HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1011 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 09:52

Elmeséltem a barátnőmnek és ő is belátta, hogy tévedésben élt eddig, és azzal kezdte a napját, hogy az összes vádját megszüntette, mert belátta, hogy igazad van és a jogot nem a jogszabályok alapján kell értelmezni, hanem a te gyakorlati tapasztalataid alapján.
Csak arra kérlek, hogy ezt magyarázd el a fönknek is, mert sajnos ilyen téren a Főügyész elég fafejű, de egyértelmű, hogy még nála is jobban vágod a témát.
Sajnálom, hogy nem vagy képes belátni, hogy nem neked van igazad, hanem a jogszabályoknak amik feketén-fehéren megfogalmazzák ezeket a dolgokat.
De természetesen én vagyok a szánalmas, meg Joooe, meg szerintem Ariadne sem bírja ki majd, hogy hozzászoljon, pedig Ő is szánalmas, meg ő sem ért a joghoz.
Arra azért megkérlek, hogy a majd, ha te irod a kommentárokat a ptk-hoz, egy dedikált példányt azért küldjél majd nekem.

#1012 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:02

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 10:52

Elmeséltem a barátnőmnek és ő is belátta, hogy tévedésben élt eddig, és azzal kezdte a napját, hogy az összes vádját megszüntette, mert belátta, hogy igazad van és a jogot nem a jogszabályok alapján kell értelmezni, hanem a te gyakorlati tapasztalataid alapján.
Csak arra kérlek, hogy ezt magyarázd el a fönknek is, mert sajnos ilyen téren a Főügyész elég fafejű, de egyértelmű, hogy még nála is jobban vágod a témát.
Sajnálom, hogy nem vagy képes belátni, hogy nem neked van igazad, hanem a jogszabályoknak amik feketén-fehéren megfogalmazzák ezeket a dolgokat.
De természetesen én vagyok a szánalmas, meg Joooe, meg szerintem Ariadne sem bírja ki majd, hogy hozzászoljon, pedig Ő is szánalmas, meg ő sem ért a joghoz.
Arra azért megkérlek, hogy a majd, ha te irod a kommentárokat a ptk-hoz, egy dedikált példányt azért küldjél majd nekem.

Hát tényleg nem bírom ki...  ;)

:up:  :D Pjotr barátnője tényleg megoldott már pár dilemmát...   :respect: De majd mindenki eldönti szépen, kinek akar hinni.

Nekem attól nem lesz rosszabb, csak jobb, hogy ismerem, mihez van jogom (pl. jótállás) és mi a kötelességem (pl. tüzetesen megnézni és kipróbálni, mielőtt elviszem), ha vásárolok valamit. Ettől még nem követelem mindig azt, ami jár, mert sokszor érdemes egyezkedni (már ha hajlandó a másik fél), viszont vannak olyan dolgok is, amelyekben nem vagyok hajlandó engedni. Attól sem lesz nekem rosszabb, de jobb sem, ha leírom amit tudok, amikor látom, hogy valakinek olyan gondja van, amire tudom a választ. Aki akarja, elfogadja, aki nem akarja, nem. Nekem teljesen mindegy...

A tápos problémához: arra az esetre, ha valakinek Ptk kerül a kezébe, egész pontosan a 310. § alapján köteles megtéríteni a hibás termék által okozott kárt a jótállásra kötelezett=forgalmazó. És ne mondjátok, hogy ott szavatosság van, mert (többek között) ez a rész (is) a kötelező és az önként vállalt jótállásra is vonatkozik.

Szóval ha a sz*r táp miatt meghal a teljes gép, elvileg a forgalmazón leperelhető az okozott kár, aki majd ahogy akarja, tovább görgetheti felfelé a láncban, ez már az ő egyéni szociális problémája. Józan ésszel viszont én pl. inkább vettem néhány ezer forintért egy túlfeszültségvédő biztosítékszerű kis izét, így azért jó eséllyel még ha meg is halna a táp, akkor sem viszi el a gépet magával. Ez az érme másik oldala...

