HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 27. 11:51

Az 1 megából 5-600k az valóban így van, az elég gáz, mert ugyanott, Nagykátán a 768-as sáv megy ennyit. Akkor mire is fizetsz te 1-2 ezerrel (nem tudom pontosan) többet?

szerk: persze ennek ellenére nem rossz, egy kisebb csomag (192 vagy 256) általános felhasználásra (web, msn, mail, szűkösen akár skype) tökéletes. Főleg hogy itt a másik alternatíva a méregdrága Monornet...

Szerkesztette: HavocS 2006. 07. 27. 11:52 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#322 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 01:59

Idézet

persze ennek ellenére nem rossz, egy kisebb csomag (192 vagy 256) általános felhasználásra (web, msn, mail, szűkösen akár skype) tökéletes. Főleg hogy itt a másik alternatíva a méregdrága Monornet...

Még az MSN sem működik néha :omg:

Szerkesztette: Ati_ 2006. 07. 28. 02:00 -kor

#323 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 08:33

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 2:59

Még az MSN sem működik néha :omg:

Azért ez nem feltétlen az ISP hibája!

Örökös téma ez, hogy néhány felhasználó 1-1 szolgáltatás vagy weboldal elérhetetlensége esetén már panaszkodik, hogy nem megy az internet... Különösen igaz ez a bevallások idején, mikor állambácsi szerverei nem bírják a terhelést. Na ilyenkor aztán csörög a telefon, hogy azonnal csináljunk valamit mert neki határidőre fel kell adni stb. Azt meg képtelenek elfogadni, hogy nem az ISP hibája. Hiába is mutogatom, hogy más weboldal azonnal bejön, csak az nem jó amit ő akar...

#324 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 15:04

Ilyenkor persze más weboldal sem jön be, csak egy példát írtam...
Üdv

#325 Felhasználó inaktív   lestib 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 20:17

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 11:51

Az 1 megából 5-600k az valóban így van, az elég gáz, mert ugyanott, Nagykátán a 768-as sáv megy ennyit. Akkor mire is fizetsz te 1-2 ezerrel (nem tudom pontosan) többet?

szerk: persze ennek ellenére nem rossz, egy kisebb csomag (192 vagy 256) általános felhasználásra (web, msn, mail, szűkösen akár skype) tökéletes. Főleg hogy itt a másik alternatíva a méregdrága Monornet...

skype szűkösen? mekkor feltöltés mellet és milyen minőségben? a dw-nél, mikrohullámon 64 v 128-as feltöltések vannak, illetve ezen felül lehet még beruházni +64k-ba. na most ha nem érek vele semmit, nem költenék feleslegesen plusz feltöltésre... ezért is érdekelne, mennyire megbízható az upload. eMule-n figyuztam, készít szép feltöltési statisztiát, grafikusan, naon látványos, hát, annak alapján elég stabilan töltök fel... de ez kevés ahhoz, hogy szaladjak a dw-hez rendelni még feltöltést.

#326 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 18:52

Idézet: lestib - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 21:17

skype szűkösen? mekkor feltöltés mellet és milyen minőségben? a dw-nél, mikrohullámon 64 v 128-as feltöltések vannak, illetve ezen felül lehet még beruházni +64k-ba. na most ha nem érek vele semmit, nem költenék feleslegesen plusz feltöltésre...

Skypenak igazából már az analógmodemes cucc is jó volt. Legkisebb sávszél, amivel használom, az a 96 kbit. Tökéletes. Igaz, hogy ez egy adsl vonalon van, gyanítom dunawebes 96-on nagyobb szívás lenne. Videóval mondjuk már elviszi a 30k-t, úgyhogy 256 kbit/s alatt nem is érdemes videót probálni. Szvsz.

#327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 29. 19:22

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 19:52

Tökéletes. Igaz, hogy ez egy adsl vonalon van, gyanítom dunawebes 96-on nagyobb szívás lenne. Videóval mondjuk már elviszi a 30k-t, úgyhogy 256 kbit/s alatt nem is érdemes videót probálni. Szvsz.

