HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Deemer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 14:51

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 15:46

Oldal linkjét, kérlek.

Több olyan függvényt (stm_bm(), stm_bp(), stm_ai(), stm_bpx(), stb ...) is hívogat  ez az script, amiről gőzöm sincs mit csinál(nak).
Amúgy sose szerettem az ilyen jellegű, szerintem túlbonyolított menü scripteket. :)

Ohh ... hát én a jshez még kasut vagyok :s azért is jöttem ide :)

http://www.tpf.iif.hu/
< Mixed By Deemer >

#522 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 14:52

ezert mondtam enis neki azt a cimet, ha nem megy inkabb hagyja a francba keressen egy egyszerubbet. sztem hamarabb megvan vele mint hogy arra varjon hogy itt majd valaki hajlando lesz megnezni neki..stb... ;) de o tudja. :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#523 Felhasználó inaktív   Deemer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 14:58

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 15:52

ezert mondtam enis neki azt a cimet, ha nem megy inkabb hagyja a francba keressen egy egyszerubbet. sztem hamarabb megvan vele mint hogy arra varjon hogy itt majd valaki hajlando lesz megnezni neki..stb... ;) de o tudja. :cool:

Hát van benne valami .. az bizti :D ... de remélem, hogy Delawer segíteni fog ... :)
< Mixed By Deemer >

#524 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:14

Idézet: Deemer - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 15:58

Hát van benne valami .. az bizti :D ... de remélem, hogy Delawer segíteni fog ... :)

De nem most...:)
Pontosan mi a gondod az oldallal?
Mert error-t nem jelez az FF.
Mit szeretnél pontosan? :)
-- Legyen egy jó napod! --

#525 Felhasználó inaktív   Deemer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:30

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:14

De nem most...:)
Pontosan mi a gondod az oldallal?
Mert error-t nem jelez az FF.
Mit szeretnél pontosan? :)

Hát egy olyan lenyíló menürendszert akarok csinálni az én holnapomra is ami a http://bgyg.uw.hu n lenne ... csak nem tudom megoldani me kasu vok a jshez ... azt szeretném, hogy ha ráhúzom pl a Besi linkjére a kurzort akkor lenyíllik egy menü és onnan tudok választani ahhoz tartozó linkeket .... meg a comenius link nél is ... meg majd méág lenne egy ... szal ... egy lenyilo menürendszer lenne a kívánságom csak :D
< Mixed By Deemer >

#526 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:41

Idézet: Deemer - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:30

Hát egy olyan lenyíló menürendszert akarok csinálni az én holnapomra is ami a http://bgyg.uw.hu n lenne ... csak nem tudom megoldani me kasu vok a jshez ... azt szeretném, hogy ha ráhúzom pl a Besi linkjére a kurzort akkor lenyíllik egy menü és onnan tudok választani ahhoz tartozó linkeket .... meg a comenius link nél is ... meg majd méág lenne egy ... szal ... egy lenyilo menürendszer lenne a kívánságom csak :D

Olvastam a másik topicot is.
Hmmm, ezt biztos nem fogod megkapni ma tőlem, jobban jársz, ha keresel a neten, ha sürgős. :)

#527 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:17

Szerintem is nézz szét a Hotscripts.com-on, azon belül is ebben a kategóriában, és keress Free projekteket. Annyiféle megoldás van, hogy tényleg jobb, ha alaposan körülnézel.

A lényeg, hogy tudd az igényeidet, és ahhoz keress, ne pedig egy adott megoldásba próbáld beerőltetni magad. Általában amelyek magasan vannak értékelve, azok többnyire használhatók. Ja, és Javascripthez nem kell érteni, csak angolul kell tudni, és olvasni ;) :up:

#528 Felhasználó inaktív   doors 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 07:58

Sziasztok!

Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy javascriptel hogyan tudnák egy oldalon belül definiálni egy új oldalt, és azt új ablakban megnyítani?

Addig eljutottam, hogy megvan a kt függvény, egyik a dokumentum létreozásához, a másik az új ablakban való megnyitáshoz kell, de nem tudom őket házasítani.

