N/A
Kicsit elcsúsztam a Silentblade 12-es élménybeszámolóval, de most jutott időm arra, hogy beépítsem, vagyis hogy lecseréljem a foxconn házzal kapott 12-es ventit. Röviden: a venti 12V-on halk, pár centiről motorzaj és szélzaj, kézbe fogva minimális remegés érezhető a ventin. Jelenleg - beépítés előtt - nyitott háznál  vinyókat hűti csendben, nem hallani a többitől. Az egész apparát zaját adja 2 Seagate Barracuda, 1 cserére ítélt 12-es venti <1000 RPM-en (ennél halkabb), 1 dobozos athlon64 hűtő (visszafogva, 2000 RPM körül) és egy 1ventis Dell táp. Megmértem, mind2 venti 4,2V körül kap. Szóval ha megfogom nem képes magától elindulni, be kell lökni induláshoz. Ez nem gond, mert nem szoktam megfogni 

és a lap a POST alatt vagyobb feszt ad nekik, csak a POST végén veszi le erre a beállított feszre. Beállítani 3x2 2 digites hexa számmal lehet egy régi BIOS-ban, újakban nincs ez a feature, gratulálok az MSI-nek. 
Viszont megállapítottam, hogy a foxconn egy böszme nehéz tápon és egy masszív házon kívül egy csomó user friendly feature-t megvalósított. Persze mindegyikben van egy "apró" hiba, ami csak arra jó, hogy copjak.
Arról már írtam, hogy nem lehet kultúráltan kiszedni a HDD-tartó műanyag vackot, tizensok csavar eltávolítása után maradt 1, amihez nem lehet hozzáférni. Kiszedni pedig azért kellene, mert 3 vinyó megfő benne, még 2 is mert nem lehet normálisan hűteni. Szóval flex...
Most jöttem rá, hogy a 12-es ventit nem lehet egyszerűen (on the fly) cserélni, mert egy műanyag keretben van. Ez szép és jó, csakhogy a felső fület nem lehet kihajlítani mert ott a táp. 1 mm-t sem lehet mozdítani. Szóval vagy a tápot veszem ki vagy a keretet, tökmindegy mert mindkettőt 4 csavar tartja. (Inkább a keretet veszem ki és vissza se rakom, mert így semmi értelme nincs.)
Aztán a ház oldalán van airduct, proci fölött van, tényleg jó. Azt találtam ki, hogy leveszem a procihűtőről a 7-es ventit és az airduct-ba beépítek egy 5V-ról hajtott 9,2-es csúszócsapágyas Sunon ventit. Ennek ugye hangja alig van, és van vagy 4 mert a Lomexben 400 HUF körül árulták régebben. Minden szép és jó, az airduct 
minden paramétere ilyen ventire van kitalálva. Leszámítva a 2 csavart, aminek távolsága kb. 2 milliméterrel kisebb, mint a szabvány 9,2-es ventié. Hogy 'szóggyanak+
Szóval mese nincs, megpróbálok flex és fúrógép közelébe kerülni aztán elbánok ezzel a vacakkal. (Monnyuk annyira nem vacak, fájt olyan 12e-be, tápot eladtam a feléért, a ház pedig megfelelő, ha rádobok 3000-et meg egy óra munkát akkor közel tökéletes lesz.)