Naja, én 9 kilobiten meg sima mobilos GPRS-en is remote control melózom mindneféle gépeken, aztán a 2 megabites vagy mekkora Dwebes kapcsolat az nyűgös/szakadós volt, mobillal meg igaz, hogy lassú, de folymatosan fent bírtam lenni órákat. Dwebnél meg volt olyan, hogy bejelentkezés után egyből fél képernyőt láttam, aztán úgy is maradt vagy 2 percig, mire ismét megtalálták egymást a kliensek.

Hát kösz, mindig írtam, nekem inkább lassú legyen, de stabil. Ezt a remote control cuccost egy sima ISDN-en jobban bírtam használni, mint a Dweb eléréssel. Persze lehet, hogy csak akkor 3-4 alkalommal, mikor pont kellett, de legfeljebb még kipróbálom egyszer, aztán megírom ide is.
Make love not Wor.

#328 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 20:43

Hát ezek annyira felbosszantottak már, hogy odáig fajuld a dolog, nem lehet megszabadulni tőluk, és ilyen net mellett élni is nehéz, hogy van-e annak valamilyen jogi ellentmondása, hogy egy házon belül  2 netszolgáltatás legyen :think:
Üdv

#329 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:23

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 19:43

Hát ezek annyira felbosszantottak már, hogy odáig fajuld a dolog, nem lehet megszabadulni tőluk, és ilyen net mellett élni is nehéz, hogy van-e annak valamilyen jogi ellentmondása, hogy egy házon belül  2 netszolgáltatás legyen :think:
Üdv

Nincs.
www.kevenet.hu

#330 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:29

Ok, akkor  megrendelem az itt elérhető legolcsóbb netet ;)
Kb 4700Ft-ért már van ADSL
ADSL-nél nem nagyon vannak gondok a válaszidővel, ugye? Ezt lehet általánosítani  az ADSL-re, mert ugye T-online-on megy, vagy a válaszidő függ a szolgáltatótól is?
Üdv

#331 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:40

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 22:29

Ok, akkor  megrendelem az itt elérhető legolcsóbb netet ;)
Kb 4700Ft-ért már van ADSL
ADSL-nél nem nagyon vannak gondok a válaszidővel, ugye? Ezt lehet általánosítani  az ADSL-re, mert ugye T-online-on megy, vagy a válaszidő függ a szolgáltatótól is?
Üdv

A válaszidők leginkább a telco szolgáltató hálózatától függ, de nyugodj meg, a válaszidők stabilak lesznek, nekem 1-2 ms a maximum "ugrándozás" terheletlen kapcsolatnál. Én is mikróról váltottam ADSL-re, pedig az én mikrós szolgáltatóm klasszisokkal jobb volt, mint a Dweb, de sajnos maga a technológia hordozza magában a több hibalehetőséget, ami az esetleges hozzá nem értéssel, fejlesztés magas ívű le....ásával ilyen eredményeket okozhat mint, a Dweb "szolgáltatása". 99.9%, hogy sokkal jobban fogod érezni magad ADSL-lel.

üdv:
addictive

Szerkesztette: addictive 2006. 07. 31. 07:41 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 09:48

Idézet: addictive - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 8:40

A válaszidők leginkább a telco szolgáltató hálózatától függ, de nyugodj meg, a válaszidők stabilak lesznek, nekem 1-2 ms a maximum "ugrándozás" terheletlen kapcsolatnál. Én is mikróról váltottam ADSL-re, pedig az én mikrós szolgáltatóm klasszisokkal jobb volt, mint a Dweb, de sajnos maga a technológia hordozza magában a több hibalehetőséget, ami az esetleges hozzá nem értéssel, fejlesztés magas ívű le....ásával ilyen eredményeket okozhat mint, a Dweb "szolgáltatása". 99.9%, hogy sokkal jobban fogod érezni magad ADSL-lel.