Ez kell az új doksi létrehozásához:
<html>
<head>
<script>
function createNewDoc()
{
var newDoc=document.open("text/html","replace")
var txt="<html><body>Learning about the DOM is FUN!</body></html>"
newDoc.write(txt)
newDoc.close()
}
</script>
</head>

<body>
<input type="button" value="Open and write to a new document" onclick="createNewDoc()">
</body>
</html>

Ez pedig az új ablakban való nyitáshoz:

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function open_win()
{
window.open("index.htm"/*tpa=http://www.w3schools.com/*/,"_blank","toolbar=yes, location=yes, directories=no, status=no, menubar=yes, scrollbars=yes, resizable=no, copyhistory=yes, width=400, height=400")
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input type="button" value="Open Window" onclick="open_win()">
</form>
</body>

</html>

Köszi!
G.
_ _ _ ____ _  _  _

Zalakaros 

#529 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 16:16

Sziasztok. Arról lenne szó hogy szeretnék nyitni egy gémnek fanszájtot.. De nem tudom hogy milyen programmal kezdjem el...? Nemnagyon tudok semmit, eddig OOo2 writerrel dolgoztam de nagyon béna és szeretnék valami másra áttérni. Mit ajánlotok? Ja és azt hogy lehet megcsinálni hogy a hírek kis ablakokban körül legyenek kertíve? Pl. kötéllel. És egyszer megcsinálom és ha van hír akkor mindig a kis ablakban fog megjelnni. Örök hálám üldözi azt aki segít nekem.

#530 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 14:58

Plz help! :typing:

#531 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 04. 15:10

Idézet: Blackbeard - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 14:58

Plz help! :typing:

Bízz meg valakit, aki ért hozzá, vagy kezdj el tanulni. :) Nem program kérdése.

#532 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 16:54

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 16:10

Bízz meg valakit, aki ért hozzá, vagy kezdj el tanulni. :) Nem program kérdése.

Inkább a 2.-ikat választom. Milyen könyvet ajánlasz?

#533 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:02

Idézet: Blackbeard - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 15:54

Inkább a 2.-ikat választom. Milyen könyvet ajánlasz?

Kérdés: mit akarsz tudni (megcsinálni)? Én jó mélyen beleástam magam a témába mivel egy web alapú iktató rendszert akarok megvalósítani (diplomamunka). És amugy elég jól állok vele az alap fungciók egy része már müködik és mindez kb 1 hét fejlesztés után, kb 3-4 hét kell a teljes befejezésig. Én ezeket a könyveket olvastam**- ajánlom:  Html és Css virginia debolt 5600ft  , egy korty gimp carey banks 6200ft,Javascript webfejelsztőknek Dan Barrett 4000ft, A php a mysql és az apache használata julie c melonie 4800ft.

Ismertető-személyes értéklés1-10:
Alap oldal készítés színek margók beviteli ürlap táblázatok betűstílus stb. Értékelés: 8 pont.

Kép manipuláció az ingyenes gimppel ott a photo shop is .De az  (legálisan)drága ~300K és túl sokat tud alap webes funkciókhoz (sokáig tart megtanulni). Jó ötletek vannak benne de kicsit öreg ezért:7.5 pont.

Java script böngésző oldali kis alkalmazások lásd lásd:Script Categories menű dátum választó stb. Személyes vélemény: 11* pont. Kiválló!! Van egy másik hasonló témájú magyar könyv is nyomába se érhet. Van a sorozatnak egy html/css tagja is. Ha csak fele olyan jó megfontolandó a vétele.

Lásd cím adatbázis lapú szolgáltatások bevásárló kocsi , web alapú levél küldés, lapozás:a tartalmat több oldalon jeleníti meg lásd hwsw forum topicjai x hozzászolásonként új lap. stb. Értékelés: 10+ pont Nagyon jó! sokkal jobb mint a php5 24 óra alatt. 

Vettem-olvastam  mást is pl php feketekönyv, első 100 oldal alapján 3.5 pont. De egyenlőre ennyi, így is van cirka 1500 oldal...

**nem ebben a sorrendben de szerintem így a legjobbb

#534 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:28

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 13:02

...5600ft
...6200ft
...4000ft
...4800ft.........

A tudás nem olcsó dolog :)

De annyi igaz, első nekifutásra nem is olyan egyszerű dolog ez a webes téma...
Főleg ha nem egy "személyes honlap" kategóriában gondolkodik az ember.
Persze össze lehet rittyenteni olyan szeméyi site-ot, hogy cégesek is megirigyelhetik, a személyessel arra utaltam, amikor XY feltesz egy képet, pár infot a kiscicájáról, stb. :)

#535 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:40

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:02

Kérdés: mit akarsz tudni (megcsinálni)? Én jó mélyen beleástam magam a témába mivel egy web alapú iktató rendszert akarok megvalósítani (diplomamunka). És amugy elég jól állok vele az alap fungciók egy része már müködik és mindez kb 1 hét fejlesztés után, kb 3-4 hét kell a teljes befejezésig. Én ezeket a könyveket olvastam**- ajánlom:  Html és Css virginia debolt 5600ft  , egy korty gimp carey banks 6200ft,Javascript webfejelsztőknek Dan Barrett 4000ft, A php a mysql és az apache használata julie c melonie 4800ft.