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 19. 14:04 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1013 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 19. 20:31

Kérem a tisztelt urakat, hogy az objektivitás mezején maradjunk meg.
Cilinder, légyszíves személyeskedés nélkül megnyilvánulni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1014 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:25

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 18:50

Pl. ott van a tápok esete. Ha meghal, és magával rántja az egész gépet, kérhető-e kártérítés?

Szinte biztosan nem, mert az általános gar feltételek túlnyomó többsége tartalmaz egy olyan kitételt, miszerint a user csak az adott termék javításával vagy cseréjével kapcsolatos költségeket reklamálhatja. Még szép, hogy levédik magukat a gyártók, hiszen például egy tápegység működése során milliós indirekt károk is keletkezhetnek. Például nem indul be a számítógép, és a user emiatt nem tudja elküldeni határidőre az árajánlatát, ezért lemarad egy nagyértékű megrendelésről. A táp által halálba küldött merevlemez értékes adatairól már nem is beszélve.

Szerkesztette: Miki2 2005. 12. 24. 00:26 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1015 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 07:40

Az általad említett "indirekt" károkra valószínűleg nem ítélne kártérítést a bíróság - ebben egyetértek veled - de azért, mert az lenne (szerintem) az álláspontjuk, hogy ha valakinek ennyire fontos a számítógép illetve az adatai, akkor gondoskodjon tartalék alkatrészekről, esetleg tartalék gépről, biztonsági mentésről stb., hiszen reálisan számolnia kell azzal, hogy meghibásodás bármikor bekövetkezhet.
A szerződés keretében egyrészt kérhető a táp javítása, cseréje, stb., ez biztos, másrészt PTK 310. § alapján Szavatossági jogainak érvényesítésén kívül a jogosult a hibás teljesítésből eredő kárának megtérítését is követelheti a kártérítés szabályai szerint.
A PTK említett paragrafusához fűzött kommentárt idézem, mert ennél jobban aligha lehet megfogalmazni :) A jogosult a kártérítési kérelmét a hibás teljesítésre alapítottan a vele szerződéses jogviszonyban álló kötelezettel és - választása szerint - a szerződésen kívül okozott károk szabályainak megfelelően a tényleges károkozóval szemben egyaránt érvényesítheti.
A PTK azonban ezen paragrafus esetében nem tartalmaz olyan tilalmat, hogy nem lehetne eltérni tőle, ezért azt hiszem kiköthető a szerződésben, hogy bizonyos károk kockázata a jogosultat terheli. Így elképzelhetőnek tartom, hogy ezzel a kötelezett mentesül a kártérítési kötelzettség alól, de a tényleges károkozó - a gyártó - nem mentesülhet a felelősség alól, hiszen a PTK a károkozásról és ennek megtérítéséről szerződéstől függetlenül beszél (szerződésen kivüli károkozás). A gyártó és a fogyasztó között ugyebár nincs szerződés.

Ariadne szerinted?  :rolleyes:

Még esetleg az is kérdés, hogy ilyen esetben mi a jellemző, ha kártérítést ítélne meg a bíróság a fogyasztónak a gyártóval szemben, akkor az a teljes okozott kárt, vagy annak csak egy részét jelentené? Pölö ha különösen nagy értékű alkatrészeket tett tönkre az elpukkanó táp?  :think:

szerk: 99 hozzászólás :D Még nem vagyok teljesen százas, de leszek nemsoká :D
De azt hiszem ma már nem okoskodom többet, megyek várni a jézuskát  :jump:

Szerkesztette: Joooe 2005. 12. 24. 07:43 -kor

Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#1016 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 07:46

Joooe az utolsó kérdésedre nem lehet érdemi választ adni, mert a magyar bíróságokon ahány bíró, annyi döntés...
De kérhető kártérítés, mondjuk pár ezer forintért nem biztos, hogy megérné kockáztatni egy ilyen pert.
Itt is a szokásos számtek probléma jönne elő, a nagyon nehéz bizonyítás.
Olyat már hallottam, hogy eldurrant egy anyaghibás új gumi, összetörték az autót és fizetnie kellett a gumisnak.