üdv:
addictive

:respect:

#333 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:29

Idézet: lestib - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 21:17

skype szűkösen? mekkor feltöltés mellet és milyen minőségben?

Abba gondolj bele, hogy mp3 64 kbiten még hallgatható (zeneileg nem élvezhető, de hallod, mit játszanak), na most hangátvitelre a sztereo pazarlás, így aztán kicsivel több mint 32 kbps bőven elég. Arról nem beszélve, hogy az mp3 zenére van optimalizálva, és arra se igazán jól - próbáld ki az aacPlus 2-t 48 kbps parametric stereo-val, ha nem vagy audiofil vagy túl igényes, nyugodtan le lehet rá cserélni a 128-as mp3-akat. És ez zene, hangtömörítésre lényegesen kisebb sávot foglaló eljárások vannak. Na, ez jó hosszú volt :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#334 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:03

A dunawebnél nemhiszem, hogy a sávszél okozna gondot, inkább a csomagveszteség és a ping, ezáltal akadozik a hang.... :reklamacio:
Sok szerencsét azért...
Üdv

#335 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 21:46

Az utóbbi napokban türhetetlen a minősége a szolgáltatásnak... :reklamacio:
Viszont furcsa dolgok történnek: Tapasztalatom szerint ha a böngészés mellett töltök vmit, akkor gyorsabban jönnek be  lapok :think:
Más nem tapasztalt még ilyet?? :confused:
Üdv

#336 Felhasználó inaktív   lestib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 19:47

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 10:29

Abba gondolj bele, hogy mp3 64 kbiten még hallgatható (zeneileg nem élvezhető, de hallod, mit játszanak), na most hangátvitelre a sztereo pazarlás, így aztán kicsivel több mint 32 kbps bőven elég. Arról nem beszélve, hogy az mp3 zenére van optimalizálva, és arra se igazán jól - próbáld ki az aacPlus 2-t 48 kbps parametric stereo-val, ha nem vagy audiofil vagy túl igényes, nyugodtan le lehet rá cserélni a 128-as mp3-akat. És ez zene, hangtömörítésre lényegesen kisebb sávot foglaló eljárások vannak. Na, ez jó hosszú volt :)

tökéletesen érthető a mondanivalód, én kérdeztem rosszul. a hangátvitelnek elméletileg elég a 64k, gyakorlatilag a technológia a sarokpont: a mikrohullám. 64k-val próbáltam skype-ozni, tisztán érthető voltam, csak lassú, és 4-5 mp késleltetéssel szóltam. ez pedig a feltöltés hibája. a kérdés az, hogy + 64k-val (össz 128) javulna-e a helyzetem. a minőséggel eddig sem volt gond, ergo a sávszélesség önmagában nem gond, vélem most, elméleti okoskodás alapján. dupla sávszélesség vajon javítana-e a késleltetésen? kipróbálni sajna nem tudom, mert az drága mulatság lenne, márpedig a  telefonszámlámon lenne mit faragni, a késztetés tehát erős...
kérdés, hogy próbált-e már vki mikrón telefonálni, és mit tapasztalt...?

#337 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 20:03

Idézet: lestib - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:47

tökéletesen érthető a mondanivalód, én kérdeztem rosszul. a hangátvitelnek elméletileg elég a 64k, gyakorlatilag a technológia a sarokpont: a mikrohullám. 64k-val próbáltam skype-ozni, tisztán érthető voltam, csak lassú, és 4-5 mp késleltetéssel szóltam. ez pedig a feltöltés hibája. a kérdés az, hogy + 64k-val (össz 128) javulna-e a helyzetem.