Ismertető-személyes értéklés1-10:
Alap oldal készítés színek margók beviteli ürlap táblázatok betűstílus stb. Értékelés: 8 pont.

Kép manipuláció az ingyenes gimppel ott a photo shop is .De az  (legálisan)drága ~300K és túl sokat tud alap webes funkciókhoz (sokáig tart megtanulni). Jó ötletek vannak benne de kicsit öreg ezért:7.5 pont.

Java script böngésző oldali kis alkalmazások lásd lásd:Script Categories menű dátum választó stb. Személyes vélemény: 11* pont. Kiválló!! Van egy másik hasonló témájú magyar könyv is nyomába se érhet. Van a sorozatnak egy html/css tagja is. Ha csak fele olyan jó megfontolandó a vétele.

Lásd cím adatbázis lapú szolgáltatások bevásárló kocsi , web alapú levél küldés, lapozás:a tartalmat több oldalon jeleníti meg lásd hwsw forum topicjai x hozzászolásonként új lap. stb. Értékelés: 10+ pont Nagyon jó! sokkal jobb mint a php5 24 óra alatt. 

Vettem-olvastam  mást is pl php feketekönyv, első 100 oldal alapján 3.5 pont. De egyenlőre ennyi, így is van cirka 1500 oldal...

**nem ebben a sorrendben de szerintem így a legjobbb

Mammi? Ezek aztán jó sokba kerülnek. :eek: Én egy Rajongói oldalt akarok csinálni, és azt szeretném hogy igényes legyen. Szerintem kiruccanok a könyvtárba és megkérdezem milyen könyvük van a HTML-ről.

#536 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:51

Idézet: Blackbeard - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:40

Mammi? Ezek aztán jó sokba kerülnek. :eek: Én egy Rajongói oldalt akarok csinálni, és azt szeretném hogy igényes legyen. Szerintem kiruccanok a könyvtárba és megkérdezem milyen könyvük van a HTML-ről.

Én is szeretnék majd rajongani, lehet? :D  :Đ  :jump:  :Đ  :D

Nade: Jómagam is a könyvek baráttya vagyok, van is egy rakás, de érdemes szétnézni ezen az oldalon (is).  ;)
Weblap: Terragen Images

#537 Felhasználó inaktív   Blackbeard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:24

Hopsz :omg: Ezt benéztem. Azt akartam írni hogy rajongói oldalt egy játéknak. :omg:

Az oldal nagyon jó, köszönöm csak én nem nagyon tudok hosszabb szöveget olvasni netről, könyveket szeretem.

Szerkesztette: Blackbeard 2005. 11. 07. 18:25 -kor

#538 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:43

Idézet: Blackbeard - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 13:40

Nézd ha sima static html kell és igényeset akarsz, akkor vegyél/kölcsönözz ki egy html/css könyvet + valami macromedia flash könyvet. Mindkettő legyen vastag min 300 oldal olvasd el figyelmesen őket csináld meg a példa feledatokat aztán, csináld. Ez min 2-3hét ha tényleg igényeset akarsz csinálni...  Ha nem, vedd elő a dremwaver-t pár órát kattintgatsz és úgy is kapsz "valami".

#539 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:30

az igenyesseg sztem nem (csak) a html kodban van hanem magaban az emberben. megtanulhatja akar az egesz konnyvet, ha utana olyat csinal ami... hat, szoval...u know.  :D persze a tudas az kell, hogy valaki "igenyeset" tudjon csinalni. legalabbis tisztaban legyen a dolgokkal.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#540 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 16:46

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:30

az igenyesseg sztem nem (csak) a html kodban van hanem magaban az emberben. megtanulhatja akar az egesz konnyvet, ha utana olyat csinal ami... hat, szoval...u know.  :D persze a tudas az kell, hogy valaki "igenyeset" tudjon csinalni. legalabbis tisztaban legyen a dolgokkal.

Pontosan 100%-ban egyetértek veled.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.