo.hu-t, 10-30ms os pingeket mutat, ezzel szemben ha pl.
multiplayer játékkal játszok, vagy beszélgetek, 500ig is felugrik a válaszidő. :confused:
Ezt mi okozhatja?
Ezzel az a baj, ha bizonyítani akarom, hogy magas a ping és lemérem parancssorból akkor semmi gond nics vele..... :confused:

#273 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 09:52

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 22:41

Nah megint érdekes dolgokat lehet tapasztalni :mad:
ha parancssorból pingelem pl www.origo.hu-t, 10-30ms os pingeket mutat, ezzel szemben ha pl.
multiplayer játékkal játszok, vagy beszélgetek, 500ig is felugrik a válaszidő. :confused:
Ezt mi okozhatja?
Ezzel az a baj, ha bizonyítani akarom, hogy magas a ping és lemérem parancssorból akkor semmi gond nics vele..... :confused:

Én annyira nem konyítok hozzá, de szerintem  a problémád forrása az lehet, hogy amikor játszol vagy ilyesmi, akkor folyamatos adatforgalmad van. Én úgy tudom ha folyamatos az adatforgalom akkor nagyobb a csomagveszteség, és szerintem ebböl adódóan megnő a válaszidő is. Bár ez csak tipp.  A bizonyítással sokra nem mész, inkább keress fel egy sorostársadat, és személyesen menjetek a Dunawebhez Vácra, és ott panaszkodjatok! De semmi képen se egyedül menj!!! Telefonnal meg mail-el semmire se mész velük!
Ha van nálatok Kábel vagy Adsl és ők szolgáltatják kérd tőlük hogy állítsák át az elérésedet! Nekem is mikrós volt és ezt végigtornáztam, most Cable van és nekem egyenlőre ez most jó. Ja meg 256 alatt ne kérj elérést mert nem stabil.(ez csak személyes tapasztalat)  A lényeg hogy személyesen panaszkodj!!!  :help:

#274 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 10:55

Idézet: Norc - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 9:52

Én annyira nem konyítok hozzá, de szerintem  a problémád forrása az lehet, hogy amikor játszol vagy ilyesmi, akkor folyamatos adatforgalmad van. Én úgy tudom ha folyamatos az adatforgalom akkor nagyobb a csomagveszteség, és szerintem ebböl adódóan megnő a válaszidő is. Bár ez csak tipp.  A bizonyítással sokra nem mész, inkább keress fel egy sorostársadat, és személyesen menjetek a Dunawebhez Vácra, és ott panaszkodjatok! De semmi képen se egyedül menj!!! Telefonnal meg mail-el semmire se mész velük!
Ha van nálatok Kábel vagy Adsl és ők szolgáltatják kérd tőlük hogy állítsák át az elérésedet! Nekem is mikrós volt és ezt végigtornáztam, most Cable van és nekem egyenlőre ez most jó. Ja meg 256 alatt ne kérj elérést mert nem stabil.(ez csak személyes tapasztalat)  A lényeg hogy személyesen panaszkodj!!!  :help:

Köszi a választ!
Én is erre gyanakodtam, hogy forgalomnál nagyob a válaszidő, de gyakorlatban az számít, amikor forgalom van... :confused:
Hát sorstársak azok vannak egy páran, de Vác meg az ország másik felén, ugyhogy az nem mostanában lesz, amikor szemékyesen megyünk el... :(
Itt van ADSL-ük, azon gondolkoztam, hogy arra hátha átkötik, de az megint 2év hűségnyilatkozat és nem merek kockáztatni megint.
Mind1, próbálkozok az e-mail-al, hátha...
üdv... :respect:

#275 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 15:55

Nem tudom, mit játszotok, de mondjuk én pár napja nyomatm egy kis diablo2-t neten keresztül, mellette skypeon beszéltünk, és a 96 kbit/s feltöltésű adslnek meg sem kottyant a dolog. Szóval amennyire tudom, a játékoknak jellemzően nincs nagy sávszélhasználatuk. A válaszidők meg akkor szoknak nagyon megnőni, ha 80-90%-ig leterheled a sávszéledet. Szerintem.

#276 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 16:00

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 10:55

Köszi a választ!
Én is erre gyanakodtam, hogy forgalomnál nagyob a válaszidő, de gyakorlatban az számít, amikor forgalom van... :confused:
Hát sorstársak azok vannak egy páran, de Vác meg az ország másik felén, ugyhogy az nem mostanában lesz, amikor szemékyesen megyünk el... :(
Itt van ADSL-ük, azon gondolkoztam, hogy arra hátha átkötik, de az megint 2év hűségnyilatkozat és nem merek kockáztatni megint.
Mind1, próbálkozok az e-mail-al, hátha...
üdv... :respect:

Annyit még tudok mondani hogy nekem is új szerződést kötöttek, és lehetett csak egy évet aláírnom, és ez neked is működnie kell, mivel az totál új szerződés lenne, és úgy írod alá ahogy te szeretnéd, mivel van 1 éves hűség is náluk! Igaz kicsit több a havi számla, de csak 1 évre vagy eladva nekik. Én így csináltam! Nekem is messze volt, össze dobtuk a benyót és lementün hozzájuk, mert a xarért nemjó fizetni, inkább tankolni érdemes és utánna nyugodtak vagytok!  ;)

#277 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:20

Nekem valaki abban segítsen hogy a freepingel  hogy lehet statisztikai eredményeket csinálni, amit esetleg ki is lehetne nyomtatni? Vagy ha ez nem tud ilyet, akkor mivel tudom megcsinálni ezt? :lame:

#278 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:04

Idézet

A válaszidők meg akkor szoknak nagyon megnőni, ha 80-90%-ig leterheled a sávszéledet. Szerintem.

Igen, normális szolgáltatónál ez lenne normális, de itt van mikor terheletlen állapotban 1200ms-os válaszidő is van...  :(

#279 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 19:06

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:04

Igen, normális szolgáltatónál ez lenne normális, de itt van mikor terheletlen állapotban 1200ms-os válaszidő is van...  :(

Megnéztem a Dunaweb Ászf ben leírt ping minőségeket. Hát kb az a szitu, hogy 32kbyte méretű csomagok esetén TERHELETLEN állapotban nem lehet 10%-nál nagyobb a csomagveszteség! Magyarul neked akármennyire lassú a válaszidő azzal nem is érvelhetsz mert az még nem adatveszteség. Hát ez sztem elég gáz szitu. De ne keseredj el, nem vagy egyedül nekem most cable netem van tőlük, és néha siralmas. Most is például az 512-es elérésem keményen üzemel 48 Kbit/s-el (nem kbyte, nem kevertem). Hát el kell ismerni , hogy a Dunaweb kiérdemelné a legócskább és legtetübb szolgáltató díjját!  :reklamacio: :( 

#280 Felhasználó inaktív   Fugitive05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:55

Hali!
igaz nekem nem Dunawebes a szolgáltató, viszont hasonló gondom van, nincs rá valakinek ötlete?
szóval az lenne a gond, hogy a letöltési sebességem, az maximális, minden jó, ha megmérem a hivatalos oldalon a sebességem, fel/le töltési sebességem is jó, viszont a pingem, az meg nagy, ha futtatás/ ping 192... irok be. és ugyanez a helyzet, ha neten akarok játszani valamilyen játékkal! felhivtam a szolgáltatót, azt mondták, hogy pingre nem vállalnak garanciát! mi ilyenkor a teendő!!??? van valami progi, amivel csökkenteni lehetne a pinget? nagyon fontos lenne! előre is kösz!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.