Szerintem nem, vagy legalábbis kétséges. A 4-5 mp késés szerintem ugyan a feltöltés hibája, de nem a feltöltési sávszélességé. Ezen kívül van a netkapcsolatnak más jellemzője is, amit pl. a ping paranccsal lehet tesztelni. A skype felfelé kb. 5 kB/s-ot használ, ami nagyjából 40 kbit/s. De ha ez az átlag úgy jön össze, hogy első mp-ben elmegy 10 kB, majd a következőben semmi, az már aligha tesz jót a hangminőségnek. Nézd meg mondjuk egy órán keresztül, milyenek a pingjeid terheletlenül. Ha összevissza ugrál, akkor érthető, miért vannak gondjaid a beszélgetéssel. És ezen nem biztos, hogy javítana a +64k.

#338 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 20:19

Idézet: lestib - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:47

tökéletesen érthető a mondanivalód, én kérdeztem rosszul. a hangátvitelnek elméletileg elég a 64k, gyakorlatilag a technológia a sarokpont: a mikrohullám. 64k-val próbáltam skype-ozni, tisztán érthető voltam, csak lassú, és 4-5 mp késleltetéssel szóltam. ez pedig a feltöltés hibája. a kérdés az, hogy + 64k-val (össz 128) javulna-e a helyzetem. a minőséggel eddig sem volt gond, ergo a sávszélesség önmagában nem gond, vélem most, elméleti okoskodás alapján. dupla sávszélesség vajon javítana-e a késleltetésen? kipróbálni sajna nem tudom, mert az drága mulatság lenne, márpedig a  telefonszámlámon lenne mit faragni, a késztetés tehát erős...
kérdés, hogy próbált-e már vki mikrón telefonálni, és mit tapasztalt...?

Ragaszkodsz a skype-hoz? Ha nem, akkor szinte bármelyik voip szolgáltató tudja a gsm vagy g.729 kódolást. A gsm 12Kbit a g.729 8Kbit-et eszik szvsz 64Kbit-es feltöltéssel simán mennie kell még akkor is, ha négyszeresen számolod a forgalmat! Próbáld ki. Ha ez is akadozik akkor tuti nem segítene a +64k sem, mert az adó van alulméretezve (túl sokan vannak az ap-n)

Szerkesztette: djsms 2006. 08. 02. 20:22 -kor

#339 Felhasználó inaktív   lestib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 17:19

Idézet: djsms - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:19

Ragaszkodsz a skype-hoz? Ha nem, akkor szinte bármelyik voip szolgáltató tudja a gsm vagy g.729 kódolást. A gsm 12Kbit a g.729 8Kbit-et eszik szvsz 64Kbit-es feltöltéssel simán mennie kell még akkor is, ha négyszeresen számolod a forgalmat! Próbáld ki. Ha ez is akadozik akkor tuti nem segítene a +64k sem, mert az adó van alulméretezve (túl sokan vannak az ap-n)

a legkevésbé sem ragaszkodon a skype-hoz! csak eszembe sem jutott, hogy mással is próbálkozzak... és inkább a minőségből adok, csak real-time beszélhessek :)
köszi a tippet!

#340 Felhasználó inaktív   ati24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 12:26

Sziasztok sajnos nálunk is dunaweb van és a baj, hogy mi hoztuk ide be, hogy legyen Internet szolgáltató ebbe a faluba, mert ínvitel is tornyos és az nagyon rossz.. Be is jött a dunaweb most nekem 1024/128-as csomag van most 150kb/s-200kb/s körüli sebességet mérek ez nekik, megfelel de, nekem és még sok dunawebesnek nem felel, meg hogy nem tudják nyújtani az amiért előfizetek szolgáltatást.. Időközbe behúzták a vezetéket a RUBICOM néztem a fórumokat milyen, és nagyon jókat írnak róla hát át is, fogok lépni. Akarta a dunaweb hogy viszonteladó legyek hát nem én nem csapom be az embereket nem hazudok nekik. Még kemény 1, 5év és nem is akarok hallani a dunaweb-ről. Figyeljétek, meg előbb-utóbb rájönnek az emberek, hogy milyen a dunaweb és akkor csőd lesz nekik  mert nem kér senki belőlük én, nem kívánom ezt nekik csak már ideje lenne minőségi szolgáltatást nyújtaniuk 

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.