#1017 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:09

Egyetértek veled, Joooe (bár nem mindig szoktunk egyetérteni  ;) ).

Egy nagyobb vagy nagyon nagy értékű gépnél szvsz az eldurrant tápnál biztos kármegosztás lenne, vagyis mindenki visel belőle valamennyit, mert elvárható mondjuk egy többszázezres csúcsgépnél, hogy valami védelemről gondoskodjon a gazdi, és az adatokat pl. archiválja időnként. Szóval biztos nem lehetne mindent a gyártóra verni. (Gyanítom, ha az én kis topi gépembe belefért egy túlfeszültségvédő a nem túl márkás tápom mellé tuti-ami-biztos alapon, akkor biztos létezik erre is még tutibb biztosítás a "nagyoknak", és el is várható, hogy használják.)

Másrészt tényleg korlátozhatják a felelősségüket, csak éppen ha erről engem mint fogyasztót nem tájékoztattak, akkor magukra vessenek, és fizessenek... Szóval szvsz azért leglább egy fecnire leírhatnák, hogy bocsi, de csak x összegig vállalunk felelősséget a tápunk által esetleg okozott károkért. És akkor az úgy is van.

Boldog karit és új évet mindenkinek! És kívánom, hogy minél ritkábban legyen szükség ebbe a topicba írni konkrét problémák miatt... Éljen sokáig minden szgépalkatrész.  :D

#1018 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:15

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:09

Másrészt tényleg korlátozhatják a felelősségüket, csak éppen ha erről engem mint fogyasztót nem tájékoztattak, akkor magukra vessenek, és fizessenek... Szóval szvsz azért leglább egy fecnire leírhatnák, hogy bocsi, de csak x összegig vállalunk felelősséget a tápunk által esetleg okozott károkért. És akkor az úgy is van.

Idézet

Kártérítés   

Az objektív alapú szavatossági igények érvényesítésén kívül a jogosult a hibás teljesítésből eredő kárának a megtérítését is követelheti (pl. ha a zárlatos készülék tüzet is okozott). Ilyen esetben azonban - szubjektív felelősségről lévén szó - a kötelezett kimentheti magát, ha bizonyítani tudja, hogy a hibátlan teljesítés érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható . Ha a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének oka a kötelezettel szerződő harmadik személy (előző kötelezett) hibás teljesítése, a fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítési költségeinek a megtérítését, feltéve, hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett. Erre a viszontkövetelésre a harmadikkal szemben hatvannapos elévülési idő áll rendelkezésre, amit a fogyasztó elsődleges igényének kielégítésétől kell számítani, de ez az igény is legfeljebb az előző kötelezett teljesítésétől számított öt éves jogvesztő határidőn belül érvényesíthető. Szerződésláncolat esetén az előző kötelezett e határidők megfelelő alkalmazásával járhat el az őt megelőző kötelezettel szemben .  (PTK 311 §)

Amennyiben a fogyasztási cikk minősége nem megfelelő, úgy a fogyasztó szavatossági illetőleg jótállási szabályok alapján érvényesítheti igényét. A szavatosság szabályait a Ptk 305-311/A §-a, míg a jótállás szabályait a Ptk 248. §, kötelező jótállás esetén ehhez kapcsolódóan az egyes kormányrendeletek tartalmazzák. [Az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet, a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról szóló 181/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet]

A kimentés fogalmába azonban aligha fér bele egy "nem ér a nevem" típusú fecni.  ;)

Tehát ha az elszállt tápegység magával rántott mást is, igenis meg lehet indítani a kártérítési iránti eljárást. Viszont már a régi rómaiak kimondták, csak az a jogképes személy, aki a problémáját képes előadni és az érdekeit kész és képes megvédeni.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#1019 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 18:44

Kártérítési eljárást meg lehet indítani, csak nem mindegy ki ellen. Ebben az esetben a magyarországi gyártó vagy az importőr -mint károkozó - a célszerűbbnek látszó választás. A kimentés - szerintem - csak akkor szükséges, ha a kötelzett nem zárta ki eleve a felelősséget a szerződésben. Mivel - a szavatossági szabályoknál egyébként szokatlan módon - nincs kikötve, hogy nem lehetne eltérni az adott paragrafusban foglaltaktól fogyasztói szerződés esetén, ezért megengedhető, a nem ér a nevem kikötés. Természetesen fogyasztói szerződés esetén a lényegesebb szavatossági szabályoktól nem lehet eltérni, más jellegű szerződésnél azt is lehet.

