Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 04. 09:38
Ez a rossz a webfejlesztésben. Vannak jó dolgok, de nem lehet őket használni, alkalmazkodni kell a sok barom milliónyi hülyeségéhez. Különcködni pedig sajnos nem lehet, a webnek pont az a lényege, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen. Az IE6 nem támogatását is csak egy-egy nagy oldal (YT) és egy néhány magánfejlesztő vállalta be eddig. Ráadásul ha ki is kopik az IE6 esetleg az IE7, a 8-as elég hosszú életű lesz sajnos. Talán a Google, YT, Fácsebuk, más hasonló nagy oldal fordíthatna a dolgon, azzal, hogy a lapjaik megjelenését teljesen letiltják IE8-ig bezárólag, de ezt még ők sem merik meglépni.
Egyrészt nem értem miért lenne baj, hogy XHTML-t használsz textként küldve, bár sebességileg sose teszteltem a különbséget, erre majd rákeresek. Textként kapja meg és annyi, viszont szerintem sokkal "szebb" az XHTML, mint a HTML.
A másik, hogy az IE6-os példákkal nincs igazad. Egyre több nagy webfejlesztő cég nem támogatja. Egyszerűen nem foglalkoznak vele, és kész. Aki 10 éves böngészőt használ, az így járt, esetleg kap egy üzenetet, hogy frissítse, mert borzalmasan elavult. Google is sok oldalán kivezette az IE6 támogatást, szerintem innentől kezdve nem kell vele foglalkozni, különben sosem tudunk továbblépni. Egyébként itthon szerencsére alig pár százalék már a részesedése.

Súgó
A téma zárva.