Idézet: Blackbeard - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 15:54
Inkább a 2.-ikat választom. Milyen könyvet ajánlasz?
Kérdés: mit akarsz tudni (megcsinálni)? Én jó mélyen beleástam magam a témába mivel egy web alapú iktató rendszert akarok megvalósítani (diplomamunka). És amugy elég jól állok vele az alap fungciók egy része már müködik és mindez kb 1 hét fejlesztés után, kb 3-4 hét kell a teljes befejezésig. Én ezeket a könyveket olvastam**- ajánlom: Html és Css virginia debolt 5600ft , egy korty gimp carey banks 6200ft,Javascript webfejelsztőknek Dan Barrett 4000ft, A php a mysql és az apache használata julie c melonie 4800ft.
Ismertető-személyes értéklés1-10:
Alap oldal készítés színek margók beviteli ürlap táblázatok betűstílus stb. Értékelés: 8 pont.
Kép manipuláció az ingyenes gimppel ott a photo shop is .De az (legálisan)drága ~300K és túl sokat tud alap webes funkciókhoz (sokáig tart megtanulni). Jó ötletek vannak benne de kicsit öreg ezért:7.5 pont.
Java script böngésző oldali kis alkalmazások lásd
lásd:Script Categories menű dátum választó stb. Személyes vélemény: 11* pont. Kiválló!! Van egy másik hasonló témájú magyar könyv is nyomába se érhet. Van a sorozatnak egy html/css tagja is. Ha csak fele olyan jó megfontolandó a vétele.
Lásd cím adatbázis lapú szolgáltatások bevásárló kocsi , web alapú levél küldés, lapozás:a tartalmat több oldalon jeleníti meg lásd hwsw forum topicjai x hozzászolásonként új lap. stb. Értékelés: 10+ pont Nagyon jó! sokkal jobb mint a php5 24 óra alatt.
Vettem-olvastam mást is pl php feketekönyv, első 100 oldal alapján 3.5 pont. De egyenlőre ennyi, így is van cirka 1500 oldal...
**nem ebben a sorrendben de szerintem így a legjobbb