#1020 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 19:24

Ejjjnye  :reklamacio: Karácsonykor is ezt a témát gyúrni! Sznobság... ...úgyhogy beszállok  :D

Ptk. 342. § (1) "Semmis valamely szerződésnek az a kikötése, amely a szándékos vagy súlyos gondatlanságból eredő károkozásért, az életben, a testi épségben, az egészségben okozott károsodásért, továbbá bűncselekmény következményeiért való felelősséget előre korlátozza vagy kizárja."

Minden másért ki lehet zárni a felelősséget, tehát a táp-vitt-mindent esetet is. Persze ennek a szerződésben szerepelnie kell (ha másnem egy külön manual, fecni, matrica, akár a terméken vagy egyéb jelzés, utalás). Fogyasztói szerződésben is meg lehet tenni ezt a kizárást.

A kellékszavatossági idő (vagy a kötelező jótállás) időtartama alatt elsősorban a kereskedővel szemben kell (érdemes) ilyen kár megtérítéséért való igényt érvényesíteni (esetleg perelni)... a szerződéses kapcsolat miatt.

Más tészta a termékfelelősség. 1993. évi X. törvény a termékfelelősségről... mindössze 1 oldalas törvény.
2004. április 30-áig kötött szerződéseknél 10 ezer forintnál nagyobb összegű (dologi) kár
2005. május 1-től kötött szerződéseknél 500 eurónál nagyobb (dologi) kár
vagy halál/testi sérülés/egészségkárosodás folytán bekövetkezett kár
esetén a gyártó(importőr/egyéb forgalmazó) is felel közvetlenül.
Érdemes ilyenkor is a kereskedőhöz fordulni a kellékszavatossági idő (vagy a kötelező jótállás) időtartama alatt. Kényelmesebb és biztonságosabb.

Uffff  Kép  Kép
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1021 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 20:12

Ajaj, karácsonyozásból is megárt a sokk. :D

De végre valamiben egyetértünk  :kocc:

Egyetlen kérdésben írtam mást(kit pereljünk?), de ebben annyira nem is vitatkoznék, nem értek igazából a kártérítősdihez. Csak leírom milyen elgondolás vezetett, de hiszek neked ha másként gondolod. Azért írtam, hogy ne a forgalamzót, mert ott nagy a kockázat, hogy valahogy "kimenti magát", hogy minden elvárhatót megtett a hiba megelőzésére, és akkor csak szív az ember azzal, hogy lehet továbbperelni a gyártót vagy az importőrt.

Az általad idézett törvény (amit eddig nem ismertem, szóval köszi! :) ) is a gyártóról/importálóról beszél.

#1022 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 10:48

Hohó, egy kis ünnepi egyetértés és békesség beszivárgott a fórumra, ez yoooooo.  :)

Én is egyetértek, biztosan lehet korlátozni a felelősséget, csak a lényeg, hogy fel kell tudnia mutatni (jajj, ez rondán hangzik) a gyártónak/kereskedőnek valami fecnit, amelyben tájékoztatott engem, mint vásárlót erről. Mert ugye ha nem tudok róla, úgy nem megy a dolog. És szerintem is a forgalmazón érdemes (lehetséges) leverni, és csak végső esetben a gyártón, ha a forgalmazó pl megszűnt és nincs más mód, mint szerződésen kívüli károkozás miatti kártérítési igényt. Mert a forgalmazón sokkal kedvezőbb feltételekkel, jótállás vagy szavatosság alapján követelhetem, míg egy kártérítésnél nehezebb, hátrányosabb helyzetben van a fogyasztó (felperes).

