Idézet: Pisitf - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 18:31
didyman és Teaway:
A félreértések elkerülése véget leírom mire gondoltam. A gépembe fogom rakni a vezérlést. A ház+táp ventiket akarom majd vezérelni. Arra gondoltam hogy a cucc kb 30 fok körül kapcsolja be a ventiket. Addig "kuss" van. (ezt azért mert a prochűtőm is ekkor kapcsol be). tehát ez azt jelenti hogy 30 fok 5V aztán ha melegszik a helyzet akkor szép lassan emelkedig a forfulat. Mondjuk 40 fok környékén lehet 7-8 és ha valami oknál fogva eldurvul a helyzet akkor azért maradjon még tartalék fesz. persze még sok ötletem van mikkel lehet még kiegészíteni de azokat majd később. Egyenlőre működjön....ha lehet csend legyen de ha kell akkor dolgozzon rendesen.
Köszi a segítségeteket!
Üdv.
Pistif.
Ez azért lehet, mert el van szúrva a kapcsolás azzal a megoldással (amit írtam, hogy nem úgy kéne lennie) és nincsen visszacsatolás sem.
Így egyszerre elindul (amikor az osztó feszültsége meghaladja a fix, elvileg féltápon ücsörgő "+" lábat) és akkor majdnem maximum feszt kap (a műverősítő sima komparátorként működik). Amire gondolsz, ahhoz valóban kellhet két műverősítő, az egyik komparál (bekapcsolja a következő fokozatot), a másik ugyanerről az osztóról végez hőfokfüggő, visszacsatolt szabályozást. Sőt, a bekapcsolást visszacsatolással (pozitív) lehet hiszterézisessé tenni, vagyis ne az legyen, hogy venti bekapcs, borda "azonnal" lehűl és kikapcs, és ezt így játssza, hanem bekapcs 30 fokon, kikapcs 25 fokon.

Súgó

A téma zárva.