Az a baltás-fenyős smiley nagyon csúcs...  :cool:

#1023 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:33

Hoppá, egy marasztaló békéltető testületi határozat a Mistral ellen:

békéltető testület

#1024 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:10

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:33

békéltető testület

Ideje volt :-)

#1025 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:46

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:33

békéltető testület

Ez megér annyit, hogy bemásoljuk, hátha megszűnik a link  :respect:

HATÁROZATOT

hozta:

A Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsa úgy döntött, hogy a gazdálkodó szervezet a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül fizessen meg 44,925,-Ft-ot azaz negyvennégyezer-kilencszázhuszonöt forintot.

A határozat ajánlás jellegű, ellene fellebbezésnek helye nincs.

INDOKOLÁS

A fogyasztó előadta, hogy 2004. 04. 15. napján vásárolt egy DVD-R/RW/RW (+CD-RW) Plextor PX-708A típusú DVD író készüléket. A készülékre a gazdálkodó szervezet 2 év jótállást vállalt. A termék a jótállási idő alatt meghibásodott és a javítási határidő utolsó napján kiderült, hogy a termék nem javítható. A terméket nem tudták cserélni, helyette egy másik terméket ajánlottak fel, melyet fogyasztó nem fogadott el. Fogyasztó élni kívánt elállási jogával, és kérte visszafizetni a vételárat 44,925,-Ft-ot, ezt azonban gazdálkodó szervezet megtagadta. Gazdálkodó szervezet a készülék értékét 9.900,-Ft-ban jelölte meg és ennyit lett volna hajlandó megtéríteni. Fogyasztó ezt nem fogadta el.

Igényként 44,925,-Ft-ot a vételár visszatérítését jelölte meg.

Gazdálkodó szervezet érdemi nyilatkozatot nem tett.

A rendelkezésre álló dokumentumok alapján a fogyasztói igény alapos. A Polgári Törvénykönyv (Ptk) 320. § (1) bekezdése kimondja, hogy aki szerződésnél vagy jogszabálynál fogva elállásra jogosult, e jogát a másik félhez intézett nyilatkozattal gyakorolja. Az elállás a szerződést felbontja.
A Ptk 319. § (3) bekezdése alapján a szerződés felbontása esetében a szerződés megkötésének időpontjára visszamenő hatállyal szűnik meg, és a már teljesített szolgáltatások visszajárnak.
A Ptk 309. § (2) bekezdése alapján hibás teljesítés esetén a kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

Mindezek alapján az eljáró tanács a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.) 34. § (2) bekezdése szerint a tanács határozata ellen fellebbezésnek helye nincs, a határozat érvénytelenítése azonban kérhető a bíróságtól, az Fgytv. 34 § (3) bekezdésében meghatározottak szerint.

Az Fgytv. 36. §-a (5) bekezdése szerint, a fogyasztó a határozatban foglalt ajánlás teljesítésének elmaradása esetén köteles értesíteni a békéltető testületet.

Az eljáró tanács felhívja a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet figyelmét, hogy amennyiben az ajánlásnak a határozatban foglalt határidőig a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget - a fogyasztó írásbeli bejelentését követően, mely tartalmazza a teljesítés elmaradásának tényét - a Budapesti Békéltető Testület továbbítja az írásbeli beadványt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Fővárosi Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének, hogy az Fgytv.-ben előírt nyilvánosságra hozatal érdekében járjanak el.

Budapest, 2005. december 8.

#1026 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:54

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:46

...

Nem tudom, mire ez a nagy öröm, mivel ez - sajnos - nem jelent semmit sem (a fogyasztó nem ér vele semmit sem, a cégre meg nem kötelező jellegű - ha jól olvastam ott sem volt a cég).

:(

#1027 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:56

Végre itt egy példa, hogy megéri küzdeni. Ha tovább húzzák, irány a bíróság, ott is nyert ügy.
Ideje volt valakinek megmutatni, hogy MISTRAL nem =Istennel.

Egyébként még egy kis pozitívum: Pécsen haldokolnak. Már decemberben is lanyha volt a forgalom, raktárkészletük a béka segge alatt, a konkurencia erősödik. Köszönhetően talán az ilyen topikoknak, gyanakvók az emberek és a nagyarcú szőke eladójuk is sokat tett az ügyért  ;)

De valaki tőlük biztos hamar cáfolni fog nyilvános eredménykimutatással :]

#1028 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:02

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:54

Nem tudom, mire ez a nagy öröm, mivel ez - sajnos - nem jelent semmit sem (a fogyasztó nem ér vele semmit sem, a cégre meg nem kötelező jellegű - ha jól olvastam ott sem volt a cég).

:(

Ez a nagy öröm azért van, mert a szkeptikusok is látják, hogy a jog létezik, csak qrva lassan érik a gyümölcse. Ki kell várni.

Egyébként gyors matek cca. 45e-ért vett cuccot. Kapna 10-et. Bukott: 35e-et.

10000 Ft-ot megéri benthagyni jó sok évig (amíg megy a procedúra), mert ennyi idő alatt a bankban tartva nem érné el a 20000 Ft-ot sem. Nem beszélve az elvekről.
SZVSZ

#1029 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:43

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Egy normálisabb világban a bepanaszolt cég igenis megteszi az alávetési nyilatkozatot, mondván gyorsabban vége a hercehurcának, ha most itt helyben a békéltetők döntenek, és ezt mindketten elfogadjuk. A békéltetők statisztikái szerint ez azért egyre többször előfordul szerencsére, ahogy az is, hogy az eljárás hatására megegyezik a fogyasztóval a kereskedő.

(Személyes tapasztalatból eredő kritika: azért kicsit szebben is megfogalmazhatnák a határozatot, az én ügyemben is olyan borzalmasan fogalmaztak, hogy az hihetetlen, és többszöri levelezésre sem javították ki a hibát... Szóval azért még van hova fejlődniük. )

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 15. 09:43 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:44

Hali!

Pontosan így jártam én is egy Radeon 9800-as videókarival. Annyival volt csak rosszabb a helyzetem, hogy miután közölték velem hogy a hűtő ventillátorát nem tudják kicserélni, adnak helyette egy 9550-es karit vagy nevetséges 22000Ft-ot. Természetesen én a teljes vételárat vagy egy ugyanilyen videókarit kértem, mire ők a képembe röhögtek. Hiába is mondtam hogy szólok a fogyasztóvédelemnek, csak jobban röhögtek rajta. Egy hónapnyi huza-vona után semmi eredményre nem jutott a fogyasztóvédelem. Egyedüli esély, az ügy jogi útra terelése lett volna. Mivel már nagyon úntam hogy egy Gef 2 GTS kölcsön kapott kártyával vesződök, és különben is kinek van pénze és ideje a pereskedésre, ellenállásom megtört.  :confused:
Elhatároztam hogy vissza kérem a videokarit és saját magam kicserélem rajta a hűtőt, hagyom a fenébe a garanciát. Kis megnyugvással indultam el az üzletbe hogy nemsoká vége ennek az idegtépő időszaknak. Az üzletbe érve előadom magam és jön a meglepi, idézem: "A videókártyádról már lemondtál és soha többé nem kapod vissza. Fogalmunk sincs hogy hol van a kártya, egyáltalán az országnban van-e?"  :down:
Egyből sokkot kaptam, de az eladó srác biztosított arról hogy nincs veszve semmi, még a nevetséges 22000Ft-ot LEVÁSÁROLHATOM náluk mert hogy "PÉNZT NEM ADUNK VISSZA"  :eek:
Ezek után előkerült az egyik haveromnak a haverjának az ismerőse aki haverja a bolt vezetőnek.  :)
Ettől kezdve előkerült a videókari, lett rá hűtő is, a jó ismerettség miatt. Persze azért még egy záró poén kell a végére: A kicserélt hűtőt ki kellett fizetni + még szerelési díjat is kellett volna fizetni ha azt akarom hogy meghosszabbítsák a garanciát is. Ezek után minek meghosszabbítani a garit.  :)

Szóval röviden ennyi. Én csak egy megoldást találtam az ilyen garanciális problémák elkerülésére. NEM VÁSÁROLOK A MISTRAL-ban!!!

Üdv:
Egy elégedettlen vásárló.
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.